Linus - hjärtbarn med Fallots tetrad

Linus - hjärtbarn med Fallots tetrad

Länkar

Mitt fotoalbum
Min gästbok
Growing people
Bassestiftelsen

Hjärtebarnsförbundet
Hjärtebarnsfonden
Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus


Pappas massa ord
Pappas recept

29 dec

2009Posted by Linus Tue, December 29, 2009 23:11:23
Usch det var så där kallt ute idag oxå, så jag fick inte åka på på prylen ute idag heller. I morrn kanske? Ja just i morrn ska jag till bvc o vägas och kollas med poxisen. Mam o pap tror jag har blivit lättare eftersom jag inte äter som dom vill att jag ska göra. Jag kan nog klara mig på enbart lelle, tror jag... Vi får väl se imorrn om mam o pap har rätt.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post167

28 dec

2009Posted by Linus Mon, December 28, 2009 21:44:01

Farbrorn med det vita håret i ansiktet kom till slut och jag fick massa paket. Men först kom en annan farbror och han såg så farlig ut så jag blev jätterädd och lyckades genom att skrika högt skrämma iväg honom. Sen kom den snälla farbrorn med paket till mig.

Jag har ju ett eget rum där mina lekisar är och på morgonen på julaftonen när jag gick in i det rummet så hade någon ställt in en jätterolig sak som man kan krypa in och sätta sig i, jag kan nog till och med stå upp där inne. Dessutom så stod det en sån där som man kokar mat på där inne. Så nu kan jag göra min egen mat.

Jag fick massa nya roliga lekisar, bland annat en trumma säger mam att det heter. När jag slår på den så låter det bom bom.

Jag o pap lekte med mina nya lekisar på kvällen innan jag gick och la mig.

Jag och min kusin Alex fick samma lekis, en manick som man sitter och åker på som man ska ha ute på snön tror jag. Men eftersom det varit så kallt ute så har jag inte fått testat den prylen än förutom att jag satt på den hos Alex men inne. Åh jag längtar till jag kan få åka den. Vaffö är det så kallt ute?!

Mam säger att det börjar dra ihop sig till resan för Göteborg nu. Hoppas jag orkar leka mer efter operationen för nu är det lite jobbigt.

Har hört att stora personer säger god fortsättning så då säger jag väl oxå det till er - God fortsättning!

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post166

24 dec JULAFTON

2009Posted by Linus Thu, December 24, 2009 15:35:45

Eftersom man ska ska säga God Jul idag så gör jag väl det då - GOD JUL!

Just nu sitter jag o väntar på att farbrorn med det vita håret i ansiktet ska komma. Mam säger att han bara kommer till barn som varit snäll och det har jag ju varit. Men var e han då?

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post165

11 dec

2009Posted by Linus Fri, December 11, 2009 22:23:18

I morse fick jag inte sova klart, pap avbröt mig i sovningen. Vi for in till mam o paps jobb och där var de flera tjejer. På en tjej brann det pinnar i håret. Jag fick heja på dem. Sedan sjöng dom. Tror jag såg nåt liknande ifjol. Mam säger att det var länets lucia, jaja säger ju inte mig så mycket men dom sjöng bra. Jag fick äta en sån där gul bulle, mmmmm yummi.

Nu i kväll hjälpte jag mam med tvätten.

För någon dag sedan kom min pap hem med en sak som ser ut som den som han använder när han spelar musik. Men den här var liksom annorlunda. Jag fick den, jättecoolt. Så nu kan jag blir lika bra som pap att spela.

Jag lovade ju att fixa en bild på min lilla kusin, han utan namn. Mam hjälpte mig att fixa det. Han är så ... liten.

Imorgon kanske jag får åka och leka med Alex o lillkusin. Hoppas.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post164

8 dec

2009Posted by Linus Wed, December 09, 2009 00:09:31

Idag kom det! Alltså datumet som skulle komma med post. Det blev ju ingen operation nu snart utan den ska göras sen och idag fick jag veta när. Den 11 januari är det dax att fixa mitt trasiga hjärta. Oj, oj det känns pirrigt. Så då ska det äntligen göras. Hela mitt liv har mam o pap väntat på detta. Okej nu är mitt liv inte så långt men om jag säger sedan fyra dagar efter jag föddes så har de väntat på att mitt hjärta ska lagas. Tror mam o pap blev glada för att operationen inte ska göras nu i december, för då skulle vi nog ha missat det som kallas för jul. Tror det är då gubben med hår i ansiktet kommer och har roliga saker med sig. Jag ska önska mig massa roliga saker i år. Förra året kommer jag ju inte ihåg så mycket av, kanske beror det på att jag sov mest hela tiden då. I år ska jag vara vaken.

Jag o pap har kuligt på dagarna. Snart kan jag nog vara hemma själv för jag kan både sköta hemmet inne och ute nu.

För någon dag sedan fick jag leka med Alex och vet ni då var även den där lilla, lilla killen där men han ville inte leka med oss. Dessutom fick vi inte leka med honom för mostis kom och sa åt mig så fort jag ville titta på honom. Ska se om jag kan få till en bild på honom. Det är så konstigt för han har inget namn.

11 januari alltså, jaha jaha...

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post163

29 nov

2009Posted by Linus Sun, November 29, 2009 21:47:57

Vet ni? Min mostis hade inte ätit för mycket, det bodde visst en liten bäbis i hennes mage. Idag flyttade bäbisen ut från magen och jag fick en kusin till. Det är tydligen en sån som mig och Alex, en kille alltså. Kul!

Det har hänt mycket saker i helgen. Igår kom det sånt där vitt från himlen och det var bra för då fick jag åka i min blåa plastpryl.

Sedan åkte vi iväg och tittade på olika saker bland annat utanför affärn och sedan på ett annat ställe som jag tror heter Ångsta.

I morse tände pap på en pinne på bordet, man ska visst göra så i några veckor. Kommer inte ihåg att vi gjorde det förra året men det är rätt mycket som jag inte kommer ihåg från då. Sedan åkte jag o pap till Alex. Det var jättekonstigt för moffa var där, inte Alex mam o pap men dom var visst och hjälpte den lilla bäbisen ut. Sedan kom mam o hämtade oss och vi for till stan. På vägen somnade jag och sov en stund tills pap väckte mig. På bilden nedan ser ni mig sovandes fast pap tagit ur mig ur vagnen. Är lite trött bara...

Sedan for vi på McDonalds, självfallet vill jag och mina mampaps stödja Ronalds. Och vet ni vad? Jag fick en egen sån där hamburgare. Åh så gott det var, hoppas jag får fler såna i mitt liv. Jag fick även leka där på McDonalds, det var jättekul.

Det har varit en rolig dag och när jag skulle sova så ville jag inte det. Vill väl inte sova när jag vet att mam o pap inte sover. Men tillslut så orkade jag inte stå emot tröttheten längre. Så nu sover jag, go natt.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post162

25 nov

2009Posted by Linus Wed, November 25, 2009 21:50:00

Det gick finfint hos Marie på sjukan idag. Min matchvikt är uppe i 10890 och poxisen visade 86 i foten och 91 i handen, kanonvärden skulle nästan kunna tro att det inte är något fel på mig.
Jag har ännu inte fått det där datumet i brevlådan som Göteborg utlovade. Så jag får väl ta med mig pap till lådan imorgon oxå då.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post161

24 nov

2009Posted by Linus Tue, November 24, 2009 21:34:13

För någon dag sedan drog mam mig runt på golfisen när pap spelade. Det var inte så kul så när pap jagat bollen en stund, så somnade jag. Åh så skönt det var att sova.

Senare på kvällen for vi till momma o moffa och då hjälpte jag o Alex till med att städa mommas skåp. Efter en stund hittade jag även ett annat skåp med roliga saker i de var lite tyngre att hålla i.

Det är även rätt skoj att ta saker och bära runt dem. Alla säger nene men jag gör som jag vill iallafall.

Idag var Alex o hans mam här. Oj vad hans mam är stor om sin mage, jag tror inte den kan bli någe större nu. Min mam säger att det är en bäbis där i men det tror jag inte på. Hur skulle jag få plats i magen? Hon har nog bara ätit mycket mat.

Appopå mat - till helgen måste ni äta på McDonalds. Då går en del av det ni äter till Ronald McDonald Hus. Ja alltså jag tror inte att maten som ni äter skickas dit utan det ni handlar med. Tänk om Ronalds inte funnits i Göteborg, då skulle min mam o pap inte kunnat bo där. Ät mycket!I morrn ska jag till sjukan på koll igen. Mam sa idag att jag hade blåa naglar men jag har inte målat på dom. Får väl se vad poxisen säger.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post160

19 nov

2009Posted by Linus Thu, November 19, 2009 23:40:31

Oj, oj idag hände det grejer. Jag, mam o pap var till en tant på sjukan för mam o pap skulle prata om dagar och sånt. Jag fick leka i tantens rum medans dom pratade. Bland annat så tittade jag ut på alla bilar som for utanför, men jag tittade liksom ner på dem för jag var högre upp än dom. Var ganska skönt att vara på sjukan utan att bli stucken eller så. Men så skulle tanten visa en pryl med massa knappar som jag skulle få trycka på och bordet började röra sig uppåt och neråt. Plötsligt bara kom det en massa papper och saker farandes mot mig och tanten. Usch så rädd jag blev. Jag tror att jag lyckades riva henns kontor, men det kan även ha varit hon som gjorde det. Det var hur mycket papper och såna där saker som man sätter papperna i runt oss. Ooops men det gäller att göra så att man inte blir bortglömd...

Utanför tantens kontor var ett rum fullt med massa roliga leksaker. Jag fick leka där en stund. Det fanns bland annat en sån där som mam o pap har hemma för att ta bort skräp med.

Idag ringde Marie min sköterska på sjukan. Vet ni att det är nog snart dax för oss att åka till Göteborg. Hon sa att Göteborg planerar att operera mig i mitten av december, tror att det är snart. Pap fick inget datum men det skulle komma ett datum med posten.

För några dagar sedan var vi till kusin och hälsade på. Dom stora åt massa mat medans jag o Alex lekte och for runt. Mobo Janne och mostis Ag höll på utanför huset och försökte skrämma mig o Alex. Jag tyckte det var lite läskigt men Alex han skrattade för fullt.

Samma dag var även momma o moffa till mig. Dom hade en boll med sig och är jättekulig att leka med.

Måste bara visa hur cool jag kan vara...

Hörs senare, kanske jag har fått ett datum i brevlådan då.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post159

5 nov

2009Posted by Linus Fri, November 06, 2009 00:30:16

För någon dag sedan var kusin här hos mig för hans mam o pap skulle köpa nån pryl. Vi hade jättekul, körde ikapp med mina bilar, spelade på musikprylen. Han Alexander e ju konstig, han satt o diggade till det han spelade, kan ju knappast hört hur dåligt han spelar...

Min kusin är inte snäll eller så vill han bara ha en egen napp. Så fort han ser mig och jag har min napp så drar han ut den ur min mun. Dumma Alexander.

Idag har jag varit till Marie på sjukan. Höll på bli en hemsk träff för Marie skickade iväg mam till apopoteket för att hämta sån där meducin mot rs-virus, tror jag det heter. Som tur var kom Marie på att jag faktiskt är lite för gammal för att få sån meducin, vilken tur för då slapp jag onda stick i benen. Syresättningen låg på 86 i handen o 90 i foten. Tror att mam o pap trodde det skulle varit lägre för de säger att jag e blek, undra vad det e. Dessutom börjar det bli jobbigt att leka eftersom det känns som om det är för lite luft i min kropp. Marie hade inte hört något från Göteborg men sa att hon skulle prata med dom. Senare i dag så ringde Marie till min pap och då hade hon pratat med Göteborg som tydligen inte fått skivan med mina bilder på. Dom skyllde på posten. Mäh. Kanske får veta nåt nästa vecka istället. Innan jag var hos Marie så lekte jag lite på barnmottagningen. Det finns en jättebra leksak där som är i min höjd...

