Linus - hjärtbarn med Fallots tetrad

Linus - hjärtbarn med Fallots tetrad

Länkar

Mitt fotoalbum
Min gästbok
Growing people
Bassestiftelsen

Hjärtebarnsförbundet
Hjärtebarnsfonden
Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus


Pappas massa ord
Pappas recept

29 juni

2011Posted by Linus Wed, June 29, 2011 15:39:42
Hej hej på er. Idag har jag fått en ny kusin. Anjejja har fått en flicka. Grattis Anjejja o Ante. Hon kommer inte få det lätt bland oss pojkar...
Jag har sånt där sommarlov nu och det har oxå mam. Då ska jag bli en stor pojke som inte har blöjs. Jag har redan fått två pottstjärnor visst är jag duktig. Men ofta så glömmer jag och då måste mam torka.
Förra veckan innan jag hade sommarlov då var jag till Estelle och hon tittade på hjärta. Estelle sa att det var jättefint så nu behöver jag inte träffa henne på jäääättelääänge, bra va.
Idag har Sander o Luggi varit här o vi har badat i min nya fina pool. Det var jättekul men Sander hedde ner en traktor o då blev det jättesmutsigt. Nästa gång ska jag säga till honom.
Nu kommer snart min pap hem. Ja jippi.

  • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post233

26 maj

2011Posted by Linus Thu, May 26, 2011 19:13:39
För någon dag sedan var jag och träffade en sån där mattant igen. Man o pap var ju så klart oxå med. Mattanten Berit pratade om att jag inte skulle få dricka mjölk. Som ni vet vill u min mage inte må så bra och då har dom visst kommit på att jag inte ska dricka mjölk. Vet ni att fejkmjölk smakar inte alls lika gott. Inte ens på dagis kan jag tjata mig till riktig mjölk. Dessutom har jag idag högre temp i kroppen igen, suck va jobbigt när det är fullt i näsan så att inte ens luften kan komma fram. Nu ska jag snart sova, hoppas hoppas att vällingen smakar godare idag

  • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post232

28 april

2011Posted by Linus Thu, April 28, 2011 08:33:02
Idag får jag vara på dagis igen. Jag har varit hemma med pap för temperaturen i kroppen har varit lite högre och det har runnit ur min näsa. Det är roligt att vara hemma med pap se så mycke skojjiga saker jag gjort.

Och igår fick jag även ett sånt där mååå som Sander har. Så nu kan jag träna på att få bollen i mååået och sedan blir jag bättre än Sander.

  • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post231

21 april

2011Posted by Linus Thu, April 21, 2011 20:24:58

Idag har jag, mam o pap varit o tittat på patik coombo och några andra som spelade på stan. Det var jättemånga där och tittade. Dom spelade för att få in pengar till Basse, alltså dom som ser till att vi barn har det roligt när vi är på sjukhuset. Jättebra. Där träffade jag pomma och pommas syster Inger. Sedan kom även min fabbo Peter och hans tjej. Vet ni hon heter oxå AC precis som min mam. Kul va. Jag träffade oxå Alma från dagis där.

Ikväll kom Sander o lekte med mig. I morgon fyller han te år och då ska jag åka till honom och äta tårta.

Min mage vill inte må riktigt bra. Pap säger att det är bacillusker i vattnet igen, så som det var före och efter jultomten var här. Då var det något som hetter nåt med kryptosporer.

Nu måste jag sova så jag orkar åka till Sander i morgon. Natti

  • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post230

18 april

2011Posted by Linus Mon, April 18, 2011 22:13:04
Oj så mycke det har hänt sedan sist jag skrev någe här. Men det viktigaste är att min pap fyller år idag - Grattis pap! Du är bästa pap man kan ha...


I helgen har vi varit i Linsell jag, pap och mam. Det är kul att vara där för då får jag träffa fammo o faffa och dom har en jättestooor gräsmatta som man kan springa på. Jag o pap gick i skogen och då såg vi baj från ett djur som jag tror heter älg. Borde inte älgen ha haft bjöj på sig, jag får ju inte gå utan blöj hur som helst...?


Min mage har inte mått så bra på många dagar så idag var jag till en doktor. Först så pratade hon och prata och prata. Sedan börja hon kolla hur min kropp mådde, klämde på min mage och det gjorde fasktiskt inte ont. Hon lyssnade på mitt fixade hjärta, kollade i örana. Sedan tog hon fram en pinne som jag tror hon ville att jag skulle äta eller nåt sånt för hon stoppade den i min mun och ner i halsen. Usch så otäckt det var. Matchvikten är 14kg och längden på den här kroppen är 97,3. Det slutade i allafall med att jag ska träffa mattanten Helene igen och hon ska hjälpa mig att inte äta viss mat för att se om magen vill må bättre.


