Linus - hjärtbarn med Fallots tetrad

Linus - hjärtbarn med Fallots tetrad

Länkar

Mitt fotoalbum
Min gästbok
Growing people
Bassestiftelsen

Hjärtebarnsförbundet
Hjärtebarnsfonden
Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus


Pappas massa ord
Pappas recept

31 dec NYÅRSAFTON

December 2008Posted by Linus Wed, December 31, 2008 20:47:24

Idag är tydligen årets sista dag. Undrar vad som händer imorgon då, blir det en ny dag eller vad? Är det då jag ska opereras igen alltså nästa år? Måste fråga mam.

Innan vi lämnade Linsell häromdagen så stannade vi på ett ställe som var jättefint och enligt mam o pap har dom kanongod mat - Härjedalsgrillen. Så fort jag får tänder så ska jag oxå äta där.

I går var jag in på koll på sjukan hos barnsyster Marie. Min syresättning låg bra även denna koll - 90 i foten och 93 i handen. Min matchvikt är 6105gram, endast 70gram mer än förra kollen vilket visst inte är bra. Konstigt eftersom jag äter och mår bra. Jag o mam får väl åka o väga på nytt i BVC nästa vecka. Efter sjukan så åkte vi till ett ställe där det var jättemånga flaskor och det var mycket folk där men det var bara stora människor, inga små som mig. Sedan skulle mam o pap handla mat och på den affären var det oxå jättemycket folk.

Idag kom Alex o hans föräldrar och pap eldade utanför vårat hus. Mina och Alex mam o pap åt något som de hade ovanför elden, pap sa att det kallas för kolbulle. Tror att de ska sova här hos oss för de är fortfarande kvar och Alex har somnat inne i mitt rum.

Vill önska alla mina bloggläsare ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

  • Comments(2)//linus.staverfelt.se/#post83

27 dec

December 2008Posted by Linus Sat, December 27, 2008 11:43:39

God fortsättning...

Dagen som kommer efter julafton så var vi till Alexander och vi hade paket med oss för hans mamma, alltså min moster, fyllde år. Som vanligt var det tårta och jag fick inte smaka. Senare på kvällen kom momma och moffa och hälsade på hemma hos oss.

Igår packade pap bilen så full att jag inte trodde jag o mam skulle få plats. Vi åkte rätt långt och jag sov nästan hela vägen. När jag vaknade så var vi hos farmor o farfar (i Linsell mams kom.). Jag pratade för fullt med dem men ingen verkade förstå vad jag sa. Visserligen förstår jag ju inte vad de säger heller, undrar om det beror på att de pratar som pap gör ibland. Vi bor i en stuga bredvid fam o fafs hus. Jag fick nya djur till min babysitter - ännu en släkting till mina lejon och sedan ett annat brunt djur som visst kallas för apa. På kvällen kom Eva, Ulf och Simon och hälsade på oss i stugan. Jag fick ett par jättegröna saker som de satte över mina öron och allt ljud försvann. Tack familjen Martinsson för den ljudlösa saken! Jag hade lite svårt att sova och var uppe rätt länge.

När jag vaknade i morse så kände jag inte alls igen mig. Dessutom låg jag i min nya resesäng, som var så skön att jag sovit 7 timmar i sträck. Nu väntar jag o mam på att pap ska komma tillbaka. Han for iväg och skulle värma upp våran stuga.

Hörs

  • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post82

24 dec JULAFTON

December 2008Posted by Linus Thu, December 25, 2008 00:18:25

Idag har det varit något som kallas för julafton. Tror det betyder att man klär upp sig, åker till någon och äter massa mat (ja inte jag då men alla andra), sedan åker man hem och då kommer den där gubben som kallas för tomten och av honom får man paket. Så har iallafall min julafton sett ut på ett ungefär.

Vaknade i morse och då hade mam redan åkt till stallet. Pap badade mig och det var så skönt att få bli ren. Sedan fick jag på mig en röd dress och en tillhörande röd mössa på skallen. När mam kom tebax från hästarna så fick jag ett paket - en mössa som även värmer över öronen, inte precis vad jag önskat mig men okej då. I vardagsrummet stod det där trädet som har en massa lampor och saker hängades i sig, under trädet låg jättemånga paket och jag tyckte mig se att bokstäverna L I N U S stod på några av dem. Sedan kom farfar och vi åkte till momma och moffa. Där åt alla mat utom jag och kusin som fick titta på, tror visserligen inte att jag skulle tyckt det varit så speciellt gott i och för sig. Jag och pap tittade på tecknade figurer på tv, det var jätteroligt.

