Linus - hjärtbarn med Fallots tetrad

Linus - hjärtbarn med Fallots tetrad

Länkar

Mitt fotoalbum
Min gästbok
Growing people
Bassestiftelsen

Hjärtebarnsförbundet
Hjärtebarnsfonden
Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus


Pappas massa ord
Pappas recept

31 okt kväll

Oktober 2008Posted by Linus Fri, October 31, 2008 22:53:51

Idag har jag haft svårt att hålla min syresättning på rätt nivå. Mam, pap och sköterskorna har rattat på syrgasen mest hela dagen. Jag har ju plastmojjen i näsan men den har inte hjälpt så mycket idag. Istället har jag fått lega och stirrat in i den där plasttratten. Vissa stunder har flödet varit så mycket att håret blåst bort på huvudet, ja det jag har kvar vill säga... Nu i kväll tyckte sköterskan Frida att det är inte bra att min kropp inte svarar på extraluften och pratade då med doktor Eva. Så det bestämdes att jag nu mera räknas som ett akutfall och ska prioriteras. Därför blir det operation i morgon lördag runt klockan nio. Jag har kämpat hela dagen med att hålla syresättningen så låg som möjligt bara för att få dom att förstå att nu får det vara nog - JAG VILL HEM. Lite tur har man ju ändå, eftersom de tvättade mig med den där supertvålen i morse inför den operation som skulle skett då, så slapp jag undan tvålen nu ikväll och ska endast tvättas imorgon innan operationen.

Idag kom jag på att man behöver inte vara arg och tvär utan det går faktiskt att vara lite glad. Så kvart i fem tog jag och drog på smilbandet och skrattade lite, tror mam o pap tyckte det var kul för de såg så upp-i-hej ut. Har faktiskt varit rätt snäll och tyst större delen av dagen. Varför ödlsa kraft på att vara arg när jag har fullt sjå med att syresätta mig och försöka bajsa ut den där snuskiga maten som jag får nu - nutra nåt.

Mam o pap lånade survolvon idag igen och var till Allum, ett jääätteeeeestooort köpcentrum, och handlade lite nya kläder till mig. Eftersom jag är så matfrisk så passar inte alla 56-plagg längre - man har ju nu en matchvikt på ca 4800. Mamma skvallrade att pappa blivit rätt haj på att hitta när han kör bil.

Nu ska jag sova och ladda inför operationen imorgon. Vid fyra i natt ska jag suga i mig jättemycket mat för sen får jag inget mer förrän jag vaknar på IVA.
Hörs imorgon då jag har en shunt...

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post51

31 okt lunch

Oktober 2008Posted by Linus Fri, October 31, 2008 11:39:40

Kära bloggläsare!

Det blev ingen operation i dag. Fullt på IVA (intensivvårdsavd.)
Allt bök igår för ingenting.
Nästa bokade operationsdag är onsdag.
Det kan om det är möjligt bli tidigare. Men tjena, det har man ju hört förr.
Tack för att ni stöttar mig.

Så går ju dagan då....................

 • Comments(2)//linus.staverfelt.se/#post50

31 okt

Oktober 2008Posted by Linus Fri, October 31, 2008 07:30:35

Go morron!
Om en och en halv timma ska jag opereras.
Mina föräldrar är oroliga för det. Jag vet att jag klarar det för jag är en kille i mina bästa dagar. Jag växer så det knakar och är norra Europas näst starkaste man (pappa ä starkare).
Men vi vill att den här dan ska svischa fram så att orospinan går till sig.
Återkommer i kväll för rapport.

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post49

30 okt

Oktober 2008Posted by Linus Thu, October 30, 2008 19:50:49

Idag har jag återigen varit på röntgen. Denna gång för att kolla upp njuran eftersom det har vuxit lite bakterier på stickan som dom provade i går. Därför har jag fått antibiotika för att fixa till det eventuella besväret innan operation. Om jag inte svarar på det så blir det ingen operation i morgon. I morse fick jag äntligen åka barnvagn igen. In i hissen och ut ur hissen och in i nåt lab och stick i foten och ut ur labbet in i hissen och ut ur hissen och framme på trean, där jag bor.

Just nu tvättas jag inför morgondagens operation. Jag ska alltså tvättas tre gånger innan självaste operationen. Jag har varit väldigt bråkig och skrikig på eftermiddagen. Vet inte vad det är men jag äter som en häst av den där hitta-på-utan-komjölk-ersättningen. Den luktar pyton säger föräldran mine. (Observera dialektövergången). Men jäg ät söm huun utå ´n dann mat´n. Men så slöckna je sea ö. Farsan höll på å spy nör han skull byte blöjan. Jeg tyckte da va gött ma lite skit men da tyckte itt han. Jo! Nör je äntligen sömna DÅ skull personal´n ha opp me för å börje å ma n dan tvättinga. Ja je säg då da. ALDER FÄ MAN VÖR TERESS NÖNGÅNG.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post48

29 okt

Oktober 2008Posted by Linus Thu, October 30, 2008 09:31:10

Ännu en dag med en del prover fast utan febran.
Dels stack dom mig i foten igen och så skulle dom sticka mig i magen för att få fram nån typ av urinodling. Just när dom skulle till att mixtra med mitt urinprov så passade jag på att kissa fritt. Då var läkaren så snabb att han fångade upp mitt kiss och jag slapp bli stucken. Sjukhusets Lucky Luke, je bare säg e, je baare säg e. Skönt att man minns lite jämtländska.

Mamman min blev dålig på eftermiddan (vet inte om det var smittfebran eller mjölkstockningan), så pappa tog hand om mig alldeles själv. Det går ju det också men han har så platta bröst som dessutom är utan mjölk. I alla fall så mixtrade sköterskorna till en mjölkersättning utan komjölksgrejer i. De ville se om jag blev lugnare efter måltiden på det. Så nu får jag käka det ett dygn tror jag. Det blir till att pumpa för mamma nu då och frysa in antar jag.

I morgon ska jag tvättas inför operation på fredag, om det nu äntligen blir av vill säga. Just nu ser det ju lovande ut i alla fall.

