Linus - hjärtbarn med Fallots tetrad

Linus - hjärtbarn med Fallots tetrad

Länkar

Mitt fotoalbum
Min gästbok
Growing people
Bassestiftelsen

Hjärtebarnsförbundet
Hjärtebarnsfonden
Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus


Pappas massa ord
Pappas recept

23 januari

2012Posted by Linus Mon, January 23, 2012 08:21:53
Stöd mitt hjärta i Alla hjärtebarns månad


Stöd detta hjärta, skicka ett sms till 72901

Ge 50 kronor, sms:a BARNHJÄRTA 50 1823 NAMN*

Ge 100 kronor, sms:a BARNHJÄRTA 100 1823 NAMN*

Ge 200 kronor, sms:a BARNHJÄRTA 200 1823 NAMN*


*Byt ut NAMN mot ditt eget namn


 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post234

29 juni

2011Posted by Linus Wed, June 29, 2011 15:39:42
Hej hej på er. Idag har jag fått en ny kusin. Anjejja har fått en flicka. Grattis Anjejja o Ante. Hon kommer inte få det lätt bland oss pojkar...
Jag har sånt där sommarlov nu och det har oxå mam. Då ska jag bli en stor pojke som inte har blöjs. Jag har redan fått två pottstjärnor visst är jag duktig. Men ofta så glömmer jag och då måste mam torka.
Förra veckan innan jag hade sommarlov då var jag till Estelle och hon tittade på hjärta. Estelle sa att det var jättefint så nu behöver jag inte träffa henne på jäääättelääänge, bra va.
Idag har Sander o Luggi varit här o vi har badat i min nya fina pool. Det var jättekul men Sander hedde ner en traktor o då blev det jättesmutsigt. Nästa gång ska jag säga till honom.
Nu kommer snart min pap hem. Ja jippi.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post233

26 maj

2011Posted by Linus Thu, May 26, 2011 19:13:39
För någon dag sedan var jag och träffade en sån där mattant igen. Man o pap var ju så klart oxå med. Mattanten Berit pratade om att jag inte skulle få dricka mjölk. Som ni vet vill u min mage inte må så bra och då har dom visst kommit på att jag inte ska dricka mjölk. Vet ni att fejkmjölk smakar inte alls lika gott. Inte ens på dagis kan jag tjata mig till riktig mjölk. Dessutom har jag idag högre temp i kroppen igen, suck va jobbigt när det är fullt i näsan så att inte ens luften kan komma fram. Nu ska jag snart sova, hoppas hoppas att vällingen smakar godare idag

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post232

28 april

2011Posted by Linus Thu, April 28, 2011 08:33:02
Idag får jag vara på dagis igen. Jag har varit hemma med pap för temperaturen i kroppen har varit lite högre och det har runnit ur min näsa. Det är roligt att vara hemma med pap se så mycke skojjiga saker jag gjort.

Och igår fick jag även ett sånt där mååå som Sander har. Så nu kan jag träna på att få bollen i mååået och sedan blir jag bättre än Sander.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post231

21 april

2011Posted by Linus Thu, April 21, 2011 20:24:58

Idag har jag, mam o pap varit o tittat på patik coombo och några andra som spelade på stan. Det var jättemånga där och tittade. Dom spelade för att få in pengar till Basse, alltså dom som ser till att vi barn har det roligt när vi är på sjukhuset. Jättebra. Där träffade jag pomma och pommas syster Inger. Sedan kom även min fabbo Peter och hans tjej. Vet ni hon heter oxå AC precis som min mam. Kul va. Jag träffade oxå Alma från dagis där.

Ikväll kom Sander o lekte med mig. I morgon fyller han te år och då ska jag åka till honom och äta tårta.

Min mage vill inte må riktigt bra. Pap säger att det är bacillusker i vattnet igen, så som det var före och efter jultomten var här. Då var det något som hetter nåt med kryptosporer.

Nu måste jag sova så jag orkar åka till Sander i morgon. Natti

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post230

18 april

2011Posted by Linus Mon, April 18, 2011 22:13:04
Oj så mycke det har hänt sedan sist jag skrev någe här. Men det viktigaste är att min pap fyller år idag - Grattis pap! Du är bästa pap man kan ha...


I helgen har vi varit i Linsell jag, pap och mam. Det är kul att vara där för då får jag träffa fammo o faffa och dom har en jättestooor gräsmatta som man kan springa på. Jag o pap gick i skogen och då såg vi baj från ett djur som jag tror heter älg. Borde inte älgen ha haft bjöj på sig, jag får ju inte gå utan blöj hur som helst...?


Min mage har inte mått så bra på många dagar så idag var jag till en doktor. Först så pratade hon och prata och prata. Sedan börja hon kolla hur min kropp mådde, klämde på min mage och det gjorde fasktiskt inte ont. Hon lyssnade på mitt fixade hjärta, kollade i örana. Sedan tog hon fram en pinne som jag tror hon ville att jag skulle äta eller nåt sånt för hon stoppade den i min mun och ner i halsen. Usch så otäckt det var. Matchvikten är 14kg och längden på den här kroppen är 97,3. Det slutade i allafall med att jag ska träffa mattanten Helene igen och hon ska hjälpa mig att inte äta viss mat för att se om magen vill må bättre.


Jag har varit i en jättestooooor badbalja med mam, Sander, Luggi, mostis o fabbo. Den var så stor att det fick plats jättemång i den. Sedan kunde man kliva upp och gå till en annan badbalja som var ännu större. Kände mig inte riktigt hemma i dessa badbaljor för de var så mycke större än den jag är van. Sander han hoppade och for runt men jag höll mig mest vid mam o vid kanten på baljan.


Min kusiner Alice o Jocke kom o hälsade på. Jag fick leka lite med Alice men hon är ju bara en bäääs.


Nu är ju snart all snö försvunnit men jag har ju fasktiskt åkt såna där skriiiskoor. Det var jag inge bra på men det var inte heller mam.


Ja det var bara några saker som hänt sen förra skriven. Har även varit dålig att uppdatera fotoalbumet så jag lägger ut lite nya bilder där oxå.


Grattis grattis pap!

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post229

13 mars

2011Posted by Linus Sun, March 13, 2011 16:49:54
Det är så trååååååkigt, jag får inte gå ut. För någon dag sedan var jag ute lite grann med pap och sedan var det mycke varmare i kroppen igen. Trist. Fick åka lite skidootjäcke men bara till Tomas och Åsa. Där fick vi tåårta som var jättegod. Grattis Åsa!

Idag har fick jag följa och handla en sävsopa och en ny takkto. Dom är jättefina.
Kanske att jag får gå på dagis i morgon.

För jätte jätte jätte jätte många dagar sedan så fick jag sidor och kolla så duktig jag är att åka på dom och hålla i pinnarna.
http://www.staverfelt.se/linus/video/Linus_skidafeb2011.mov

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post228

10 mars

2011Posted by Linus Thu, March 10, 2011 16:21:01
Idag fyller min faffa år. Grattis faffa!

http://www.staverfelt.se/linus/video/Grattafaffa.mov


Jag har varit hemma hela vecka för jag är suk. Har haft varm kropp som visar höga siffror på tempometern och sedan hostar och snorar jag jättejättejättemycke. Det är trist att vara hemma för då får man inte vara ute. Men igår fick jag Fimmåre och ett monster av pap, då var det kul att vara hemma.


Snart kommer pap hem från jobbe.


 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post227

8 feb

2011Posted by Linus Tue, February 08, 2011 09:28:18

I helgen var jag hos pomma för mam o pap var till sveg. Jag fick inte följa dit för mam o pap trodde inte att jag skulle tycka det var någe kul. Min lilla, lilla kusin Alice skulle bada huvudet i en sån där kyrka. Tydligen var alla mina papkusiner där, så lite trist är det ju att jag inte fick följa. Så grattis Alice Agnes Karin Liljedahl-Trygg till ditt namn (mam skvallrade dina namn) .

Jag o pap var på skotetäving och såg gamla skoters köra fort. Pap lovade att jag skulle få en egen skoter. Vill ha, vill ha men mam säger att jag är för liten. Dumma mam.

Kom ihåg - skänk pengar till hjärtebarnen. • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post223

26 jan

2011Posted by Linus Wed, January 26, 2011 14:04:06
Så har det åter blivit dax att samla in pengar så alla andra barn med trasiga hjärtan oxå får hjälp. Därför har jag även i år startat min egna insamling.

Genom att du tar din mobil och skriver

BARNHJARTA 457 ditt namn

och så skickar du det till 72901, så ger du 30 kronor till Hjärt-Lungfondens kampanj för oss hjärtebarn i Sverige.

Många mess kan laga många hjärtan!

Vill du läsa mer om kampanjen - kolla här.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post222

12 jan

2011Posted by Linus Wed, January 12, 2011 21:43:20
Oj oj oj igår var det ett helt år sedan dom där med rockar i Göteborg lagade mitt hjärta. Eftersom jag inte kommer ihåg det så måste det vara jätte länge sen. Det jag vet är att jag då var ett år och nu är jag två. För er som undrar hur jag mår så här ett år efter lagningen så kan jag bara säga att jag mår bra. Mam brukar säga att det inte märks att jag fasktiskt är ett hjärtbarn, jag försöker ju bara springa ikapp det jag missade i början. Vad jag vet så ska jag inte in på hjärtkoll än på ett tag vilket måste betyda att även mitt hjärta mår bra.


Det har ju tagit slut på ett år och ett nytt har kommit till. För att fira sånt brukar man visst skjuta repeter upp i himlen som lyser. Det gjorde även min pap men usch jag tyckte inte alls det var roligt. Saker ramla ner men mam sa att inte var nån fara men vi gick in istället.


Jag var hemma med mam jättemånga dagar men nu går jag på rönnebääre igen. Det är fasktiskt kul även om jag är där längre nu än förut. Nu åker mam, pap o jag i samma bil både till camtpus och hem. Det gör inget att jag är längre på dagis.


Mina ögon känns konstiga, så då måste jag blinka jättemycket. Dessutom brukar jag använda mina händer för att få det att sluta kännas konstigt. Mam sa att om det inte blir bättre så måste vi träffa en läkare. Neeeeeej inte en sån! Jag tycker inte om såna.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post221

25 dec

2010Posted by Linus Sat, December 25, 2010 07:56:54

God jul! Igår kom han äntligen - TOMTEN! Han var in och lämnade en säck med massa juleklappar. Jag måste ha varit jättesnäll för det var jättemånga juleklappar under julegranen. Tack!

Idag ska jag leka med alla mina nya leksaker - bilar, gitarrer, bilhuset, min lilla bäbis som säger mam-ma och allt annat.

Dessutom blir det tårta hos mostis - Grattis mostis AL!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post220

18 nov

2010Posted by Linus Thu, November 18, 2010 20:48:10

Vet ni vem jag träffade igår - han som man får jukappar av och som säger hoho - TOMTE. Först visste jag inte om jag skulle våga men sen tänkte jag hur ska han annars veta vem jag är. Men för säkerhetsskull så fick pap följa.

För många dagar sedan så var pap borta och det vara bara jag o mam hemma. Då for vi till pomma o offa och det var jättekul. En dag när vi skulle äta så kom dom andra alltså Jejja, Ante, Ena, Jamme, Sander och Dudde osså va även Ossa och Ash med. Som vanligt var det ju bara jag som satt snällt när mam skulle ta bild, dom andra två dom vet ju ingenting om bilder.

Jag lånade pommas ögon och det var jättekul. Visst är jag väl lite lik pomma? Hihi

Pap o jag var till meducinsköterskan nu i veckan. Mam kunde inte följa för hon var hemma och hostade med varm panna. Jag trodde ju att jag bara skulle prickas med den där meducinen nä men då tar dom fram och ska kräma och plasta mig oxå. Pap hade visst pratat om att min mage inte är kry så då skulle det undersökas om jag är nåt med glutt eller nåt sånt. Därför snodde en sköterska massa blod av mig. Jag är ju stor nu så det gjorde fasktiskt inge ont. O sen fick jag en jätterolig boll som hoppade åt alla håll. Ni kanske undra hur det gick med prickningen, det visade inget så nu får jag visst äta all meducin igen. Som vanligt så vägdes jag där inne och med kläder så vägde jag 13,3. Inte så mycket uppgång precis men jag tror inte den där vågen hinner med min fart.

Till helgen kommer fammo o faffa och det ska bli jättekul.
Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post219

27 okt

2010Posted by Linus Wed, October 27, 2010 13:21:21

Oj oj nu kommer det nöö ute, snart kanske jag får åka oter med pap. Hoppas hoppas det kommer mycket nöö.

Jag är hemma med mam idag för jag får inte vara på dagis eftersom det rinner massa ur min näsa. Igår hade jag dessutom feber. I morse när jag vaknade så hade noret förflyttat sig till mina ögon oxå så jag kunde knappt öppna dom. Usch o fy men nu svider det mest. Hoppas jag blir bra snart för jag vill ju leka med Amma och Tya på dagis.

Förra gången jag skrev här så hade ju jag, mam o pap varit o hälsat på min lilla, lilla kusin Aaliss, här kommer en bild från då.

Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post218

5 okt

2010Posted by Linus Tue, October 05, 2010 23:16:07

Grattis mam på födelsedagen! Idag fyller min mam år och därför kom flera hem till oss. Jag fick oxå äta tårtan som var jättegod.

Fölåt mam att jag mådde så dåligt senare på kvällen. Det var inge kul att må så och det var så konstigt för det kom som mat upp ur min kropp som luktade äckeligt. Usch, jag vill ju må bra.

För någon vecka sedan gjorde det jätteont i ett av mina öron och jag var jättevarm inne i kroppen. Jag och mam var till en läkare som tittade i mina öron och sa att det var öronflammation men jag fick ingen meducin. Dan efter mådde jag mycket sämre och då tog pap med mig till läkaren igen och då fick jag meducin. Jag vill ju må bra så jag kan leka med Alma, Abbe o mina andra polare på dagis.

Vettni i helgen var jag, mam o pap till stugan för att ta undan saker och då hälsade vi på fammo o faffa. Sedan åkte vi till min lilla, lilla kusin Alice. Hon är jätteliten. Hihi.

Nu ska jag sååva så att jag mår bra i morgon.

Grattis, grattis mam!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post217

18 sept

2010Posted by Linus Sat, September 18, 2010 20:31:22

Idag har jag haft kalas - oj så mycke paket jag fick. Det började jättebra med värsta golfputtern av tant Måd o två roliga böcker. Sedan kom pomma o offa och de hade bara mjuka tråkiga paket. Mam o pap såg glada ut men det gick ju inte att leka med de där kläderna. Jaja de e säkert bra att få kläder oxå men inte lika kul.

Det var jättemånga här och mam hade bakat tåtta o kakor. Förutom alla stora och kusin Alex o kusin Ludde, så kom även min kompis mini-Ludvig, lilla Elsa och jättepyttelilla Vincent.

Stort tack till alla som kom på mitt 2årskalas och tack för alla paket, även dom mjuka! Tack även mam o pap för paketen jag fick den dag jag fyllde år och tack faffa som kom ända från Linsell för min skull. Nu tror jag det är jättelänge tills nästa gång som jag fyller år.

Eftersom jag liksom glömde bort att sova innan kalaset så var jag rätt trött och slut nu ikväll och somnade direkt när min vällingflarra var slut. I morgon är jag nog piggar och ska då leka med mina nya leksaker.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post216

15 sept

2010Posted by Linus Wed, September 15, 2010 11:42:21
Idag fyller jag år! Hoppas jag får tåtta och massa paket.

Grattis på mig själv!

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post215

12 sept

2010Posted by Linus Sun, September 12, 2010 22:57:26

Oj, oj, oj va fort tiden går. Dels var det jättelänge sedan jag skrev nåt här men jag har snart funnits i ännu ett år, vilket betyder att jag fyller år igen - på onsdag blir jag ett år plus ett år till men det blir inte kalas förrän på lördag. Alla som vill får självfallet komma. Jag önskar mig... hmmm... roliga saker...

Idag har jag åkt i offas taakto för första gången men det var pap som körde. Det var jättekul.

Sedan spelade jag o pap golf där borta där pap brukar spela. Mam o pap brukar spela och gå på flera ställen mot olika pinnar och hål men jag fick bara vara på samma ställe. Det var oxå jättekul att få spela på riktigt och inte bara skjuta på dom där konstiga bollarna som ramlat ner från träden hemma.

Sedan åkte vi till pomma o offa. Offa hade ett jättestort plåster på sin hand men då visade jag han min tumme som jag gjorde illa när jag amla på dag i veckan. Det blev rätt många fall för min del den här veckan. En dag så amla jag och gjorde illa tummen jättemycket, nästa dag var det en mam (inte min) som sprang över mig så min näsa och panna blev ond och dagen efter det skulle jag springa till mam när hon kom för att hämta mig och då amla jag igen och skadade handen. Aj vilken ond vecka på dagis. Annars är det jättekul på dagis. Min nya fröken Anna-Carin är jättesnäll.

Idag kom jag äntligen på vad jag heter, jag heter ju Niia. Mam o pap tyckte nog det var kul att jag äntligen sa mitt namn för de såg så glada ut. Ett ord som jag lärde mig igår och som jag tycker är jättekul att säga är nuss, alltså den där runda dosan som pap har. Se så roligt det är att säga nuss...

Nåt annat som jag tycker är kul är att starta och se film på filmmojängen och tvn. Jag har några filmer som jag väljer mellan - Lilla röda traktorn, Rorri, Byggare Bob och självfallet Blixten McQueen.

Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post214

23 aug

2010Posted by Linus Mon, August 23, 2010 22:44:02

Jahapp idag fick jag inte vara hemma längre utan idag började jag på dagis igen. Det var jättehemskt när pap lämnade mig, helt själv inga andra barn där. Jag ville ju vara hemma med pap eller mam. Tur nog så var min fröken Anneli där, då kändes det lite bättre och sedan började några av min dagispolare komma. Vi har fått en ny fröken - Anna-Karin. Therese jobbar inte hos oss längre och det tycker jag är trist.

