Linus - hjärtbarn med Fallots tetrad

Linus - hjärtbarn med Fallots tetrad

Länkar

Mitt fotoalbum
Min gästbok
Growing people
Bassestiftelsen

Hjärtebarnsförbundet
Hjärtebarnsfonden
Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus


Pappas massa ord
Pappas recept

28 feb

Februari 2009Posted by Linus Sat, February 28, 2009 23:45:55

Idag kom min fadderpaps förbi. Pap hjälpte honom med en sån där låda som mam o pap brukar sitta vid, som visar bilder o ljudar, tror det kallas för dator. Fadderpaps hade visst problem med sin dator. Efter det så packades vår bil full med prylar inklusive mig och sedan for mam, pap o jag till fammo o faffa. Jag sov nästan hela vägen.

Faffa fyller år om några dagar så vi gav honom paket, tror han blev glad. Jag fick oxå paket. Faster Anette, Mats o kusin Joakim var där o jag fick en cool skjorta och ett par fina byxor av dem. Jättetack! Sedan tittade vi på melodifestivalen och jag tyckte att hon den sista var rätt frän. Jag kan faktiskt oxå låta så där... aaaaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...

Kom precis på att jag glömt att tacka tjejen (mam säger att hon heter Karin) på det där stället som säljer skotrar där pap brukar hänga - Motorhuset. Jag fick en ny napp som numera är min favvonapp. Det står Ski-Doo på den, ingen aning vad det är för något men pap skiner upp när man säger Ski-Doo, så det är nog nåt bra. Tack Karin för nappen!

Imorgon ska vi titta till vår stuga. Eftersom det har kommit så mycket av den där vita snön här i Linsell så ska pap visst klättra upp på stugan och ta bort den. Men nu ska jag sova i min säng som går att fälla ihop.

Natti natt.

  • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post99

27 feb

Februari 2009Posted by Linus Fri, February 27, 2009 10:37:21

Senaste dagarna har varit rätt lugna för mig. Jag har softat men de där två sakerna i munnen irriterar mig, vilket gör att jag varit lite gnällig.

Äntligen har mam förstått varför jag ligger och slår på grejen som låter och rör sig i min säng - jag vill ju byta sång. Vem vill höra samma samma samma låtar om o om igen. I går morse startade mam mojängen och jag kunde ligga och sparka och byta låtar som jag själv ville. Skojigt värre samtidigt som mam kan sova en stund till. Snällt av mig va.

Det har inte hänt så mycket sen senaste bloggen. Jag får ju riktig mat en gång om dagen brukar vara runt den här tiden så jag nu väntar jag på att mam ska gå o laga nåt smarrigt åt mig. Det jag hittills har ätit är morot (smakar så där), potatis (är lite äckligt fortfarande, vill inte riktigt svälja ner det hur som helst), nåt som kallas för palsternacka (mam lurar i mig potatisen genom att blanda med palsternacka, man e ju lättlurad eftersom det fungerar), mangopure (jättegott), mosad banan (smakar smaskens), plommon (tror det är dom som gör att jag luftar magen rätt ofta) och gröt så klart. Men bäst är ändå mams mjölk.

Jag får ju meducin för att mitt blod inte ska få för sig att tjockna till och sluta rinna i shunten. Tidigare har jag sett att mam o pap gjort i ordning 3 såna där piller men nu är dosen ökad och jag får 7 piller. Det är inte bara fördel att växa och bli stor.

Igår var jag med kusin, moster, momma och mam på stan. Man e ju inte nån stadskille precis, somnade i bilen på väg in och vaknade när vi for hem. Missade hela stadsturen även denna gång. Tydligen var vi på café för de läste jag på kusins blogg men jag sov nog då oxå eftersom jag inte har något minne om nåt café. Jag måste ju ta o skärpa mig, kan ju inte sova så fort det händer nåt kul.