Wait ´n see

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post47

28 okt

Oktober 2008Posted by Linus Tue, October 28, 2008 23:35:02

Fortsatt feber i morse. Ännu en panodil, ytterligare ett blodprov och ett kissprov - där jag skulle kissa i en påse som dom gömde under blöjan. Den syntes inte alls. Fattade inte vart den var tills den togs bort i samband med ett blöjbyte. Ja annars har jag röntgat mig. Det var jättetråkigt att ligga på en brits där dom höll fast mig medan jag skulle fotograferas i bröst/mage. Allt detta stök idag bara för att jag har haft lite feber som man inte ska ha om man ska opereras. Hur som helst så visade inte dessa prover på att jag var sjuk. Men läkarna fegade ur och skjöt upp operationen till fredag.

Jag har ju varit här nere en tid nu och börjar prata som en götebörgare. Min favvoskötarska är en kvinnlig variant av Albert & Herbert, så jag börjar gilla Göteborg med sin humor och kändisar som Kurt Olsson, Leif Loket Olsson, Lasse Kroner, Tomas Tengby osv osv. Jag hejar naturligtvis på IFK Göteborg och Frölunda. Har varit på Ullevi och Scandinavium flera gånger...............NOT.

Tok-Iljas, inte har väl lilla jag varit där heller. Jag har ju inte en aning om att dessa ställen finns ens. Dom där kändisarna vet jag inget om heller, det är säkert pappa som diggar dom. Han säger också att det kommer massa bra dansband härifrån, som Flamingokvintetten, Streaplers och Arvingarna.

Mam och pap blev bjuden på tacobuffé på och av Ronald McDonald Hus ikväll. Lyllos dom, jag får ju bara mjölk jag men jag växer så det knakar på det och rapar som en skogshuggare på det. Pappa har lovat mig en kolbulle när jag blir större.

Go natt

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post46

27 okt

Oktober 2008Posted by Linus Mon, October 27, 2008 22:12:23

Ännu en lugn dag, ja förutom att jag fått panodil för jag hade lite feber i natt och under förmiddagen - 38grader, vilken försvann efter jag fått medicinen.

Idag har jag ätit massor och sovit massor. Det är så skönt nu när jag får sova huuur länge som helst utan att dom rycker upp mig ur min säng för att jag ska äta och sedan tycker dom att man e gnällig... Tänk er själv hur kul det skulle vara att tvingas äta när någon sliter upp er ur eran djupaste och skönaste sömn.

Fick idag veta att på onsdag är det dax för min operation, har inte fått någon tid ännu. Så imorgon kommer det göras förberedelser inför operationen, bland annat ska jag tvättas två gånger med en speciell tvål med två timmars mellanrum samt en gång till samma dag som operationen. Snacka om att man ska bli av med alla sjukhusbakterier... Efter tvättningen så byts allting i sängen och även mina kläder byts till rena, blir visserligen ingen skillnad för det görs ju nästan varje gång jag ätit eller det byts bjöja på mig eftersom jag har en förmåga att kräkas eller kissa ner mig och sängkläderna.

Dax att sova igen. Hoppas jag får ligga på mage för det är så göörskönt...

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post45

26 okt

Oktober 2008Posted by Linus Sun, October 26, 2008 22:42:19

Idag har det verkligen inte hänt mycket. Har varit lite trött men får väl skylla mig själv, höll sköterskorna sysselsatt o mina rumspolare vakna i fyra timmar i natt... Till slut somnade jag på mage i barnvagnen, favvoställe o -ställning att sova i. Mam o pap körde dessutom runt mig i barnvagnen idag. Visserligen fick vi inte lämna avdelningen men i allafall övervakningsrummet och det räckte för att jag skulle somna bums.

Från o med idag har pappa äntligen fått dem här nere att förstå att jag vill äta fritt och sova tills jag vaknar, vill inte bli väckt var tredje timme - jag är ju en trött kille som vill sova minst fyra timmar varje gång o ibland längre. Jag vaknar ju när jag blir hungrig. Fungerade finfint när jag bodde på sjukan där hemma o då hade jag ju inte heller problem med magen. Fick idag höra av en sköterska att mitt hjärtfel kan bidra till magproblemet, för magen är visst inte högprio när det gäller syresättningen.

Det hände en sak idag - en farbror kom in i övervakningsrummet där jag numera bor, och sa att han inte skulle gå in för han var så blöt av regnet o så stängde han dörren o gick ut. Sköterska Frida tittade undrande runt på oss i rummet o frågade om någon visste vem han var. Jag hade i allafall aldrg sett gubben förut. Frida trodde då att han bara gått in fel rum. Senare fick vi veta att gubben gått in på stor-Linus rum (som förresten har fått ett eget rum) och satt sig ner och börjat klappa på honom. Linus mamma hade då frågat vad han höll på med och fick till svar att han hjälpte små pojkar och flickor, då ringde avdelningen på vakten och sedan kom farbror polisen och hämtade gubben som tydligen inte riktigt hörde hemma på min avdelning. Skum typ...

I morgon borde jag få veta vilken dag de ska sätta in det där fejkröret så mina lungor ska få mer blod. Ska försöka sova lite mer i natt nu när jag får bestämma själv igen.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post44

25 okt

Oktober 2008Posted by Linus Sat, October 25, 2008 23:06:01

Vad hände idag då?
Har varit snäll och syresatt mig själv under natten.
Det har väl inte hänt så mycket idag förutom att jag kräkte upp massa mat en gång. Mam & pap har pratat med en överläkare som var pedagogisk och kunnig och bra att prata med (äntligen). Han förklarade hur man ska göra med mig och mitt hjärtfel.

I början av nästa vecka ska jag tydligen få en shunt inopererad som ska förse lungorna med tillräckligt mycket blod.
Sen ska jag ligga på IVA och sen repa på mig. Det kan ta flera veckor eller inte flera veckor. Jag bestämmer det själv. Jo, jag fick tillbaka plastmojen i näsan som ska ge mig fejkluft. Lika bra tyckte sköterskorna. Dom har då ingen humor. Sköterskorna har äntligen förstått att jag inte behöver äta var tredje timme. Jag hoppas därmed att magen blir bättre i och med det. Den var ju bra innan jag kom hit. Kan vara västkustluften också.

I går blev jag döpt på pappret också. Mam & pap postade mitt fullständiga namn i postlådan. Om ni är nyfiken på vad jag heter så ska ni få reda på det nu.
Jag heter Linus Karl Allan Staverfelt. Frågor på det?