Efter dagis följde jag med mam och handlade och fick hjälpa henne att packa ner saker i påsarna. Jag har fasktiskt blivit så stor nu så att jag vill inte sitt i den där stolen på vagnen längre. Helst skulle jag vilja gå och springa runt själv men det tror jag inte mam vill.

Sedan tog jag och tränade slå på den lilla bollen med mina golfpinnar. Mam fick springa runt och hämta bollen överallt, haha. Måste ju förstå att gräsmattan som finns här ute hos oss är för liten för mina slag.

Jag var jättetrött innan jag skulle sova men det var mycket idag. Kanske blir lugnare imorron.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post213

19 aug

2010Posted by Linus Thu, August 19, 2010 21:33:12
Idag har jag fått en kusin. Alltså inte fått så jag har här hemma hos mig utan det är fastis Anette och fabo Mats som fått en kchlicka. Hon tittade ut när jag åt lunch. Nu ska jag räkna hur många kusiner jag har - Alex, Ludde, Jocke, Frida, Emma, Simon, Johan, Petter och lilla hon som kom idag. Mam o pap säger att det är nio stycken. I fallaall så ett stort grattis till fastis Anette och fabo Mats! Jag längtar tills jag träffa lilla kchlickan.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post212

16 aug

2010Posted by Linus Mon, August 16, 2010 21:49:38

Hallå där alla. Jag har inte glömt bort min blogg bara haft mycket annat att göra. Va roligt det är när man får vara hemma med mam o pap istället för att vara på dagis men det e ju oxå kul men ändå.

Det har varit sommar och jag har gjort massa kuliga saker. Förra veckan var jag med pap till stugan. Mam kunde inte följa för hon skulle jobba men jag hade jättekul med pap. När man är i stugan då träffar man även fammo o faffa och sedan lekte jag med kusin Joakim. Vet ni att där i Linsell finns det oxå traktorer. Jag fick sitta på en traktor som inte såg så ny ut.

Idag var jag o pap i ett land som heter Teknik. Där fick jag köra bil helt själv. Wow! Okej min fyrhjulis är kul men en sån där bil måste jag önska mig när jag fyller år.

Under den tid jag inte skrivit något här har det varit sommar och då har jag varit mycket hos momma o moffa, vilket är jättekul. Sedan var jag, mam o pap till ett ställe som det var jättemycket barn på och de hade massa roliga saker. Jöngelhuset tror jag det hette. En annan dag var vi o tittade på massa djur. Dom flesta bara låg och såg trötta ut men det fanns några djur som hoppade runt runt och såg ut som små barn med massa hår på kroppen. Aapa tror jag dom hette. Dom var roliga att titta på. En annan sak som var roligt där var att jag fick köra runt, runt på en traaaktor. Hihi.

Sedan har jag lekt med miniLudvig, alltså inte min kusin för han kan ju inte leka utan min kompis Ludvig men han verkade mest rädd för mig. En dag lekte jag även med min kompis Joel och hans syster Frida fick oxå vara med. Ja jag har gjort massa annat oxå.

Jag tränar allt jag kan på att försöka få alla stora människor att förstå vad jag menar. Det är jobbigt att ingen förstår vad jag vill. Jag kan jättemånga ord, bland annat mamma, pappa, offa, pomma, faffa, vet att Papyrus säger gnnnnäääääähäägg och Oskar vov. Självfallet kan jag traaktor oxå. Jag kan fortfarande sjunga Hajjer och försöker lära mig sången som den där bilen sjunger när han åker runt och säljer glass. Åh glass det är gott.

Nästa vecka ska även pap börja jobba så då måste jag väl gå på dagis igen då. Men det blir ju kul att träffa min dagispolare igen. Det var nog allt för nu.

Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post211

4 augusti

2010Posted by Linus Wed, August 04, 2010 22:48:12

Oj oj oj, jag måste nog ta mig i tröjan. Det var ju jättelänge sedan jag skrev i min blogg. Jag har gjort jättemånga roliga saker men just nu får ni inte veta mer än att jag fått en egen brumbrum, så nu är jag och pap lika.

Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post210

8 juli

2010Posted by Linus Thu, July 08, 2010 21:51:04

Min pap håller på gör nåt som heter allltaaan här hemma. Eftersom jag inte riktigt litar på att han gör rätt så var jag där och tjuvmätte när han inte såg.

När jag inte kollar pap så åker jag tjyttel och brum. Helst skulle jag vilja åka på paps brrummmm men den åker ju han på jobbet. Det är bara jag o mam hemma på dagarna i flera dagar till men det går ju bra det oxå. Jag brukar leka med Alex oxå men vill helst inte. Tänk om jag bara vågade ge tillbaka när han e så där dum med mig. Mam sa att jag skulle få leka med miniLudvig, alltså inte min lillkusin utan Ludvig som bodde på sjukan samtidigt som mig. Men eftersom jag haft sån hosta och det runnit rätt mycket ur min näsa så har jag inte fått leka med honom. Nästa vecka kanske.

För några dagar sedan var vi på kalas hos dom som bor bredvid oss - Åsa och Tomas. Jag ville inte sitta still i barnisen så mam släppte lös mig. Åsa och Tomas har två djur som låter muuuu och dom ville jag prata med så jag var precis på väg och skulle krypa under en tunn, tunn tråd när det smällde till i mitt huvud. AJ så ont det gjorde. Tur mam kom och räddade mig från den dumma tråden. Har sett att det finns sån där tråd runt hästarna i stallet oxå, ska nog passa mig för den.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post209

1 juli

2010Posted by Linus Thu, July 01, 2010 20:57:46

Hej på er. Eftersom det var några dagar sedan jag skrev något så har det så klart hänt saker. Fammo och faffa var här hos oss för ett tag sedan och det var kul. När dom var här så tittade mam och fammo på folk på tv som hade jättefina kläder och jag tror att det handlade om en tjej och en kille för dom åkte bland annat efter hästar och vinkade. Tjejen hade en konstig sak på huvudet.

Min kompis Wilmer som bor i Göteborg, han bor inte där längre. Mam säger att han numera finns på ett ställe som heter Nangijala men dit kan man inte åka och hälsa på. Konstigt.

I helgen var jag, mam o pap i vår stuga. Vi var ganska mycket hos fammo och faffa och vet ni där kan man springa jättemycket och det var jättekul. Jag vill att vi ska ha så där mycket att springa på hemma oxå. Vi var även och hälsade på hos fastis Anette, fabo Mats och kusin Joacim. Det var oxå kul.

Min mam jobbar inte nu utan hon är så där sommarledig men pap jobbar fortfarande. Därför behöver inte jag vara på dagis, så jag och mam hittar på saker att göra. Vi har varit hos mina kusiner Alex och Ludde. Ibland är Alex är inge snäll med mig han tar de leksaker jag har och sedan gör han så jag ramlar. När jag blir stor så ska jag göra så mot honom. Idag skulle jag leka med miniLudvig, alltså inte min kusin utan min kompis, men istället fick jag åka och träffa en vitrockare. Det är något i min kropp som irriterar mig och då hostar jag. Det är så jobbigt när jag ska sova för då hostar jag jättemycket. Vitrockan gav mig meducin så jag ska slippa hosta.

Nu har även jag äntligen fått vara på den öppna skolan och lekt med andra barn. Det var ungefär som dagis men det var mammar och pappar där. Jag åkte massa tyttel och så fick vi äta hammbörjare och glass. Alex och Ludde var oxå där med sin mam. Det stod en lassbil utanför och det var inte bara jag som tyckte den var kul utan även Alex och en kille som heter Alfons.

Psst... har lagt in några nya bilder i mitt fotoalbum.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post208

17 juni

2010Posted by Linus Thu, June 17, 2010 23:31:01

För någon dag sedan var jag o mam till sjukan o jag tror att de kollade alla delar som min kropp består av. Först var jag till Marie o hon vägde mig som vanligt, 12.2 kg, och sedan satte hon de där lapparna på min mage o sa till mig att sitta still. Efter en stund rasslade det till i apparaten och det var massa streck på ett papper. Sedan fick jag sånt där vitt klet och när man får det så vet man att då kommer det bli otrevligt. Åsså var det dax att se hur mitt hjärta mår men vet ni Johanna var inte kvar utan nu har jag den andra hjärtdoktorn som jag fasktiskt träffat förut, Estelle. Hon sa att allt var bra och att jag inte behövde komma till henne på jättelänge.
Eftersom mitt öra gjorde så ont för ett tag sedan så tittade Estelle på det och sa att det inte var helt friskt än. Nähä. Efter Estelle så var det dax för medicuintanten, ja hon som ska kolla va för meducin som min kropp inte vill ha. Hon ritade några prickar på min arm och sedan duttade hon på men nåt. Ut i rummet där leksakerna är igen, in till tanten igen och då hade det inte blivit nåt på min arm. Då skulle jag äta banan men hallå trodde hon verkligen att jag skulle gå på det. Förstod väl jag det att det var nåt skumt med den där bananröran. Näpp den gick jag inte på. Mam försökte o försökte, Marie försökt men inte sörrni. Inge meducintest på mig. Men då kom det där otrevliga som jag förstod skulle komma, Marie stack mig i handen och i armen för att sno mig på blod. Aj, det gör ju ont ju. Jag kommer ju aldrig bli stor för dom snor ju blod av mig lite då o då.
Jag behövde inte åka tillbaka till dagis och det var fasktiskt rätt skönt. Fick vara med mam istället.

Här e lite blandade bilder:
- Jag har ju fått två fräna stolar och ett coolt bord till mitt rum och dessutom har jag fått en massa matsaker som inte smakar nånting. Men jag kan iallafall bjuda på fika om någon kommer in i mitt rum.
- För någon dag sedan kom ett stort paket med posten och dagen efter kom ett till paket lika stort. WOW! Det var en tufftuffbana med ett eget tufftuff som går själv och låter. Så nu har jag en jättestor tufftuffbana där uppe i det stora rummet som jag aldrig får vara i.
- Har hjälpt pap ute så nu går det lite fortare för honom att bli av med de gröna stråna.
- Fick följa o titta när mam o pap slog på bollar på golfplejset. Kom då på hur jag ska känna mig säker där...

I morgon kommer fammo o faffa och det ska bli jättekul. Förra helgen sov jag över hos momma o moffa och det var oxå jättekul.

Hörs!

Psst...! Tack alla som röstade på mig i omslagstävlingen men tyvärr så vann jag inte... den här gången... =)

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post207

1 juni

2010Posted by Linus Tue, June 01, 2010 21:55:52
Idag lärde jag mig att jag bör nog inte klättra ur min matstol. Det är nog av den anledningen som mam o pap brukar spänna fast mig. Ajajaj vad ont det gjorde när golvet slog mig. Måste försöka komma ihåg detta.

 • Comments(2)//linus.staverfelt.se/#post206

22 maj

2010Posted by Linus Sat, May 22, 2010 22:44:44

Idag har varit världens bästa dag! Det enda som inte var så bra var att pap inte var med. Jag, mam, mostis AL, mobo Janne, Alex och Ludde var och tittade på masssssssssssssor av bilar och brumtytjlar, flygplan och hällikåptrar. Moffa var oxå där. Jag fick fika, hammbörjare, saft och fick springa runt. Det var jättekul. Den här fräna bilen kom min mams kusin Tomas och min mams kusins barn Leona i. Lyllo dom.

Sedan åkte jag och mam hem till Alex o Ludde och vi lekte och åt god mat, vilket vi även gjorde igår. Jag försökte läsa bok för Ludde igår men jag tror inte han förstod nåt.

I morrn hoppas jag pap kommer hem för jag vill ju åka sån där hjuling. Brrrrrrrrrruuuummmmmm...

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post205

20 maj

2010Posted by Linus Thu, May 20, 2010 23:30:28

Glömde ju gratta mostis Ag igår. Alltså vi var där men jag glömde här på bloggen, så det får bli nu istället. Grattis, grattis mostis Ag! Mam säger att man alltid ska tacka för sig så tack för tårtan som jag inte åt men kakan var god.

Idag på dagis så gick alla barnen utanför det där som gör att man inte kan komma utanför dagis och så gick vi runt där mam o pap jobbar. Jag fick inte gå utan jag åkte barnisen istället. Det var fasktiskt nåt som heter Förskolans dag och då hade vi lite olika prydnader på våra huvuden. Jag hade typ en mössa som det stack ut pinnar från på varje sida. Sedan sjöng vi, inte jag då men dom andra.


Mam har gjort så att man ska gå in och rösta på mig för att jag ska vinna nåt nånstans. Gör det - alltså gå in och rösta på mig för självfallet vill jag bli först.
ViFöräldrars omslagstävling
Gå in och rösta på en gång!


 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post204

16 maj

2010Posted by Linus Sun, May 16, 2010 23:13:35

I helgen har jag bland annat tränat på att slå på den lilla vita bollen. Eller som pap brukar säga - tränat min golfsving. Kolla va duktigt jag är.

Idag var vi hos momma o moffa för pap skulle hjälpa moffa med nåt. Alex o Ludvig var oxå där. Jag o Alex fick gå ner dit det är vatten och kasta såna där hårda i vattnet. Det var sååååååååå kul. Sedan satt jag och Alex och diskuterade blandade saker.

Jag o Alex börjar fasktiskt kunna leka nu, ja alltså jag fick bara två leksaker i huvudet när vi var där för någon dag sedan. Men vi har ganska kul.

Min kompis Wilmer som bor i Göteborg, ni vet han som vi träffade på sjukan, han har fått en bror. Grattis till det Wilmer men kom igen och bli bra nu så du får åka hem till din nya brorsa!

I morron tror jag att det dagisdax igen, jippi.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post203

Golfträning

VideoPosted by Linus Sun, May 16, 2010 22:59:52

Har hört att man bör börja tidigt ...

http://staverfelt.se/linus/video/linus_golfmaj10.wmv

 • Comments(2)//linus.staverfelt.se/#post202

9 maj

2010Posted by Linus Sun, May 09, 2010 21:05:13

Hej, hej min blogg. Igår var jag, mam o pap och en massa andra till det stora vita huset. Jag vet att vi varit där en gång förut och då var det Alex som fick vatten på huvudet. Den här gången var det lillkusin Ludvig som fick sitt huvud nerblött av en tjej i lång vit kappa. Det var ganska tråkigt att sitta still så jag gjorde allt för att få slippa, till slut släppte mam o pap ner mig. Men när jag sprang förbi tjejen i kappan och in bakom ett staket och tänkte kolla in blommsen som var där så kom pap efter. Sedan fick jag inte vara kvar där inne. Men det gjorde inget för det var mycket roligare ute, för då kunde jag springa runt, runt, runt.

När jag fyllde ett år så fick jag en pryl av fadderpaps som jag inte fick se då. Förra helgen öppnade pap äntligen lådan och jag fick nästan själv skruva ihop prylen. Det var ju en tjyttjel men jag når inte ner till dom där sakerna där framme. De gör inge för jag kan faskiskt ta mig fram ändå. Det är jätteroligt att åka runt inne på min tjyttjel.

Det finns något som är mer roligt än tjytteln och det är att åka med pap på hans gul pryl som låter bruuuuuummmm, brruuuuuummmmmm. Jag vill ha en egen sån.

Jag har jättekul på dagis. När mam o pap kommer vill jag nästan inte gå därifrån. När snön försvann ute på gården så kom det en massa olika roliga leksaker och dom tycker jag är jättekul att leka med. För någon dag sedan så fick jag o mina småpolare gå utanför dagis. O vet ni, då gick vi o tittade på en taaktoooo och åt russin. Vilken dag!

Idag när jag kom hem så stod det en sån där kana ute på gården. Nu har jag en egen kana, jippi.


Har nog inte tackat så då gör jag det nu - tack tant Måd och mannen för gungprylen.

Lägger ut lite bilder i mitt fotoalbum på diverse saker som hänt i mitt liv.

Hörs

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post201

22 april

2010Posted by Linus Thu, April 22, 2010 23:28:21

Grattis kusin Alexander! Tack för tårtan idag. Jag kommer på lördag tar väl med mig mam o pap oxå, och äter mer tårta. Eftersom du verkar vara en sån där tårtkille så kan du väl spara litelite åt mig.

Idag kom jag på att om man tar en sån där stol och skjuter den till bänken så går det ju fasktiskt att komma åt sakerna som är där uppe, funkar visserligen bara när mam o pap inte varit taskiga och satt fast stolarna. Eftersom jag var lite törstig så tog jag första bästa som verkade kunna funka att släcka törsten med, förstår inte varför mam inte tyckte det var en lika bra idé som mig.

Jag fick följa mam och mostis Ag till den där affärn som är så stor. Idag behövde jag inte sitta i kundvagnen utan istället fick jag köra runt i en bil, jaja mam gick bakom och styrde. Det var helfränt och vet ni vad - jag kunde ju ta på saker och plocka in dem i min lilla hytt. Hihi. Vill åka den fler gånger.

I morgon blir det nog dagis igen, längtar fasktiskt.

 • Comments(2)//linus.staverfelt.se/#post200

20 april

2010Posted by Linus Tue, April 20, 2010 23:13:36

Igår var jag till sjukan för kontroll och allt såg så jättebra ut, ja med lite undantag för min vikt. Johanna undersökte mitt hjärta och hon sa att allt var bra. Det är lite trist för nu kommer jag inte träffa henne på jättelänge, Johanna ska flytta och vara borta några år. Usch va trist för jag tycker fasktiskt om henne trots att hon är en sån där blårockare. Jag träffade även mattanten Helene och hon tyckte att det såg så där ut. Min vikt igår var 11,4, så lite upp från förra gången. Jag försöker ju men det är inte lätt när inget av det jag äter verkar fastna. Nu behöver jag inte träffa henne förrän i om två månader och får se då om maten fastnat.