Kusin har alltså skaffat sig en blogg han med, kul. www.staverfelt.se/alexander
Välkommen till bloggens värld, kusin! Nu kan jag ju se vad du gör när inte vi leker ihop.

Nä nu måste jag få mat. Magen låter konstigt... tjingeling.

  • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post98

20 feb

Februari 2009Posted by Linus Fri, February 20, 2009 12:49:35

Den här veckan har det hänt grejor. Någonting konstigt har kommit i min mun och det går inte att spotta ut. Det är två små vita saker. Mam säger att det kallas tänder och att de behövs för att man ska kunna äta mat. Kanske det är därför det ser skillnad ut på det jag äter och det mam o pap äter, för dom har ju fler såna där tänder och det verkar som om att de rör munnen mer när dom äter, jag sväljer ju bara min mat. När jag blir större och har fått fler tänder kanske även jag rör munnen när jag äter.

I början av veckan var jag o mam på BVC och återigen så blev jag stucken i båda benen. Denna gång för att jag skulle vaccineras mot en massa sjukdommar. Det gjorde jätteont. Undrar om det gör mindre ont när man blir större...

Vi, alltså jag o mam var o hälsade på på mams jobb. Då fick jag paket som innehöll en massa bra saker - en tallrik med två små skedar, två skedar som känner av så att mam o pap inte värmt maten för mycket, en mugg, en haklapp som det står "Liten men tuff" på o det stämmer ju, en jätteskön blå filt och sedan en pappersbit som jag kan använda och handla vad jag vill för på Barnens Hus. Jätte tack till Anders L, Patric, Johnny, Urban, Bengt Ni, Dag, Rickard, Robert, Peter, Per, Anders Hal, Gunnar, Bengt Ny, Ove, Roger, Kjell, Ronny, Henrik, Bert, Marie, Jenny B, Leif, Jenny L, Anders Hag, Lars-Petter, Kenth, Stefan, Tobias, Malin Jonsson, Violeth Lindström, Anki Ringdahl, Anders Sandberg, Eva o Anders Rosén, Agneta Sundvisson, Eva-Lena Winther, Annika Nilsson, Eva Regnö, Roger Larsson, Mikael S Hedman och tant Måd. Puh så många men ett jättetack till er alla!
Här nedan ser ni mig med alla fina presenter.

Igår var jag o mam återigen in på barnmottagningen till Marie. Jag sa även hej till min hjärtläkare Johanna. Matchvikten ligger nu på 7200 gram, inte illa. Syresättningen låg 90-93 i foten och 91-94 i handen så den är rätt stabil. Johanna sa att jag ska få mer medicin eftersom jag blivit större. Mam frågade om datum då det är dax att åka till Göteborg igen och Johanna sa att hon skulle kontakta Göteborg för att försöka få till en tid under mars/april. Läkarna i Göteborg vill helst att jag ska bli sämre och ha en syresättning under 80 men Johanna skulle prata med dem.

  • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post97

15 feb

Februari 2009Posted by Linus Sun, February 15, 2009 23:46:24
Igår var det alla hjärtans dag och idag var det min dag - jag fyller ju fem månader idag. Grattis på mig själv!

  • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post96

13 feb

Februari 2009Posted by Linus Fri, February 13, 2009 22:22:26

Härom dagen, då jag skrämde upp åtminstone mam genom att vara lite... hängig samt hade lite sämre syresättning, den dagen var inte en siffra rätt. Vågen på BVC visade knappast riktigt rätt, vilket gjorde att det såg ut som om jag minskat i vikt. Igår var jag o mam hos Marie på barnmottagningen och min vikt var 7160 gram och längden var 67 cm, alltså har jag gått upp vikt som jag ska. Syresättningen för någon dag sedan var lägre men igår såg det bättre ut igen, nästan för bra i handen - fot 90-94 och i handen var värdena 94-100. Oj oj - 100, känns ju som om jag skulle kunna vara utan den där operationen med såna kanonvärden. Okej rå, jag vet, utan shunten skulle det inte alls vara så bra.