När vi kom hem så kom tomten men han var inte hos oss så länge. Pap som varit borta en stund kom tillbaka och han fortsatte dela ut paket till mig, mam, faffa och sig själv. Tänk vad snäll den där tomten måste vara som gett mig så mycket paket. Tack tomten för alla paket. Jag fick bland annat en säng som låg i en påse som jag ska ta med mig när vi åker till farmor och farfar, en plaststol med en typ hink som mamma sa att jag ska använda istället för blöja förstår bara inte hur jag ska kunna ha den innanför byxorna. Vidare så fick jag massa leksaker som jag ska leka med bara mina fingrar förstår hur man greppar saker och så fick jag en jättefin pryl som har mjuka gubbar hängandes och som spelar låtar tror den ska sitta på min säng så jag kan ligga och titta på gubbarna. Fick även kläder, saker att äta ur/på/med när det blir dax för matig mat, bil, skallra vilken vovven Oskar redan öppnat åt mig, papperslappar med gubbar på tror det kallas för pengar och lite mer saker. Sist men verkligen inte minst fick jag en stol som jag kan sitta i vid bordet i köket, nu slipper jag sitta nere på golvet och titta när mam o pap äter. Återigen tack tomten!

Det kom även en tomte till som såg äldre ut men han hade inga paket med sig. Men det gjorde inget eftersom jag redan fått så mycket.

Efter en så hård dag somnade jag tidigt. Ska försöka lägga ut lite bilder under morgondagen.
God natt och god jul!

  • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post81

20 dec

December 2008Posted by Linus Sat, December 20, 2008 22:16:19

Blog Image

Larz-Kristerz slog Scotts!!!

  • Comments(2)//linus.staverfelt.se/#post80

17 dec

December 2008Posted by Linus Wed, December 17, 2008 22:34:20

Nu har jag återigen varit så där slarvig och inte bloggat... Det har gått några dagar och lite saker har hänt i mitt liv.

Som jag berättade tidigare för er så var det dax att göra mitt andra bad. För er som undrade hur det gick (tex min trogna bloggläsare Venny) så tyckte jag det var riktigt skönt. Tänk er själv att gå i nästan tre månader utan att bada. Nu fick jag äntligen bli riktigt ren. Den här dagen började faktiskt med att jag och mam lussade för pap. Jag hade fått på mig en brun typ pjamas och en brun mössa, hörde att mam o pap kallade mig för pepparkaksgubbe. Vi hade ingen flicka med brinnande pinnar men vi, eller åtminstone mam sjöng och bjöd pap på fika på sängen. Jätteroligt.

Senare under lördagen så åkte hela familjen till stan för mam o pap skulle handla julklapp till mig. Men som vanligt somnade jag och det var ju lite dålig timing eftersom nu måste jag vänta till julafton innan jag vet vad jag får i julklapp. Typiskt mig att somna så fort jag sätts ner i barnbilstolen...

Igår tisdag var det åter dax för ett besök hos Maria på BVC. Allt började så bra, kroppen mättes till 62 cm och huvudet till 42 cm, vikten var 6035gram. Så långt allt lugnt. Men sedan tog Maria fram en sån där hemska smal sak som sticker och gör ont. Första stack hon mig i ena låret och sedan en gång i det andra. Det gjorde såååååå ont. Tydligen var det medicin för att man inte ska bli sjuk, vaccin heter det visst. Men tror hellre jag blir sjuk än blir stucken igen, usch så ledsen jag blev. Dessutom fick jag ju feber på kuppen av den ena sprutan men det kunde man visst få, så såklart fick jag det - 38,8.

Idag kom farfar och farfars syster Hillivi på besök. Av faffas syster fick jag en papperslapp med en gubbe på, som mam lovade att sätta in nånstans och spara till nåt som jag tror hette pension. Undra vad det är, är det nåt kul att spara till? Tack iallafall för papperslappen Hillivi! Sedan hade faffa med en hel påse med kläder, visserligen än så länge något för stora för mig men jag växer ju. Tack farmor och farfar!