Efter sjukan följde jag med mam till stallet. Blev ju inte tillfrågad om jag ville utan det vara bara att henka med. Medans mam fixade i stallet satt jag nerbäddad i vagnen och det var så skönt, nästan så skönt och mysigt att jag missade att jag fasktiskt egentligen inte mådde så bra. När vi kom hem tyckte mam att jag såg så hängig ut så hon tog tämpratuuren på mig, pinnen visade att det var 39,7 grader inne i min kropp. Senare på kvällen hade tempratuuren stigit ill 40 grader och då var det väldigt varmt. I morse visade pinnen lika mycket så jag o mam for till hälsocentralen och träffade en sån där blåklädd man. Han stoppade in en pryl i örat och sa att jag fått något som heter öroninflammation. Det har alltså flyttat in bacilusker i mitt vänstra öra, usch. Så nu går jag på meducin igen. =(

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post199

18 april

2010Posted by Linus Sun, April 18, 2010 23:01:55

Grattis pap! Idag men för många, många år sedan föddes min pap. Han kom för 40 år sedan, jag tror att det är rätt länge för jag har bara funnits i 1 år och lite till. Så idag har det varit massa folk här, dom flesta vet jag vem det är. Bland annat så var mina kussar från Kaxås här - Simon, Emma och Frida. Det var jättekul och när dom kom så fick pap paket men jag oxå. Jag fick filmer och sånt där lego som vi har på dagis. Tack mina kussar!

Jag o mam väckte pap imorse och då fick han paket och fika av oss. Sedan när jag och pap tittade ut genom fönstret så hade någon hängt massa saker där ute. Konstigt för det var ju inte där igår, undrar om någon varit här i natt när jag sovit.

Efter vi fikat och så gick jag, mam och pap ut och plockade undan det som hängde i träden och runt huset där bilarna bor. Oj så mycket skräp det blev.

Eftersom det var paps dag idag så sa mam att jag skulle vara fin och fick då ha en sån där tygbit runt halsen.

Imorgon ska jag på sjukan. Först blir det ekg hos Marie och hon kommer säkert kolla om jag blivit någe längre och tyngre oxå. Sedan ska jag till Johanna som ska köra runt med pinnen på min mage för att se om hjärta fungerar som det ska och sist blir det mattanten Helene. Så imorgon blir det inge dagis.

Grattis världens bästa pap!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post198

12 april

2010Posted by Linus Mon, April 12, 2010 23:11:31

Grattis fadderpaps Per på din födelsedag!

Idag gjorde vi nåt konstigt på dagis. När vi skulle äta mellis så var vi inte inne. Vi var där ute där vi brukar leka och åt mellis. Alltså jag är van att sitta vid ett bord men nu blev det liksom konstigt. Försökte äta min smörgås och dom där gröna små mjuka, som jag tror heter vindruva, i allafall. Äta ut... hmm... Jättekonstigt blev det även när mam kom för då var jag ju redan ute.

Efter maten kom mams kompis Madde och hon hade med sig en sån där liten människa, mindre än både lill-Ludvig o kusin-Ludvig. Jag o pap åkte bilen istället för att titta på nåt hus där det ska vara massa folk i sommar på nåt kalas som pap ska ha. Jag tyckte i allafall att det såg dansvänligt ut.

God natt

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post197

11 april

2010Posted by Linus Sun, April 11, 2010 23:42:51

Idag har jag gjort nåt jättekul - jag har åkt takto med Arnold! Mam var ju självfallet oxå med i takton. Det måste jag berätta för grabbsen på dagis i morgon. Oj oj en sån dag!

Den här veckan som varit har inget speciellt hänt. Jo, Marie ringde o sa att det fanns inga bacillusker boendes i mitt blod. Skönt då blir det inga fler hemska prover i allafall. Puh. Sedan har jag varit på dagis och det e riktigt kul. På morron när mam o pap lämnar mig e jag alltid ledsen men mina fröknar får mig alltid på bättre humör ganska på en gång. En dag på dagis ser ut så här att mam/pap lämnar mig före frulle, sedan äter jag frulle och det är gröt. Nu får jag gröt ur istället för den kastrullgröt som dom andra äter, för mattanten tyckte att lådgröt är bättre för mig. När vi frullat klart får vi gå ut och de e såååååååååå kul. Nu finns det en stooooooooor låda full med vatten ute på gården, den är det flera stycken som leker i, även jag. I fredags var fröknarna tvungen att byta strumps på mig pga vattenlådan. Vi som inte är så stora får gå in tidigare vissa dagar och då äter vi olika frukter, ibland tar jag sån där banan och ibland väljer jag något annat. Leker lite till och sedan är det lunch. Jag har ju blivit jätteduktig att äta, kan faksikt själv numera i allafall på dagis, vill ju visa dom andra barnen att jag oxå kan. Har hört att fröknarna tycker att jag äter bra. Efter maten lägger dom ut mig i barnisen och det e så skönt att sova i den. Jag brukar sova så länge det bara går, oftast kommer dom ut och väcker mig för det e mellis. Bara massa mat på dagis. Mellisen brukar vara sånt där bröd, nåt att dricka typ mjölk och ibland frukt. Jag hinner nästan inte äta färdigt förrän mam eller pap kommer för då ska jag åka hem. Visst blir jag glad att se dom men det e ju kul på dagis. Ja så typ ser en dagisdag ut.

Idag hjälpte jag till när pap skulle byta dom där däcken på bilarna. Man måste ju vara med för att lära sig. Nästa gång fixar jag det själv.

Imorgon fyller fadderpaps Per år och då ska jag o pap dit. Men jag säger grattis redan nu - Grattis fadderpaps! Det är fler som fyller år min pap fyller om en vecka. Då blir det visst kalas. Jippi, det betyder tårta. Gott, gott.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post196

2 april

2010Posted by Linus Fri, April 02, 2010 19:53:54

Vi är i stugan nu. Idag har vi varit på ett ställe som man åkte bil till och där det var jättemycket folk. Jag sov i stort sett hela tiden, det var ju så skönt att ligga i barnisen och gunga. När jag vaknade såg jag att det var massa folk som handlade saker från andra folk som stod under små plasthus. Platsen hette nog Lofsdalen. Tror jag hörde min hjärtläkare Johanna där men vi var ju inte på sjukan. Konstigt.

Paps skoter bor vid stugan nu och idag fick jag åka med pap en sväng på den. Jättekul! Brrrrrrrrrammmmmmm, brrrrrrraaaaaammmmmm.

Kan väl passa på och berätta att det verkar in finnas några bacilusker längre i mitt blod. Det sista blodprovet har inte visat något, så jag är nog frisker i allafall. Var i allafall till sjukan i veckan eftersom min vikt inte ökar så mycket. Nu visade vågen 11,1 vilket i allafall är 0,1 upp från förra viktchecken. Mattanten Helene pratade med mam om hur dom ska göra för att jag ska äta lite mer och så. Men jag vill ju inte äta mer, tycker det är nog med den mat jag får i mig.

Nu när vi är här så är det påsk. Idag har jag fått två stycken runda saker som var fyllda med lite olika saker. Det ena var från momma o moffa och innehöll bland annat nåt som jag tycker är jättegott - russin. Tack momma o moffa! Strumpsen var oxå kanon. Den andra runda saken var från mam o pap. Det innehöll lite gotta och sedan fick jag två nya bilar - Sally o Ramone som är kompisar med mina två bilar där hemma Blixten och Luigi. Tacktack mam o pap!

Glad påsk till er alla!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post195

22 mars

2010Posted by Linus Tue, March 23, 2010 22:37:30

Nej inte igen! Allting har ju varit så bra. Det är fasktiskt riktigt kul på dagis även om det är jättetråkigt när mam o pap lämnar mig där. Alla säger att jag blivit så duktig. Hm, jag har väl alltid varit duktig... Jag börjar oxå förstå hur man ska hålla i den där saken när man ska få in maten i munnen men bara på dagis för hemma glömmer jag liksom bort det.

För någon vecka sedan var jag o mam in på sjukan. Kolla in vad duktig jag är - kan fasktiskt ställa mig på vågen själv. Att den bara visade 11,0 kg var visst inte allt för bra.

Sedan försökte jag även kolla om jag blivit någe längre men förstod inte riktigt hur den där saken fungerade.

Vi var där för jag har ju ett skumt märke nedanför där mitt huvud sitter fast på kroppen. Därför tittade en blåklädding och sedan kom en i vita kläder, sedan fick jag träffa Marie och hon hädde på sån där vit kräm som gör att jag inte känner något. Efter en stund snodde hon mig på blod. Dessutom fick jag en hemsk spruta in i benet - aj. Efter någon dag fick jag plötsligt högre värme inne i kroppen och tämpratuuren visade 39, som satt i några dagar. Nu mår jag ju bra men dom har visst hittat att det bor bacillusker i det blod som Marie tog.

I morse fick jag vara med pap på jobbet, trodde det skulle bli en rolig dag på paps job men efter en stund for vi till sjukan och då kom dom igen - blåkläddingarna. NEJ nya prover! Jag gjorde allt för att slippa undan, försökte ropa på hjälp men lyckades inte. Doktor Mattias stack mig till slut i foten efter att ha misslyckats lite här o var. Sedan var jag så trött att jag tvärsomnade i bilen. Jag behövde inte åka tebax till dagis utan fick åka hem med pap istället.

Hoppas att bacilluskerna har flyttat från mig.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post194

11 mars

2010Posted by Linus Thu, March 11, 2010 10:46:40

Igår var första dagen sedan jag var ungefär tre dagar gammal, som jag inte fick någon meducin. Åh så härligt nu är jag meducinfri o slippar få sånt där äckligt i munnen!

Det är ganska kul på dagis. Dom andra barnen tycker nog inte om mig för jag får inte vara med dom. Dom säger bara - nej Linus, du får inte vara här Linus, gå härifrån Linus, ta bort Linus. Men jag bryr mig inte, istället så river jag ner deras torn och tar deras leksaker. Hihi.

Det var fasktiskt rätt god mat igår på dagis så till mam o paps stora glädje så åt jag ganska mycket. Tror det var pytt i panna men det låg inte i någon panna utan på min tallrik. Och till det så fick vi röda skivor som var goda. Mums. Efter maten får vi alltid frukt och jag brukar sikta in mig på appelsiinen.

Jag har fått en ny pryl som jag ska ha på mitt huvud när jag är ute på dagis, för att inte slå mig. Mitt huvud känns ju jättestort.

Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post193

7 mars

2010Posted by Linus Sun, March 07, 2010 20:00:38

Oj oj nu har jag gjort det igen! Ja eller egentligen inte gjort - skrivit i min blogg.

Jag är en stor kille nu för jag har börjat på nåt som kallas för dagis. O vet ni, där finns massa leksaker och jättemånga kompisar, så många kompisar har jag aldrig haft. Det är jättekul. Mam har varit med mig där dom här dagarna och till veckan så hörde jag något om att hon inte kommer vara kvar med mig där - neeeeeeeej hon måste vara med mig hela tiden. Vi ska egentligen vara ute innan lunch men det har varit så där kallt nu igen och då har vi som är minst fått vara inne istället. När jag ska sova, vilket är efter maten, så får jag sova ute i barnisen och det är jättevarmt och härligt. Sista dagen jag var där innan det blev ledigt, så vaknade jag och mam hade gått iväg och fanns inte där. Usch så hemskt det var. Hon måste ju fatta att hon inte får gå iväg och lämna mig kvar. Det som är bra är att både pap o mam jobbar ju på nästan samma ställe som jag är på dagis.

När jag inte varit på dagis så har jag bland annat lekt med Alex men även varit ute och lekt i den kalla snön. Jag har åkt snårajser och plastprylen men även fått åka skooooooter med pap. När jag blir större så ska jag oxå har en sån där brrrrrrummmmmmmm. En gång när jag, pap o mam åkte på brrrrrummmmen så satt jag längst fram men var så trött så jag somnade. Jätteskönt att sova på den.

Idag har mam o pap inte varit så glad på mig för jag jag har varit lite... grinig. Men alltså man måste väl få vara lite arg ibland oxå och inte bara vara glad och skratta, eller. Får se om det bli någe dagis i morron för det har börjat rinna ur min näsa.

Lägger ut lite nya bilder i mitt fotoalbum oxå.

Hörs.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post192

25 feb

2010Posted by Linus Thu, February 25, 2010 21:08:17

Men var tog mina bokstäver vägen? Jag skrev ju i bloggen o sen bara bort. Mäh! Happ får väl sätta in bokstäverna igen då.

Igår var jag på sjukan och träffade Marie och Johanna för en helt vanlig kontroll. Vågen visade att jag fortfarande inte kommit upp i samma matchvikt som innan operationen i Göteborg. Jag vägde 11240. Sedan körde Johanna pinnen runt på min mage och sa att allt såg bra ut, men det visste jag ju redan för jag mår ju bra ju.

Poxisen åkte som vanligt på och den visade att syresättningen är på topp, 99. Sedan snodde Marie mig på blod för de skulle kolla saltet i mitt blod, är det inte syre så är det salt. Och som tack för att hon fick ta blod så fick jag en snurrpryl som är rätt skoj. Dessutom fick jag en gubbe när jag var in och blev vägde och ekgad men jag ville ha en annan så jag fick två.

Idag har äntligen tämpratuuren ute blivit varmare. När det är minus 30 så får jag inte vara ute för mam o pap. Så idag åkte jag bland annat i den där lådan som sitter fast i typ en stol och så stod mam bakom och sköt på. Det var så härligt så jag somnade.

För några dagar sedan var jag och mam o hälsade på min lilla kompis Ludvig och hans mam. Alltså inte minikusin Ludvig utan min kompis. Han hade massa roliga leksaker som vi lekte med. Förutom lek så fick åt vi kakor o bullar.

Sen har jag ju så klart även varit till Alex och Ludvig och lekt, ja åtminstone med Alex för miniLudvig sitter ju mest och tittar. Men Alex e så bråkig, han ska alltid ha samma saker som jag har och så drar han i dom tills jag ramlar. Han är så dum när han gör så. Nästa vecka ska jag börja på nåt som heter dagis. Mam säger att jag kommer få jättekul med massa leksaker och en massa andra barn. Jo säkert men kommer mam vara där...

Nu har det gått sex veckor sedan jag opererades så för några dagar sedan fick jag ÄNTLIGEN bada igen. Åh så kul det är

Åsså en sista påminnelse om min insamling till Gertrud. Insamlingen är ju bara under denna månad som är alla barnhjärtans månad.
Skicka ett mess till 72901 och skriv BARNHJARTA 188 "DITT NAMN" (här ska du alltså skriva ditt eget namn, barnhjarta är utan såna där prickar). Då får jag 30 kronor till min insamling.
Eller så kan ni välja själv hur många kronor ni vill ge min insamling och sätta in dom på nåt som heter plusgironummer 90 91 92-7 och då skriver ni WP Barnhjärta ID=188 (nu ska ni sätta in prickarna på barnhjärta).
Gör det nu!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post191

16 feb

2010Posted by Linus Wed, February 17, 2010 00:16:10

Heja, heja. Jag o pap tittade på en tjej som åkte fort på smala saker uppe på snön igår och då ville pap att jag skulle lära mig att säga heja, heja. Hon, som har halva min mams namn, åkte så fort att hon kom före alla andra i nåt spel som är nu på tv. Heja, heja Charlotte!

Igår var Alex o Ludde här, alltså mina kussar. Vi lekte först ute och då åkte vi plastmoj och snårajser och sedan gick vi in och lekte. Jag blev så trött så jag somnade innan dom hade åkt hem.

Idag har fammo o faffa varit här. Dom kom i en bil, vi åkte till stan i våran bil och då fick jag kolla på massa bilar, sedan for faffa i en annan bil och när dom for hem så åkte dom två bilar. Mäh...

Vet ni, det är inte bara jag som är hjärtopererad. Okej rå det visste ni säkert men alltså... ni vet mostis Ags hund, Oskar, han är på hundsjukan för han har oxå problem med sitt hjärta. Så nu är jag o Oskar inte bara polare utan hjärtpolare.

Appåpå hjärtan - ni glömmer väl inte min insamling till GERTRUD. Ni kan göra på två sätt, antingen tar ni telefonen som ni brukar ta med er när ni går hemifrån och skickar ett sånt där meddelande till 72901 och skriver BARNHJARTA 188 "DITT NAMN" (här ska du alltså skriva ditt eget namn, barnhjarta är utan såna där prickar). Då får jag 30 kronor till min insamling.
Eller så kan ni välja själv hur många kronor ni vill ge min insamling och sätta in dom på nåt som heter plusgironummer 90 91 92-7 och då skriver ni WP Barnhjärta ID=188 (nu ska ni sätta in prickarna på barnhjärta).
Gör nu detta för tänk på mitt, Oskar, Wilmer, Thea och alla andra hjärtpolare som behöver hjälp.

Jag har lagt in lite bilder från min tid i Göteborg i mitt fotoalbum och några till.
Glöm inte insamlingen...

 • Comments(2)//linus.staverfelt.se/#post190

14 feb

2010Posted by Linus Sun, February 14, 2010 22:28:11

Idag är det Alla hjärtans dag. Alltså dagen för alla trasiga, fixade och hela hjärtan. Man paket på den här dagen och jag fick två små bilar som kan köra själv. Tack mam o pap. Vi har varit på ett ställe idag där man äter. Till en början var det väl okej och jag fick smaka o så men mam o pap åt ju så länge så då tröttnade jag och ville kliva ur stolen jag satt i men det fick jag ju så klart inte. Då tog jag o höjde rösten och då stoppade dom i sig maten mycket fortare.

Den här veckan har jag fått vara ute och lekt lite. Jag har åkt plastprylen som inte går så fort, suttit i den där lådan som sitter på en mojäng som man liksom sparkar för att den ska röra på sig och dessutom har jag ju åkt snårajser. Kuligt. Igår fick jag till och med åka skoter med pap. O vet ni - det är jättekul. Sedan åt jag en konstig mat som pap gjorde här ute. Man använder sån där brand för att göra maten och det var fasktiskt ganska gott men törstig blev jag. Tror det kallas för kålbulle, konstigt för det såg inte ut som nån bulle.

Tänkte jag skulle lägga ut lite bilder i mitt fotoalbum men jag har ju fullt upp med att leka med bilar, bollar och annat. Men ska försöka fixa det, annars får mam göra det istället.