Oj får ju inte glömma att tacka Ludvig och hans mam för dom fina byxorna. Dom blir jättebra att ha, som vad mam kallar det, dra-på-byxa. Tackilitacktack!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post158

30 okt

2009Posted by Linus Fri, October 30, 2009 22:18:54

Puh så länge sedan jag skrev något här. Jag har de senaste dagarna inte mått jättebra, min mage vill inte riktigt fungera som den ska (tack för blöjs) och dessutom har kroppen varit varm så jag har fått meducin för att bli mindre varm. Matlusten är inte så stor, tur det finns lelle. Tror jag skulle kunna leva på endast lelle.

Förra helgen hade jag riktigt kul. Jag lekte massor med kusin, åkte bland annat på hans nya leksak - schkanan som var jättekul tills den var dum för jag lamlade och slog huvudet.

Sedan kom min kompis Ludvig och jag fick fick paket av dom - en träsak med massa runda små, små bollar på. Tack Ludvig o Ludvigs mam! Eftersom Ludvig ramlar lite då och då så får han ha en mössa på sig för att inte slå sig. Den skulle jag ha haft när jag åkte schkanan hos kusin.

Under veckan har mam varit borta och lärt dom hon jobbar med nåt inom datorer och då var fammo här. Fammo var överallt i vårat hus, torkade alla saker och runt alla saker. Så nu är det jätterent här hemma. Tack fammo!

Jag håller på lär mig att spela på spelsaken. Det är jättekul. Tror jag kommer att hålla på med något som man trycker på när jag blir stor.

När mam kom hem då hon varit borta så fick jag en egen stol. Wow. På den kan man stå och då når jag ju saker högre upp än jag gjort tidigare. Tack mam!

Vet ni, vet ni, jag har kommit på hur man gör för att tas sig fram som alla andra gör. Jag kan gå! Nu kan jag snart springa ifrån Alex. Det är ju inte hellätt men det går.

Om någon undrar hur mitt hjärta mår så kan jag berätta att min syresättning låg på 86 när jag o pap var till Maria på BVC nu i veckan. Nästa vecka ska jag träffa Marie igen. Det börjar bli jobbigt att leka, förstår inte men e liksom tungt att få luften ut och in ur kroppen.

En annan sak som mam berättade var att jag har fått något som visst kallas för dagisplats. Jag ska få vara på samma ställe som mam o pap på dagarna på Campus. Kul.

Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post157

19 okt

2009Posted by Linus Mon, October 19, 2009 23:44:16

Neeej inte igen. Idag var det dax att få sån där ond pryl instucken i mitt skinn igen. Jag och pap var till ett ställe som jag inte varit på förut, det var jättemycket folk. Det gjorde ont men inte lika ont som det brukar när de sticker mig i benet men sedan på kvällen mådde jag lite halvskumt istället. Mam sa nåt om att detta var nåt vaksin för att inte få en djursjuka. Jag vill inte bli ett djur. Tydligen så ska jag få samma sak igenom några veckor. Puh.

Efter det onda besöket på det nya stället, så for jag o pap till Joel. Det var jättekul hos Joel för jag fick leka med deras teflon och andra roliga grejor.

Imorgon ska jag till BVC o kolla hur syret i mitt blod verkar. Det har varit jobbigt sista dagarna eftersom det varit lite stopp på luft in och ut ut min kropp och eftersom jag saknar lite syre så blir det även jobbigt att leka.

Jag o pap har jättekul på dagarna, försöker göra som han gör. Dessutom tränar jag hårt för att kunna gå. Idag tog jag två steg utan att hålla i mig. Duktigt va. Men det känns inte riktigt säkert så jag sätter mig hellre än att jag ramlar. Undar när jag får leka med Alex igen. Han har oxå stopp i näsan så jag får inte leka med honom.

Natti

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post156

13 okt

2009Posted by Linus Tue, October 13, 2009 23:13:27

Idag har det inte varit någon rolig dag iaflafall inte första delen av dagen. Jag fick kliva upp tidigt men fick ingen frulle. Sedan satte mam o pap sån där plastgrejer med klet på mina händer o armar, tror det heter emla. Sedan for vi till sjukan till en avdelning som jag varit på en gång förut, den ligger på samma våning som där jag var första tiden i mitt liv, 109:an, men ändå inte på samma ställe. Jag fick leka en stund, fortfarande utan någon frulle.
Sedan tog mam o pap av mig kläderna och så fick jag en jättestor tröja på mig. Tror nästan att pap hade fått plats i den för den var så stor och efter en stund började jag känna mig lite konstig, måste ha fått nån meducin när min blöj byttes för allt blev som skumt. Därefter gick vi ner i sjukan till röntgen. Jag kände mig fortfarande lite skum. För att jag skulle ligga så stilla som möjligt så skulle hon doktorn få mig att sova genom att ge sömnmeducin in genom min hand. Usch så ont det gjorde när dom skulle få in en moj genom min hand. Efter en lång stund så blev jag så trött så jag somnade och sov rätt länge. När jag vaknade var bara pap hos mig och jag var på ett ställe jag aldrig sett förut, mam hade gått iväg för hon skulle visst jobba. Dumma mam att lämna mig här. När jag varit vaken en stund så fick jag åka i den stora sängen upp till den våning jag var på först och där fick jag äntligen frulle. Jättegott!
Innan doktorarna fick mig att sova så var min syresättning ner mot 80 och lite därunder. När jag sov fick jag sån där extraluft in genom min näsa. Senare där uppe på avdelningen så mättes min syresättning igen och då var den 88 i fot och 84 i handen.
En stund efter att jag fått min frulle så åkte vi hem. Åh så skönt det var att få åka från sjukan.
De bilder som tagits på sjukan på min kropp ska nu skickas till Göteborg så dom vet hur jag ser ut inne i min kropp före operation.

Senare på kvällen kom Alex och vi lekte men jag var lite trött. Jag var hos Alex i för några dagar sedan och då lekte vi med hans leksaker. Hur kul som helst. Jag fick även testa hans nya lekpryl som man sitter och åker nerför, JÄTTEKUL.

Nu ska jag sova igen men den här gången utan några dumma doktorar som sticker mig i händerna. Natti

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post155

8 okt

2009Posted by Linus Thu, October 08, 2009 22:38:32

Idag kom fammo o faffa hem till mig. Jag fick strumps till mina fotar och mina hander, som man har på sig när man är ute. Fick ha dem på mig när jag o paps for till sjukan. Tack fammo o faffa!

Var alltså på koll idag på sjukan hos Marie. Syresättningen låg på 91/88 samt att jag inte hade ökat så mycket i vikt - 10 470, vilket inte e så konstigt jag har ju inte varit frisker. Nu fungerar det bättre med luften in och ut ur min kropp men däremot så vaknar jag på natten av att jag hostar. Om några veckor ska jag in på röntgen, Göteborg vill ha bilder på hur jag ser ut innanför och då verkar det ska bli en hel dag på sjukan. Usch då.

Pap har lovat att jag ska få åka o leka med Alex imorgon. Det ska bli jättekul för det var länge sedan jag var till honom. Hoppas jag får testa hans nya lekpryl.

Natti

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post154

6 okt

2009Posted by Linus Wed, October 07, 2009 00:02:41

Förstod väl att det inte skulle vara någe kul på BVC. Maria stack mig TVÅ gånger med den där onda, hemska saken. Tydligen får man såna där sprutor för att man inte ska få konstiga sjukdomar. Först var hon osäker om jag skulle få sprutan för tydligen ska jag få ännu fler onda sprutor om några veckor och då var jag tvungen att få dessa nu för annars skulle jag inte kunna få de andra. Ont gjorde det.

För någon dag sedan när jag vaknade så var allt i samma färg ute - vitt. Mam sa att det var snö som kommit. Jag kommer ihåg förut en gång så åkte jag sån där plastmojäng på den vita snön, undrar om det är samma snö som kommer nu och om det går att åka plastmojäng... Jag fick iallafall inte gå ut och testa eftersom jag fortfarande är lite sjuk och har problem med luften som ska in och ut i min kropp.

Igår var det tåtkalas här hemma. Min mam fyllde fasktiskt år och jag fick smaka både tåta och nåt som kallas för bulle. Det var kul för min kusin var oxå här, så vi lekte. Det var massa dagar sedan jag fick leka med honom eftersom jag varit sjuk och han oxå. Vet ni, Alex har visst fått en kulig leksak som man kan åka fort på, den vill jag oxå åka på.

En kväll skulle min mam o pap bort och jag fick inte följa, så då kom min moffa till mig. Jag tycker jättemycket om min moffa. Vi lekte och hade kul men sedan var det sovdags för mig och nästa gång jag vaknade så var inte moffa kvar.

Jag o pap brukar leka under den man går på för att gå till andra våningen. Alltså jag är under och gör titt-ut och pap står framför och skrattar.

På torsdag ska jag till sjukan igen på koll, tror jag. Ni som undrar om jag hört något mer om operation, så nej ingenting. Vet att jag ska göra nån typ av röntgen, får kanske höra nåt på torsdag.

Natti

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post153

1 okt

2009Posted by Linus Thu, October 01, 2009 08:53:49

Hoppsan det var ett tag sedan jag skrev nåt här...

Mam är borta. Jag har letat överallt men hon finns inte här hemma. Pap säger att hon är på jobbet och lär ut datorsaker och inte kommer hem förrän i morgon. Vet ni, jag tränar på att säga mam och det går nästan.

Dom senaste dagarna har jag mått konstigt. Det är svårt att andas för det känns som om det sitter något i vägen så luften kan inte komma in. Dessutom har det kittlat konstigt och runnit ur näsan. Det är jättejobbigt, blir så jobbigt att sova oxå.

Förra veckan var jag till Marie och kollade läget med min syresättning. Jag låg på topp igen - runt 93. Dessutom hade min matchvikt ökat till 10440 men det var ju innan luften slutade komma in. Göteborg vill ha en röntgen innan dom bestämmer nåt. Jaha jaha.

Jag o pap for till stugan förra veckan och lämnade mam hemma några dagar, sedan hämtade vi henne i vem dal. Det var jättekul att se mam igen. Jag var fick leka rätt mycket med fammo o faffa. Vi hade jättekul.

Måste ju tacka för jättefina 1-årskläder som jag fått. Tack Måd! Tack faster Anette, kusin Jocke och Mats! Tack mam o paps kompis på jobbet Jenny!

Imorgon ska jag till BVC. Vet inte riktigt vad vi ska göra där men jag tror att det kommer att göra ont.

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post152

15 sept - FÖDELSEDAG

2009Posted by Linus Tue, September 15, 2009 21:55:57

Grattis på mig själv! Idag har jag funnits i 1 år. I morse innan mam for iväg till sitt jobb så fick jag paket av mam o pap. Jag fick lite kläder, bland annat en sån där med armar men utan ben och som spänns vid blöjjisen och det stod AC DC på den, konstigt att mams namn var med men inte paps, undra vem DC e... Sedan fick jag även en jättecool mugg som jag ska ha när jag ska dricka nåt och en helt egen tefon så nu kan jag ringa till Alex för han har ju oxå en, även om hans bara har fyra knappar. I allafall - tack mam o pap.