Jag hejade på Larz Kristerz ikväll i dansbandskampen medan jag sov.
Nu ska jag sova en timme extra inatt eftersom man får ställa tillbaka klockan en timme. Som jag har väntat.

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post43

24 okt

Oktober 2008Posted by Linus Fri, October 24, 2008 22:43:50

Dagen började som de flesta andra dagar har gjort - jag vaknade, låg och streckte på mig en stund innan jag kände att jag nog egentligen var jättehungrig o då började jag göra mig hörd genom att använda rösten. Detta var före mam o pap kommit så sköterskorna förstod att jag var hungrig och gav mig mjölkfrulle i flaska. Därefter hade de fullt styr med att få mig att sova igen. Min mage är inte alls som den bör. De får använda avgasrör för att få ut luften ur min mage och då kommer även bajjan. Jag tycker ju det är jätteskönt att ligga på axeln och sova. Då kom en sköterska på att om de lägger mig på mage med mina ben under mig, så som jag ligger på axeln, så kanske det kan få mig tyst och sova. Dom e inte så dum de där sköterskorna för denna ställning är ju göörgo att sova i.

När jag vaknade nästa gång, fortfarande liggandes på mage i "axelställning", så hade mam o pap kommit och jag kände återigen att magen kurrade men denna gången fick jag mat av mamma. Det är så mysigt att ligga vid mammas bröst, så mysigt att jag liksom glömmer av att äta och istället somnar som då i sin tur leder till att jag får i mig för lite mat och därför bli gnällig. En gång idag så fick jag för mig att kräkas rakt över mamma när jag låg och sovåt. Det kom även rätt mycket kräka på mig och min fina Alfonstischa. Sedan när jag fått medicinen för hjärtat så kräktes jag även upp den. Förstår inte riktigt hur min mage är funtad just nu, ena stunden jättehungrig och nästa kräks jag eller måste använda avgasrör för att få ut nåt där bak.

Mam o pap träffade kuratorn idag för att få hjälp med bland annat Försäkringskassan. Tror att de klagade lite på att de inte fått träffat någon läkare eller kirurg angående mig och operationen samt att de beklagade sig över, framförallt mamma, att de inte får bo på Ronalds. Efter det samtalet hände det grejor - de fick rum på Ronalds och sedan kom chefsläkaren och pratade med dem. Han förklarade, ja kanske inte så jättebra men ändå, vad som är planerat för mig och så. Det var visst planerat en shuntoperation på mig idag men eftersom det kommit in barn som är sjukare än mig så går de före så då finns det heller ingen plats för mig på Intensivvårdsavdelningen. Förstår inte det eftersom jag är så liten och knappt tar någon plats... I morgon blir nog en sån där lugn dag igen, operationen blir nog tidigast på måndag.

Till kvällen lades jag återigen i axelställning och jag somnade sött.

Jo just det, pappa hittade bättre fram och tillbaka till Göteborg idag när de lånade bilen av Ronalds för att hämta sina saker på hotellet. Han lär sig men har fortfarande inget till övers för V70...

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post42

23 okt

Oktober 2008Posted by Linus Thu, October 23, 2008 23:51:41

Tråkig dag. Börjar bli trist att ligga i observationsrummet med alla människor som far omkring och alla dessa ljud. Ännu en dag i väntan på den där kirurgen som inte dök upp idag heller. I morron kanske... En sköterska visste att operationen av mig kommer bli fredag, lördag eller måndag. Den kan ju inte bli i morron eftersom ingen har pratat med mam eller pap om det än.

Mam och pap höll på att missa kvällsbuffén på hotellet de bor på, tack vare mig. Jag ville inte att de skulle gå, så jag passade på att gnåla åt mig lite axel och närhet in i det sista. Lite får dom väl tåla.

I övrigt har dagen flutit på och jag har fått extraluft vid flera tillfällen, min syresättning åker upp och ner. Mamma och pappa fick se en pärm med bilder för hur en operation går till. Tror mamma tyckte det var läskigt för det såg så ut på henne.

Lite skoj är det att han som ligger i sängen bredvid mig oxå heter Linus men han är typ två år äldre än mig. Han har en massa slangar och sladdar på sig samt att han är sydd fram på kroppen så han måste redan vara opererad. Lyllo honom.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post41

22 okt

Oktober 2008Posted by Linus Wed, October 22, 2008 23:51:17

Idag har jag varit jättetrött. Lunchen, som ovanligtvis bestod av mjölk men dock i flaska, så tvångsmatade pappa mig mer eller mindre. Jag sov men pappa och en sköterska tömde i mig maten så det var ju bara att svälja. Vet inte riktigt varför jag var så trött idag men kan bero på att min syresättning var så låg igår eller att det är rätt livat i det rum där jag ligger. Kan ju tänkas att jag själv bidrar till olivet... Dessutom bråkar magen med mig fortfarande så idag fick jag nåt i munnen innan matdax som skulle ta bort bubblorna i magen. Vet inte om det riktigt funkade.

Det kom ingen läkare eller sån där som ska skära i mig, tror de kallas kirurg, idag heller. Men hörde av en sköterska att det kanske blir min tur att ligga på operationsbordet på fredag, inget säkert än.

Oj nu ljög jag visst, det hastade ju faktiskt förbi en läkare när dom rondade som sa att det kommer en kirurg och pratar med mam o pap samt att det kom en annan läkare men han ju kom för att titta på min utslag som jag fått i ansiktet. Han sa att det inte var några farliga utslag, nej det får man ju hoppas men vad är det för nåt. Det blir sämre när jag ligger i sängen så det kan vara lakanet som tvättas av Allingsås Tvätteri. Därför har jag nu en tygbit under huvudet som tvättas här på avdelningen. Får se i morgon om det blivit bättre.

Shunten som jag ev får på fredag ska se till så att mina lungor inte blir utan blod. Tidigare har det sagts att jag inte kunde få en sån eftersom min syresättning rätt som det är går över nittio. Sista dagarna har syret i blodet inte gått över åttio knappt så därför har de här nere bestämt att det fungerar ändå. Men idag tog jag o toppade med 98, får se vad läkarna tycker om det.