Trevlig dag till er alla med hjärtan, speciellt till mina hjärtpolare Wilmer och Thea som inte fått åka hem från Göteborg än.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post189

8 feb

2010Posted by Linus Mon, February 08, 2010 22:18:43

Idag var det stooor bild på mig i tidningen och det stod lite text oxå. Se själva, jag lääänkar till tidningen - ÖP

Sen var det de där med insamlingen, gå till min egna sida för att se hur du ska göra för att stödja oss hjärtisar.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post188

7 feb

2010Posted by Linus Sun, February 07, 2010 21:08:45

Oj nu har det gått flera dagar igen sen jag skrev sist men den här gången beror det på att någon har lagt ett träd över internet. Därför låter det inte i telefonen trots att jag trycker på knappen, internetet fungerar inte och vi har jätteomånga tvkanaler. Just nu använder jag en internetpinne.

Den här veckan har jag fått leka med Alex flera gånger och fatta vad han blev glad när han såg mig efter operationen. Men mam o pap måste säga till Alex många gånger eftersom han ibland försöker få mig att ramla på mitt ärr. Det är så kul att kunna leka utan att bli så där trött.

Fammo o faffa kom o hälsade på för någon dag sedan. Jag fick en bil som både lyser och låter. Den är helfrän. Tack fammo o faffa! Och idag när pap kom hem från Linsell, ja han har alltså varit där i helgen, så fick jag ett paket från fammo. Egentligen skulle jag ha öppnat det om några dagar då det är Alla hjärtans dag, men jag har hjärtans dag jämt så därför öppnade jag paketet. Det var en tröja o byxa men mam säger att det heter underställ. Tack fammo igen!

Appåpå Alla hjärtans dag - februari är ju alla barnhjärtans månad, alltså min o mina hjärtpolares månad. I år ska vi samla pengar till Gertrud (läs om Getrud här) och därför har jag startat en egen insamling.
Skicka ett SMS till 72901 och skriv: BARNHJARTA 188 LINUS
Då skänker du 30kronor till min insamling för oss hjärtebarn. Annars kan du ju även köpa årets hjärtepin, dom finns på typ Akademibokhandeln, Euroflorist, Hemköp, Hemtex, Krabat, Lekia, Tempo och Alla Hjärtans Lunch-restaurangerna

I veckan kom två stycken hem till oss, den ena han tog massa bilder och sedan for han medans den andra stannade kvar o frågade mam o pap en massa saker. Killen som stannade kvar, skrev en massa saker och dom pratade om mitt hjärtfel och operationen. Tror att jag kanske blir en sån där kändis. Wow!

Glöm inte bort min insamling, messa BARNHJARTA 188 LINUS till 72901
Tack!

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post187

30 jan

2010Posted by Linus Sat, January 30, 2010 23:45:29

Alltså ni får inte tro att nåt har hänt bara för att jag inte skrivit nåt här. Nej då. Jag är hemma och de är så skööööööööönt. Det var jättekul att komma hem till mina leksaker igen. Vet ni - granen på övre delen av vårt hus, den var kvar.

Jag träffade Johanna och Marie när vi kom hem. Ja eller alltså jag, mam o pap for dit. Först kollade Marie så som hon brukar och sedan gick vi in till Johanna som körde runt med pinnen på min mage. Hon sa att allt såg bra ut. Sedan skulle dom ha mig att kissa i en sån där som man dricker ur. Det gick väl inte att göra det, så då skulle mam o pap fixa det hemma istället. Mam var nära men jag lurade henne och passade på att pinka när hon inte såg. Hihi.

Mam o pap har börjat åka så sitt jobb igen men inte samma dag. Det är alltid en av dom kvar hos mig. Tror det ska vara så nu ett tag och sedan ska jag på nåt som visst heter dagis. För någon dag sedan följde jag med pap till en som gör saker med håret. Först tog hon paps hår och sedan tog hon även mitt hår. Så nu är mitt hår inte lika utåt längre.

Jag har fortfarande dom där röda märkena på kroppen. Dom är lite överallt. Tämpratuuren är lite bättre, två dagar har den varit borta men idag kom värmen igen. Pinnen visade inte så mycket men jag tror att det ändå är för mycket - 37.8. Dessutom tycker min mage inte om nån mat som jag ger den. Allt kommer direkt ut i blöjjisen, usch det gör ju så ont i min rumpa. Det stora hålet som dom gjorde på mig för att laga mitt hjärta, det är liksom bara ett streck nu.

Idag kom momma o moffa till mig. Vet ni, dom hade paket till mig. Jag fick två jätteroliga leksaker - en sån där ritpryl som jag ville ha och sedan en annan sak som låter när man trycker på den. Tack momma o moffa!

Va skönt det är att slippa blårockarna, för dom gjorde bara massa hål i mig. Nu ska jag visst inte behöva träffa dom på jääääääääääätteläääääääääänge. Bra.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post186

26 jan

2010Posted by Linus Tue, January 26, 2010 21:18:02

Vet ni vad? Jag är på väg hem nu. Ligger just nu o gungar fram o tillbaka i tufftuffen. Men innan jag får åka hem till mina leksaker måste jag till sjukan i Östersund. Det var nära att jag inte skulle få åka idag. Dom där röda märkena på kroppen var överallt idag och dom var jättestora. Därför fick jag, mam o pap åka på en annan avdelning för att kolla vad det är för nåt. Han läkarn som var på den avdelningen sa att det är nässelfeber och det kan man visst få efter operation, infektion eller om man är allgerisk mot nån antiotika. Jag passar ju in på alla tre så varför inte. Det är nog därför jag haft högre tämpratuur än vanlig oxå. Det är fortfarande varmt inne i min kropp, i morse var det 38. Så vi får väl se om Östersund säger att jag ska stanna där eller om jag får åka hem till vårt hem.

Inte i natt utan förra natten så vaknade jag av att maten som var i min mage inte längre ville vara där. Lite synd om mam för hon fick en del av magmaten på sig. Flera gånger hände det innan jag kunde somna om igen. Vi skulle ju vakna tidigt eftersom jag skulle ta ett nytt CRP, så det blev inte så mycket sova den natten. CRPt var lite lägre än dagen före så det var ju i allafall bra. Idag hände det igen när mam satt o matade mig, då ville maten upp igen. Usch, det är inge roligt! Alla ser jätterädd ut när man säger att maten vill ut fel väg, dom tror jag har vintersjukan eller nåt sånt men det ere inte. Det beror på meduciner och infektioner i min kropp. Så nu är jag lite försiktig med vad jag äter för jag vill inte att det ska komma upp igen.

Vill passa på o tacka för att vi fått bo på Ronald McDonald. Kom ihåg att äta på McDonalds för det gynnar sjuka barn och deras mam o paps. Vill även tacka personalen på avdelning 323 som tagit hand om mig sedan 8 januari. Tack! Önskar mina kompisar Wilmer o Thea lycka till - ni måste ju bli frisk nu så även ni får åka hem.

Jaja nu e jag i allafall på väg till Östersund så få vi väl se hur mina nässlar mår i morgon.

 • Comments(2)//linus.staverfelt.se/#post185

24 jan

2010Posted by Linus Sun, January 24, 2010 21:56:50

Idag har det varit en lugn dag, bara en sväng på avdelningen. Dom där röda märkena på kroppen satt fortfarande kvar på min kropp i morse så då bestämde mam o pap helt själv att jag inte skulle få meducinen. Istället rullade dom ner mig på sjukan och doktor Ulla tittade på mig. Min mam o pap måste vara läkare dom oxå för doktor Ulla sa att jag skulle slippa meducinen, precis så som mam o pap sagt. Nu ikväll var dom röda märkena nästan borta. Troligtvis är det så att min kropp inte tyckte om antiotikan och försökte då visa det med röda märken, så som jag brukar göra genom att bli jättearg.

Mam o pap åt middag med Wilmers mam o pap och Theas pap. Dom är jättesnälla allihop, tyvärr kan inte Thea eller Wilmer vara med för dom är på avdelningen fortfarande. Det är bara jag som kommit därifrån.

I morgon ska jag kliva upp tidigt för jag ska ta ett nytt CRP för att se hur jag mår. Om allt är ok så tror jag att vi får åka hem, på något sätt. Det är så skönt att få sova här på Ronalds med mam o pap men jag längtar hem till mina leksaker.

 • Comments(3)//linus.staverfelt.se/#post184

23 jan

2010Posted by Linus Sat, January 23, 2010 16:54:21

Idag skulle jag slippa sjukan sa mam men vi har varit där flera gånger. Just nu får jag tre meduciner och en av dom gör att jag får röda märken på kroppen. Därför har vi varit till sjukan för att visa märken och väntat o väntat o väntat på att nån ska komma o kolla. Så nu slipper jag den meducin som gör att jag måste få ny blöj hela tiden. Kanske att min mage kommer att må bättre.
Här sitter jag o väntar på att läkaren ska komma. Kolla vilken rolig pryl jag har. En sån vill jag ha!

Igår lånade vi bilen är på Ronalds. Dom har inte kvar den där survovlon som jag försökte sälja den förra gången vi var här. Nu har dom har en nyare vovlo som är mycket finare. Det var kul att åka bil, var ju så så länge sedan. Och då åkte vi till affärn och handlade för vi skulle äta med Wilmers mam Lisa, pap Andreas och syster Alva. Wilmer kunde inte komma för han ligger på sjukan. Oj så mycket folk det var på affärn. Jag fick åka sån där vagn, jippi.

Det står en sak på avdelningen som jag tycker är jättekul men jag tror att jag är lite för liten för den.


Vet ni att det finns något som kallas för hiss här på Ronalds som man kan åka upp och ner i och det är jättekul att åka. Igår tryckte jag på knappen för hissen och då kom den och jag gick in och åkte själv. Hihi men tur mam hjälpte mig upp igen.

Nu måste jag nog få hjälp med blöjjisen igen. Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post183

21 jan kväll

2010Posted by Linus Thu, January 21, 2010 22:45:47

Tänkte bara säga att jag har varit nästan tämpratuurfri idag och nu sover jag med mam o pap på Ronalds. Jippi!

Fick nån ny meducin som inte smakar så gott, tror den är för nåt skumt märke jag fått på mitt ben. Jag var ner och fotade mina lungor men vet inte hur det såg ut men eftersom ingen sa nåt så var det säkert bra.

Nu ska jag sova tills jag vaknar i morron... här på Ronalds. Natti.

 • Comments(2)//linus.staverfelt.se/#post182

21 jan

2010Posted by Linus Thu, January 21, 2010 11:28:09

Igår var det normalvarmt inne i min kropp igen och jag mådde riktigt bra. Ja förutom att min mage inte verkar vara så nöjd men det beror på att magen inte tycker om meducinen jag får för bacilluskerna som bor i mitt pink. Ultrljudstanten körde runt med pinnen på min mage och hon sa att allt såg bra ut, det finns lite vätska i vänstra lungan men så kan det vara efter operationen. Vi var till en annan avdelningen som tar prover genom att göra barn illa. Dom gjorde ett hål i mitt finger och snodde mig på blod. Gjorde ju ont ju. Provet dom tog kallas för CRP och mäter visst om det finns nån infektion i kroppen. En sköterska sa idag att CRPvärdet ska vara under 5 men att mitt värde igår var 42. Oops men det blir mindre för det var mer för någon dag sedan.

Eftersom jag mådde så bra igår så flyttade jag ut ur rummet på sjukan och skulle bo med mam o pap på Ronalds. Dessutom sas det att vi skulle få åka hem på fredag, i morron alltså. Jag var med mam o pap på Ronalds och vi lekte och allt var så bra. På kvällen rullade pap o mam ner mig i en barnis till avdelningen igen för att sköterskorna skulle göra en kontroll på mig, alltså ta blodprov med en grön sak som trycker ihop armen och låter tick - tick - tick - piiip, kolla hur jag andas, hur mitt hjärta låter och sen kollar dom så klart syresättningen med en poxis. Min syresättning ligger bra nu, runt 95-99. Sedan kollade mam o pap hur det stod till med tämpratuuren och pinnen visade 38.8. Kände väl det att jag var rätt varm. Så då fick vi inte sova på Ronalds, suck. Istället fick jag sånt där som man blir rolig och förstod då att nu kommer det göra ont igen. Dom kollade om det finns bacillusker i mitt pink, i min näsa och sedan stack dom mig i armen o tog mer blod för att se om det finns nåt i mitt blod som inte ska vara där. Ajaj. Efter detta skulle jag försöka sova men det gick inte, istället blev jag riktigt arg. Såg att mam inte riktigt visste vad hon skulle ta sig till men efter lite lelle bestämde jag mig för att sova.

Nu på morgonen har provavdelningen gjort ett nytt hål i mitt finger o tagit ett nytt sånt där CRP. Tämpratuuren ligger typ på 37,7. Ultraljudstanten har även idag kört runt med pinnen på min mage och det är fortfarande inget skumt med mitt hjärta men vätskan finns kvar i lungan så vi väntar på lugnfoto nu. Får väl se vad som vad vi gör idag. Nu måste nog mam o pap rycka in o byta blöjjisen igen.

Hörs.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post181

19 jan

2010Posted by Linus Wed, January 20, 2010 08:25:36

WOW idag fick jag komma utanför sjukan, jag fick ledigt från avdelningen och mam o pap tog med mig en stund till Ronalds. Det var jätteskönt att få vara med bara dom och slippa sköterskorna några timmar.

Jag har fortfarande för mycket värme i kroppen eller som det tydligen heter för hög tämpratuur men jag får ju meducin i rumpan flera gånger som ska göra det kallare. Det var in en läkare till mig idag, som tur var sov jag puh. Han sa att dom hade hittat baskilusker i i det som jag pinkar ut och därför skulle dom ändra meducinen för att få bort dom kusarna. Vet inte om jag riktigt tyckte det var så bra för den andra meducinen får jag genom nålprylen i foten men den nya får jag genom munnen och det är så äckligt. Jag gör allt för att hålla igen munnen men jag måste ju öppna för att få lite luft ibland o då är pap där med den där sprutan. Wäääääääh! Mam o pap lovade att jag skulle få sån där tunn potatis om jag gapade. Ok tänkte jag kan ju vara värt det och öppnade munnen lite lite. Men det var nästan värt det eftersom jag fick potatisen.

Om jag inte har nån tämpratuur imorgon så får jag nog följa med till Ronalds då oxå. Tror att jag måste sova kvar på sjukan nån natt till men kanske jag for sova hos mam o pap sen. Hoppas, hoppas.

 • Comments(2)//linus.staverfelt.se/#post180

18 jan

2010Posted by Linus Tue, January 19, 2010 00:33:22

Idag har jag mått mycket bättre. Det har varit nästan normalt varmt inne i min kropp idag. Detta gjorde att jag fick åka utanför dörrarna till avdelningen. Jag fick inte åka till Ronalds men till ett jätteroligt ställe här på sjukan. Det finns ett ställe som kallas för lekterapi och där finns jättemycket leksaker och prylar. Mam o pap körde mig i barnisen dit. Vet ni, det fanns ett typ hus där som hade saker man kan laga mat och så med, och dessutom fanns en mikro inne i det lilla huset. Helfränt. Pap, så vill jag oxå ha hemma.

Här försöker jag laga en bil så som pap lärt mig att man ska göra.

Sedan testade jag en av bilarna som fanns på lekterapin men alltså hallå, den funkade ju inte att köra. Vilken dålig bil, tror det stod typ vovlo på den. Nä längtar hem till min bobbybil.

Sedan jag ätit lite bättre idag, kände fasktiskt för lelle flera gånger. Tror att mam o pap tyckte det var bra. Det bästa med att jag ätit lelle är ju att jag slipper den där påsslangen in natt. Mam o pap har försökt mata mig med allt möjligt bara för att jag ska äta o jag e ju inte osmartare än att jag tar chansen. Fick idag smaka nåt som tydligen är potatis men den var väldigt smal för att vara potatis och så är den liksom vågig. Gott var det i allafall.

Mam o pap äter ju sin mat inne på mitt rum på sjukan o idag kom det en tant in på rummet med en påse till dom. Jag får ju visserligen oxå min mat in på rummet men det är ju av sköterskorna, pap ringde ju till nån.

Det blev skojmeducin idag oxå. Dom satte om nålprylen idag igen. Tydligen så har jag dåliga artärer eller vad det kan heta, så dom pajar hela tiden och funkar alltså dåligt. Den jag fick i handen igår gjorde så fruktansvärt ont idag när sköterskan Anna skulle ge mig meducin och jag lyckades få dom att fatta att det gjorde ont, så då blev det en ny nålpryl i armen. Det låter som om att jag måste få ännu en ny i morron för att denna inte funkar så bra heller. Men alltså nu får dom snart ge sig, jag kommer ju har hål överallt på kroppen. Nu ikväll så kom värmen i kroppen tillbaka, vaknade av att jag kände mig väldigt varm. Mam sover hos mig i dag och när hon tog värmepinnen så visade den 39,1. Pling, pling till sköterskan som kom med meducin först, sedan kom hon med en läkare, därefter kom hon och skulle sno mig på blod men det tänkte jag minsann inte ge bort. Får se om jag mår bättre i morgon annars skulle dom kolla om det bor bacillusker i mitt blod igen.

Nu måste jag sova för snart kommer dom väl o ska ta kontroller. Natti.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post179

17 jan

2010Posted by Linus Sun, January 17, 2010 14:55:09

Det är inte lätt att sova när det kommer sköterskor och stör. Dom tror att dom smyger men jag hör fasktiskt och när jag skriker så går dom igen. Haha ska ju inte tro att dom kan komma nära mig utan att jag märker nåt.

Syresättningen är ganska bra, 95-98. Min matchvikt har minskat sen jag kom hit, i morse när mam vägde mig så vägde jag 11150 och när jag kom hit 11440. Mam o pap säger att om man inte äter så minskar man i vikt och till slut försvinner man. Men jag vill ju inte äta. Kolla in hur mycket mat jag fick till lunch idag, efter en timme vad det rätt mycket kvar på tallriken. Pap säger att jag äter mikrotuggor. Mikro är ju nåt man värmer lellen i. Fattar inte alls vad mikrotuggor är.