Lite senare kom även fammo o faffa så då lekte jag med dom. Fammo o jag var ute o gick, ja eller jag åkte ju i barnisen. För att fammo inte skulle behöva gå mer så tog jag o sov en stund. Vet ni, sedan fick jag äta tåta med fingrarna. Det var jättegott. Tack fammo o faffa för strumpsen och den roliga leksaken!

Igår var jag o pap och lekte med en massa andra barn o mam o pappisar. Jag åkte i barnisen dit. Alex o mos AL var oxå där. Dom andra barnen sprang runt men jag kan ju inte det än så pap hjälpte mig runt där i skogen. Det var i allafall kul att vara där.

Imorgon ska jag o pap in på sjukan till Marie för koll igen och efter det hörde jag nåt om att momma ska leka med mig. Kul.

Grattis igen på mig själv!

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post151

13 sept - Kalasdag

2009Posted by Linus Sun, September 13, 2009 22:57:07

Idag har jag haft mitt första kalas och det var jättekul. Mam hade bakat tårta som även jag fick smaka. Åh så gott.

Jag fick jättemånga paket som hade papper i olika färger runt sig. Undrar varför man har papper runt när man ändå måste ta bort det för att se vad som är i paketet. Jag fick i allafall hjälp att öppna paketen.
I ett paket som var stort fick jag en sån där blå bil som jag önskat mig. Jippi, även om jag inte ser så glad ut på bilden så blev jag fasktiskt det.
I ett annat paket som var mindre låg den här mössan. I vinter blir jag en cool kille med ett varmt huvud.

Tack momma, moffa, mos AL, mobo Jan, kusin Alex, mos Ag, mobo Ante, mammos Inger, mamkusin Tomas, mamkusinbarn Leona, fadderpaps Per, mina kompisar Joel o Frida o deras mam o pap, Börje o Hjördis för alla för jättefina paket.

Det var jobbigt att ha kalas, tog och slumrade till under middagen...
I morgon ska jag leka med mina nya saker.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post150

11 sept

2009Posted by Linus Fri, September 11, 2009 20:08:01

Sista två dagarna har jag inte varit helt kry. Blir så där varm och tempometern visar att det är varmare inne i kroppen än det ska vara. En gång när mam mätte så visade tempometern 38,8. Eftersom det är varmare än det ska vara, så får jag meducin - avleon eller nåt. Det är ganska jobbigt att sova när kroppen är så varm, jag vaknar flera gånger. Dessutom verkar min mage inte heller må bra. Jag har ju kalas på söndag. Mam sa att min kompis Ludvig inte kommer för han är sjuk. Jag får ju inte vara sjuk för då får nog inte jag heller komma. Mam o pap säger att jag inte är sjuk utan dom tror att det är fler bitsaker i munnen på gång.
När pap var in på sjukan med mig för någon dag sedan så var poxisen nere på 80 i foten och 85 i handen men Marie sa att det inte var någon fara för jag var så pigg. Idag när jag inte var lika pigg så var vi in igen till Marie och då visade poxisen 87.

Nåt som piggade upp mig igår var när han som pratar så där konstigt kom - Stefan och Jennie, Jonas o Jesper. Dom kan inte komma på mitt kalas så jag fick mitt första ett årspaket igår - en jättecool bil som låter och kör själv. Tack Stefan, Jennie, Jonas och Jesper! Vet ni vem som ville ta min leksak? Ja precis, Alex.

Innan vi for på sjukan i onsdags så var jag o pap in på paps jobb och fikade. Jag fick smaka en sån där gul sak som gör att hela ansiktet drar ihop sig men jag tycker fasktiskt det är gott.

På dagarna när mam inte är hemma så hittar pap på saker att göra. Nu försöker han lära mig att gunga till en sång som jag egentligen inte tycker är så bra. Försöker göra som honom - gunga och röra på huvudet fram o tillbaka, inte så lätt och jag vill inte visa mam förrän jag kan bättre. Jag får även leka med Alex och vi har fasktiskt ganska kul ihop. På bilden här nere fick även moster vara med o leka men jag tyckte inte den leken var så kul.

Nu ska jag försöka sova för jag är ganska trött. Hej då.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post149

8 sept

2009Posted by Linus Tue, September 08, 2009 22:48:27

Vet ni vad som hände mig för några dagar sedan? Jag satt och lekte på golvet i vårat hus, däruppe i det stora rummet och plötsligt gör det jätteont på min kind. Jag börjar ju så klart gallskrika för det gör ju ont, mam kommer springandes och säger "nej inte en geting". Mam o pap var rädd för att mitt ansikte skulle bli större men idag syns det knappt att jag träffade på en sån där arg geting. Undra vad en geting är för något egentligen. En sak vet jag - jag vill aldrig träffa en sådan igen, den gjorde ju illa mig.

Jag o pap gör en massa roliga saker på dagarna när mam är på sitt jobb. Vi leker både inne och ute. Igår åkte vi runt i den lilla bilen. Den bilen är mycket roligare att åka för jag ser mer i den än i den stora bilen.

Imorgon ska jag o pap in till sjukan för att kolla min syresättning igen. Känner mig fasktiskt rätt pigg så jag tror att poxmojängen kommer visa lite högre den här gången.

Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post148

3 sept

2009Posted by Linus Thu, September 03, 2009 22:59:44

Orkade inte skriva igår. Kände mig fortfarande lite trött efter besöket på sjukan.
Min syresättning låg på 92 i foten men endast 85 i båda händerna. Det betyder att det har börjat sjunka nu. Får väl se vad som händer men jag tror inte själv att det är dax för operation än. Ultraljudet visade samma som tidigare. Suck mitt trasiga hjärta hade inte lagat sig själv den här gången heller... Johanna och Estelle körde runt på min mage med ultraljudsmojängen medans jag mådde toppen, undra om den där meducinen jag fick hjälpte till. Mam o pap skrattade i alla fall åt mig, vet inte om det var blåsljuden jag gjorde med munnen som fick dom att skratta.

Första bilden är jag i rummet som jag oftast är i. Marie ville nog inte vara med på bilden för hon tittade åt andra hållet när mam tog bilden.
På den andra bilden har jag nyss gjort klart ultraljudskollen o sitter o väntar på Johanna.

På sjukan finns en rolig sak som man kan leka med. Man ska skjuta på saker runt runt. Jag o pap lekte där innan jag skulle in på koll.

Igår gjorde jag, med lite hjälp av mam, såna där kort som man ska ge till dom som ska komma på mitt kalas. Ni som inte fått något får inte bli lessna för ni får ju självfallet oxå komma. Lägger ut kortet här så får alla det.

Idag har jag bland annat tittat på när moffa och mobo Janne jobbade högt ovanför mig, liksom ovanpå ett hus. Sedan var jag o mam till Alex en sväng innan jag skulle sova.

Hörs.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post147

1 sept

2009Posted by Linus Tue, September 01, 2009 22:18:17

Oj så kul jag och pap har på dagarna. Några dagar har jag fått leka med Alex och även det börjar bli kul, för nu behöver jag inte vara så rädd för honom längre eftersom även jag kan flytta på mig. Jag tränar för fullt på att ta mig fram överallt. Ibland går det inte så bra och då ramlar jag, vilket kan göra ganska ont och efter någon dag så har kroppen ändrat färg på vissa ställen. Jättekonstigt. Hittade till och med ett gömställe under bordet i rummet där tv:n står.

Mam o pap säger hela tiden att jag är så duktig att äta. Förstår inte riktigt vad de menar men visst jag äter mer nu än tidigare, kan ju kanske bero på att jag är hungrigare än förut. Inte allt för sällan så slinker en hel burk ner till middag. Har sett att det vissa dagar står 12mån på matburkarna, tror att det är bättre än 6 och 8. Maten smakar i allafall mer och den är godare än tidigare. Klart man äter mer oxå. Dessutom har jag fått en annan välling, slipper dricka den där som mam köpte på apopoteket. Den jag får nu både luktar och smakar bättre.

I helgen var jag, mam och pap till något som jag tror heter Svensta. Och vet ni, Patriks Combo var där. Dom spelade på en sån där stor bil som moster brukar köra, den var fasktiskt samma färg. Det var jättemycket folk där i Svensta. Som vanligt fick jag inte höra något utan bara titta på.

En dag i förra veckan var jag o pap in och hälsade på mam på hennes jobb. Det var kul.

Snart har jag funnits i ett år och då vet jag att man får ha kalas och äta sån där tårta. Det ska jag. Dessutom får man paket. Mam säger att man måste önska sig saker så vad jag ska önska mig... Leksaker som låter e ju kul och en sån där blå bil som Alex har. Tror mam o pap vill att jag ska önska mig kläder men det e ju rätt tråkigt. Den 13 september ska jag i allafall ha kalas, så alla som vill får komma.

I morgon är det dags att träffa mina hjärtläkare Johanna och Estelle. Tror att de ska köra med den där pinnen på min mage för att se hur mitt trasiga hjärta ser ut. Mam sa att eftersom jag är så pigg så kommer jag att få sånt där medel som gör att jag blir trött istället så att jag inte leker med ultraljudsmojängen. Om jag inte är för trött i morgon så skriver jag nån rad så ni får veta hur det gick på sjukan.

Go natt.

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post146

21 aug

2009Posted by Linus Sat, August 22, 2009 00:25:46
Oj så konstigt det har varit den här veckan - mam har inte varit hemma hos mig på dagarna. Nu är det pap som tar hand om mig eftersom mam har börjat på sitt jobb igen. Även om det varit lite konstigt så har jag o pap haft jättekul. Vi har så kul att även pap blir lite trött.


Eftersom jag inte ökat i vikt förra veckan så var jag o pap in även denna vecka till Marie för att väga och kolla syresättningen. Jag tycker ju det är godare med mat nu än jag gjort på väldigt länge och magen verkar dessutom lite hungrigare, vilket även märktes för den här veckan vägde jag 9950. Förutom att jag ökat i vikt så visade även poxisen att syresättningen låg lite högre - runt 94. Så mam o pap kan vara lugn, det blir ingen operation än på länge.


Jag har fått en egen sån där pinne att slå på den lilla bollen med - kallas visst golfklubba. Det som skiljer min klubba från mam o paps är att den e mycket kortare och känns inte som om den är gjord i samma material heller. Duger i allafall åt mig. På bilden nedanför så tränar jag att släppa ner bollen eller som det heter på golfspråket - droppa.


I tisdags var sista gången att gå på barngruppen och träffa mina kompisar men Nea var inte där. Det var en där och pratade om att man måste ta hand om sina tänder genom att använda den där borsten i munnen. O det gör jag ju för jag biter ju på den allt jag kan. Pap köpte nån gegga som ska vara på borsten som fasktiskt smakar gotta.


För att jag ska kunna gå och springa efter kusin så måste jag ju kunna gå och jag tränar allt jag kan. Men jag tycker att min vagn är lite läskig för ibland rullar det så fort att jag inte hinner med.

När jag o pap var ute på det gröna gräset så fick jag gå med min barnis, och det var jättekul.


I helgen är det bara jag o mam hemma för pap har åkt till vår stuga i Linsell. Då kanske jag får sova i mams säng. Hoppas!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post145

16 aug

2009Posted by Linus Sun, August 16, 2009 21:50:14

Inte hänt så mycket. Jag glömde ju gratta moffa här på min blogg i torsdags, så det får bli nu istället - GRATTIS MOFFA!

Min hjärtläkare Johanna ringde o sa att eftersom jag inte längre är en bäbis utan en pojke så ska jag få mer meducin. Så istället för ett halvt hjärta får jag nu ett halvt hjärta och en halv halva. Nej inte hjärta som i mitt hjärta, som visserligen är lite halvtrasigt, nej meducinen ser ut som ett hjärta säger mam men det tycker inte jag. När Johanna kört runt med den där pinnen på min mage så har iallafall inte mitt hjärta sett ut som formen på meducinen men det kanske beror på att mitt är trasigt.