Det var inte bara roligt att vara hos syster Marie igår. Det var nämligen även dax för vaccinationssprutan som egentligen inte är vaccin men jag får det för att inte bli sjuk, helsnurrigt. Nu när jag blivit så stor så har även dosen av medicinen ökat så det är två stick, ett i vardera ben. Liksom förra gången stack de i båda mina små ben samtidigt och usch så ont det gjorde. Tur att mam var med så hon kunde trösta mig för det gjorde verkligen ont.

Efter de hemska sticken så somnade jag och när jag vaknade var vi på ett ställe jag aldig sett tidigare. Kände visserligen igen typen av ställe, det var ungefär ett sånt där plejs som mam brukar hänga på - stallet och det stora rummet med massa sand. Det sprang en häst runt i sanden. Ah vi var alltså i ett ridhus på ett ställe som kallas för Tanne. Jag åt lite men sedan passade jag på att sova medans mam o moster tittade på hästarna som sprang runt i ridhuset.

Imorgon är det ju den där dagen - alla hjärtans dag men pap är inte hemma så han gav mig lite "hjärtpresenter" redan igår. Jag fick massa nya leksaker bland annat en nalle som säger nåt när man trycker den på magen, en ny bitgrunka som var jättekul. Kusin har en kul grej som låter tut-tut o pling-plong när man trycker på den, nu har jag oxå en sån, haha nu kan vi tuta o plinga ikapp. Dessutom hade pap köpt ett par jättefina skor som jag ska ha när jag leker ute. Tack pap, du e bäst!... ja mam tycker om dig oxå.

Idag var det dax för bäbisgruppen igen och det skulle bli så kul att få träffa mina polare Nea och Alexandra. Men så blev det inte, jag o mam var själv på familjecentralen ... igen. Trist men mam gjorde massage på mig iallafall. Det var rätt ok men jag passade på att blöta ner mam idag oxå. Hon får ju skylla sig själv som låter mig ligga utan bjöja.

Som sagt är pap borta och då har mam lovat att jag får sova i hans säng inatt. Jippi!

  • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post95

9 feb

Februari 2009Posted by Linus Mon, February 09, 2009 22:01:37

Uscha igår mådde jag inte helt krytt. Jag trodde att jag var hungrig så jag åt och åt och åt men egentligen var det fullt och stopp i magen. Efter att mam o pap bytt nattklädseln för tredje gången så började mam knåda min mage och då släppte proppen. Momma har ju gett mig en jättefin pjamas som är randig på halva sidan och så är det en tjej som har håret rakt ut på den, tror hon kallas för Pippi. Den pjamasen hade jag på mig för första gången i cirka tio minuter innan den hamnade bland de smutsiga kläderna, blir så tokigt ibland.

Jag sov längre än jag brukar i morse, vaknade inte ens när pap åkte på jobbet. Mådde inte helt hundra, kände inte alls för att äta. Mam fick i mig en bit av den sån där gul böjd ätbar sak, faktiskt rätt gott i vanliga fall men inte idag. Har varit rätt trött idag så efter den lilla frullen så satte mam mig i madrasspölen och där somnade jag. Vaknade av att jag låg på skötbordet och mam höll på sätta på mig kläder, vi skulle visst till BVC för det var dax för såna där hemska sprutor igen, ajaj. Läkaren Edita på BVC sa att jag inte fick någon spruta idag eftersom jag inte verkade må helt ok. Jag har blivit två centimeter längre, är nu 68. Dessutom blev jag vägd och matchvikten var idag 6670gram, oj jag har visst gått ner i vikt istället för upp. Skumt. De tog fram pipprylen som mäter syresättningen och den visade endast 88-90 i både hand o fot. Så då packade mam in mig i den lilla bilen och så for vi till syster Marie i stan istället.