Just nu försöker pap få mig att äta. Jag har fått en kopp med nåt kallt som tydligen ska vara jättegott men usch jag vill inte ha det heller. Igår när jag bloggade hade jag ju en typ tunn tråd in i handen och en i foten som dom använde för att ge mig meducin och påsmat i. När jag fick meducinen igårkväll så blev min hand mycket, mycket större. Tydligen hade nåt hänt med nålprylen så det gick ut i handen istället för dit det skulle. Så då tog dom äntligen bort den onda prylen. Även igår hade jag fått för lite vätska i mig så då fick jag påsslang igen men den här gången in i foten. Konstigt ställe att få mat i sig! Det var svårt att vända sig i sömn för slangen var ju ivägen. I morse så hade även nålprylen i foten pajjat så då försvann även den. Hihi. Nu är jag alltså utan "ingång" som dom säger.

Jag mår inte helt bra. Nyss när mam kollade med pinne i rumpan så var det varmt i min kropp igen - 38.7. Så nu väntar jag på att läkare Björn ska komma, för då ska jag ultraljudas igen. Hörde nåt om att jag kanske ska få tillbaka en "ingång" - NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ vill inte, de gör ju ont ju.

Vi har ju tv på mitt rum och idag har vi tittat på när folk åker på snö åt alla möjliga håll. Tror att det har gått bra för dom som pap o mam gillar - svenskarna, vem det nu är. Heja, heja.

Får väl se vad läkare Björn säger men kanske en permis till Ronalds ändå.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post178

16 jan

2010Posted by Linus Sat, January 16, 2010 14:53:54

Jag slapp småisarna igår, fick ett eget rum så pap sov hos mig i natt. Mam fick sova på Ronalds men det blir nog hon som stannar hos mig i kväll. Pap sov nog inte så mycket för det sprang ju sköterskor här hos mig hela tiden.

Idag var dom dumma igen visserligen fick jag sån där rolig meducin men vad hjälper det när dom är dum. Dom drog pacemakertrådarna så nu sitter det inte så mycket kvar på min kropp, helt tomt är det inte än men snart. I morgon är det dax att ultraljuda igen o ser det bra ut så kanske jag får permis och får sova på Ronalds istället.

Jag o pap var på den där avdelningen som tar kort på saker inne i kroppen i morse och då såg dom visst att jag har lite vätska kvar i ena lungan o det e inte bra för då måste jag kissa mer. Men för att kunna kissa måste jag även dricka o det vill jag inte. I går fick jag tebax slangen o den där påsen eftersom jag inte dricker så mycket. Kanske det blir så idag oxå. Det är inge roligt eftersom jag inte kan gå runt som jag vill då utan sitter fast i en stolpe o slang.

Jag tycker inte om dom som jobbar här och fast jag säger ifrån så pillar dom på mig. Jag vill hem nu.

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post177

15 jan fm

2010Posted by Linus Fri, January 15, 2010 13:15:37

I morse var det så hemskt när jag vaknade, ingen mam o ingen pap bara massa tjejer i blåa kläder. Jag tyckte det var så hemskt och jag tror även att sköterskorna tyckte jag var bråkig så till slut ringde dom efter mam. Åh så skönt när mam kom, då kunde jag nästan somna om igen.

Var så trötter igår så jag orkade helt enkelt inte skriva nåt. Igår morse försvann den där kisslangen och nu har jag bara en vanlig blöj, härligt. Dessutom tyckte en sköterska att det bubblade i drääänaschslangsburken så då kom en sån där gubbe i vit rock och tittade, dom e rätt läskiga dom i vita kläder för dom brukar ibland ha gröna kläder och då är dom ännu läskigare, i allafall så hade jag visst lyckas få ut slangen i magen en bit så då tog dom bort den. Haha, jag lyckades. Så nu håller dom koll så jag kissar för annars kan det jag inte kissar ut bli kvar där inne och då kan det stanna i min ena lunga, vilket tydligen inte är bra för då måste dom sätta tebax drääänaschet, usch. Och idag fick jag sån där rolig meducin som gör att jag känner mig ... skoj. Man brukar få sånt roligt när det ska bli nåt som inte är roligt, vilket alltså hände idag. Det gjorde jätteont i min hals, en sköterska tog bort CVKn i halsen så nu är även den borta. Dessutom behöver jag inte vara uppkopplad med pox o ekgprylar så nu får jag springa runt på avdelningen som jag själv vill. Kan väl inte påstå att jag springer så mycket men det är väldigt skönt att slippa vara i sängen hela tiden.

Igår när jag låg i min säng så kom det in två typer som spelade och sjöng för mig. Dom var lite läskiga men roliga.

Jag känner mig fortfarande väldigt trötter och orkar inte leka så länge. Det är jättejobbigt att vara i rummet eftersom det ligger tre andra bäääääbisar där o vet ni, dom sover inte när jag sover. Kanske, kanske att jag får ett eget rum idag. Ja alltså där mam eller pap sover med mig men jag slipper småbääääbisarna.

Det hängen en rolig pryl på min säng, tror man använder den för att lyssna på saker. Undrar om jag hör nåt...

Hörs senare.

 • Comments(2)//linus.staverfelt.se/#post176

13 jan

2010Posted by Linus Wed, January 13, 2010 21:41:55

Ännu en dag har gått och jag har i stort sett sovit mig igenom dagen men varit mer vaken än igår. Har känt mig så där suddig även idag plus att jag mått mindre bra. Mam säger att jag ser lite gråggi ut, vad nu det betyder.

När jag fick välling så tyckte inte min kropp att det var så gott och bestämde sig för att trycka upp den samma väg som den kom ner. Efter det var jag inte så hungrig men för att jag skulle få i mig nån typ av mat så satte sköterskan Anna in i påse med nån vätska i. Ingen aning om vad det smakade för det passerade inte genom munnen utan rakt in i sidan av halsen via CVKn.

Det har inte hänt så mycket idag. När jag rör mig eller sätter mig upp så rinner det ur hålet på magen där drääänaschet går in, vilket gör att dom måste byta det som sitter för. Dessutom ser jag till att dom som tvättar får lite att göra eftersom mina kläder måste bytas varje gång det läker i hålet. Jag har suttit upp i sängen några gånger men mysigast är när jag får sitta hos mam eller pap.

I morgon kanske jag blir av de den där hemska slangen som jag kissar i samt CVKn i halsen. Nä nu ska jag sova vidare om det går för hon i sängen bredvid låter så mycket. Natti.

 • Comments(2)//linus.staverfelt.se/#post175

12 jan

2010Posted by Linus Tue, January 12, 2010 21:03:21

Dagen efter min hjärtoperation har varit ... konstig. Jag är så trött att jag inte orkar öppna mina ögon men jag känner att jag orkar snurra runt i sängen. Att jag snurrar runt verkar inte vara så poppis, för på en gång kommer någon och snurrar tillbaka mig och alla sladdar o slangar.

Redan tidigt i morse så var jag så duktig att dom tog bort andningsprylen och samtidigt så hjälpte jag till och tog bort matprylen som gick genom min näsa. Mat är något som IVA verkligen snålar med. Jag fick ju lite, lite, lite välling igår och idag har jag endast fått vatten på en pinne i munnen och det var oxå så grymt lite. Dom borde fundera på att byta ut den som lagar maten... Förutom prylarna i näsan så har dom även tagit bort två slangar som gick rakt in i min mage, tror dom kallas för drääänasch men en sån slang är kvar. Sen har lite mer saker försvunnit.

Egentligen skulle jag bo kvar på IVA till i morgon men dom något annat barn behövde min plats i rummet så jag fick flytta ner till avd 323 igen. Jag hade hellre stannat på IVA för det är så lugnt där och dessutom har jag en egen sköterska där. På 323an så ligger jag i ett rum med tre andra pluttisar, dom är alla mindre än mig och där måste jag dela en eller två sköterskor med dom andra fyra. Det är även mycket ljudigare i det rummet. Men jag är väl skyldig till dom flesta ljuden.

Jag har tittat några få gånger idag. En gång satt jag upp och såg att mam o pap var hos mig. Vet ni, det finns massa skärmar och knappar runt min säng. Tänk om jag ändå kunde lyckas sträcka mig och få trycka på dom...

Förra gången jag var här så bodde en annan kille som heter Wilmer här. Han har oxå ett trasigt hjärta men det är inte som mitt utan nån annan trasning. Han är här nu oxå och hans mam o pap bor i rummet bredvid min mam o pap på Ronalds. Jag bodde i samma rum som Wilmer på IVA tills i morse. Kul va.

I morgon hoppas jag att jag mår bättre för jag känner mig så skum. Allt är så... suddigt. Nu när mam o pap har gått till Ronalds så får vi väl se om jag lyckas hålla nattsköterskorna sysselsatta i natt. Hörs.

 • Comments(2)//linus.staverfelt.se/#post174

11 jan kväll

2010Posted by Linus Mon, January 11, 2010 20:58:16

Om jag vetat det här i morse så skulle jag nog aldrig klivit upp. Dagen började så bra med ett besök på avd 323 och slutade jättetrött med massa slangar på IVA.

Jag, mam o pap följde i morse efter jag badat, igen, med två sköterskor till ett rum där det kom in en gubbe och en tjej i gröna kläder. Jag såg att mam o pap var ledsna och efter det kommer jag inte ihåg nåt mer. Dom där grönisarna måste ha gett mig nåt, ska passa mig för såna i fortsättningen. Senare nu i kväll så försökte jag vakna till men jag somnade på en gång. Snacka om att vara trött. Tror att det sitter en massa slangar o prylar i hela mig för när jag försöker röra på mig så är det liksom saker runt mig.

Hörde nån som pratade om att min operation har gått bra. Min klaff till lungorna är visst borta men den var tydligen inget att ha ändå. Nånting sitter i näsan och tror att det är det som hjälper mig att andas. Nu ikväll försöker jag andas själv så i morgon kanske jag blir av med den där andningsprylen.

Jag är jättehungrig men vet ni hur taskiga dom är här, allt jag fått är en liten, liten, liten skvätt välling tror jag det var. Dessutom så fick jag inte ens smaka för dom skickade ner det direkt i magen via en annan slang i näsan. Suck.

Hörde att mam o pap var hos mig ikväll och det kändes tryggt. Nu ska jag sova vidare så vi hörs i morrn.

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post173

11 jan fm

2010Posted by Mamma Mon, January 11, 2010 08:32:46
Nu har vi lämnat våran älskling till läkarna för operation. Usch så hemskt. Det kommer bli en lång dag i väntan på samtal att operationen är klar.

 • Comments(2)//linus.staverfelt.se/#post172

9 jan

2010Posted by Linus Sat, January 09, 2010 20:48:57

Om det är så här lugnt att vara i Göteborg skulle jag kunna stanna kvar här. Idag har jag, mam o pap varit runt i nåt hus som kallas Femman. Det var tokmycket folk där och pap körde hit o dit med mig i vagnen för att inte köra på nån bacillusk. Där fanns en stor gran men den ville inte spela när jag klappade händerna.

Jag sa ju att mam o pap har lite oflyt ibland men idag hade de tur. Vi fick flytta ut från det fina hotellet med den dumma dörren och till Ronalds. På Ronalds fick vi ett jättefint rum, stort, längst upp. Jag har faksktiskt fått ett eget rum i rummet, så stort är det. Och det finns jättemycket leksaker här som jag kan leka med. En leksak ville inte fungera så då försökte jag fixa den så som pap har lärt mig, med den där brrrrrrbrrrrrrrrprylen för att byta dom där sakerna under leksaken men jag lyckades inte.

I morgon ska jag bli riktigt ren, för jag ska få bada två gånger med nån superduper tvål som gör att jag blir tokren. Sen vet jag inte så mycket mer vad som händer i morgon.

Hörs i morrn.

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post171

8 jan

2010Posted by Linus Fri, January 08, 2010 22:20:34

Nu är jag i Göteborg igen eller till slut kanske jag skulle säga. Ni förstår att min mam o pap har inte alltid flyt. I går när vi skulle åka så funkade inte tufftuff. Dom som redan skulle suttit i tufftuff kom med en jääääääääättestor bil istället, kan nog kallas för bus. Så tufftuffen fungerade inte på långtid och det var mitt i min sovning. Jag somnade i bilen. Tur nog så var momma o moffa där för dom skulle ta vår bil annars skulle vi nog varit där alla andra var och där var visst väldigt kallt. Till slut fick vi kliva på och då ville inte jag sova. Vi hade ett litet, litet rum men vi var iallafall själv där. Usch så varmt var det under natten, vilket gjorde att jag hade svårt att sova bredvid mam. Det var tråkigt att åka tufftuff för jag kunde inte springa runt men det var spännande att titta ut genom fönstret för allt for så fort förbi. Vid lunch kom vi äntligen fram till Göteborg och då for vi till sjukan - Drottning Silivias Barn och Ungdomsklink - samma ställe som jag varit på förut.

På sjukan var flera av sköterskorna och läkarna kvar som jag träffat förut, men jag kommer ju inte riktigt ihåg dem men mam o pap gör det. En sköterska som heter Sofia kom faktiskt ihåg mig, men vem glömmer en kille som mig. Först träffade jag ultraljudsdoktorn som körde runt med ultrapinnen på min mage och hon sa att hon fick fina bilder, kanske slipper fler ultrapinnar. Det var inte så kul men jag försökte glömma pinnen och istället titta på roliga gubbar på tvn - tubbitellis eller nåt sånt. Sedan lite mat och efter en stund så var en en doktora som tittade på mig och sedan ekg. Det var jättehemskt att få lappar på magen för ekgandet och trots att jag var arg så var det ingen som lyssnade på mig, de kan ju inte ha missat hur arg jag var för jag tog ju i allt jag kunde. Jag blev så trött av att vara arg så jag somnade. Under tiden jag sov så var jag visst ner till röntgen och fick typ mina lungor fotade. Dessutom mätte sköterskan Sara syresättningen och tog blodtryck under tiden jag sov, snacka om trött eftersom jag inte vaknade. Till slut kom läkaren Mats Johansson-Synnergren som shuntat mig och pratade om min operation med mam o pap, alltså vad de ska göra.

Eftersom det inte fanns något tomt rum på Ronalds så åkte vi till annat ställe som mam o pap bott på tidigare - Hotell Odin. Det är jättefint där men dom har dumma dörrar. När jag, mam o pap skulle gå ut så kom vi inte ut. Då ringde mam till tjejen där nere som kom upp och öppnade åt oss och så fick vi byta till rummet på andra sidan. Imorgon behöver jag inte till sjukan så då ska vi gå på stan och sedan kommer vi bo på Ronalds.

Nu är jag trött. God natt. Nej vänta min mobo fyller ju år idag - Grattis mobo Janne!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post170

6 jan

2010Posted by Linus Wed, January 06, 2010 23:00:11

Idag när jag vaknade efter att sovit en liten stund, så hade granen som bott inne hos oss flyttat, den fanns inte där vid tvn längre. Usch så dum den var som inte var kvar tills jag vaknade. Mam sa att den kommer att flytta in till oss igen nästa jul. Undra var bor den tills dess? Hos tomten kanske, han oxå var borta.

Momma o moffa var här hos mig idag. Det är jättekul att leka med dom. Fölåt momma men moffa e bäst. Men jag kan leka själv oxå. Igår lekte jag inne i paps jacka, den är ju lika stor som mitt plasthus. Tittut!

Sedan hände nåt konstigt på mitt huvud för mitt hår stod upp när pap höll jackan ovanför.

För någon dag sedan var det lite mindre kallt ute så då fick även jag vara ute och leka. Och då passade jag på att göra allt jag kunde på den lilla stunden. Först hjälpte jag pap med snön utanför här.

Sedan åkte jag o mam, fick ju inte åka själv suck, på min kuliga utepryl - tror den kallas för snå räjser. Mam bromsade hela tiden, hon e ju en fegis. Jag gillar att åka fort.
Tur nog kom pap o räddade mig och jag fick åka skooooooter istället. När jag blir större ska jag oxå ha en sån.
Sedan blev det lite kallt så jag fick gå in och sedan dess har jag inte fått varit ute och lekt för det är så kallt. Tydligen var det minus 25 ute här ikväll, jag fattar inte riktigt hur kallt det är men det låter minusigt. När det är kallt så orkar jag ju inte så mycket för syresättningen blir lägre och därför får jag inte vara ute. Jag o mam var till Marie på Barnmottagningen för några dagar sedan och då visade poxisen från 77-90, ja både dåligt och ännu dåligare.

Innan jag skulle sova idag så badade jag och det är jättekul att leka med vattnet så det far överallt. Mam sa att det var sista badet hemma på flera veckor eftersom efter operationen så får jag inte bada. Imorgon åker vi till Göteborg men är inte där förrän dan efter. Förra gången var vi där samma dag men nu åker vi nåt annat som tydligen låter tuff-tuff och tar längre tid. Nu närmar det sig.

Nästa gång jag skriver är jag i Göteborg. Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post169

1 jan

2010Posted by Linus Fri, January 01, 2010 23:44:01

Oj oj idag är det ett nytt år - 2010. Men alltså jag är ett år, hur många år finns det? God fortsättning på det nya året till er alla! Det kommer jag fasktiskt ihåg från förra året att man ska säga. Undra vad som kommer att hända i år? Hmm, en sak vet jag ju - operationen men sen då.

Igår på självaste kvällen för det nya året så var vi hos mostis, mobo och kussarna Alex o X (han har ju fått ett namn nu Ludvig men det heter ju min kompis så han får heta X). Där var även kussar till Alex o X och deras mam o pap så klart. Först innan vi gick in så var vi ute. Äntligen fick jag åka på min utepryl som jag fick av tomten. Det var jättekul. Eftersom mina ben inte är så långa än så lyckades jag inte få prylen att röra sig utan mam o pap fick hjälpa till lite. Jag o Alex i kapp och kolla så ser ni att jag var fasktiskt före honom...