Imorgon blir det konstigt här hemma. Mam säger att det är jag o pap som ska vara hemma nu på dagarna för hon ska jobba. Va konstigt det kommer att bli men säkert roligt. Hoppas jag får leka med kusin ändå.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post144

12 aug

2009Posted by Linus Wed, August 12, 2009 22:47:24

Idag har jag varit på sjukan igen hos Marie. Först var det samma sak som alltid, av med alla kläder och blöjjisen och upp på vågen, som visade samma vikt som för två veckor sedan 9690. Sedan på med blöjjis och kläder och på även med poxisen. Syresättningen visade 91-94, siffrorna var ner mot 80 men Marie trodde det var poxmätprylen som fått spel. Sedan fick jag ligga på den där hårda brädan för att kolla min längd, även om vikten inte ökat så har jag i allafall vuxit, mäter nu 78 cm.
O till slut fick jag sitta i paps knä och då fattade jag att det var spruttajm igen. Det var dax för den sista T-sprutan. Aj, aj det gör ju så ont men dom sa att det var den sista, men jag tror inte alls det var den sista sprutan jag får.

Efter sjukan så for vi till min kompis Joel som fyllde 1 år när vi inte var hemma. Jag gav honom en sån där rejserbil som jag har fast en svart. Tror han gillade den.

Jag var ju fasktiskt även på kalas i lördags. Min andra kompis Ludvig hade kalas för han fyller år, tror det är idag GRATTIS LUDVIG. Han fick små kompisar som man har när man badar. Det var varmt ute och de andra barnen de badade men jag fick inte bada för min mam. Dumma mam. Men jag fick äta nåt som heter glasstårta, oj så gott det var och så kallt det blev inne i munnen. Sån tårta vill jag oxå ha när jag fyller år.

För någon dag sedan gjorde jag pap lite arg. I rummet som är när man kommer in i huset så finns det något som kallas för trapp och den går ju uppåt i huset. Pap kom på mig när jag försökte ta mig uppför trappen, jag hade bara klarat ett sånt där steg men han blev arg ändå. Vaddå, mam o pap springer ju upp och ner hela tiden varför får inte jag försöka... Eftersom jag inte fick klättra i den där trappen så testade jag att ta mig upp på mojängen som det ligger skor på och hänger kläder på. Även denna gång kom pap på mig när jag står ovanpå skona och håller fast mig i nåt vitt hårt som visst kallas för element. Det är kul att krypa runt och ställa sig upp men det är inte alls lika kul när man ska ner på golvet igen.

I morgon fyller moffa år. Oj så mycket kalasande det är.

Hörs! Psst - jag lägger in lite bilder i mitt fotoalbum...

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post143

6 aug

2009Posted by Linus Thu, August 06, 2009 22:59:02

Jag är i vår stuga och vet ni det är fasktiskt inge kul att sova. Mam o pap tycker nog att jag är jobbig men jag tycker fasktiskt det är roligare att stå upp och försöka gå istället för att sova. I natt lyckades jag få sova i paps säng, hihi.

Igår innan vi for hit ner till stugun, så gjorde jag nåt som riktigt skoj. Först blev jag lite misstänksam men insåg att det skulle bli kul. Pap skulle ut och köra den där grejen som låter massa och äter upp gräset runt huset och då fick jag sitta på paps rygg i en typ väska. Det var jätteroligt men eftersom jag var så trött så råkade jag somna istället. Hoppas jag får åka mer i den där ryggväskan.

Vet ni, för någon dag sedan fick jag ju en ny bil och nu har jag även fått en annan pryl, typ en vagn. Har inte riktigt förstått vad jag ska göra med den men tror tanken är att jag ska använda den när jag går. Pap la massa såna där böcker fram i den och eftersom jag inte fattade vad jag skulle göra så satte jag mig bredvid och började bläddra i böckerna istället.

Mina skumma utslag gjorde att jag fick komma till ett nytt ställe på sjukan, hudmottagninge, o träffa en ny doktor. Nu smörjer mam o pap med en annan salva, får väl se om det blir någe bättre.

Så skönt att det där ståke är slut, för det var fasktiskt inge roligt att ha mina gröna saker för öronen som gör att jag inte hör nåt. I söndags var jag, mam o pap och lyssnade på Patriks Combo igen, ja jag fick ju inte höra utan mest tittta. Dom e jättebra.

På lördag ska jag få gå på kalas, min kompis den där jättelilla killen som bodde på spädbarnsavdelningen samtidigt som mig, Ludvig, fyller 1 år. Skulle ha varit på kalas även igår men mam o pap tog ju med mig till Linsell istället. Grattis i efterskott Joel, jag kommer en annan dag.

Längtar hem för det är mycket större där än här. Hoppas vi åker hem imorgon.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post142

29 juli

2009Posted by Linus Thu, July 30, 2009 00:15:07

Så har jag varit inne på sjukan igen, på koll alltså. Äntligen var Marie tebax. Eftersom jag e lite större nu än tidigare så kan jag inte längre ligga ner när jag ska vägas, får liksom inte plats. Jag får sitta i vågen istället och då finns det så mycket som jag inte sett förut som går att dra i och pilla på, vilket gör att det tar visst lite längre tid för vågen att "stanna". Till slut så stannade i allafall vågen på 9630, se där ja.
Poxisen var lite busig idag för på foten började den med att visa 73 men eftersom handen visade 91 så trodde inte Marie på första siffran. Hon satte poxisen på min fot igen och då hade den busat färdigt och visade även den 90-91. Alltså jag ligger stadigt på 91 i syresättning, känns ju rätt ok.
Sedan fick jag, mam o pap vänta en stund på den läkarn Estelle så då lekte jag o pap med en sak som lät olika. Jag har ju fått nå skumma... utslag heter det visst, vid kissprylen alltså under blöjisen. Så nu ska mam o pap gegga på nån smörja så får vi väl se om det bli bättre. Sedan började de prata om nån sjukdom som många tydligen kommer bli sjuk i under hösten. Men för att jag inte ska bli sjuk ska jag visst få en eller två sprutor mot den sjukdomen och troligtvis kommer mam o pap oxå få sprutor. Ska dom där hemska sticken aldrig vara över... ajaj.

Jag sov hos momma o moffa i natt. Det är kul att vara hos dom men dom har ju så trångt så det var roligt att komma hem och kunna rejsa runt med gåstolen utan att köra in i saker hela tiden.

Vet ni, min önskan om en ny bil funka. Idag var vi på det där roliga stället som har så mycket roliga saker - Barnens Hus. Och då köpte mam o pap en ny bil till mig. Den låter inte så där som Alex bil gör men den e jätte bra och så har den en telefon så jag kan ringa vem jag vill. Dessutom går det att gå bakom bilen och hålla i sig, visserligen var det rätt vingligt med det gick.

Om ni inte sett mitt tidigare meddelande här på bloggen så klicka här istället - mina ljud. Jag visar lite hur jag kan låta. Haha tycker fasktiskt jag är rätt rolig.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post141

27 juli

2009Posted by Linus Mon, July 27, 2009 22:32:00

Idag har det varit en tråkig dag. Trots att jag gjort allt för att mam o pap ska fatta det så blev det inge bättre. De tog med mig ut i barnisen på golfbanan, tror ni att det finns mycket att titta på där - svaret är nä. Fadderpaps kom förbi nu ikväll och det var ju fasktiskt kul. Jag fick en sån där rädda-kläderna-från-mat-lapp och en plastsak som man ska dricka ur, inte nappflaska utan den har typ två öron på varje sida. Tack fadderpaps!

Min kusin, han den bråkiga, har ju en bil som jag brukar få åka på när jag är där hos han. Den är jättekul att åka runt på. Visserligen inte så kul när Alex skjuter runt mig på den, för han fattar nog inte att det inte är kul att åka rakt in i saker som står i vägen.
Men i allafall så fixade mam typ en sån där bil till mig, en som moster Ag åkt runt på. Undrar om hon hade den före den där stora gula bilen som hon har nu, ja så måste det nog vara. Det är lite tråkigt för när jag sitter på bilen så kan jag inte åka, mina fötter når liksom inte ner. Jaja mina fötter blir väl större nån gång så jag kan åka framåt. Bilen går att använda som stöd när jag ska gå, man kan putta den framför sig. Alex bil är mycket bättre för den kan jag åka på och är lättare att hålla i när man går.

För någon dag sedan var jag, mam o pap på något som verkar kallas för stråke. Det är massa plasthus som folk köper mat och dricka i och sedan står någon och sjunger i flera av plasthusen. Mam o pap åt mat på ett ställe och då fick jag smaka lite bröd.

Sedan var vi på ett ställe som inte hade något plasthus utan det var liksom öppet och där spelade paps polare Patriks Combo. Jag känner oxå han som sjunger och han som sitter där bak och slår på saker för jag har hejat på dom.


Eftersom jag var lite trött så passade jag på att sova när vi var där.

Någon kanske undrar hur mitt trasiga hjärta mår, så kan jag bara säga att allt känns bra. Jag ska till sjukan på koll på onsdag och sedan blir det nog ett ultraljud hos Johanna om några veckor. Men just nu mår jag bra.

Hoppas det blir en roligare dag i morgon. Då ska jag visst vara hos momma o moffa och det brukar vara roligt.

Tjingelingis

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post139

18 juli

2009Posted by Linus Sat, July 18, 2009 22:03:44

Igår var jag hos fammo o faffa men det var faster Anette passade mig. Mam o pap var ju o spelade sån där golf. Jag var så snäll och skötte mig så bra, måste ju visa min bästa sida, sov flera gånger. Det var jättekul så jag märkte knappt att min mam o pap inte var hos mig. På kvällen var vi hos Ulf o Eva och sedan ville jag inte sova.

Idag har jag tittat på en massa människor, först här i Linsell där det var folk som sålde saker, gamla saker tror jag det var för de såg inte så nya ut. Där fick jag smaka gröt som pap hade köpt. Det var inte alls sån där gröt som jag brukar äta den här var... annorlunda. Tydligen heter det flötgröt.
När vi gick därifrån så skulle vi ta en väg som var snabbare. Jo just...

Sedan for vi med bil jättelänge och det var jättevarmt för den där lampan däruppe lyste rakt på våran bil. Till slut var vi framme på ett ställe som jag tror heter heddal eller nåt. Där var det ännu mer folk och ännu fler som sålde prylar men dom sålde nya prylar. Dessutom fanns det såna där åka-runt-saker som jag vill åka när jag bli äldre. I en sån där åka-runt-sak satt två äldre ... (mam vad var dom)... just ja damer och jag tror att de egentligen inte ville åka för de såg lite rädda ut, undrar varför dom åkte då.

För någon dag sedan så var jag o pap ute och åkte barnvagn, ja eller jag åkte och pap körde, då stannade vi hos några som bor nästan hos oss. Dom hade flera barn som jag lekte lite med och sedan fick jag saft och det var jättegott. Förutom saft så fick jag även en plastsak som man sätter upp högt upp och så kan jag sitta och gunga fram och tillbaka. Den här plastsaken tog pap med till stugan så jag har gungat i den och det är så roligt.

Här vid våran stuga så flyger det runt en massa kryp som inte är så snälla för de bits. Jag förstår varför mam inte vill att jag ska bita henne för nu vet jag att det nog gör ont eftersom krypen gör ont när dom biter mig.