Jag har varit i en jättestooooor badbalja med mam, Sander, Luggi, mostis o fabbo. Den var så stor att det fick plats jättemång i den. Sedan kunde man kliva upp och gå till en annan badbalja som var ännu större. Kände mig inte riktigt hemma i dessa badbaljor för de var så mycke större än den jag är van. Sander han hoppade och for runt men jag höll mig mest vid mam o vid kanten på baljan.


Min kusiner Alice o Jocke kom o hälsade på. Jag fick leka lite med Alice men hon är ju bara en bäääs.


Nu är ju snart all snö försvunnit men jag har ju fasktiskt åkt såna där skriiiskoor. Det var jag inge bra på men det var inte heller mam.


Ja det var bara några saker som hänt sen förra skriven. Har även varit dålig att uppdatera fotoalbumet så jag lägger ut lite nya bilder där oxå.


Grattis grattis pap!

  • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post229

13 mars

2011Posted by Linus Sun, March 13, 2011 16:49:54
Det är så trååååååkigt, jag får inte gå ut. För någon dag sedan var jag ute lite grann med pap och sedan var det mycke varmare i kroppen igen. Trist. Fick åka lite skidootjäcke men bara till Tomas och Åsa. Där fick vi tåårta som var jättegod. Grattis Åsa!

Idag har fick jag följa och handla en sävsopa och en ny takkto. Dom är jättefina.
Kanske att jag får gå på dagis i morgon.

För jätte jätte jätte jätte många dagar sedan så fick jag sidor och kolla så duktig jag är att åka på dom och hålla i pinnarna.
http://www.staverfelt.se/linus/video/Linus_skidafeb2011.mov

  • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post228

10 mars

2011Posted by Linus Thu, March 10, 2011 16:21:01
Idag fyller min faffa år. Grattis faffa!

http://www.staverfelt.se/linus/video/Grattafaffa.mov


Jag har varit hemma hela vecka för jag är suk. Har haft varm kropp som visar höga siffror på tempometern och sedan hostar och snorar jag jättejättejättemycke. Det är trist att vara hemma för då får man inte vara ute. Men igår fick jag Fimmåre och ett monster av pap, då var det kul att vara hemma.


Snart kommer pap hem från jobbe.


  • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post227

8 feb

2011Posted by Linus Tue, February 08, 2011 09:28:18

I helgen var jag hos pomma för mam o pap var till sveg. Jag fick inte följa dit för mam o pap trodde inte att jag skulle tycka det var någe kul. Min lilla, lilla kusin Alice skulle bada huvudet i en sån där kyrka. Tydligen var alla mina papkusiner där, så lite trist är det ju att jag inte fick följa. Så grattis Alice Agnes Karin Liljedahl-Trygg till ditt namn (mam skvallrade dina namn) .

Jag o pap var på skotetäving och såg gamla skoters köra fort. Pap lovade att jag skulle få en egen skoter. Vill ha, vill ha men mam säger att jag är för liten. Dumma mam.

Kom ihåg - skänk pengar till hjärtebarnen.  • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post223

26 jan

2011Posted by Linus Wed, January 26, 2011 14:04:06
Så har det åter blivit dax att samla in pengar så alla andra barn med trasiga hjärtan oxå får hjälp. Därför har jag även i år startat min egna insamling.

Genom att du tar din mobil och skriver

BARNHJARTA 457 ditt namn

och så skickar du det till 72901, så ger du 30 kronor till Hjärt-Lungfondens kampanj för oss hjärtebarn i Sverige.

Många mess kan laga många hjärtan!

Vill du läsa mer om kampanjen - kolla här.

  • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post222

12 jan

2011Posted by Linus Wed, January 12, 2011 21:43:20
Oj oj oj igår var det ett helt år sedan dom där med rockar i Göteborg lagade mitt hjärta. Eftersom jag inte kommer ihåg det så måste det vara jätte länge sen. Det jag vet är att jag då var ett år och nu är jag två. För er som undrar hur jag mår så här ett år efter lagningen så kan jag bara säga att jag mår bra. Mam brukar säga att det inte märks att jag fasktiskt är ett hjärtbarn, jag försöker ju bara springa ikapp det jag missade i början. Vad jag vet så ska jag inte in på hjärtkoll än på ett tag vilket måste betyda att även mitt hjärta mår bra.


Det har ju tagit slut på ett år och ett nytt har kommit till. För att fira sånt brukar man visst skjuta repeter upp i himlen som lyser. Det gjorde även min pap men usch jag tyckte inte alls det var roligt. Saker ramla ner men mam sa att inte var nån fara men vi gick in istället.


Jag var hemma med mam jättemånga dagar men nu går jag på rönnebääre igen. Det är fasktiskt kul även om jag är där längre nu än förut. Nu åker mam, pap o jag i samma bil både till camtpus och hem. Det gör inget att jag är längre på dagis.


Mina ögon känns konstiga, så då måste jag blinka jättemycket. Dessutom brukar jag använda mina händer för att få det att sluta kännas konstigt. Mam sa att om det inte blir bättre så måste vi träffa en läkare. Neeeeeej inte en sån! Jag tycker inte om såna.

  • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post221