Mamma och pappa har fortfarande inte fått boende på Ronalds.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post40

21 okt

Oktober 2008Posted by Linus Tue, October 21, 2008 21:24:24

Fortsatt låg syremmättnad och strul med bajseriet.
Tänk att fejkmjölk kan ha sån verkan på magen. Har plågat mamma idag med hård och intensiv sugning ur brösten. Det är ju så gott. Jag kör hårt med att ligga på pappas axel. Han funderar på att döpa om mig till Axel. Nä Linus ska det va.

I eftermiddag kom en doktor in och sa att de hade konfererat om operationen. Det blir en shuntoperation som gäller nu. Jag får alltså komma tillbaka hit igen senare nån gång för att göra den riktiga operationen. Så nu väntar vi på att få ett datum för shunthistorien. Då ska jag bli så pass bra att jag klarar mig ett tag från sjukhusvistelse är det tänkt. Finns det ett liv utanför sjukhusets väggar?

Ikväll fick jag även ta bort den förbenade kanylliknande infarten i/på mitt huvud. De ska i stället sätta en nål i armen tror jag. Pust stön. Att dom aldrig ger sig. Dags att sova.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post39

20 okt

Oktober 2008Posted by Linus Tue, October 21, 2008 00:40:50

Dagen har mest bestått i mat, sömn, blöjbyten, gnyl, syrgas och magproblem.

Under natten har jag fått sån där fejkmjölk och min mage protesterar efter att fått det. Det gjorde att jag var tvungen att få hjälp att prutta eftersom det liksom var stopp, jätteläskigt. Mamma måste börja massproducera...

I natt har jag skött min syresättning riktigt bra men däremot under eftermiddagen så började den sjunka och stannade runt 70 och därunder trots att jag var vaken. Har inte känt mig riktigt kry men med en syresättning under 70 så tror jag inte man känner sig så himla kry. Efter mycket mat, en jobbig ultraljudsundersökning och att jag var rätt arg och grinig så ville syresättningen inte stiga igen och därför fick jag extraluft i flera timmar. En läkare, tror det var chefen för avdelningen där jag ligger, som var in och tittade på mig och sa att imorgon skulle han prata med kirurgerna om en operation - shunt eller primäroperation. Bör väl få höra något om det imorgon. Blir det en shuntoperation så kommer jag måsta åka hit igen för ännu en operation vilket jag borde slippa med en primäroperation då tanken är att de fixar alla felen samtidigt.

Jag ville inte att mamma och pappa skulle åka till sitt hotell på kvällen så blev jag ledsen och gnällig. Eftersom det är så mysigt att få hänga på pappa axel så blir jag gärna lite extra gnällig över att ligga i sängen för då vet jag att pappa plockar up mig och låter mig hänga där på axeln för då är jag tyst och snäll.

Hoppas jag slipper den där fejkmjölken i natt...

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post38

19 okt

Oktober 2008Posted by Linus Sun, October 19, 2008 22:04:01

I natt har min syresättning busat lite igen och därför har jag fått syrgas vid några tillfällen. Här nere kommer extraluften i en sån där tratt som gör att det blåser i hela fejjan. Sköterskorna tycker nog att jag är söt o go eftersom de inte är sen med att ta upp mig i famn när jag gnäller. Man är ju inte dummare än att jag gnäller lite extra. ;-D

Mam o pap kom till mig runt nio. Dom sa att dom sovit gott och att frullen var supergo. Kul för dem. Min frulle bestod av babysemp som gör att min mage gör uppror. Schyrrans.

Idag har det tagits en massa blodprover på mig genom den där slangen som sitter på sidan av mitt huvud. Pappa skulle hjälpa till och hålla mig still men han tittade åt andra hållet. Vilken blödig pappa man har... Sköterskan tog bort den där fula nätmössan. Sedan har det inte hänt så mycket mer, de säger att det observerar. Tror det betyder att de vill se hur jag mår innan något bestäms angående operation.

I och med min ankomst igår så vann IFK Göteborg och Frölunda. Kul för Göteborg!

Lägger ut några nya bilder i mitt fotoalbum.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post37

18 okt

Oktober 2008Posted by Linus Sun, October 19, 2008 21:56:28

Min blogg från igår verkar har försvunnit så här kommer den på nytt

Idag har det varit en jobbig dag för en liten kille som bara är drygt en månad gammal - flera nya stick, tagen från mamma och pappa, åkt plastlåda i ambulans och i ett litet flygplan, fått lugnande, göteborgs sjukhus, ultraljud, mm.

Under förmiddagen packade mam och pap under tiden jag torterades med nya hål i kroppen. Lite tur hade jag ändå, slapp den där slangen ner i halsen som ger konstgjord luft men däremot fick jag typ en slang i huvudet istället för att de ska kunna ta blodprover och en ful nätmössa. Mamma och pappa lämnade mig vid tolv för deras plan gick före mitt. De höll visst på missa sitt flyg för att taxigubben sa att han skulle skjutsa någon på bår, höll på gå tokigt men de hann. Det kom två män, som tillhörde neonatalt transportteam i Umeå och hämtade mig. Dom packade in mig i en sån där plastlåda på hjul och sedan fick jag åka ambulans till mitt chartrade plan. I planet ville jag inte ligga i plastlådan så jag började skrika och då fick jag sitta i famnen hos en av umeåmännen istället. Det fungerar alltid att ta till skriket...

Samtidigt som jag rullades in till övervakningsrummet på avdelning 323 på Drottning Silvias Barnsjukhus så kom även mamma och pappa. Skönt att se dem igen. En läkare gjorde ultraljud på mig men vet inte riktigt vad hon såg, ja förutom mitt hjärta och min lungor vill säga. Mamma och pappa fick inget rum på Ronalds, det var visst fullt så dom får bo på ett hotell inne i stan som visst ska vara jättefint.

Vill passa på och tacka alla snälla sköterskor och läkare på Östersunds sjukhus avdelning 109 som tagit hand om mig och min mamma och pappa. Tror inte vi träffats för sista gången än...

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post36

17 okt. kväll

Oktober 2008Posted by Linus Fri, October 17, 2008 22:31:26

Nu sover jag äntligen, efter en omgång med sjuksköterskorna som envisades med att stoppa in en nål i foten som jag fortfarande har kvar. Den ska dom väl ha till att ta prover från mig eller ge medicin antar jag.
Mamma och pappa har varit till familjerätten idag.
Jag tror dom skulle fråga pappa om han verkligen är min pappa. Dom skriver under några papper oxå. Så nu är min pappa, pappa på pappret oxå.