Hörs

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post138

16 juli

2009Posted by Linus Thu, July 16, 2009 21:48:51

Nu är jag, mam o pap i vår stuga. Vi har varit o hälsat på hos faffa men fammo var inte hemma. Det var lite fullt i bilen inte jättefullt men ganska. Förutom att min barnvagn låg längst bak i bilen så lastade pap även in deras stora väskor för de där långa pinnarna som man slår på vita bollar med och dom tar ju lite plats. Tror att mam o pap ska spela med dem imorron, hörde nåt om att jag ska vara hos fammo o faffa men att faster ska passa mig. Får väl se i morron va som händer.

Var en sväng på sjukan idag, fortfarande inte min sköterska Marie, vanlig koll och så fick jag en spruta igen. Sprutan gjorde sååååååååååå ont. Min vikt var 9365, längden 76 och poxisen visade 92-93 i hand o fot.

Jag tycker fortfarande inte att det är så kul att äta annat än välling. Mam o pap försöker med all möjlig mat men efter att jag försökt med nej tillräckligt många gånger och dessutom har kladdat ner mig, dom och allt annat så ger de upp och fixar lelle istället, haha.

Har länge velat förstå hur man gör för att gå, det är ju så vingligt och svårt att ta mig upp på mina fötter utan hjälp. Idag kämpade jag hårt för att det skulle gå och till slut kom jag fasktiskt upp en gång på mina fötter, visserligen tog jag soffan till hjälp. Det var ganska jobbigt men nu kanske det går lättare när jag nästan förstår hur man ska göra.


Just ja måste ju berätta att jag håller på få en tand till där uppe. Har kommit på att det är ganska kul att bita mam, hon säger "aj så får du inte göra" varje gång...

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post137

7 juli

2009Posted by Linus Tue, July 07, 2009 22:37:49

Jag har inte så mycket att skriva om idag förrutom att jag tycker inte det är någe kul att sova. Jag gör allt för att få vara vaken så länge som möjligt. Tror egentligen inte att jag FÅR utan snarare att min mam o pap inte orkar höra mitt gnäll så därför slipper jag sova. Igår orkade jag inte hålla ögonen öppna längre när klockan var elva men ikväll bestämde jag mig för att sova före det där sångprogrammet börjar på tv. Mam o pap tror jag blivit rädd för att sova men egentligen är jag rädd för att jag ska missa nåt medans jag sover.

Jo just ja - tant Malla kom ju förbi idag. TACK Malin för jättefin pyjamas! Den ska jag ha när jag vuxit i den. Det var samma björn på pyjamasen som hänger ovanför mitt blöjbord - Bamse.

Hoppas inte jag missar nåt nu när jag sover...

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post136

5 juli

2009Posted by Linus Sun, July 05, 2009 11:36:51

Några dagar har gått sedan jag skrev förra gången och jag har gjort lite saker.
Först o främst har jag varit på kontroll på barnmottagningen och den här gången var det sköterskan Anna som kollade mig. Min vanliga sköterska Marie hade sommarledigt. Men Anna var jättesnäll hon oxå. Som vanligt togs mina kläder inklusiva blöjjen av och jag skulle ligga på vågen men hallå den börjar nog bli lite för liten för mig, så jag satt på vågen den här gången istället. Ooops över nio kilo - 9150 - inte illa men så har jag ju faktiskt ätit rätt duktigt. Poxisen visade att jag hade en syresättning på 91 i både hand o fot.

Pap har fixat så jag kan plaska ute på det gröna nu. En dag var det jättevarmt ute och då kom kusin och hans mam. Vi badade och det var kul men lite kallt. Kusin han har var ju helvild, som vanligt.

Igår när vi var hos kusin, fick jag en egen stor bit av sånt där som mam o pap brukar äta till frulle, tror det kallas för brö eller nåt. Det var jättekul att få tugga och leka med. Jag, mam o pap var till ett ställe igår där det var mycket folk och saker, kanske det heter marknadad. Mam o pap köpte kläder till sig själva och jag fick inget men det gjorde inget för det var kul att titta på folk. Roligast att titta på var när barn satt i saker som åkte runt, runt. När jag blir större vill jag oxå åka i såna saker, och hoppas att det går fort för det skulle vara så kul.

Vi var även på fikaställe, tror mest det var för att mam o pap skulle försöka få i mig mat men haha det lyckades dom inte så bra med.

Jag tycker inte det är så kul att bli matad med sån där sked längre utan jag vill äta själv. Tyvärr kan jag ju inte äta med sked så mam o pap ger mig sånt som jag kan pilla på med själv. Dels får jag små, gröna, runda saker som e jättesvåra att plocka upp och oftast har jag lyckats tappat dom innan de har kommit in i min mun.

Igår var jag vaken jättelänge, nästan längre än mam o pap. Jag ville helt enkelt inte sova och för att inte mam o pap skulle somna före mig så skrek jag jättehögt och jättelänge, till slut orkade jag inte längre utan gav upp och somnade. Tror att klockan hunnit bli ny dag. Måste nog gå o sova tidigare idag för jag var så trött imorse när jag vaknade.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post135

29 juni

2009Posted by Linus Mon, June 29, 2009 14:04:39

Usch så varmt det är. Kan ingen släcka den där lampan som lyser så varmt? Jag kan ju inte sova, sista dagarna har mam o pap haft svårt att få mig att sova. Dels är det ju jätteljust och sedan jättevarmt, vem vill sova då...

Jag har fått en ny stol att sitta i när jag åker bil. Den är jättefin och så skön att sova i när jag åker bil.

Jag, mam o pap har varit ute hos momma o moffa i helgen. Jag fick vara där först för mam o pap skulle spela golf med nån snubbe, sedan kom även dom ut och vi sov över där. Moffa behövde hjälp ute runt huset så medans pap hjälpte till så fick jag bland annat åka runt i gåstolen ute. Det var kul för det gick att åka rätt fort.

Idag kom fammo o faffa förbi hos oss. Jag o fammo busade ute på det gröna.

Om någon dag ska jag till barnmottagningen igen för kontroll men jag mår så bra just nu så ingen tror på att mitt hjärta är trasigt.

Pap har köpt en stor plastmoj som jag kan ha ute på det gröna och bada i. Alex hade en sån ute hos momma o moffa men den var lite för stor så jag vågade inte bada i den. Pap, pap fixa så jag kan bada då...

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post134

24 juni

2009Posted by Linus Thu, June 25, 2009 00:04:53

Det har inte hänt så mycket. Jag åker runt i min gåstol och kör på allt som kommer i min väg. Står mam eller pap i vägen ja då får dom känna av det oxå. Tycker att mam o pap ska flytta på alla prylar och kanske bygga om lite så att jag har lättare att komma fram med min gåstol.

Min mam o pap e så dum, de sätter mig på golvet och sedan får jag sitta där och ingenstans kommer jag ju. Men jag har fasktiskt kommit på ett sätt att förflytta mig - om jag sätter händerna på golvet mellan mina ben och trycker till så förflyttar jag mig ju fasktiskt. Visserligen kommer jag ju bara bakåt men jag behöver ju iallafall inte sitta still på samma ställe hela tiden. Men det e ganska jobbigt, gåstolen är bättre.

Idag var jag o pap ute och jag fick sitta i det där gröna utanför huset. Det är jättekul att pap är hemma.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post133

22 juni

2009Posted by Linus Mon, June 22, 2009 23:01:01

Oops så många dagar sedan sista jag skrev här...
Visst nämde jag att jag skulle till barnmottagningen på ultraljud. Dom måste ha gett mig något för jag blev sååååååååååå trött och började skratta åt mam. Det var Johanna och den andra hjärtläkaren Estelle som gjorde undersökningen och sedan var det en skum tant från Fhlips nånting, som pratade om ultraljudsmojängen hela tiden. Hon sa inget om mitt hjärta men avbröt Johanna hela tiden när hon körde pinnen över min mage. Hur som så visade bilderna inget nytt - mitt hjärta är fortfarande trasigt. Jag hade ökat lite i vikt, vägde 8700 och längden var 74 cm. Det som minskat var syresättningen som låg på 91 i handen men man vet ju aldrig med mig nästa gång kanske jag får upp värdet till 96 igen. Förutom den vanliga kollen och ultraljudet så var jag o mam ner till apopoteket och hämtade nån meducin, Testnåt, som jag ska få tre gånger. Det gjorde ont för Marie stack in meducinen i benet - AJ.

Jag, mam, kusin o moster har ju faktiskt varit o tittat på hästar som springer runt, runt med en vagn bakom sig igen. Kusin har en typ faddermam som heter Madde och hon tyckte att vi skulle gå för det var Bassedag. När jag var på sjukan så fick mam o pap bland annat fika av något som heter Bassestiftelsen och nu var det en dag för att få ihop pengar till den stiftelsen. Mam köpte fasktiskt en Bassepin till min blöjväska.

Det blir lättare o lättare att tugga på sånt som ska ner i magen. Det har kommit en till sån där tand till i min mun. Nu har jag en,två nere och en,två,o en till där uppe.

Jag har sovit borta för första gången, utan min mam o pap, ja förutom tiden på sjukan. För några dagar sedan sov jag hos momma o moffa och det var jättekul. Jag försökte sköta mig och vara duktig, satt till och med upp i sängen och väntade snällt när momma kom ner på morgonen. Vilken tur att mam o pap hade skickat med gåstolen så jag kunde rejsa hos momma o moffa. Visserligen var det mycket svårare att komma fram hos dom för det är inte lika mycket plats men jag gjorde så gott jag kunde.
Hemma så kör jag jättefort i min gåstol, vilket känns när när det tar stopp mot saker som står i vägen. Då blir det lätt små färgade märken fram runt mitt streck på magen.

Det är jättekul för nu är både mam o pap hemma på dagarna. Pap är så där ledig som vuxna visst brukar vara på sommaren o sedan säger han att han ska vara hemma med mig ända till jul. Undrar hur länge det är, när är det jul...? Mam ska visst börja jobba men det är inte än som tur är.

Hörs

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post132

13 juni

2009Posted by Linus Sat, June 13, 2009 23:23:32

Berättade ju i går för er hur duktig jag blivit på att rejsa runt i gåstolen. Idag när mam höll i mina armar och jag stod upp förstod jag hur man gör för att gå - man flyttar ju ena foten framför den andra och sedan gör man lika fast med andra foten. Ganska ostadigt var det men jag förflyttade mig fasktiskt framåt, jaja mam höll i mig men jag gick själv. Duktigt av mig va?! Mam o pap säger att jag ska använda hela foten och inte gå på tå men det funkar fasktiskt att gå på tå oxå. Med lite träning kanske jag kan springa ikapp med kusin snart... eller rätt mycket träning behövs nog. Alex se upp för snart springer jag ifrån dig.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post131

12 juni

2009Posted by Linus Fri, June 12, 2009 23:52:11

Nu e Alex äntligen frisker, så igår var jag o mam dit en sväng. Tror att kusin tyckte det var kul för han försökte klättra in till mig i babystolen och typ krama mig. Jaja så kul var det inte att få in hela stora kusin i min snart urväxta barnbilstol.

I onsdags var det sjukan igen och jag fick fasktiskt beröm av mattanten för jag äter så duktigt. Vågen visade att det stämmer - 8555. Poxisen visade att syresättningen ligger runt 94-96 inte illa. Efter att vi varit på sjukan så träffade vi den pyttelilla killen som låg på 109:an samtidigt som mig - Ludvig och hans mam Anna-Lena. Jag var lite trött efter allt beröm på sjukan så jag tog och vilade mig en stund, så jag sov större delen av fikat med Ludvig. När jag vaknade såg jag att han faktiskt blivit lite större. Mam säger att han är någon månad äldre än mig fast egentligen är han två månader yngre, äh jag fattar inte hur det går till.