Syresättningen visade samma sak i stan som på BVC. Jaha då var det inte pipprylen det var fel på utan att jag har vuxit och operation är kanske något närmare än tidigare. Det kom en doktor, inte min hjärtdoktor Johanna utan en kille som jag inte sett tidigare, han tittade, klämde och lyssnade på mig men han kunde inte heller hitta något fel på mig. Slutligen skulle jag kissa i en kopp, lätt att kissa på beställning och dessutom var jag ju inte kissnödig. Mam satt o passade och gjorde allt för att jag skulle kissa och till slut lyckades jag klämma fram några droppar. Ska tillbaka in till Marie om några dagar, får se då om syresättningen "gått till sig".

Tillbaka hemma så satt fammo o faffa och väntade ... på mig. Jag fick en jättefin dress av dem som jag ska ha när jag blir lite större. Pap har spelat på den där prylen som har en massa trådar och låter för mig och jag försökte hänga med på keyboarden. Det är jättekul att spela.

Nu ska jag sova. Tjarå.

  • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post94

6 feb

Februari 2009Posted by Linus Sat, February 07, 2009 00:01:17

Oj oj vad tiden går. Det har ju hunnit bli ännu en ny månad, februari - alla barnhjärtans månad.

Förra veckan så hade jag ju fullt upp medans denna vecka har varit mycket lugnare. Jag var självfallet varit med mam till stallet. Igår tittade vi på mams häst, Papyrus när en annan tjej alltså inte mam red honom i det där jättestora rummet som ser ut som en stor sandlåda. Mam brukar nog kalla det för ridhus. Mam har en jättefin häst men det var väl så där att se honom springa runt där inne. Jag somnade iallafall en stund.

Under tiden jag o mam satt o tittade på pållen så höll pap på med den där saken som låter och luktar...(-mam vad heter den?)... ja just ja skotern.

Under veckan har jag och alex rullats runt i våra vagnar. Mam o moster har varit ute och gått med oss. Igår fick vi även åka runt i stan men jag sov mest, som vanligt, vaknade till när magen kurrade och blöjan var lite väl blöt.

Som jag berättade förra veckan så skulle jag ju få gå i en annan bäbisgrupp vilket vi gjorde en gång. Mina polare dök ju upp så vi var ... hm... tre och dom i den andra gruppen var ... svårt när man inte kan räkna så långt men de var iallafall fler än oss. Dom hade även äldre syskon med sig och jag tror att mam tyckte det var lite illa med tanke på mitt lilla hjärta. En bäbis fick faktiskt gå hem när vi kom för den var visst lite sjuk. Oops, kändes lite taskigt men va då e man sjuk så ska man väl inte ge det sjuka till oss som e friska. Det slutade iallafall med att jag och mina polare får vara en egen grupp ändå. Skönt för det blir liksom några färre baskilusker att tampas mot. Så idag var vi tre stycken och det var en tant från BVC och pratade om mat med mamsarna. Jag tyckte det var lite trist så jag tog en liten sovstund istället medans mina polare Nea och Alexandra jollrade och lekte.

Min kusin har ju haft en mjuk sak på golvet som han suttit i men han vill inte ha den längre så jag har fått den istället. Den är jättebra att träna att sitta själv i eftersom jag inte kommer att slå mig när jag ramlar, vilket jag troligtvis kommer göra några gånger. Det e ju verkligen inte lätt att sitta när ingen håller i mig. Ni ska få se bild bara mam har tvättat bort fläckarna från kusin.

Senaste tiden har jag fått jättemycket fina kläder från min snälla momma. Tack momma! Tack även till Alex mam o pap som lånar ut hans kläder till mig, kolla in mitt senaste lån - coola skor va. De e faktiskt riktigt bra att ha där nere på fossingarna när man ska försöka stå. Det blir liksom lite stadigare.

Hörs!

  • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post93