Vi ska åka till Göteborg i morgon. Vi far mitt på dan med flyg. Hoppas att det inte blåser lika mycket den här gången som förra gången. Jag tror vi ska dit för att operera mig denna gång. Ja mycket ska man va med på. Det blir säkert bra till slut.

Nu ska jag sussa vidare under filten.

 • Comments(2)//linus.staverfelt.se/#post35

16 o 17 fm okt

Oktober 2008Posted by Linus Fri, October 17, 2008 11:37:22

Igår blev det ingen hemgång. Vi fick men mamma tyckte inte tiden räckte till.

Vi gjorde ultraljud som nu ska skickas på nytt till Göteborg samt även till Gund. Det e inte bara mina bloggläsare som känner till mig, jag har lyckats få många läkare runt om i Sverige att veta om mig och få tycka till om mitt tillstånd - fränt. Ultraljudet visade att min ductus fortfarande är öppen till och med blivit lite större. Sedan tog mamma med mig ut på stan en sväng, jag låg i barnvagn så klart. Vi var in på en leksaksaffär och där fick jag en dinglis som ska sitta på min barnvagn, tror det är en släkting till min lejonsnuttefilt. På kvällen klädde pappa på mig min nya alfonstischa och en jättefin stickad kofta som jag fått från en kompis till mamma, Åsa P, och såklart fick jag ett par byxor o strumps på mig oxå. Sedan packades jag återigen ner i barnvagn, mamma och pappa ville äta utanför sjukans väggar. På pizzerian träffade vi min "fadderfar" Per och av honom fick jag förutom en påse med kläder även en jättefrän overall som har öron och svans - coolt.

I natt låg jag med plastmojen i näsan i nästan tre timmar. Det är inte speciellt skönt att ha vinddrag i näsan när man försöker sova. Därför kände jag inte för att sova när mamma äntligen klev och matade mig vid tvåtiden.

Nu på morgonen har jag kräkits lite och dessutom har jag varit ner på röntgen. Hjärtdoktor Johanna ville se så att allt står rätt till med lungorna och blodflödet till dem. Snart tänker jag inte öppna munnen när de kommer med den där gottasprutan. Det är alltid något obehagligt på gång när den där sprutan kommer fram. Idag var det alltså dax för röntgen och det var inte roligt. Jag protesterade högt så hela röntgenavdelningen hörde mig men ingen kom o hjälpte mig. Tydligen visade röntgen att jag får mindre blod till lungorna nu än vid förra lungröntgen för några veckor sedan. Det är några kärl som är mindre än tidigare. Detta gör att mamma och pappa måste packa väskorna igen för nu bär det väldigt snart iväg till Göteborg igen.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post34

15 okt

Oktober 2008Posted by Linus Thu, October 16, 2008 10:16:13

Fö´låt att jag inte skrev något här i min blogg igår men jag var lite för trött.

Igår kom doktor M in på ronden och sa bara att de letade en ny syresättningsmätare för den som vi har fått med oss hem fungerar inte så bra. Mamma och pappa blir liksom lite trött på att den piper hela tiden samt att den inte klarar av att jag rör mig lite. Sedan sa doktorn att dagpermiss var helt ok. Jippi vi skulle få lämna sjukhuset ännu en dag.

Efter att jag ätit lunch så packade mamma ner mig i vagnen, rullade ner mig till bilen och satte in mig i stolen, vilket gick mycket fortare idag. Börjar tycka att det är rätt skönt att sitta och skaka i bilen, nästan så att jag somnar på en gång. Sedan när jag vaknade så sa mamma att vi var hemma. Efter en stund kom kusin Alexander och hans mamma på besök. Eftersom jag inte tycker om att ligga själv i sängen så brukar jag gnyla och gnälla för att få komma upp i mammas famn och när jag låg där och tyckte synd om mig själv så tittade Alexander konstigt på mig. Mäh som om han aldrig hört en bäbis skrika förut, själv låter han ju jättemycket när han skriker. Sedan skulle jag och Alexander få ut och åka barnvagn men innan det fick vi mellis, jag fick mjölkmellis och Alexander surplade i sig nåt ur en flaska. Det var jätteskönt att få åka vagn, somnade direkt och sov sedan i flera timmar. Hörde att den där gula syregrejen pep hela tiden och jag kände att mamma var och pillade på min fot titt som tätt men ändå pep syreprylen. Vilken skitmätare.

När jag sedan vaknade så kom pappa äntligen hem och då for vi tillbaka till det som jag tycker verkar vara vårat hem - sjukhuset. Sedan somnade jag.

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post33

14 okt

Oktober 2008Posted by Linus Tue, October 14, 2008 23:04:31

Idag har jag äntligen fått uppleva mitt hem. Vi fick dagpermiss så vid lunch packade mamma ner mig i barnvagnen och rullade ner till bilen. Sedan tog det en stund innan vi kunde lämna parkeringen för mamma hade liksom problem att sätta fast barnbilstolen. Denna gång kände jag mig tryggare eller om det var så att jag var mycket tröttare än i göteborg för jag sov hela vägen hem från sjukhuset.

Väl hemma så började jag med att prova skötbordet och det verkar väl vara ok. Sedan kom hungern så då fick jag proväta i soffan oxå, vilket även det var ok fast jag tycker nog att mamma ska fixa en sån där kudde som vi har inne på sjukan när jag äter. Därefter var det dax att sova och då skulle mormor passa mig en stund för mamma skulle handla. Jag rörde lite på mig och då sjunk saturationen rätt mycket, vilket skrämde mormor som ryckte upp mig ur min sömn troligen i hopp om att syresättningen skulle öka. Den största skillnaden blev att maten kom ut genom munnen istället för där bak.

Senare på eftermiddagen så sjunk syresättningen och jag behövde syrgas. När mamma skulle fixa och ge mig syrgas så saknades typ grimma eller tratt så hon fick nöja sig med slangen från syrgasgmöjängen. Det fungerade ju men måste nog säga till om en grimma om vi ska åka hem något mer.