Oj oj ni skulle bara se hur fort jag kan ta mig fram i gåstolen. Tror jag börjar fatta hur man ska flytta de där två benen - ett i taget funkar bättre än båda samtidigt. Det blir liksom mindre studsigt om man tar ett och ett. Gåstolen är jättekul att åka runt i men det tar ju stopp överallt och sedan så fastnar jag ju överallt. Jag måste träna lite mer på att vända för det blir liksom stopp.

Idag behövde moffa tröstas lite så jag gjorde så gott jag kunde. Stackars moffa.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post130

9 juni

2009Posted by Linus Tue, June 09, 2009 09:27:19

Jag har fått två små vassa saker till i munnen. Nu vill jag äta på allt, har mam sin arm ivägen så kan det råka bli ett smakprov där. Det e lite lättare att tugga mat när det är lika många tänder uppe som nere i munnen. De sista dagarna har jag fasktiskt ätit jätteduktigt, försöker äta ikapp det jag inte åt förra veckan. Jag ska ju till mattanten imorgon igen och vill ju visa att jag kan faskiskt äta jag oxå, hoppas att även Maries våg visar det.

Pap är nånstans med jobbet så i natt får jag nog sova i mam o paps säng. Jippi! Appråpåpå sova så har jag sista nätterna låtit mam o pap sova. De säger att när min mage är ok så äter och sover jag bra, kan nog kanske vara så.

Min kusin har varit sjuk, han påstår att det är jag som smittat honom mäh, så jag har inte fått leka med honom på flera dagar, det tycker jag är trist. Även om han är lite jobbig ibland så är det tråkigt när jag inte får vara med honom. Alex du måste bli frisker nu så vi kan leka!

Senare idag ska vi till bäbisgruppen o träffa mina polare, hoppas dom är där.
Nu är det snart dax för gröt.

Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post129

6 juni

2009Posted by Linus Sat, June 06, 2009 20:10:21

Idag har jag varit på travet med mam, pap och fader farah. Jag var lite trött så jag sov större delen av tiden vi var där. Men när jag vaknade fick jag vara längst av alla, jag satt längst upp på paps. Det var jättekul.
Kolla vilken cool kille som var på travet,

Igår var jag på mam o paps jobb för de hade nåt partaj. De åt mat som legat över eld och blivit brunsvart, tror att det kallas för grilla. Det är så skoj att få vara med på sånt här.

Mindre skoj är min mage. Slog ett rekord idag - tre bajblöjs på mindre än en timme. Gäller ju att köra lite med paps så han lär sig tills dess att mam ska börja jobba, fniss. Magen är inte helt ok, mat som mam o pap lyckas få i mig kommer ganska snart ut... där bak eller samma väg som den kom in. Förhoppningsvis kommer magen funka bättre när mitt hjärta har lagats, när nu det blir.

Det har vajat massa blågula tygbitar lite här o var idag, tydligen brukar det göra det på den här dagen varje år samt att man brukar sjönga en sång om nån fri gamling.

Jag har precis varit duktig och ätit upp nästan all välling, det var ju den goda vällingen. Mattanten på sjukan fixade ju en välling som mam hämtade på apopoteket och den är inte lika god. Nu ska jag sova. Natti.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post128

3 juni

2009Posted by Linus Wed, June 03, 2009 23:16:45

Det är något skumt med min kropp, ja förutom ett trasigt hjärta. Sedan några dagar har jag till och från varit så där varm inne i kroppen igen, temppinnen har visat 39,2 som högst och min mage verkar ha lagt av. Allt jag äter, vilket visserligen inte är så mycket, går rakt ut i blöjjen. Det räcker med att jag släpper ut lite luft så kommer det med bajja oxå. Eftersom jag har en mam som överreagerar på det mesta när det gäller sjukdom, så hamnade vi på ett ställe på sjukan i måndagskväll som jag faktiskt varit en gång på tidigare men den gången låg jag i en plastlåda på väg till Göteborg - akuten. Jag, mam o pap satt jättelänge o väntade på allt möjligt, först stod mam i en kö o väntade, sedan väntade på att en sköterska skulle komma o ta vikt mm på mig, sedan väntade vi på läkaren, sedan på två sköterskor som tog syrabas (typ blodprov) på mig och sedan fick vi vänta på läkare Gustaf igen. Därefter fick vi åka hem med diagnosen magsjuka. Jag har inte magsjuka det är nåt annat skumt, det vet jag. Mam o pap har försökt få i mig vatten som smakar både sött och salt.

Igår mådde jag bättre men i dag var det dax för en ökning på temppinnen igen - 38,7 och det där i blöjjen fortsätter. Det har bytts ganska många blöjor på mig idag, fniss. Det slutade med att min hysteriska mam ringde Marie på barnmottagningen och vi åkte in. Eftersom jag har diagnosen magsjuka så fick jag o mam inte sitta i rummet där alla andra väntar utan vi fick sitta där jag brukar träffa Johanna - ultraljudsrummet. Vi fick sitta där o vänta ganska länge innan det beslutades att vi struntar i läkarn (då kom pap oxå) och Marie tog ett CRP (blodprov igen) för att se om jag hade några baskilusker i kroppen som inte ska vara där. Provet visade inget. Men vaffö mår jag inte bra då. Vågen visade däremot att jag minskat 100 sedan förra gången, matchvikten var idag 8400. Pap har ikväll försökt mata mig men jag känner mig inte så sugen på käk.

Ska försökt sova bort det sjuka i min kropp så i morgon när sköterskan Marie ringer så kan mam svara att jag är frisker...

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post127

30 maj

2009Posted by Linus Sun, May 31, 2009 00:06:47

Jag säger bara - oj så varmt. I veckan var det inne i kroppen det var varmt men idag har det varit utanpå. Den där utelampan kan visst lysa väldigt varmt och gör att kroppen blir alldeles blöt o slibbig. Usch. Fick sitta ute på det gröna utan för mommas hus idag. Det var jättekul, ja förutom att kusin var så där jobbig som han är.

Det gick bra på mitt sjukisbesök för någon dag sedan. Matchvikten har ökat till 8500 gram och har även vuxit 0,5 cm. Sköterskorna Marie och Annika var jättetaskiga mot mig, de stack mig i händerna för att sno mig på blod. Jag var så trött att jag somnade och då passade dom på och lyckades. Mam säger att det inte är någon fara för jag har mycket mycket mer blod. Hoppas verkligen det...
Träffade även matttanten Helene och hon berömde min mam för att ha skött min matdagbok så bra. Matdagboken visade att även jag varit duktigt och ätit rätt ok, ja iallafall bättre än vid förra mötet med Helene. Kanske bäst att fortsätta skärpa sig och äta duktigt om jag vill bli större. Jag ska få en välling som man köper på samma ställe som meducinen. Den ska visst göra att jag inte kräks lika lätt efter att jag ätit. Ja jag har då alla möjliga problem jag.

Igår var jag med mam och moster o tittade på massa hästar som sprang runt och såg fina ut. Då träffade jag faktiskt barnsköterskorna Annika och Helene, två av de som tog hand om mig o mina föräldrar när jag var nyfödd och bodde på spädbarnsavdelningen. Dessutom träffade jag en sköterska till idag på stan, tror hon heter Bitte. Alla tre tyckte att jag blivit stor.

Eftersom pap är borta över helgen så får jag sova i mams säng. Det är så härligt och jag sover faktiskt riktigt bra i deras säng. Så därför tänkte jag sova hela natten i natt, få se hur det går.

Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post126

27 maj

2009Posted by Linus Wed, May 27, 2009 22:50:11

De senaste dagarna har min kropp varit väldig varm. Mam o pap har kollat med typ en pinne i rumpan och den har som högst visat att det varit 39,1 grader där inne. Man blir ju liksom kinkig av att ha en varm kropp så därför har jag fått en meducin som kallas för Alvedon. När jag vägrade att öppna munnen så fick jag meducinen samma väg som temppinnen stoppades in. Ja det verkar ju ha funkat det med. Det är tråkigt att vara sjuk för då e man bara hemma.


Jag har fått ett besked när det gäller min operation - det blir i höst. Pap tror att jag hinner fylla ett år innan jag blir opererade, kanske inte riktigt men nästan. Göteborg e kräsen och de vill ha ännu fler ultraljudsbilder. Så nån gång här framöver ska jag ultraljudas igen och då ska visst även hjärtdoktor Estelle vara med.


Imorgon är det dax för sjukisbesök igen. Dels ska jag göra den vanliga kontrollen men sen ska jag även träffa mattanten igen. Mam o pap har ju fört typ dagbok på mitt ätande sedan förra träffen med henne. Får se om jag har varit duktigare den här gången.


Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post125

22 maj

2009Posted by Linus Fri, May 22, 2009 23:15:32

Jag börjar bli riktigt duktig om jag får säga det själv på att förflytta mig i gåstolen. Så fort jag har den med till kusin så ska han alltid hjälpa mig. Okej det är kul en stund men att in i saker överallt är inte kul så länge. Önskar att jag kunde gå jag oxå, så mycket lättare det skulle vara att fly från Alexander då. En dag kanske...

För någon dag sedan var vi på tårtkalas. Min moster Angelica har visst funnits i 30 år. Kusin har ju funnits i ett år och han är äldre än mig, tänk då så mycket äldre min moster är än mig. Där var en annan liten kille som hette Leo. Han och jag pratade lite och jag tycker fasktiskt han verkar snäll. Hoppas jag får leka med honom igen.

Baskiluskerna som Alex förde över på mig sitter fortfarande kvar. Det liksom kliar i halsen och sedan rinner det i näsan. Usch det e jobbigt.

Snart sörrni kan jag sätta mig upp själv. Jag har tränat hårt. Varje gång jag ligger på skötbordet så försöker jag träna de där i magen som hjälper en att komma upp. Igår lyckades jag nästan ta mig upp i sängen genom att klamra mig fast i pinnarna på sängen och sedan hålla hårt i ljudgrunkan som sitter fast i min säng. Några dagar till så ska ni se att jag kan det där med att sätta mig upp själv.

Mam skäller på mig när hon ska byta blöjan. Hon säger att inte går att sätta fast blöjan om jag ligger på mage eller på sidan. Hon får väl träna på det då för jag tycker det är jättekul att snurra runt på skötbordet.

Nåt annat som är jättekul det är att bada. Förstår inte hur jag tyckte det var hemskt förut. Det bor ju små plastdjur i mitt badkar och dom brukar leka med mig när jag badar. Sist jag badade så hamnade nog rätt mycket vatten utanför badkaret för det är jätteskoj att slå med händerna i vattnet. Mam blev oxå blöt fast hon inte badade, hihi.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post124

17 maj

2009Posted by Linus Sun, May 17, 2009 22:08:20

Oj så många dagar som har gått sedan mitt förra inlägg...

Dagarna flyter på lite lika ibland - kliver upp och sedan far jag o mam till hästarna och så blir vi där en jäääätteeelååååååång stund och sedan far vi till kusin och jag får mat o mam dricker sånt där kaffe. Efter det åker vi ibland tillbaka till hästarna eller så åker vi hem och sedan kommer pap.

Jag o mam var i veckan in på barnmottagningen till Marie. Matchvikten är uppe på 8356 gram, jag mäter 45 cm runt mitt huvud och är 73 cm från början till slutet på min kropp. Förutom att jag gått upp lite i vikt igen så låg även syresättningen bra (som vanligt) - 93 i hand o fot. O fortfarande har jag inte fått något operationsdatum.

Det jag däremot har fått är en sjukdom. Min kusin har baskilusker som rinner genom näsan och de har fastnat på mig, så jag har fått sån där förkylning. Det är jättejobbigt, jag vill inte alls sova. Det är jobbigt att få luften in och ut genom kroppen när det sitter gegga i vägen. Usch o fnys.