Men det var kallt ute så jag o mam gick in, mycket varmare inne. Det kalla ute tog hårt på mina krafter så jag blev trött fort och innan dom andra hade börjat äta så somnade jag. Men jag tog mig bara en liten vila, för innan dom hade ätit upp köttmaten så vaknade jag igen och sedan kämpade jag med att hålla mig vaken. Hade ju hört nåt om smällare och det ville jag ju inte missa. Vid nån tid, tror att det är en speciell tid, så sa dom äldre gott nytt år och sen skålade dom och efter det så fick jag se smällarna som jag kämpat för att få se. Wow det var jättehäftigt. Det lyste liksom uppe i luften i olika färger. Jag och mam tittade på andra än pap som smällde oxå, liksom mycket längre bort. Måste säga till Alex att han håller sig vaken nästa gång.

Förra året var jag ju till BVC, ja eller för några dagar sedan, och som jag trodde så klarar jag mig super på lelle. Min matchvikt var 11330, alltså mer än förra gången då det var typ 11005. Min syresättning var däremot inte lika bra, 80-86, men det visste jag ju redan eftersom jag inte orkar så mycket.

Som sagt - god fortsättning på det nya året!

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post168

29 dec

2009Posted by Linus Tue, December 29, 2009 23:11:23
Usch det var så där kallt ute idag oxå, så jag fick inte åka på på prylen ute idag heller. I morrn kanske? Ja just i morrn ska jag till bvc o vägas och kollas med poxisen. Mam o pap tror jag har blivit lättare eftersom jag inte äter som dom vill att jag ska göra. Jag kan nog klara mig på enbart lelle, tror jag... Vi får väl se imorrn om mam o pap har rätt.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post167

28 dec

2009Posted by Linus Mon, December 28, 2009 21:44:01

Farbrorn med det vita håret i ansiktet kom till slut och jag fick massa paket. Men först kom en annan farbror och han såg så farlig ut så jag blev jätterädd och lyckades genom att skrika högt skrämma iväg honom. Sen kom den snälla farbrorn med paket till mig.

Jag har ju ett eget rum där mina lekisar är och på morgonen på julaftonen när jag gick in i det rummet så hade någon ställt in en jätterolig sak som man kan krypa in och sätta sig i, jag kan nog till och med stå upp där inne. Dessutom så stod det en sån där som man kokar mat på där inne. Så nu kan jag göra min egen mat.

Jag fick massa nya roliga lekisar, bland annat en trumma säger mam att det heter. När jag slår på den så låter det bom bom.

Jag o pap lekte med mina nya lekisar på kvällen innan jag gick och la mig.

Jag och min kusin Alex fick samma lekis, en manick som man sitter och åker på som man ska ha ute på snön tror jag. Men eftersom det varit så kallt ute så har jag inte fått testat den prylen än förutom att jag satt på den hos Alex men inne. Åh jag längtar till jag kan få åka den. Vaffö är det så kallt ute?!

Mam säger att det börjar dra ihop sig till resan för Göteborg nu. Hoppas jag orkar leka mer efter operationen för nu är det lite jobbigt.

Har hört att stora personer säger god fortsättning så då säger jag väl oxå det till er - God fortsättning!

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post166

24 dec JULAFTON

2009Posted by Linus Thu, December 24, 2009 15:35:45

Eftersom man ska ska säga God Jul idag så gör jag väl det då - GOD JUL!

Just nu sitter jag o väntar på att farbrorn med det vita håret i ansiktet ska komma. Mam säger att han bara kommer till barn som varit snäll och det har jag ju varit. Men var e han då?

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post165

11 dec

2009Posted by Linus Fri, December 11, 2009 22:23:18

I morse fick jag inte sova klart, pap avbröt mig i sovningen. Vi for in till mam o paps jobb och där var de flera tjejer. På en tjej brann det pinnar i håret. Jag fick heja på dem. Sedan sjöng dom. Tror jag såg nåt liknande ifjol. Mam säger att det var länets lucia, jaja säger ju inte mig så mycket men dom sjöng bra. Jag fick äta en sån där gul bulle, mmmmm yummi.

Nu i kväll hjälpte jag mam med tvätten.

För någon dag sedan kom min pap hem med en sak som ser ut som den som han använder när han spelar musik. Men den här var liksom annorlunda. Jag fick den, jättecoolt. Så nu kan jag blir lika bra som pap att spela.

Jag lovade ju att fixa en bild på min lilla kusin, han utan namn. Mam hjälpte mig att fixa det. Han är så ... liten.

Imorgon kanske jag får åka och leka med Alex o lillkusin. Hoppas.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post164

8 dec

2009Posted by Linus Wed, December 09, 2009 00:09:31

Idag kom det! Alltså datumet som skulle komma med post. Det blev ju ingen operation nu snart utan den ska göras sen och idag fick jag veta när. Den 11 januari är det dax att fixa mitt trasiga hjärta. Oj, oj det känns pirrigt. Så då ska det äntligen göras. Hela mitt liv har mam o pap väntat på detta. Okej nu är mitt liv inte så långt men om jag säger sedan fyra dagar efter jag föddes så har de väntat på att mitt hjärta ska lagas. Tror mam o pap blev glada för att operationen inte ska göras nu i december, för då skulle vi nog ha missat det som kallas för jul. Tror det är då gubben med hår i ansiktet kommer och har roliga saker med sig. Jag ska önska mig massa roliga saker i år. Förra året kommer jag ju inte ihåg så mycket av, kanske beror det på att jag sov mest hela tiden då. I år ska jag vara vaken.

Jag o pap har kuligt på dagarna. Snart kan jag nog vara hemma själv för jag kan både sköta hemmet inne och ute nu.

För någon dag sedan fick jag leka med Alex och vet ni då var även den där lilla, lilla killen där men han ville inte leka med oss. Dessutom fick vi inte leka med honom för mostis kom och sa åt mig så fort jag ville titta på honom. Ska se om jag kan få till en bild på honom. Det är så konstigt för han har inget namn.

11 januari alltså, jaha jaha...

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post163

29 nov

2009Posted by Linus Sun, November 29, 2009 21:47:57

Vet ni? Min mostis hade inte ätit för mycket, det bodde visst en liten bäbis i hennes mage. Idag flyttade bäbisen ut från magen och jag fick en kusin till. Det är tydligen en sån som mig och Alex, en kille alltså. Kul!

Det har hänt mycket saker i helgen. Igår kom det sånt där vitt från himlen och det var bra för då fick jag åka i min blåa plastpryl.

Sedan åkte vi iväg och tittade på olika saker bland annat utanför affärn och sedan på ett annat ställe som jag tror heter Ångsta.

I morse tände pap på en pinne på bordet, man ska visst göra så i några veckor. Kommer inte ihåg att vi gjorde det förra året men det är rätt mycket som jag inte kommer ihåg från då. Sedan åkte jag o pap till Alex. Det var jättekonstigt för moffa var där, inte Alex mam o pap men dom var visst och hjälpte den lilla bäbisen ut. Sedan kom mam o hämtade oss och vi for till stan. På vägen somnade jag och sov en stund tills pap väckte mig. På bilden nedan ser ni mig sovandes fast pap tagit ur mig ur vagnen. Är lite trött bara...

Sedan for vi på McDonalds, självfallet vill jag och mina mampaps stödja Ronalds. Och vet ni vad? Jag fick en egen sån där hamburgare. Åh så gott det var, hoppas jag får fler såna i mitt liv. Jag fick även leka där på McDonalds, det var jättekul.

Det har varit en rolig dag och när jag skulle sova så ville jag inte det. Vill väl inte sova när jag vet att mam o pap inte sover. Men tillslut så orkade jag inte stå emot tröttheten längre. Så nu sover jag, go natt.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post162

25 nov

2009Posted by Linus Wed, November 25, 2009 21:50:00

Det gick finfint hos Marie på sjukan idag. Min matchvikt är uppe i 10890 och poxisen visade 86 i foten och 91 i handen, kanonvärden skulle nästan kunna tro att det inte är något fel på mig.
Jag har ännu inte fått det där datumet i brevlådan som Göteborg utlovade. Så jag får väl ta med mig pap till lådan imorgon oxå då.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post161

24 nov

2009Posted by Linus Tue, November 24, 2009 21:34:13

För någon dag sedan drog mam mig runt på golfisen när pap spelade. Det var inte så kul så när pap jagat bollen en stund, så somnade jag. Åh så skönt det var att sova.

Senare på kvällen for vi till momma o moffa och då hjälpte jag o Alex till med att städa mommas skåp. Efter en stund hittade jag även ett annat skåp med roliga saker i de var lite tyngre att hålla i.

Det är även rätt skoj att ta saker och bära runt dem. Alla säger nene men jag gör som jag vill iallafall.

Idag var Alex o hans mam här. Oj vad hans mam är stor om sin mage, jag tror inte den kan bli någe större nu. Min mam säger att det är en bäbis där i men det tror jag inte på. Hur skulle jag få plats i magen? Hon har nog bara ätit mycket mat.

Appopå mat - till helgen måste ni äta på McDonalds. Då går en del av det ni äter till Ronald McDonald Hus. Ja alltså jag tror inte att maten som ni äter skickas dit utan det ni handlar med. Tänk om Ronalds inte funnits i Göteborg, då skulle min mam o pap inte kunnat bo där. Ät mycket!I morrn ska jag till sjukan på koll igen. Mam sa idag att jag hade blåa naglar men jag har inte målat på dom. Får väl se vad poxisen säger.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post160

19 nov

2009Posted by Linus Thu, November 19, 2009 23:40:31

Oj, oj idag hände det grejer. Jag, mam o pap var till en tant på sjukan för mam o pap skulle prata om dagar och sånt. Jag fick leka i tantens rum medans dom pratade. Bland annat så tittade jag ut på alla bilar som for utanför, men jag tittade liksom ner på dem för jag var högre upp än dom. Var ganska skönt att vara på sjukan utan att bli stucken eller så. Men så skulle tanten visa en pryl med massa knappar som jag skulle få trycka på och bordet började röra sig uppåt och neråt. Plötsligt bara kom det en massa papper och saker farandes mot mig och tanten. Usch så rädd jag blev. Jag tror att jag lyckades riva henns kontor, men det kan även ha varit hon som gjorde det. Det var hur mycket papper och såna där saker som man sätter papperna i runt oss. Ooops men det gäller att göra så att man inte blir bortglömd...

Utanför tantens kontor var ett rum fullt med massa roliga leksaker. Jag fick leka där en stund. Det fanns bland annat en sån där som mam o pap har hemma för att ta bort skräp med.

Idag ringde Marie min sköterska på sjukan. Vet ni att det är nog snart dax för oss att åka till Göteborg. Hon sa att Göteborg planerar att operera mig i mitten av december, tror att det är snart. Pap fick inget datum men det skulle komma ett datum med posten.

För några dagar sedan var vi till kusin och hälsade på. Dom stora åt massa mat medans jag o Alex lekte och for runt. Mobo Janne och mostis Ag höll på utanför huset och försökte skrämma mig o Alex. Jag tyckte det var lite läskigt men Alex han skrattade för fullt.

Samma dag var även momma o moffa till mig. Dom hade en boll med sig och är jättekulig att leka med.

Måste bara visa hur cool jag kan vara...

Hörs senare, kanske jag har fått ett datum i brevlådan då.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post159

5 nov

2009Posted by Linus Fri, November 06, 2009 00:30:16

För någon dag sedan var kusin här hos mig för hans mam o pap skulle köpa nån pryl. Vi hade jättekul, körde ikapp med mina bilar, spelade på musikprylen. Han Alexander e ju konstig, han satt o diggade till det han spelade, kan ju knappast hört hur dåligt han spelar...

Min kusin är inte snäll eller så vill han bara ha en egen napp. Så fort han ser mig och jag har min napp så drar han ut den ur min mun. Dumma Alexander.

Idag har jag varit till Marie på sjukan. Höll på bli en hemsk träff för Marie skickade iväg mam till apopoteket för att hämta sån där meducin mot rs-virus, tror jag det heter. Som tur var kom Marie på att jag faktiskt är lite för gammal för att få sån meducin, vilken tur för då slapp jag onda stick i benen. Syresättningen låg på 86 i handen o 90 i foten. Tror att mam o pap trodde det skulle varit lägre för de säger att jag e blek, undra vad det e. Dessutom börjar det bli jobbigt att leka eftersom det känns som om det är för lite luft i min kropp. Marie hade inte hört något från Göteborg men sa att hon skulle prata med dom. Senare i dag så ringde Marie till min pap och då hade hon pratat med Göteborg som tydligen inte fått skivan med mina bilder på. Dom skyllde på posten. Mäh. Kanske får veta nåt nästa vecka istället. Innan jag var hos Marie så lekte jag lite på barnmottagningen. Det finns en jättebra leksak där som är i min höjd...

Oj får ju inte glömma att tacka Ludvig och hans mam för dom fina byxorna. Dom blir jättebra att ha, som vad mam kallar det, dra-på-byxa. Tackilitacktack!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post158

30 okt

2009Posted by Linus Fri, October 30, 2009 22:18:54

Puh så länge sedan jag skrev något här. Jag har de senaste dagarna inte mått jättebra, min mage vill inte riktigt fungera som den ska (tack för blöjs) och dessutom har kroppen varit varm så jag har fått meducin för att bli mindre varm. Matlusten är inte så stor, tur det finns lelle. Tror jag skulle kunna leva på endast lelle.

Förra helgen hade jag riktigt kul. Jag lekte massor med kusin, åkte bland annat på hans nya leksak - schkanan som var jättekul tills den var dum för jag lamlade och slog huvudet.

Sedan kom min kompis Ludvig och jag fick fick paket av dom - en träsak med massa runda små, små bollar på. Tack Ludvig o Ludvigs mam! Eftersom Ludvig ramlar lite då och då så får han ha en mössa på sig för att inte slå sig. Den skulle jag ha haft när jag åkte schkanan hos kusin.

Under veckan har mam varit borta och lärt dom hon jobbar med nåt inom datorer och då var fammo här. Fammo var överallt i vårat hus, torkade alla saker och runt alla saker. Så nu är det jätterent här hemma. Tack fammo!

Jag håller på lär mig att spela på spelsaken. Det är jättekul. Tror jag kommer att hålla på med något som man trycker på när jag blir stor.

När mam kom hem då hon varit borta så fick jag en egen stol. Wow. På den kan man stå och då når jag ju saker högre upp än jag gjort tidigare. Tack mam!

Vet ni, vet ni, jag har kommit på hur man gör för att tas sig fram som alla andra gör. Jag kan gå! Nu kan jag snart springa ifrån Alex. Det är ju inte hellätt men det går.

Om någon undrar hur mitt hjärta mår så kan jag berätta att min syresättning låg på 86 när jag o pap var till Maria på BVC nu i veckan. Nästa vecka ska jag träffa Marie igen. Det börjar bli jobbigt att leka, förstår inte men e liksom tungt att få luften ut och in ur kroppen.

En annan sak som mam berättade var att jag har fått något som visst kallas för dagisplats. Jag ska få vara på samma ställe som mam o pap på dagarna på Campus. Kul.

Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post157

19 okt

2009Posted by Linus Mon, October 19, 2009 23:44:16

Neeej inte igen. Idag var det dax att få sån där ond pryl instucken i mitt skinn igen. Jag och pap var till ett ställe som jag inte varit på förut, det var jättemycket folk. Det gjorde ont men inte lika ont som det brukar när de sticker mig i benet men sedan på kvällen mådde jag lite halvskumt istället. Mam sa nåt om att detta var nåt vaksin för att inte få en djursjuka. Jag vill inte bli ett djur. Tydligen så ska jag få samma sak igenom några veckor. Puh.

Efter det onda besöket på det nya stället, så for jag o pap till Joel. Det var jättekul hos Joel för jag fick leka med deras teflon och andra roliga grejor.

Imorgon ska jag till BVC o kolla hur syret i mitt blod verkar. Det har varit jobbigt sista dagarna eftersom det varit lite stopp på luft in och ut ut min kropp och eftersom jag saknar lite syre så blir det även jobbigt att leka.

Jag o pap har jättekul på dagarna, försöker göra som han gör. Dessutom tränar jag hårt för att kunna gå. Idag tog jag två steg utan att hålla i mig. Duktigt va. Men det känns inte riktigt säkert så jag sätter mig hellre än att jag ramlar. Undar när jag får leka med Alex igen. Han har oxå stopp i näsan så jag får inte leka med honom.

Natti

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post156

13 okt

2009Posted by Linus Tue, October 13, 2009 23:13:27

Idag har det inte varit någon rolig dag iaflafall inte första delen av dagen. Jag fick kliva upp tidigt men fick ingen frulle. Sedan satte mam o pap sån där plastgrejer med klet på mina händer o armar, tror det heter emla. Sedan for vi till sjukan till en avdelning som jag varit på en gång förut, den ligger på samma våning som där jag var första tiden i mitt liv, 109:an, men ändå inte på samma ställe. Jag fick leka en stund, fortfarande utan någon frulle.
Sedan tog mam o pap av mig kläderna och så fick jag en jättestor tröja på mig. Tror nästan att pap hade fått plats i den för den var så stor och efter en stund började jag känna mig lite konstig, måste ha fått nån meducin när min blöj byttes för allt blev som skumt. Därefter gick vi ner i sjukan till röntgen. Jag kände mig fortfarande lite skum. För att jag skulle ligga så stilla som möjligt så skulle hon doktorn få mig att sova genom att ge sömnmeducin in genom min hand. Usch så ont det gjorde när dom skulle få in en moj genom min hand. Efter en lång stund så blev jag så trött så jag somnade och sov rätt länge. När jag vaknade var bara pap hos mig och jag var på ett ställe jag aldrig sett förut, mam hade gått iväg för hon skulle visst jobba. Dumma mam att lämna mig här. När jag varit vaken en stund så fick jag åka i den stora sängen upp till den våning jag var på först och där fick jag äntligen frulle. Jättegott!
Innan doktorarna fick mig att sova så var min syresättning ner mot 80 och lite därunder. När jag sov fick jag sån där extraluft in genom min näsa. Senare där uppe på avdelningen så mättes min syresättning igen och då var den 88 i fot och 84 i handen.
En stund efter att jag fått min frulle så åkte vi hem. Åh så skönt det var att få åka från sjukan.
De bilder som tagits på sjukan på min kropp ska nu skickas till Göteborg så dom vet hur jag ser ut inne i min kropp före operation.