Nu är vi tillbaka på sjukhuset och ska tillbringa natten här igen. Tror att mamma tycker det känns tryggt att vara här. Imorgon blir det nog ett nytt ultraljud av hjärtläkaren Johanna får väl se då vad hon tycker om att vi har dagpermiss .

Om någon undrar varför pappa inte omnämdes i dagens bloggtext så är det som så att han jobbar och är i Trondheim i dag och i morgon.

Sovtime!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post32

13 okt

Oktober 2008Posted by Linus Tue, October 14, 2008 11:04:17

Jag skötte mig jättebra under natten, ingen syrgas behövdes. Men för att undersöka så att min kropp inte blivit sur så väcktes jag av ett otäckt stick i handleden. Aj så ont det gjorde trots att doktor Mattias sa att jag fått lokalbedövning, visst... Efter en stund kom han in igen och sa att provet gått bra samt att det var bra. Skönt för jag vill inte få fler hål i kroppen.

Ultraljudet som skulle gjorts blir först på onsdag för hjärtläkarna är visst upptagna. Vad kan vara viktigare än mig...

Pappa började jobba idag så jag o mamma är kvar här på sjukan. Efter lunch, som även idag bestod av mjölk, så bäddade mamma ner mig i vagnen o rullade ut mig från sjukhuset en sväng. Jag somnade ganska direkt men plötsligt hörde jag röster som pratade om mig som jag inte kände igen. Då var vi visst på pappa (och mammas) jobb och hälsade på. Vi stannade bara till vid pappas arbetsplats - vaktmästeriet. Kan ju inte säga hej till alla på en gång och sedan är mamma lite rädd att jag ska smittas av någon bakterie.

Väl tillbaka så kom doktor M in igen o sa att vi skulle kunna åka hem på dagpermiss imorgon. Äntligen kanske jag kan få se det där hemmet som det pratats så mycket om.

På kvällen fick vi besök av kusin Alexander och hans mamma och pappa. De hade paket och tårta med sig till mig och mamma. Jag fick en fin filt, en cool pjamas och en Bamsepryl som låter. Tack Alexander, moster AL och morbror Janne! Mamma hälsar att hon tackar för sin present oxå, hon fyllde ju år när vi var i Göteborg.

Får se om det blir någon sån där hemsk bilresa imorgon till mitt hem...

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post31

12 okt

Oktober 2008Posted by Linus Mon, October 13, 2008 00:12:57

Så har ännu en dag gått i mitt liv som jag anlände till för precis fyra veckor sedan - natten mot måndag den 15 september kl 00:04 vilket klockan slår om två minuter.

Idag har jag satt personligt rekord i blöjbyten. Mamma åkte till det som ska vara vårat hem och då skulle pappa gå ut i det fina vädret med mig men det tog honom tre timmar så mamma hann komma tillbaka innan vi kom ut. Dels så kom hjärtdoktor Johanna och skulle göra ultraljudskoll på mig men hon har en pipgrej som pep och hon var tvungen att springa iväg en stund för att sedan komma tillbaka för att göra klart ultraljudet på mig. Fast att de försökte muta mig med gotta så kände jag inte riktigt för att ligga helt still, pappa hade ju lovat att vi skulle gå ut och jag ville inte ha sån där ultraljudsklet på mig. Därför blir det visst ett nytt ultraljud i morgon. Johanna lyckades i allafall se att min ductus fortfarande är öppen. Dels blev det några blöjbyten och mat oxå innan jag äntligen låg nerpackad i min egen barnvagn. Det personliga rekordet bestod i fem nya blöjor på två och en halv timme. Måste ju passa på och testa om pappa klarar av det utan att mamma är med... ;-) När vi väl kom ut i det fina vädret så somnade jag och sov sedan i några timmar. Jätteskönt att få riktig luft och inte bara luft via näsplastmojängen eller sjukhusluften.

Efter promenaden så har det inte hänt så mycket mer, förutom mer mat och fler blöjbyten. Det måste ju mam och pap förstå att om jag äter mer så blir det ju även mer i blöjan.

Nu har man alltså funnits här på jorden i fyra veckor. Om jag får säga det så var det mycket lugnare och skönare inne i mammas mage. Kan jag inte få krypa tillbaka...?!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post30

11 0ktober

Oktober 2008Posted by Linus Sat, October 11, 2008 20:59:45

I natt höll jag mamma vaken i flera timmar.
Men när jag väl somnat djupt tidigt i morse ramlade syresättningen under 70 igen, så jag fick syrgas i två timmar.
Doktor Johanna kom och hälsade på och jag hörde att hon pratade med mamma om att min operation troligen blir tidigare än vid 3 månaders ålder.
Hon sa även att vi troligtvis kommer att stanna kvar här på sjukhuset fram till operationen smiley. Det blir säkert bäst så för mig.

Hur som helst så har jag varit på utflykt med mamma och mormor. Vi gick till Jamtli och fikade. Där träffade jag moster AG och hennes hund Oscar. Jag fick jättefina kläder. Tack! Det var jätteskönt att få frisk luft en stund och slippa sjukhusluften. När vi kom tillbaka från Jamtli fick vi nytt besök och ny fika med kusin Alexander och moster A-L och morbror Janne och pappa så klart.

I övrigt äter och sover jag om vartannat. Jag verkar vara hungrigare än förut.

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post29

10 okt

Oktober 2008Posted by Linus Fri, October 10, 2008 21:41:41

Det började redan i natt att min syresättning inte riktigt ville skärpa sig utan sjunk under 70. Det gjorde att jag fick på mig en sån där plastgrej som sitter runt huvudet och har mojjer som sticker in i näsan och sprutar in syre. Sedan sjunk syresättningen även under förmiddagen under en längre tid och återigen fick jag på mig den där prylen med syre. Eftersom jag legat så lågt under längre perioder så ville doktor Mattias kolla så att mina vävnader inte surnat och detta gjorde han genom att sticka mig i ljumsken, vilket gjorde väldans ont. Trots att de försökte muta med gotta (glukos) så kunde jag inte låta bli att skrika högt av smärta. Proverna visade att jag ännu inte blivit sur, åtminstone inte i vävnaderna. Under dagen har jag legat rätt ok i saturation tills nu i kväll då jag återigen känner för att få lite syregas genom näsan...