Mina föräldrar är ju tokiga dom. Jag har en plaststol som har ett hål i mitten och på den har jag fått suttit några gånger UTAN blöja. Tydligen är det meningen att jag ska använda stolen istället för blöjan när jag vill pinka o bajja men nä det känns inte riktigt bra så därför har jag struntat i att göra det jag ska när dom satt mig där.

Men ett annat ställe som jag gärna sitter i är i min nya fina sittvagn. Den e jättekul att åka i.

Har äntligen börjat förstå hur man förflyttar sig i gåstolen. Även om jag ännu inte kan köra ikapp med Alex så vet jag fasktiskt hur man ska göra.

Mam o pap sitter ju ofta o knappar på sina datorer o jag vill ju inte vara sämre. Skrev ett meddelande till mam o pap på tangentbordet - M12 - men de fatta ju ingenting. Jag ska bli en sån där hackare när jag blir stor.

Tror inte att jag ska på nåt den här veckan, så det blir lugnt o skönt. Ja förutom geggan som är besvärligt.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post123

9 maj

2009Posted by Linus Sat, May 09, 2009 21:43:08

Jag, mam, pap o fadder-paps Per har varit runt på massa ställen som har bilar idag. Nu vet jag vad jag ska ha för bil när jag blir stor, en Audi A3 cab. Den ni. Mam o pap säger att jag är för liten för att ha en egen bil, okej rå jag kanske inte når ner till sakerna man använder för att bromsa och gasa med men mam kan väl hjälpa till då - vill ha.

Sen for vi till momma o moffa. Jag hann sova två svängar innan vi for hem därifrån.

Just nu är jag uppe på "övertid" som pap kallar det för. Undrar vad "övertid" betyder. Tar och äter en slurk ur vällingflaskan nu, sen är det väl go´natt gissar jag.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post122

7 maj

2009Posted by Linus Thu, May 07, 2009 22:06:23

Oj oj vilken hemsk vecka. Det verkar vara slut med att jag får mat hos mam. Sista dagen var i söndags och efter det har jag bara fått flaska med välling. Tror att det beror på att mam har fått nån blomsjukdom på magen och äter meducin som jag inte bör få i mig. Så för mams skull så får jag väl försöka acceptera det men jag vill helst inte. Mams blomsjuka kan smitta mig så jag får vattenkoppar... nej det är ju prylen som mams häst dricker vatten ur men det heter nåt sånt...
Det var jättekonstigt för jag o mam var dit där BVC ligger men vi gick till ett annat rum. Vi följde med en tant in på ett rum och det konstiga var att hon underökte mam och inte mig. Kändes skumt att vara där utan att bli undersökt. Sedan fick vi vänta jääättteeeeläääääääääänge innan det kom en läkare och tittade på mams blomsjuka. Väntan var så länge att jag somnade.

Många undrar om jag fått nåt datum än för lagning av mitt hjärta men det har jag inte. Eftersom jag mår rätt bra så är det helt ok att vänta med operation. Det är ju inte nåt jag ser fram emot att åka tillbaka till Göteborg och tror att mam o pap känner lika.

Den här veckan har varit rätt lugn. Idag har jag lekt med kusin för hans mam skulle inte vara hemma så då fick min mam vara där istället. Kusin är lite irriterande för han ska hela tiden stoppa in sitt finger i min mun. Nästa gång tror jag fasktiskt jag ska visa att jag har oxå tänder.

Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post121

2 maj

2009Posted by Linus Sat, May 02, 2009 14:32:35
Nu är jag, mam o pap i stugan i Linsell. Det är ganska mysigt men jag saknar bland annat min hoppgrunka där hemma. Usch så varmt det har varit ute och dessutom finns det kryp som tydligen tycker om att bitas, så när jag sitter i min vagn så får jag ha typ ett jättetunt tyg med massa massa hål i över mig. För att jag inte ska så den där staka lampan ute i ögonen och på mitt huvud så har jag en grön mössa på mig och alla säger att jag ser ut som en jaktgubbe i den, undrar vad en jaktgubbe gör för nåt.
Jag gör inte så mycket, leker mest med mina leksaker och sitter i vagnen o tittar. Pap o fammo har farit runt här på gården vid stugan och plockat upp sånt som ligger löst på marken och lagt det på vagnen bakom bilen och mam har ... gjort annat.
För någon dag sedan tittade vi på en jättestor brasa som brann. Tydligen ska man elda träd och sånt på den dagen som kallas sista april. Där vid brasan var det massa såna där kryp som flög omkring men jag låg ju skyddad under håltyget.

Jag var ju till Johanna i veckan och hon ultraljudade mig. Eftersom jag var lite trött så behövde de inte ge mig något dolmikum, alltså ett medel som skulle gjort mig jättelugn. Johanna körde ultraljudspinnen runt, runt på min mage och nu ska det skickas till läkarna i Göteborg som ska bestämma när mitt hjärta ska lagas. Johanna var tveksam till att operationen kommer att ske snart eftersom jag har så bra syresättning (94/95). Jag hade fasktiskt ökat lite i vikt - 8100.

Just nu sitter jag o läser tidningen medans mam o pap är så där tråkiga o sitter vid sina datorer. Egentligen är jag nog lite trött, skulle kanske sova en stund istället för sedan ska vi ju till fammo o faffa och då måste man ju vara pigg.

Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post120

26 april

2009Posted by Linus Sun, April 26, 2009 22:22:48

Hej mina bloggläsare. Några saker har hänt sen sista jag skrev.

Sa ju att jag skulle till en tant eftersom jag enligt mam o pap äter dåligt. Tanten som kallas för en dietist, visade för mam o pap att jag endast får i mig hälften av det jag bör per dag. (Måste nog hålla med om att det kanske inte är så bra). Så efter det besöket så ändrades min meny till att endast innehålla mammjölk, den där tjocka mjölken som jag tror heter välling och gröt. I gröten så blandas nåt heter rapsolja och i vällingen ska jag få ett pulver som gör att jag får i mig mer näring typ. Affären där man handlar meduciner och sånt hade inte det pulvret så det har jag inte börjat med ännu. Mam o pap köpte en gröt som fasktiskt var rätt god, den smakar ju fruktgegga. Så när sånt kommer på skeden så öppnar jag munnen rätt duktigt. Förstod av dietisttanten att jag måste äta mer så därför gör jag det.

För några dagar sedan var jag på paps jobb och hjälpte till med posten. Tydligen får man inte äta på breven innan man skickar iväg dem.

Jag har även varit på stan med mam. Det var jättekul att få sitta upp i vagnen och se mig omkring. Oj så mycket nytt att se. Jag brukar ju för det mesta sova när vi är i stan men nu är det slut med det.

Igår var jag på min kusins kalas, ja mam o pap var självfallet oxå där. Alex han fick äta tårta han men det fick inte jag. När jag blir lika stor som han kanske jag oxå får en egen tårta. Dessutom fick han massa roliga saker. Jag o mam ska dit i morgon och då kanske jag får leka med hans nya prylar, hoppas.

Idag var vi på ett nytt ställe. Först var vi in i en affär och tittade vi på en massa kläder och saker och sedan stod mam o pap och slog på en liten, liten boll med en pinne. Det var även fler där och gjorde samma sak. Pap sa att jag skulle titta o lära. Tyckte det såg segt ut så istället satt jag och hittade på en massa nya ljud.

Nästa bild visar tre saker:
Den starka lampan har lyst jättemycket idag, så mam satte på mig en typ mössa för att skydda mitt huvud.
Kolla in mina nya, fina och coola skor.
Första gången som jag får sitta så här i vagnen. Det e ju jättekul.

Den här veckan är det dax att åka till sjukan... IGEN. Man är ju liksom lite kändis på barnmottagningen. Jag ska träffa Johanna och hon ska ultraljuda mig. Men det är om några dagar först ska jag leka med Alex nya prylar.

Hörs.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post119

22 april

2009Posted by Linus Wed, April 22, 2009 10:11:16

Grattis på mig för jag har faktiskt namnsdag idag - Allan. Kanske inte alla vet men jag heter fasktiskt Linus Karl Allan.

Ett större grattis till min bråkiga kusin Alexander - han föddes idag för 1 år sedan. Undrar hur länge sedan det är men jag tror att han iallafall har levt längre än jag för han e ju större än mig. Grattis Alex! Jag kommer på ditt kalas på lördag, tar med mig mam o pap oxå.

Nu ska jag försöka äta lite av den där tjocka mjölken. Det är verkligen ingen höjdare att man måste äta. Imorgon ska jag o mam in och träffa nån tant på sjukan som ska berätta hur mam o pap ska få i mig maten. Men så länge jag håller munnen stängd så lyckas dom inte mata mig, hur många tanter vi än träffar...

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post118

18 april

2009Posted by Linus Sat, April 18, 2009 17:12:49

Idag var det dax att säga grattis till pap. Grattis pap! Han föddes tydligen idag men för många, många, många år sedan. Fammo o faffa kom på besök, lika så momma o moffa, moster, kusin Alex, Janne, andra moster, Andreas och fader Fara. Alla hade såna där låder med papper och snören med sig som de gav till min pap. Jag gav fasktiskt oxå pap en sån låda imorse, hade visserligen fått lite hjälp av mam att köpa det.

För någon dag sedan var jag o mam hos kusin. Jag fick sitta i kusins stol som går att åka runt i på golvet. Kom på hur man ska göra för att stolen skulle röra på sig men den åkte bara bakåt. Det var jättekul ända tills kusin kom och började styra runt stolen, jag kunde inget göra. Mam filmade, se så elak kusin jag har - film. En dag när jag blir stor ska jag ge igen. Det var jättekonstigt för kusin ställde sig plötsligt upp och började röra sig så där som stora personer gör men han rörde sig inte riktig lika som dem. Mam säger att så kommer jag oxå göra en dag. Det kallas visst att man går. Dessutom viftade han men nån blomma mitt i fejjan på mig. Som sagt en dag...

Ikväll ska mam o pap lämna mig ensam här hemma med fammo o faffa. Jag har hört något om att de ska iväg o se mina favossar - Larz-Kristerz och Scotts. Kul för dom. Ska försöka skärpa mig och vara snäll med fammo o faffa.

 • Comments(2)//linus.staverfelt.se/#post117

15 april

2009Posted by Linus Wed, April 15, 2009 20:54:30

Idag är jag 7 månader! Grattis på mig.

Jag har så svårt att äta mat. Idag har jag mest sovit. Tror att jag, mam, kusin o hans mam varit på det där stället med gamla hus, Jamtli. Jag sov i stort sett hela turen fram o tebáx till stan. Mam säger att det beror på att jag inte äter. Till middagen hade mam kokat fisk o morötter. Pap matade mig o jag gapade stort. Mam o pap tror det beror på att dom lurade mig med fruktgegga men så var det inte, jag vill ju inte sova hela dagarna. Dessutom hade mam köpt en ny napp så även vällingen slank ner lite bättre, men så var jag ju rätt hungig oxå.

Nu ska jag snart käka kvällsmelle. Tror att mam o pap planerat att jag ska få välling men om jag protesterar tillräckligt kanske jag lyckas få som jag vill. Jag vill ju bara ha mams mjölk.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post116

15 april

2009Posted by Linus Wed, April 15, 2009 20:54:30

Idag är jag 7 månader! Grattis på mig.

Jag har så svårt att äta mat. Idag har jag mest sovit. Tror att jag, mam, kusin o hans mam varit på det där stället med gamla hus, Jamtli. Jag sov i stort sett hela turen fram o tebáx till stan. Mam säger att det beror på att jag inte äter. Till middagen hade mam kokat fisk o morötter. Pap matade mig o jag gapade stort. Mam o pap tror det beror på att dom lurade mig med fruktgegga men så var det inte, jag vill ju inte sova hela dagarna. Dessutom hade mam köpt en ny napp så även vällingen slank ner lite bättre, men så var jag ju rätt hungig oxå.