Sedan bar det iväg med bilen in till stan och till sjukan. Först träffade jag syster Carin (tror jag hon heter) och hon tog ett sånt där EKG på mig och sedan fick jag träffa hjärtdoktor Johanna. Det var ett tag sedan jag fick träffa henne. Hon körde runt med den där saken på min mage för att kolla läget på mitt hjärta och på shunten. Allt verkar bra med mig. Sedan kom syster Marie och hon var inte snäll för hon tog fram en sån där sticksak och stack mig i ena låret. Det var visst andra sprutan mot RS-virus. Aj ont idag oxå.

Nu ikväll har pap lärt mig att spela på en sak som har trådar som låter när man tar på dem. Pap säger att det heter gitarr. Jag kommer nog att spela gitarr när jag blir lite större, nu fick pap hålla i för att jag skulle kunna spela.

Nu måste jag sova.

  • Comments(3)//linus.staverfelt.se/#post79

12 dec

December 2008Posted by Linus Fri, December 12, 2008 23:54:15

I morse var jag vaken tidigt igen, jag o mam skulle skjutsa in pap till jobbet och samtidigt titta på något som kallas för luciafirande. Mam berättade att egentligen är luciadagen imorgon den 13:e dec men det är inte arbetsdag imorgon så därför kom luciatåget idag istället till Mittuniversitetet (Länslucia - mams kommentar). Jag var lite trött så jag tittade inte så mycket men jag hörde att de sjung fint. Hon som stod längst fram hade pinnliknande saker som brann uppe på huvudet, skumt.

Blog Image

Sedan hälsade vi på där mam jobbar, har förstått att det kallas för IT-avdelningen. Där fanns en annan lika liten människa som mig, hon hette Lilly och jag tyckte hon var jättesöt. Lilly är visst en vecka äldre än mig och hennes pap jobbar istället för min mam.

Mam har burit runt mig i en tyggrej hemma idag. Det står Babybjörn på tygprylen. Från början var det lite läskigt men sedan tyckte jag det var rätt mysigt så jag somnade även i den. Förstår att mam tycker det är praktiskt eftersom båda hennes armar liksom blir fria att göra saker istället för att hålla i mig. Smart tygpryl.

Nu ikväll fick jag titta på tv och då var det en flicka som sjöng jättefint - Alice. Jag diggade när hon sjung.

I morgon är det sex veckor sedan jag shuntopererades och då ska jag tydligen luciabadas. Jag har ju bara badat en endaste gång tidigare i mitt liv och den gången tyckte jag det var urläskigt. Kanske att det blir bättre denna gång.

  • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post78

11 dec

December 2008Posted by Linus Fri, December 12, 2008 00:12:54

Dagen började tidigt med att pap skulle ha skjuts in till sitt jobb så jag fick kliva upp tidigt o därför uteblev morgontvätten idag och sedan har jag och mam tillbringat hela dagen på momma och moffas jobb. Tror det beror på att kusins mamma behövde någon som såg efter kusin Alex och då fick jag oxå vara där. Jag har varit en snäll bäbis, varit tyst och lugn och sovit mycket. Till skillnad mot min kusin, honom har jag hört hela dan, visserligen skrattar och pratar han mycket (prat o prat han låter mest för inte ens jag förstår vad han säger) men han har även skrikit högt. När Alex skriker då är det liksom ingen mening att jag försöker göra mig hörd, för jag hörs inte, inte ens om jag tar i nerifrån tårna. Mam har farit runt och burit saker och viftat med en trasa på momma och moffas kontor. Tror att hon försökte städa men blev avbruten mest hela tiden av kusin som slängde runt med sina leksaker. Innan vi for hem så skulle mam rida på den där stora hästen så då passade kusins mamma mig istället.

Imorgon ska jag upp tidigt igen. Jag, mam o pap ska åka och titta på någon flicka som har nåt som lyser på huvudet och som sjunger på pappas jobb. Kuligt. Måste sova om jag ska orka upp tidigt imorgon oxå.

  • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post77

8 dec

December 2008Posted by Linus Mon, December 08, 2008 23:27:12

Oj oj vad kass jag börjar bli på detta, måste skärpa till mig. Det som hänt sen sist jag hörde av mig är bland annat att momma har fyllt år. Jag tog mig aldrig iväg för att köpa en egen present så jag fick vara med på de andras paket men nästa år ska momma få en present av mig. Hon bjöd på jättemycket gott men jag fick inge men nästa år kanske när jag har med mig en egen present... Lyckades snika åt mig lite tårta o kakor via mammas bröstmjölk.