Mormor kom på besök och hon hade med sig en tygpryl som mamma och pappa kan använda för att bära mig i på typ magen. Nice, för då kan jag ju få vara med mer. Sedan bäddade mamma ner mig i barnvagnen och så fick jag följa med henne ut utanför detta hus. Även det var nice, att få andas riktig luft och inte bara sjukhusluft.

Med tanke på att min syresättning hoppar lite upp och ner så får vi väl se om det blir hemfärd på måndag eller om vi får stanna kvar i detta rum ett tag till.

Nu är det dax för kvällfika - tror det bjuds på mjölk ikväll oxå...

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post28

9 okt

Oktober 2008Posted by Linus Thu, October 09, 2008 20:49:16

Idag har jag varit med om en jättehemsk upplevelse. Tydligen tyckte mamma och pappa att jag var skitig och behövde bada. Det vill jag aldrig vara med om igen, är hellre smutsig...

Jag har lagt ut bilder på det i fotoalbumet

I övrigt har det inte hänt så mycket idag förutom att doktor Mattias sa att vi ska stanna här åtminstone till måndag.

//Linus online

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post27

8 okt

Oktober 2008Posted by Linus Wed, October 08, 2008 21:41:02

Idag hag jag fått vara med om en flytt av en avdelning på sjukhuset, spädbarnsavdelningen där jag "hör hemma" har flyttat från våning 8 i lilla huset till våning 12 i höghuset. De ska visst bygga ut på våning 8, vilket verkar klok för det var ruskigt små rum. Nu bor jag, mamma och pappa i ett riktigt stort rum. Detta är nog sjunde eller åttonde rummet jag bor i sedan jag föddes för drygt tre veckor sedan. Hoppas inte mamma och pappa har så många rum att flytta runt mig i där hemma... En stor fördel med detta rum förutom att det är större är att internetuppkopplingen fungerar bättre, vilket är tur för en bloggare som mig.

Pappa tog hand om mig själv på eftermiddagen för mamma behövde komma från sjukhuset en sväng. Det var riktigt roligt att leka med pappa. Sen på kvällen fick jag åka sån där barnvagn ner till entrén på sjukhuset där fick vi besök av min kusin Alexander och hans föräldrar. Oj så stor min kusin är och ändå är han visst bara några månader äldre om mig.

Doktor Per och hjärtdoktor Johanna var förbi en sväng idag och meddelade att vi inte kommer få lämna detta hus före fredag/lördag denna vecka. Med tanke på att min syresättning inte riktigt vill hålla sig ovanför 70-strecket hela tiden så får vi se hur det blir med den saken. Hörde att pappa sa nåt om att vi nu siktar in oss på att kanske få komma hem någon gång under detta år. Undrar hur lång tid det kan vara...

Sovdax

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post26

7 okt kväll

Oktober 2008Posted by Linus Tue, October 07, 2008 22:27:52

Suck inte heller denna gång blev det någon resa till mamma och pappas hem, ja även mitt hem. Jag börjar tro att det inte finns något hem utan sjukhuset ÄR mitt hem. Hjärtdoktorerna ville inte skicka hem mig än utan tyckte att om jag behöver syrgas så bör jag vara på sjukan. De skulle diskutera mitt fall imorgon så sen får vi se men tillsvidare blir vi kvar här. Den avdelning jag "bor" på - spädbarnsavdelningen - ska flyttas till plan 12 på grund av att det ska byggas om här. Detta gör att om vi är kvar längre än till i morgon så följer även jag, mamma och pappa med flyttlasset till plan 12. Så då har jag snart även varit med om en flytt.

Nu måste jag sluta för jag är hungrig. Hörs.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post25

6 & 7 okt

Oktober 2008Posted by Linus Tue, October 07, 2008 12:16:12

Börjar med att be om ursäkt till mina bloggläsare för att jag inte skrev något igår. Mamma säger att det beror på att vi inte har tillgång till internetuppkopplingen på det här rummet som vi hade tidigare. Men hallå är inte det här 2000-talet... Så då vet ni varför inget nytt kommit förrän nu.

I går fick vi äntligen åka hem till Östersund. Pappa for redan på morgonen med tåg medan jag och mamma åkte flygambulansen vid halv två. Tur att man inte är så stor för det var extremt trångt i planet. Mamma och min läkare Per fick dela på typ 1½ säte, såg rätt trångt ut. Själv åkte jag som en prins i en sån där stol som jag satt i häromdagen när pappa irrade runt i Göteborg. Resan tog drygt en timme men jag sov hela vägen och vaknade och var vrååålhungrig när vi landat på Frösön. Vilket dåligt charterplan som inte erbjöd mat… Jag fick vänta ända tills vi kom in på rummet på sjukhuset innan det blev något käk men eftersom jag var ilsken av hunger så fick jag lite gotta av läkaren redan i ambulansen, glukos igen yummi.

Planen för idag är att vi ska få åka till det där hemmet – äntligen får man kanske se var det ligger och hur det ser ut. Innan vi lämnar sjukhuset ska vi få med oss en mätare för syresättningen samt att pappa just har gått för att få information om syrgas, för även det ska vi ha med oss hem som en säkerhet om min syresättning sjunker när vi är hemma.

Hjärtdoktor Johanna har varit in och hälsat oss välkommen hem. Om vi åker hem idag så ska vi tillbaka på koll hos henne på torsdag eller fredag denna vecka. Hon berättade att planen för mitt hjärta är att om det utvecklas som det ska blir det operation när jag är tre månader, vilket jag ju blir i december. Då ska vi alltså ner igen till Göteborg. Mer än så vet jag inte nu.

Vill passa på och berätta för mina bloggläsare att alla sköterskor och läkare här i Östersund är så otroligt snäll och hjälpsam. Göteborg var väl ok men vilken skillnad att få vara här igen.

Nästa blogg kanske blir från det som visst är mitt hem. Mamma säger att där finns det i alla fall internetuppkoppling. Vilken tur för en bloggare som mig…

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post24

5 okt

Oktober 2008Posted by Linus Sun, October 05, 2008 16:48:51

I dag var det dax att låta mamma få lite uppmärksamhet. Grattis mamma! Hon fyller nämligen år i dag. Så då gav jag henne en liten bok som heter Mamma, gulligt va. Dessutom har vi varit på det där konditoriet igen och pappa bjöd mamma på en födelsedagsbakelse. Även denna gång sov jag under kondisbesöket och blev därför utan gotta även idag... suck.