Senare på kvällen kom Alex och vi lekte men jag var lite trött. Jag var hos Alex i för några dagar sedan och då lekte vi med hans leksaker. Hur kul som helst. Jag fick även testa hans nya lekpryl som man sitter och åker nerför, JÄTTEKUL.

Nu ska jag sova igen men den här gången utan några dumma doktorar som sticker mig i händerna. Natti

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post155

8 okt

2009Posted by Linus Thu, October 08, 2009 22:38:32

Idag kom fammo o faffa hem till mig. Jag fick strumps till mina fotar och mina hander, som man har på sig när man är ute. Fick ha dem på mig när jag o paps for till sjukan. Tack fammo o faffa!

Var alltså på koll idag på sjukan hos Marie. Syresättningen låg på 91/88 samt att jag inte hade ökat så mycket i vikt - 10 470, vilket inte e så konstigt jag har ju inte varit frisker. Nu fungerar det bättre med luften in och ut ur min kropp men däremot så vaknar jag på natten av att jag hostar. Om några veckor ska jag in på röntgen, Göteborg vill ha bilder på hur jag ser ut innanför och då verkar det ska bli en hel dag på sjukan. Usch då.

Pap har lovat att jag ska få åka o leka med Alex imorgon. Det ska bli jättekul för det var länge sedan jag var till honom. Hoppas jag får testa hans nya lekpryl.

Natti

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post154

6 okt

2009Posted by Linus Wed, October 07, 2009 00:02:41

Förstod väl att det inte skulle vara någe kul på BVC. Maria stack mig TVÅ gånger med den där onda, hemska saken. Tydligen får man såna där sprutor för att man inte ska få konstiga sjukdomar. Först var hon osäker om jag skulle få sprutan för tydligen ska jag få ännu fler onda sprutor om några veckor och då var jag tvungen att få dessa nu för annars skulle jag inte kunna få de andra. Ont gjorde det.

För någon dag sedan när jag vaknade så var allt i samma färg ute - vitt. Mam sa att det var snö som kommit. Jag kommer ihåg förut en gång så åkte jag sån där plastmojäng på den vita snön, undrar om det är samma snö som kommer nu och om det går att åka plastmojäng... Jag fick iallafall inte gå ut och testa eftersom jag fortfarande är lite sjuk och har problem med luften som ska in och ut i min kropp.

Igår var det tåtkalas här hemma. Min mam fyllde fasktiskt år och jag fick smaka både tåta och nåt som kallas för bulle. Det var kul för min kusin var oxå här, så vi lekte. Det var massa dagar sedan jag fick leka med honom eftersom jag varit sjuk och han oxå. Vet ni, Alex har visst fått en kulig leksak som man kan åka fort på, den vill jag oxå åka på.

En kväll skulle min mam o pap bort och jag fick inte följa, så då kom min moffa till mig. Jag tycker jättemycket om min moffa. Vi lekte och hade kul men sedan var det sovdags för mig och nästa gång jag vaknade så var inte moffa kvar.

Jag o pap brukar leka under den man går på för att gå till andra våningen. Alltså jag är under och gör titt-ut och pap står framför och skrattar.

På torsdag ska jag till sjukan igen på koll, tror jag. Ni som undrar om jag hört något mer om operation, så nej ingenting. Vet att jag ska göra nån typ av röntgen, får kanske höra nåt på torsdag.

Natti

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post153

1 okt

2009Posted by Linus Thu, October 01, 2009 08:53:49

Hoppsan det var ett tag sedan jag skrev nåt här...

Mam är borta. Jag har letat överallt men hon finns inte här hemma. Pap säger att hon är på jobbet och lär ut datorsaker och inte kommer hem förrän i morgon. Vet ni, jag tränar på att säga mam och det går nästan.

Dom senaste dagarna har jag mått konstigt. Det är svårt att andas för det känns som om det sitter något i vägen så luften kan inte komma in. Dessutom har det kittlat konstigt och runnit ur näsan. Det är jättejobbigt, blir så jobbigt att sova oxå.

Förra veckan var jag till Marie och kollade läget med min syresättning. Jag låg på topp igen - runt 93. Dessutom hade min matchvikt ökat till 10440 men det var ju innan luften slutade komma in. Göteborg vill ha en röntgen innan dom bestämmer nåt. Jaha jaha.

Jag o pap for till stugan förra veckan och lämnade mam hemma några dagar, sedan hämtade vi henne i vem dal. Det var jättekul att se mam igen. Jag var fick leka rätt mycket med fammo o faffa. Vi hade jättekul.

Måste ju tacka för jättefina 1-årskläder som jag fått. Tack Måd! Tack faster Anette, kusin Jocke och Mats! Tack mam o paps kompis på jobbet Jenny!

Imorgon ska jag till BVC. Vet inte riktigt vad vi ska göra där men jag tror att det kommer att göra ont.

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post152

15 sept - FÖDELSEDAG

2009Posted by Linus Tue, September 15, 2009 21:55:57

Grattis på mig själv! Idag har jag funnits i 1 år. I morse innan mam for iväg till sitt jobb så fick jag paket av mam o pap. Jag fick lite kläder, bland annat en sån där med armar men utan ben och som spänns vid blöjjisen och det stod AC DC på den, konstigt att mams namn var med men inte paps, undra vem DC e... Sedan fick jag även en jättecool mugg som jag ska ha när jag ska dricka nåt och en helt egen tefon så nu kan jag ringa till Alex för han har ju oxå en, även om hans bara har fyra knappar. I allafall - tack mam o pap.

Lite senare kom även fammo o faffa så då lekte jag med dom. Fammo o jag var ute o gick, ja eller jag åkte ju i barnisen. För att fammo inte skulle behöva gå mer så tog jag o sov en stund. Vet ni, sedan fick jag äta tåta med fingrarna. Det var jättegott. Tack fammo o faffa för strumpsen och den roliga leksaken!

Igår var jag o pap och lekte med en massa andra barn o mam o pappisar. Jag åkte i barnisen dit. Alex o mos AL var oxå där. Dom andra barnen sprang runt men jag kan ju inte det än så pap hjälpte mig runt där i skogen. Det var i allafall kul att vara där.

Imorgon ska jag o pap in på sjukan till Marie för koll igen och efter det hörde jag nåt om att momma ska leka med mig. Kul.

Grattis igen på mig själv!

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post151

13 sept - Kalasdag

2009Posted by Linus Sun, September 13, 2009 22:57:07

Idag har jag haft mitt första kalas och det var jättekul. Mam hade bakat tårta som även jag fick smaka. Åh så gott.

Jag fick jättemånga paket som hade papper i olika färger runt sig. Undrar varför man har papper runt när man ändå måste ta bort det för att se vad som är i paketet. Jag fick i allafall hjälp att öppna paketen.
I ett paket som var stort fick jag en sån där blå bil som jag önskat mig. Jippi, även om jag inte ser så glad ut på bilden så blev jag fasktiskt det.
I ett annat paket som var mindre låg den här mössan. I vinter blir jag en cool kille med ett varmt huvud.

Tack momma, moffa, mos AL, mobo Jan, kusin Alex, mos Ag, mobo Ante, mammos Inger, mamkusin Tomas, mamkusinbarn Leona, fadderpaps Per, mina kompisar Joel o Frida o deras mam o pap, Börje o Hjördis för alla för jättefina paket.

Det var jobbigt att ha kalas, tog och slumrade till under middagen...
I morgon ska jag leka med mina nya saker.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post150

11 sept

2009Posted by Linus Fri, September 11, 2009 20:08:01

Sista två dagarna har jag inte varit helt kry. Blir så där varm och tempometern visar att det är varmare inne i kroppen än det ska vara. En gång när mam mätte så visade tempometern 38,8. Eftersom det är varmare än det ska vara, så får jag meducin - avleon eller nåt. Det är ganska jobbigt att sova när kroppen är så varm, jag vaknar flera gånger. Dessutom verkar min mage inte heller må bra. Jag har ju kalas på söndag. Mam sa att min kompis Ludvig inte kommer för han är sjuk. Jag får ju inte vara sjuk för då får nog inte jag heller komma. Mam o pap säger att jag inte är sjuk utan dom tror att det är fler bitsaker i munnen på gång.
När pap var in på sjukan med mig för någon dag sedan så var poxisen nere på 80 i foten och 85 i handen men Marie sa att det inte var någon fara för jag var så pigg. Idag när jag inte var lika pigg så var vi in igen till Marie och då visade poxisen 87.

Nåt som piggade upp mig igår var när han som pratar så där konstigt kom - Stefan och Jennie, Jonas o Jesper. Dom kan inte komma på mitt kalas så jag fick mitt första ett årspaket igår - en jättecool bil som låter och kör själv. Tack Stefan, Jennie, Jonas och Jesper! Vet ni vem som ville ta min leksak? Ja precis, Alex.

Innan vi for på sjukan i onsdags så var jag o pap in på paps jobb och fikade. Jag fick smaka en sån där gul sak som gör att hela ansiktet drar ihop sig men jag tycker fasktiskt det är gott.

På dagarna när mam inte är hemma så hittar pap på saker att göra. Nu försöker han lära mig att gunga till en sång som jag egentligen inte tycker är så bra. Försöker göra som honom - gunga och röra på huvudet fram o tillbaka, inte så lätt och jag vill inte visa mam förrän jag kan bättre. Jag får även leka med Alex och vi har fasktiskt ganska kul ihop. På bilden här nere fick även moster vara med o leka men jag tyckte inte den leken var så kul.

Nu ska jag försöka sova för jag är ganska trött. Hej då.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post149

8 sept

2009Posted by Linus Tue, September 08, 2009 22:48:27

Vet ni vad som hände mig för några dagar sedan? Jag satt och lekte på golvet i vårat hus, däruppe i det stora rummet och plötsligt gör det jätteont på min kind. Jag börjar ju så klart gallskrika för det gör ju ont, mam kommer springandes och säger "nej inte en geting". Mam o pap var rädd för att mitt ansikte skulle bli större men idag syns det knappt att jag träffade på en sån där arg geting. Undra vad en geting är för något egentligen. En sak vet jag - jag vill aldrig träffa en sådan igen, den gjorde ju illa mig.

Jag o pap gör en massa roliga saker på dagarna när mam är på sitt jobb. Vi leker både inne och ute. Igår åkte vi runt i den lilla bilen. Den bilen är mycket roligare att åka för jag ser mer i den än i den stora bilen.

Imorgon ska jag o pap in till sjukan för att kolla min syresättning igen. Känner mig fasktiskt rätt pigg så jag tror att poxmojängen kommer visa lite högre den här gången.

Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post148

3 sept

2009Posted by Linus Thu, September 03, 2009 22:59:44

Orkade inte skriva igår. Kände mig fortfarande lite trött efter besöket på sjukan.
Min syresättning låg på 92 i foten men endast 85 i båda händerna. Det betyder att det har börjat sjunka nu. Får väl se vad som händer men jag tror inte själv att det är dax för operation än. Ultraljudet visade samma som tidigare. Suck mitt trasiga hjärta hade inte lagat sig själv den här gången heller... Johanna och Estelle körde runt på min mage med ultraljudsmojängen medans jag mådde toppen, undra om den där meducinen jag fick hjälpte till. Mam o pap skrattade i alla fall åt mig, vet inte om det var blåsljuden jag gjorde med munnen som fick dom att skratta.

Första bilden är jag i rummet som jag oftast är i. Marie ville nog inte vara med på bilden för hon tittade åt andra hållet när mam tog bilden.
På den andra bilden har jag nyss gjort klart ultraljudskollen o sitter o väntar på Johanna.

På sjukan finns en rolig sak som man kan leka med. Man ska skjuta på saker runt runt. Jag o pap lekte där innan jag skulle in på koll.

Igår gjorde jag, med lite hjälp av mam, såna där kort som man ska ge till dom som ska komma på mitt kalas. Ni som inte fått något får inte bli lessna för ni får ju självfallet oxå komma. Lägger ut kortet här så får alla det.

Idag har jag bland annat tittat på när moffa och mobo Janne jobbade högt ovanför mig, liksom ovanpå ett hus. Sedan var jag o mam till Alex en sväng innan jag skulle sova.

Hörs.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post147

1 sept

2009Posted by Linus Tue, September 01, 2009 22:18:17

Oj så kul jag och pap har på dagarna. Några dagar har jag fått leka med Alex och även det börjar bli kul, för nu behöver jag inte vara så rädd för honom längre eftersom även jag kan flytta på mig. Jag tränar för fullt på att ta mig fram överallt. Ibland går det inte så bra och då ramlar jag, vilket kan göra ganska ont och efter någon dag så har kroppen ändrat färg på vissa ställen. Jättekonstigt. Hittade till och med ett gömställe under bordet i rummet där tv:n står.

Mam o pap säger hela tiden att jag är så duktig att äta. Förstår inte riktigt vad de menar men visst jag äter mer nu än tidigare, kan ju kanske bero på att jag är hungrigare än förut. Inte allt för sällan så slinker en hel burk ner till middag. Har sett att det vissa dagar står 12mån på matburkarna, tror att det är bättre än 6 och 8. Maten smakar i allafall mer och den är godare än tidigare. Klart man äter mer oxå. Dessutom har jag fått en annan välling, slipper dricka den där som mam köpte på apopoteket. Den jag får nu både luktar och smakar bättre.

I helgen var jag, mam och pap till något som jag tror heter Svensta. Och vet ni, Patriks Combo var där. Dom spelade på en sån där stor bil som moster brukar köra, den var fasktiskt samma färg. Det var jättemycket folk där i Svensta. Som vanligt fick jag inte höra något utan bara titta på.

En dag i förra veckan var jag o pap in och hälsade på mam på hennes jobb. Det var kul.

Snart har jag funnits i ett år och då vet jag att man får ha kalas och äta sån där tårta. Det ska jag. Dessutom får man paket. Mam säger att man måste önska sig saker så vad jag ska önska mig... Leksaker som låter e ju kul och en sån där blå bil som Alex har. Tror mam o pap vill att jag ska önska mig kläder men det e ju rätt tråkigt. Den 13 september ska jag i allafall ha kalas, så alla som vill får komma.

I morgon är det dags att träffa mina hjärtläkare Johanna och Estelle. Tror att de ska köra med den där pinnen på min mage för att se hur mitt trasiga hjärta ser ut. Mam sa att eftersom jag är så pigg så kommer jag att få sånt där medel som gör att jag blir trött istället så att jag inte leker med ultraljudsmojängen. Om jag inte är för trött i morgon så skriver jag nån rad så ni får veta hur det gick på sjukan.

Go natt.

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post146

21 aug

2009Posted by Linus Sat, August 22, 2009 00:25:46
Oj så konstigt det har varit den här veckan - mam har inte varit hemma hos mig på dagarna. Nu är det pap som tar hand om mig eftersom mam har börjat på sitt jobb igen. Även om det varit lite konstigt så har jag o pap haft jättekul. Vi har så kul att även pap blir lite trött.


Eftersom jag inte ökat i vikt förra veckan så var jag o pap in även denna vecka till Marie för att väga och kolla syresättningen. Jag tycker ju det är godare med mat nu än jag gjort på väldigt länge och magen verkar dessutom lite hungrigare, vilket även märktes för den här veckan vägde jag 9950. Förutom att jag ökat i vikt så visade även poxisen att syresättningen låg lite högre - runt 94. Så mam o pap kan vara lugn, det blir ingen operation än på länge.


Jag har fått en egen sån där pinne att slå på den lilla bollen med - kallas visst golfklubba. Det som skiljer min klubba från mam o paps är att den e mycket kortare och känns inte som om den är gjord i samma material heller. Duger i allafall åt mig. På bilden nedanför så tränar jag att släppa ner bollen eller som det heter på golfspråket - droppa.


I tisdags var sista gången att gå på barngruppen och träffa mina kompisar men Nea var inte där. Det var en där och pratade om att man måste ta hand om sina tänder genom att använda den där borsten i munnen. O det gör jag ju för jag biter ju på den allt jag kan. Pap köpte nån gegga som ska vara på borsten som fasktiskt smakar gotta.


För att jag ska kunna gå och springa efter kusin så måste jag ju kunna gå och jag tränar allt jag kan. Men jag tycker att min vagn är lite läskig för ibland rullar det så fort att jag inte hinner med.

När jag o pap var ute på det gröna gräset så fick jag gå med min barnis, och det var jättekul.


I helgen är det bara jag o mam hemma för pap har åkt till vår stuga i Linsell. Då kanske jag får sova i mams säng. Hoppas!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post145

16 aug

2009Posted by Linus Sun, August 16, 2009 21:50:14

Inte hänt så mycket. Jag glömde ju gratta moffa här på min blogg i torsdags, så det får bli nu istället - GRATTIS MOFFA!

Min hjärtläkare Johanna ringde o sa att eftersom jag inte längre är en bäbis utan en pojke så ska jag få mer meducin. Så istället för ett halvt hjärta får jag nu ett halvt hjärta och en halv halva. Nej inte hjärta som i mitt hjärta, som visserligen är lite halvtrasigt, nej meducinen ser ut som ett hjärta säger mam men det tycker inte jag. När Johanna kört runt med den där pinnen på min mage så har iallafall inte mitt hjärta sett ut som formen på meducinen men det kanske beror på att mitt är trasigt.

Imorgon blir det konstigt här hemma. Mam säger att det är jag o pap som ska vara hemma nu på dagarna för hon ska jobba. Va konstigt det kommer att bli men säkert roligt. Hoppas jag får leka med kusin ändå.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post144

12 aug

2009Posted by Linus Wed, August 12, 2009 22:47:24

Idag har jag varit på sjukan igen hos Marie. Först var det samma sak som alltid, av med alla kläder och blöjjisen och upp på vågen, som visade samma vikt som för två veckor sedan 9690. Sedan på med blöjjis och kläder och på även med poxisen. Syresättningen visade 91-94, siffrorna var ner mot 80 men Marie trodde det var poxmätprylen som fått spel. Sedan fick jag ligga på den där hårda brädan för att kolla min längd, även om vikten inte ökat så har jag i allafall vuxit, mäter nu 78 cm.
O till slut fick jag sitta i paps knä och då fattade jag att det var spruttajm igen. Det var dax för den sista T-sprutan. Aj, aj det gör ju så ont men dom sa att det var den sista, men jag tror inte alls det var den sista sprutan jag får.