I lördags hälsade jag och pap på hos min fadderpaps Per sedan fick jag följa med mam, pap och Per på Jamtli. Förra gången jag var där var helt tomt och ingen snö, den här gången var det jäääättemycket folk och jääättemycket snö. Eftersom det är så skönt att åka vagn så sov jag mest. På kvällen var det dax igen för dansbandskampen. Det är så spännande. Jag och pappa tittade och jag tyckte att både Scotts och Larz-Kristerz var bra. Heja, heja.

Idag har jag och mam varit på sjukan på koll. Även denna gång visade vågen mer än förra gången jag låg på den - matchvikten är nu 5685gram. Syresättningen i blodet visade 91 både i handen och foten, vilket fortfarande är bra. Jag fick göra kissprov för att se om det fortfarande bor några skumma Göteborgsbaciller i mina njurar. Barnsköterskan Marie förberedde mam på att få sitta hela eftermiddagen och vänta med en kopp för att jag skulle kissa i den. Men vem vill ligga där på sjukan i onödan så när mam tog av mig blöjan vid vägningen så passade jag på och kissa och tur nog förstod hon det och stoppade dit en kopp. Mam frågade om jag måste få så mycket medicin och Marie kollade upp det med hjärtdoktor Johanna, från och med nu behöver jag bara medicin en gång per dag - så skönt. Då kanske man inte behöver kissa lika mycket i fortsättningen och kanske att min mage går till sig. Sista dagarna har det luktat konstigt så fort jag rör mig samt att det smattrar rätt bra i blöjan. Eftersom det är otäckt med blöjsmatter så får jag panik när jag känner att det är på gång och då skriker jag högt.

Efter sjukan så fick jag följa med mam till stallet och denna gång fick jag även följa med till hästarna. Wow så stor dom är, man känner sig rätt liten där nere på golvet. Fick även hälsa på mams häst som heter Papyrus. Lär nog dröja innan jag får rida på honom.

Nu ikväll var det tårtkalas igen. Kusins gudmor Madde fyller år idag så då var vi dit med en present och även denna gång blev jag utan tårta. Såg nog att Alexander han fick smaka men inte jag... Däremot fick jag en byxdress typ av Maddes sambo Stig. Tack, Stickan! Vet ni en sak - min ena mjukiskossa heter samma som honom - Stig-Gerhard, kul va och gissa vem jag fått den av. Ja precis, av Madde. Fniss.

  • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post76

3 dec

December 2008Posted by Linus Thu, December 04, 2008 00:32:37

Häromdagen fick jag leka med min kusin Alexander, se bild. Han har en sak som han sitter i på golvet och leker, den är jättemjuk och så har den en kant runt så man inte ska ramla ur. Eftersom jag ännu inte kan sitta upp så låg jag i den medans Alexander satt upp och lekte med sina leksaker. Han var inge kul att leka med för han tittar mest konstigt på mig...

Pappa kom hem med paket igår. Det är så kul att få paket. Det var från tre damer på mam o paps jobb som mam kallar för "seckissarna". I paketet låg jättefina kläder, se när Tigger provar dem. Jättetack till seckissarna Inger, Lena och Annika! Idag så skjutsade mam o jag in pap på jobbet och då var vi förbi och hälsade på de snälla seckissarna.

Idag var man ju i tidningen. Om någon missat det så visar jag här hur det såg ut. E man inte snygg så säg...

Blog Image

Det var även dax för första besöket på barnavårdscentralen idag. Varje vecka ökar matchvikten, idag var den 5580gram men längden var densamma som förra veckan 61,5cm.

Pappa kom idag hem med ännu en present från snälla jobbarkompisar men denna gång var det bara en papperslapp, ingen grej liksom. Mam förklarade att jag kan ta den lappen och gå till butiken Babyproffsen och välja själv vad jag vill ha. Kul då ska jag välja nån cool pryl! Stort tack till paps (o mams) kollegor på CAMP - Lennart, Göte, Eva, Bosse, Lena, Anette, Sören, Fredrik, Christina, Hans-Åke, Mats, Lars-Johan, Gunnel, Hasse, Ove, PO.S, Micke, Marie, Britt-Inger, PO.B, Jenny och Katarina. Oj så många det verkar jobba på det där Mittuniversitetet...

Imorgon fyller momma år så då blir det tårta, ja eller mam äter så kanske jag får smaka via bröstmjölken. Nu ska jag fundera ut nåt bra att ge till momma...

  • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post75