Men jag fick ju faktiskt lite gotta tidigare i dag när det gjordes ultraljud på mig. För att jag skulle ligga still så mutade doktor Eva mig med glukos - rena lördagsgodisen. Ultraljudet visade att min ductus envisas med att vara öppen och i övrigt ser det lika ut som tidigare, dvs flödet via lungpulsådern har klumpiga klaffar och vid mynningen så har jag en "muskelflärp" som kniper och ställer till så att blodet får svårare att flöda till lungorna.

I morse vaknade jag inte på Ronalds utan på sjukhuset. Detta på grund av att i går efter kontrollen, som jag visserligen skrek mig igen, tvärsommnade efter en fetmiddag bestående av 100 ml mjölk. Jag sov så djup under Stjärnor på is att syresättningen stannade under 70 i över en kvart, så mamma och pappa rullade ner mig till sjukan och då fick jag och mamma sova kvar där för övervakning. Men bara jag får lite syrgas så går allt till sig och under natten skötte jag mig exemplariskt, åtminstone när det gäller syresättningen...

Fick precis veta att i morgon går mitt chatrade flygplan hem 13.20, ja det är det budet som gäller nu iallafall. Pappa lämnar göteborg i tåg redan i morgon bitti så jag hoppas verkligen att flygambulansen inte nekar oss hemfärd igen.

Hörs i morgon, förhoppningsvis skriver jag från Östersund då.

 • Comments(3)//linus.staverfelt.se/#post23

4 oktober

Oktober 2008Posted by Linus Sat, October 04, 2008 18:56:26

I dag har jag till slut kommit iväg till centrala Göteborg. Jag har åkt en sån där bil som jag hatar. Jag skrek nästan hela tiden. Jättehemskt att sitta fastklämd i en barnstol och inte få äta ur mammas bröst. Efter att pappa hittat en hyfsad central parkering så slutade jag till slut att skrika. Sen åkte jag barnvagn mitt i Göteborg. Jag har sett G:a Ullevi, Nya Ullevi, Scandinavium, Liseberg, Filmstaden, Teatern, Konserthuset, konstmuseet, Universitetet, Avenyn m.m. Vi fikade på ett mysigt cafe med goda maträtter.

Sen skulle vi åka hem till Ronald McDonald hus, men pappa körde fel så det blev till att skrika igen.

Nu ska jag till avd. 323 för att ta blodtryck, kolla andningen, kolla pulsen och kolla saturationen i blodet.

Sen ska vi titta på "Stjärnor på is" på tv.

Jag har lagt ut lite bilder från dagen.

Go kväll.

 • Comments(2)//linus.staverfelt.se/#post22

3 okt kväll

Oktober 2008Posted by Linus Fri, October 03, 2008 22:20:45

Då har jag tillbringat ännu en dag här nere men nu börjar jag ju få göra normala saker.

Mamma och jag har ju faktiskt flyttat ut från sjukhuset i dag och bor nu med pappa på Ronalds, eller som de kallar det på sjukan - vi har permiss. Tydligen ska boendet på Ronalds vara mer som det där "hemma" som mamma och pappa tjatar om. Själv tror jag ju att hemma är att vara instängd i samma rum, vara inkopplad med sladdar och slangar i apparater som piper och massa tjejer/tanter som sticker hål i huden på en och tar en massa prover. Vi har just avslutat en vad pappa kallar myskväll framför tv:n, det var riktigt nice även om jag mest sov.

I natt ska jag försöka sköta mig och andas som man bör göra samt försöka hålla syresättningen över 70. Om jag inte skulle lyckas så har sjukan skickat med extra syre i en tub samt att på foten sitter en syresättningsmätare som piper och väcker mamma och pappa om jag hamnar under 70.

I morgon ska vi visst besöka stan och jag få åka nåt som heter bil, undrar vad det är. Spännande...

Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post21

3 okt. f.m.

Oktober 2008Posted by Linus Fri, October 03, 2008 11:04:05

Jaha.........

Nu blev det visst inställt idag det här med ambulansflyget hem till Österund. Så nu får jag en ofrivillig helg i götet. Får vänta till måndag säger de. Vi får väl hitta på nåt. Får se om jag och mamma får sova på Ronald McDonald eller inte.

"Ingenting är hemma som i Östersund, med Storsjön och med fjällen.
Jag vill inte stanna för en sekund på några andra ställen, på några andra ställen."

//Linus på webben

 • Comments(4)//linus.staverfelt.se/#post20

2 oktober

Oktober 2008Posted by Linus Thu, October 02, 2008 21:30:46

Nä nu börjar jag bli trött på Göteborg.
I morgon far jag hem eftersom jag inte har "landat" på mindre än 70% i syremättnad. De anser att jag gott kan avvakta på operation ett tag. Vi får väl se om det blir detta år.
Jag har för första gången i mitt liv varit ute idag. Mamma och pappa skjutsade mig i en barnvagn till "Trätorget" en bit från sjukhuset, där vi även var på konditori. Jag har alltså andats frisk luft för första gången. Jag tror jag blev lite mer vaken på eftermiddagen efter det. Sen såg vi Pistvakt-filmen på mitt rum. Den var bra tyckte jag. Jag tror jag vill bli pistvakt. Då kan jag kalla mig "Linus på liften".

*Östersund here I come*

//Eder Linus

 • Comments(2)//linus.staverfelt.se/#post19

1 oktober

Oktober 2008Posted by Linus Wed, October 01, 2008 18:36:13

I dag har det väl inte hänt så mycket.
MEN - Jag har precis fått ett eget rum som jag och mamma ska bo i på avdelningen. Pappa får vara med oss under hela dagen utom när han ska sova.
Han får snarka på Ronald McDonald hus tills vi åker hem.
Får se om vi åker hem innan helgen eller inte.
Det hänger på mig. Vilken makt man har.

I mitt nya rum finns det äntligen en tv. Nu kanske man kan få se om det händer nåt ute i den stora världen också. Ska bli skönt att gosa med mamma innan jag somnar. Jag blir ju så kinkig om jag inte får mysa när jag är vaken.

/Linus online

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post17