Efter sjukan så for vi till min kompis Joel som fyllde 1 år när vi inte var hemma. Jag gav honom en sån där rejserbil som jag har fast en svart. Tror han gillade den.

Jag var ju fasktiskt även på kalas i lördags. Min andra kompis Ludvig hade kalas för han fyller år, tror det är idag GRATTIS LUDVIG. Han fick små kompisar som man har när man badar. Det var varmt ute och de andra barnen de badade men jag fick inte bada för min mam. Dumma mam. Men jag fick äta nåt som heter glasstårta, oj så gott det var och så kallt det blev inne i munnen. Sån tårta vill jag oxå ha när jag fyller år.

För någon dag sedan gjorde jag pap lite arg. I rummet som är när man kommer in i huset så finns det något som kallas för trapp och den går ju uppåt i huset. Pap kom på mig när jag försökte ta mig uppför trappen, jag hade bara klarat ett sånt där steg men han blev arg ändå. Vaddå, mam o pap springer ju upp och ner hela tiden varför får inte jag försöka... Eftersom jag inte fick klättra i den där trappen så testade jag att ta mig upp på mojängen som det ligger skor på och hänger kläder på. Även denna gång kom pap på mig när jag står ovanpå skona och håller fast mig i nåt vitt hårt som visst kallas för element. Det är kul att krypa runt och ställa sig upp men det är inte alls lika kul när man ska ner på golvet igen.

I morgon fyller moffa år. Oj så mycket kalasande det är.

Hörs! Psst - jag lägger in lite bilder i mitt fotoalbum...

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post143

6 aug

2009Posted by Linus Thu, August 06, 2009 22:59:02

Jag är i vår stuga och vet ni det är fasktiskt inge kul att sova. Mam o pap tycker nog att jag är jobbig men jag tycker fasktiskt det är roligare att stå upp och försöka gå istället för att sova. I natt lyckades jag få sova i paps säng, hihi.

Igår innan vi for hit ner till stugun, så gjorde jag nåt som riktigt skoj. Först blev jag lite misstänksam men insåg att det skulle bli kul. Pap skulle ut och köra den där grejen som låter massa och äter upp gräset runt huset och då fick jag sitta på paps rygg i en typ väska. Det var jätteroligt men eftersom jag var så trött så råkade jag somna istället. Hoppas jag får åka mer i den där ryggväskan.

Vet ni, för någon dag sedan fick jag ju en ny bil och nu har jag även fått en annan pryl, typ en vagn. Har inte riktigt förstått vad jag ska göra med den men tror tanken är att jag ska använda den när jag går. Pap la massa såna där böcker fram i den och eftersom jag inte fattade vad jag skulle göra så satte jag mig bredvid och började bläddra i böckerna istället.

Mina skumma utslag gjorde att jag fick komma till ett nytt ställe på sjukan, hudmottagninge, o träffa en ny doktor. Nu smörjer mam o pap med en annan salva, får väl se om det blir någe bättre.

Så skönt att det där ståke är slut, för det var fasktiskt inge roligt att ha mina gröna saker för öronen som gör att jag inte hör nåt. I söndags var jag, mam o pap och lyssnade på Patriks Combo igen, ja jag fick ju inte höra utan mest tittta. Dom e jättebra.

På lördag ska jag få gå på kalas, min kompis den där jättelilla killen som bodde på spädbarnsavdelningen samtidigt som mig, Ludvig, fyller 1 år. Skulle ha varit på kalas även igår men mam o pap tog ju med mig till Linsell istället. Grattis i efterskott Joel, jag kommer en annan dag.

Längtar hem för det är mycket större där än här. Hoppas vi åker hem imorgon.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post142

29 juli

2009Posted by Linus Thu, July 30, 2009 00:15:07

Så har jag varit inne på sjukan igen, på koll alltså. Äntligen var Marie tebax. Eftersom jag e lite större nu än tidigare så kan jag inte längre ligga ner när jag ska vägas, får liksom inte plats. Jag får sitta i vågen istället och då finns det så mycket som jag inte sett förut som går att dra i och pilla på, vilket gör att det tar visst lite längre tid för vågen att "stanna". Till slut så stannade i allafall vågen på 9630, se där ja.
Poxisen var lite busig idag för på foten började den med att visa 73 men eftersom handen visade 91 så trodde inte Marie på första siffran. Hon satte poxisen på min fot igen och då hade den busat färdigt och visade även den 90-91. Alltså jag ligger stadigt på 91 i syresättning, känns ju rätt ok.
Sedan fick jag, mam o pap vänta en stund på den läkarn Estelle så då lekte jag o pap med en sak som lät olika. Jag har ju fått nå skumma... utslag heter det visst, vid kissprylen alltså under blöjisen. Så nu ska mam o pap gegga på nån smörja så får vi väl se om det bli bättre. Sedan började de prata om nån sjukdom som många tydligen kommer bli sjuk i under hösten. Men för att jag inte ska bli sjuk ska jag visst få en eller två sprutor mot den sjukdomen och troligtvis kommer mam o pap oxå få sprutor. Ska dom där hemska sticken aldrig vara över... ajaj.

Jag sov hos momma o moffa i natt. Det är kul att vara hos dom men dom har ju så trångt så det var roligt att komma hem och kunna rejsa runt med gåstolen utan att köra in i saker hela tiden.

Vet ni, min önskan om en ny bil funka. Idag var vi på det där roliga stället som har så mycket roliga saker - Barnens Hus. Och då köpte mam o pap en ny bil till mig. Den låter inte så där som Alex bil gör men den e jätte bra och så har den en telefon så jag kan ringa vem jag vill. Dessutom går det att gå bakom bilen och hålla i sig, visserligen var det rätt vingligt med det gick.

Om ni inte sett mitt tidigare meddelande här på bloggen så klicka här istället - mina ljud. Jag visar lite hur jag kan låta. Haha tycker fasktiskt jag är rätt rolig.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post141

Diverse ljud

VideoPosted by Linus Wed, July 29, 2009 23:41:12

Lägger ut en liten videosnutt på lite ljud som jag kan göra

http://staverfelt.se/linus/video/ljud_juli09.wmv

Haha, visst är jag rolig...

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post140

27 juli

2009Posted by Linus Mon, July 27, 2009 22:32:00

Idag har det varit en tråkig dag. Trots att jag gjort allt för att mam o pap ska fatta det så blev det inge bättre. De tog med mig ut i barnisen på golfbanan, tror ni att det finns mycket att titta på där - svaret är nä. Fadderpaps kom förbi nu ikväll och det var ju fasktiskt kul. Jag fick en sån där rädda-kläderna-från-mat-lapp och en plastsak som man ska dricka ur, inte nappflaska utan den har typ två öron på varje sida. Tack fadderpaps!

Min kusin, han den bråkiga, har ju en bil som jag brukar få åka på när jag är där hos han. Den är jättekul att åka runt på. Visserligen inte så kul när Alex skjuter runt mig på den, för han fattar nog inte att det inte är kul att åka rakt in i saker som står i vägen.
Men i allafall så fixade mam typ en sån där bil till mig, en som moster Ag åkt runt på. Undrar om hon hade den före den där stora gula bilen som hon har nu, ja så måste det nog vara. Det är lite tråkigt för när jag sitter på bilen så kan jag inte åka, mina fötter når liksom inte ner. Jaja mina fötter blir väl större nån gång så jag kan åka framåt. Bilen går att använda som stöd när jag ska gå, man kan putta den framför sig. Alex bil är mycket bättre för den kan jag åka på och är lättare att hålla i när man går.

För någon dag sedan var jag, mam o pap på något som verkar kallas för stråke. Det är massa plasthus som folk köper mat och dricka i och sedan står någon och sjunger i flera av plasthusen. Mam o pap åt mat på ett ställe och då fick jag smaka lite bröd.

Sedan var vi på ett ställe som inte hade något plasthus utan det var liksom öppet och där spelade paps polare Patriks Combo. Jag känner oxå han som sjunger och han som sitter där bak och slår på saker för jag har hejat på dom.


Eftersom jag var lite trött så passade jag på att sova när vi var där.

Någon kanske undrar hur mitt trasiga hjärta mår, så kan jag bara säga att allt känns bra. Jag ska till sjukan på koll på onsdag och sedan blir det nog ett ultraljud hos Johanna om några veckor. Men just nu mår jag bra.

Hoppas det blir en roligare dag i morgon. Då ska jag visst vara hos momma o moffa och det brukar vara roligt.

Tjingelingis

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post139

18 juli

2009Posted by Linus Sat, July 18, 2009 22:03:44

Igår var jag hos fammo o faffa men det var faster Anette passade mig. Mam o pap var ju o spelade sån där golf. Jag var så snäll och skötte mig så bra, måste ju visa min bästa sida, sov flera gånger. Det var jättekul så jag märkte knappt att min mam o pap inte var hos mig. På kvällen var vi hos Ulf o Eva och sedan ville jag inte sova.

Idag har jag tittat på en massa människor, först här i Linsell där det var folk som sålde saker, gamla saker tror jag det var för de såg inte så nya ut. Där fick jag smaka gröt som pap hade köpt. Det var inte alls sån där gröt som jag brukar äta den här var... annorlunda. Tydligen heter det flötgröt.
När vi gick därifrån så skulle vi ta en väg som var snabbare. Jo just...

Sedan for vi med bil jättelänge och det var jättevarmt för den där lampan däruppe lyste rakt på våran bil. Till slut var vi framme på ett ställe som jag tror heter heddal eller nåt. Där var det ännu mer folk och ännu fler som sålde prylar men dom sålde nya prylar. Dessutom fanns det såna där åka-runt-saker som jag vill åka när jag bli äldre. I en sån där åka-runt-sak satt två äldre ... (mam vad var dom)... just ja damer och jag tror att de egentligen inte ville åka för de såg lite rädda ut, undrar varför dom åkte då.

För någon dag sedan så var jag o pap ute och åkte barnvagn, ja eller jag åkte och pap körde, då stannade vi hos några som bor nästan hos oss. Dom hade flera barn som jag lekte lite med och sedan fick jag saft och det var jättegott. Förutom saft så fick jag även en plastsak som man sätter upp högt upp och så kan jag sitta och gunga fram och tillbaka. Den här plastsaken tog pap med till stugan så jag har gungat i den och det är så roligt.

Här vid våran stuga så flyger det runt en massa kryp som inte är så snälla för de bits. Jag förstår varför mam inte vill att jag ska bita henne för nu vet jag att det nog gör ont eftersom krypen gör ont när dom biter mig.

Hörs

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post138

16 juli

2009Posted by Linus Thu, July 16, 2009 21:48:51

Nu är jag, mam o pap i vår stuga. Vi har varit o hälsat på hos faffa men fammo var inte hemma. Det var lite fullt i bilen inte jättefullt men ganska. Förutom att min barnvagn låg längst bak i bilen så lastade pap även in deras stora väskor för de där långa pinnarna som man slår på vita bollar med och dom tar ju lite plats. Tror att mam o pap ska spela med dem imorron, hörde nåt om att jag ska vara hos fammo o faffa men att faster ska passa mig. Får väl se i morron va som händer.

Var en sväng på sjukan idag, fortfarande inte min sköterska Marie, vanlig koll och så fick jag en spruta igen. Sprutan gjorde sååååååååååå ont. Min vikt var 9365, längden 76 och poxisen visade 92-93 i hand o fot.

Jag tycker fortfarande inte att det är så kul att äta annat än välling. Mam o pap försöker med all möjlig mat men efter att jag försökt med nej tillräckligt många gånger och dessutom har kladdat ner mig, dom och allt annat så ger de upp och fixar lelle istället, haha.

Har länge velat förstå hur man gör för att gå, det är ju så vingligt och svårt att ta mig upp på mina fötter utan hjälp. Idag kämpade jag hårt för att det skulle gå och till slut kom jag fasktiskt upp en gång på mina fötter, visserligen tog jag soffan till hjälp. Det var ganska jobbigt men nu kanske det går lättare när jag nästan förstår hur man ska göra.


Just ja måste ju berätta att jag håller på få en tand till där uppe. Har kommit på att det är ganska kul att bita mam, hon säger "aj så får du inte göra" varje gång...

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post137

7 juli

2009Posted by Linus Tue, July 07, 2009 22:37:49

Jag har inte så mycket att skriva om idag förrutom att jag tycker inte det är någe kul att sova. Jag gör allt för att få vara vaken så länge som möjligt. Tror egentligen inte att jag FÅR utan snarare att min mam o pap inte orkar höra mitt gnäll så därför slipper jag sova. Igår orkade jag inte hålla ögonen öppna längre när klockan var elva men ikväll bestämde jag mig för att sova före det där sångprogrammet börjar på tv. Mam o pap tror jag blivit rädd för att sova men egentligen är jag rädd för att jag ska missa nåt medans jag sover.

Jo just ja - tant Malla kom ju förbi idag. TACK Malin för jättefin pyjamas! Den ska jag ha när jag vuxit i den. Det var samma björn på pyjamasen som hänger ovanför mitt blöjbord - Bamse.

Hoppas inte jag missar nåt nu när jag sover...

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post136

5 juli

2009Posted by Linus Sun, July 05, 2009 11:36:51

Några dagar har gått sedan jag skrev förra gången och jag har gjort lite saker.
Först o främst har jag varit på kontroll på barnmottagningen och den här gången var det sköterskan Anna som kollade mig. Min vanliga sköterska Marie hade sommarledigt. Men Anna var jättesnäll hon oxå. Som vanligt togs mina kläder inklusiva blöjjen av och jag skulle ligga på vågen men hallå den börjar nog bli lite för liten för mig, så jag satt på vågen den här gången istället. Ooops över nio kilo - 9150 - inte illa men så har jag ju faktiskt ätit rätt duktigt. Poxisen visade att jag hade en syresättning på 91 i både hand o fot.

Pap har fixat så jag kan plaska ute på det gröna nu. En dag var det jättevarmt ute och då kom kusin och hans mam. Vi badade och det var kul men lite kallt. Kusin han har var ju helvild, som vanligt.

Igår när vi var hos kusin, fick jag en egen stor bit av sånt där som mam o pap brukar äta till frulle, tror det kallas för brö eller nåt. Det var jättekul att få tugga och leka med. Jag, mam o pap var till ett ställe igår där det var mycket folk och saker, kanske det heter marknadad. Mam o pap köpte kläder till sig själva och jag fick inget men det gjorde inget för det var kul att titta på folk. Roligast att titta på var när barn satt i saker som åkte runt, runt. När jag blir större vill jag oxå åka i såna saker, och hoppas att det går fort för det skulle vara så kul.

Vi var även på fikaställe, tror mest det var för att mam o pap skulle försöka få i mig mat men haha det lyckades dom inte så bra med.

Jag tycker inte det är så kul att bli matad med sån där sked längre utan jag vill äta själv. Tyvärr kan jag ju inte äta med sked så mam o pap ger mig sånt som jag kan pilla på med själv. Dels får jag små, gröna, runda saker som e jättesvåra att plocka upp och oftast har jag lyckats tappat dom innan de har kommit in i min mun.

Igår var jag vaken jättelänge, nästan längre än mam o pap. Jag ville helt enkelt inte sova och för att inte mam o pap skulle somna före mig så skrek jag jättehögt och jättelänge, till slut orkade jag inte längre utan gav upp och somnade. Tror att klockan hunnit bli ny dag. Måste nog gå o sova tidigare idag för jag var så trött imorse när jag vaknade.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post135

29 juni

2009Posted by Linus Mon, June 29, 2009 14:04:39

Usch så varmt det är. Kan ingen släcka den där lampan som lyser så varmt? Jag kan ju inte sova, sista dagarna har mam o pap haft svårt att få mig att sova. Dels är det ju jätteljust och sedan jättevarmt, vem vill sova då...

Jag har fått en ny stol att sitta i när jag åker bil. Den är jättefin och så skön att sova i när jag åker bil.

Jag, mam o pap har varit ute hos momma o moffa i helgen. Jag fick vara där först för mam o pap skulle spela golf med nån snubbe, sedan kom även dom ut och vi sov över där. Moffa behövde hjälp ute runt huset så medans pap hjälpte till så fick jag bland annat åka runt i gåstolen ute. Det var kul för det gick att åka rätt fort.

Idag kom fammo o faffa förbi hos oss. Jag o fammo busade ute på det gröna.

Om någon dag ska jag till barnmottagningen igen för kontroll men jag mår så bra just nu så ingen tror på att mitt hjärta är trasigt.

Pap har köpt en stor plastmoj som jag kan ha ute på det gröna och bada i. Alex hade en sån ute hos momma o moffa men den var lite för stor så jag vågade inte bada i den. Pap, pap fixa så jag kan bada då...

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post134

24 juni

2009Posted by Linus Thu, June 25, 2009 00:04:53

Det har inte hänt så mycket. Jag åker runt i min gåstol och kör på allt som kommer i min väg. Står mam eller pap i vägen ja då får dom känna av det oxå. Tycker att mam o pap ska flytta på alla prylar och kanske bygga om lite så att jag har lättare att komma fram med min gåstol.

Min mam o pap e så dum, de sätter mig på golvet och sedan får jag sitta där och ingenstans kommer jag ju. Men jag har fasktiskt kommit på ett sätt att förflytta mig - om jag sätter händerna på golvet mellan mina ben och trycker till så förflyttar jag mig ju fasktiskt. Visserligen kommer jag ju bara bakåt men jag behöver ju iallafall inte sitta still på samma ställe hela tiden. Men det e ganska jobbigt, gåstolen är bättre.

Idag var jag o pap ute och jag fick sitta i det där gröna utanför huset. Det är jättekul att pap är hemma.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post133
Next »