Nu ska jag snart käka kvällsmelle. Tror att mam o pap planerat att jag ska få välling men om jag protesterar tillräckligt kanske jag lyckas få som jag vill. Jag vill ju bara ha mams mjölk.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post115

15 april

2009Posted by Linus Wed, April 15, 2009 20:54:29

Idag är jag 7 månader! Grattis på mig.

Jag har så svårt att äta mat. Idag har jag mest sovit. Tror att jag, mam, kusin o hans mam varit på det där stället med gamla hus, Jamtli. Jag sov i stort sett hela turen fram o tebáx till stan. Mam säger att det beror på att jag inte äter. Till middagen hade mam kokat fisk o morötter. Pap matade mig o jag gapade stort. Mam o pap tror det beror på att dom lurade mig med fruktgegga men så var det inte, jag vill ju inte sova hela dagarna. Dessutom hade mam köpt en ny napp så även vällingen slank ner lite bättre, men så var jag ju rätt hungig oxå.

Nu ska jag snart käka kvällsmelle. Tror att mam o pap planerat att jag ska få välling men om jag protesterar tillräckligt kanske jag lyckas få som jag vill. Jag vill ju bara ha mams mjölk.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post114

14 april

2009Posted by Linus Tue, April 14, 2009 23:34:45

Oj oj vad jag har varit med om mycket sista dagarna.

Vi har ju varit i vår stuga i Linsell. På vägen dit så blev det så konstigt i mitt öra. Jag försökte vika ihop örat, dra i örat, ja jag testade allting men det fortsatte att vara så där skumt. Mam ville att jag skulle göra så där som man gör när man är trött - öppna munnen och liksom blåsa ut luft. Det blev faktiskt lite bättre. Örat blev så där skumt två gånger på väg ner till Linsell.

Väl där i vår stuga så hade vi faktiskt rätt roligt, tycker i allafall jag. Mam o pap hade tagit med flera av mina leksaker. När vi varit där en dag så kom kusin med sin mam o pap. De bodde oxå i vår stuga i två dagar. Det var kul men lite jobbigt för när jag vaknade på natten för att jag var hungrig eller drömde hemska saker så vaknade även kusin. Sedan när jag somnade igen så var han vaken och skulle leka. Hans pap fick leka med honom på sovtid. På dagarna var vi ute och åkte bland annat plastmojäng och den där starka lampan lyste så mycket att jag o min kusin fick ha saker för våra ögon.

Vet ni vad mer jag fick göra? Jo jag åkte skoter med min pap. Nu vet jag vad jag ska önska mig när jag blir lite större...

När vi skulle åka hem så såg kusins mam konstiga spår i snön. Tydligen finns det nåt som heter björn som man inte får leka med. En sån hade hoppat runt på vår tomt medans vi sov. Det är visst läskigt.

Jag har fått paket igen. Dels fick jag innan vi for till Linsell nåt som kallas för påskägg av momma o moffa. Det var en hakis som går att torka av och ett par strumps. Tack snälla momma o moffa! Sedan när vi kom ner till stugan så låg det ett paket där oxå till mig från min paps paps syster och hennes man. Tack Majlis och Lennart för en jättefin body och byxor (kanske något för stor men förhoppningsvis växer jag väl i kläderna) och ett på jättefina tjockstumps!

Idag har jag o mam varit till Marie på barnmottagningen. Jag har lite svårt att äta, det som kallas för mat fungerar absolut inge vidare, gröt tack men gärna inte. Min mage känns inte helt hundra så jag föredrar helt klart mams mjölk, det som kallas för välling fungerar ibland. Fruktgeggan är ju helt kanon men av någon anledning får jag inte den lika ofta nu. Vaffö då? Jag blev vägd och idag visade vågen 7990gram. Min syresättningen ligger fortfarande bra på 96 i hand och 94 i foten. Mam o pap är så orolig eftersom jag har lite svårt att få i mig mat. Nästa vecka ska jag få träffa nåt som kallas för dietist eller nåt. Tror dom att dom ska få mig att öppna munnen så tror dom ju helt fel.

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post113

10 april

2009Posted by Linus Fri, April 10, 2009 14:53:46

Jag är i vår stuga i Linsell med mam o pap. I morse packades bilen full, tur man fick plats. Vi ska vara här några dagar. Det är visst något som kallas för påsk nu. Vad jag har förstått så äter man massa gotta och ägg, ja dom som har tänder alltså gör det. Imorgon kommer även kusin med sin mam o pap, de ska oxå sova här i vår stuga.

Min läkare ringde igårkväll. Hon ville berätta att hon pratat med Göteborg. Dom hade bestämt att nästa gång jag ska ultraljudas så tycker dom att jag ska ligga stilla så jag ska få nåt som gör mig trötter. Efter det så ska läkarna i Göteborg avgöra och sätta ett operationsdatum. Oj oj kanske det blir resa snart, ja eller åtminstone inte jättelångt bort. Dessutom sa Johanna att jag inte behöver äta meducinen som är vätskedrivande längre, alltså räcker det med blodförtunnande. Jippi.

Nu ska vi åka till fammo o faffa.
Mam säger att jag ska önska alla en glad påsk, så då gör jag väl det GLAD PÅSK ALLA!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post112

8 april

2009Posted by Linus Wed, April 08, 2009 23:07:48

Idag har det varit en tuff dag för en liten kille som mig. Jag hann knappt vakna förrän blöjan var bytt till en torr och jag fått kläder på mig. Vi skulle nämligen vara inne på sjukan jättetidigt.

Direkt när jag kom in på barnmottagningen så kladdade Marie på sån där smet på mina armar och händer som gör att jag tappar känseln. Sedan träffade jag Johanna och en hormondoktor en sväng. Därefter rullade mam ner mig till apoteket och hämtade ut min meducin - idag var i allafall sista gången jag fick synagis. JIPPI! Jag passade på att sova en stund i min barnvagn. In på barnmottagningen igen, av med mina kläder för det var vägningsdax. Vågen visade att min matchvikt numera ökat en aning till 7750 gram. Jättekonstigt eftersom när jag vägdes på BVC för några dagar sedan så stannade vågen på 7905gram... Mam säger att vi inte ska jämföra mellan vågarna, vad hon nu menar med det, utan att vi kör på det som barnmottagningens våg visar. Saturationen låg som vanligt bra - 94/95 i hand och fot.
När jag trodde att vi var klar så blev jag förflyttad till ett annat rum och jag fick sitta i mams knä och titta på leksaker medans Marie och Carin snodde mig på blod. De lyckades fylla tre stycken såna där plaströr med mitt blod och det bara efter andra försöket. Marie hon vet var hon ska leta efter mitt blod. Sedan var jag säker på att nu skulle jag få mat och åka hem, nä då kommer ju de två sprutorna med meducinen som jag o mam hämtade på apoteket fram. Suck. Det gjorde så ooooooont när de stack mig i båda benen.

En sväng förbi på momma o moffas jobb och sedan till kusin. Det luktade jättegott hos kusin. Moster höll på med nåt i rummet där man äter, hon hade små runda saker lite här o var som stoppades in i ugnen och där ändrade dom både färg och storlek. Mam sa att de var jättegoda och att när jag bli äldre kommer jag vilja äta såna jag med. Jo kusin var så där bråkig som han brukar vara. Undrar varför han hela tiden ska pilla mig i ansiktet, riva mig uppe på huvudet eller kasta den där runda saken på mig hela tiden. Önskar att jag kunde ge igen...

Nu ikväll var mam borta. Hon får inte åka bort! Jag vill att hon ska vara hos mig HELA tiden. Tror att pap blir lite ledsen på mig. Jag tycker jättemycket om min pap men mam har nåt som han inte har... mat. Till slut orkade jag inte hålla mig vaken längre så jag får mysa med mam imorgon istället.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post111

5 april

2009Posted by Linus Sun, April 05, 2009 22:46:31

Igår var jag med om något som känns som det värsta som hänt i mitt liv. Jag och mam var hos momma o moffa och åkte den där plastmojängen. Det var jättekul. Plötsligt tippar jag omkull och lamlar med mitt ansikte rakt ner i de där hårda, vassa otäcka sakerna som dessutom gjorde illa mig. Det gjorde så ont! AAAAAAAAJJJJJJJJJJJ! Dumma mam och dumma plastpryl som gjorde så. Som tur var så blev det bara några små märken i mitt lilla ansikte. Jag blev jätterädd men tror att mam blev ännu räddare. Uscha! Min första olycka och förhoppningsvis sista...

Jag har ju tränat hårt för att lära mig att sitta upp utan att lamla ihop hela tiden. Och nu förstår ni har jag kommit på hur man gör. Nu blir det ju mycket kuligare att vara i min lekpöl. Visserligen händer det ju att jag trillar iallafall men jag är ganska duktig, om jag får säga det. Se själv...

Imorgon ska jag o mam träffa barnsköterskan Maria på BVC. Jag ska visa att jag vuxit, blivit både längre och tyngre... och snyggare... ;-)

Lägger in lite nya bilder i mitt fotoalbum

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post110

3 april

2009Posted by Linus Sat, April 04, 2009 00:01:10

Idag har jag o mam varit till stan med kusin och hans pap. Det var lite annorlunda eftersom det brukar vara jag, mam, Alex och moster. Mot slutet av bilturen började jag bli hungrig och försökte få mam att förstå detta genom att gråta en skvätt. Vet inte om hon hörde mig för kusin lät en aning högre.

Annars har det varit en väldigt lugn vecka för mig - inga besök hos Marie eller Johanna. Eftersom jag haft lite hosta och det runnit genomskinligt ur min näsa, så har vi varit hemma rätt mycket och tagit det lugnt.

Mam o pap tycker nog att jag är kinkig eftersom jag endast vill ha mams mjölk. Men det är ju så mysigt och gott. Fruktgeggan kan jag oxå tänka mig att äta men i övrigt känner jag inte för att öppna munnen när de försöker mata mig. Nix pix. Skulle annan mat komma in så kan jag knepet att få ut den lika fort.

I helgen får jag nog sova i mam o paps säng för pap ska visst till vår stuga i Linsell. Jippi - myspys med mam.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post109

1 april

2009Posted by Linus Wed, April 01, 2009 22:27:46

Det har inte hänt så mycket i mitt liv sedan sist jag bloggade, bara det vanliga - suttit o gungat i min barnstol medans mam tagit in de där stora hästarna, varit på affären med mam, kusin o moster i stan, åkt kundvagn, suttit och tittat på när kusin har lekt och farit fram med mina leksaker, lekt med pap.
Jo en sak har hänt jag har fått en ny plastlåda att plaska i när jag badar och den står där mam o pap badar. Jag har även fått kompisar i badet, små gula gummidjur som smiter så fort jag försöker ta dem...

Mitt liv börjar få något som mam o pap kallar för rutiner, tror det betyder att samma saker händer på samma tider alla dagar eller nåt.
En vanlig dag när ingenting händer kan se ut så här:
Vaknar strax innan pap ska kliva upp och åka iväg till sitt jobb. Ligger o leker med ljudprylen i min säng en stund innan mam o pap kliver upp. Pap tar med mig ner och byter blöjan som hunnit bli jätteblöt eftersom min meducin gör att jag kissar otroligt mycket. Vid det här laget har mam kommit ner och jag får frulle som består av mammjölk, jummi. Sedan åker pap och jag o mam leker en stund innan jag somnar och sover förmiddis. Vaknar när blöjan ska bytas och sedan e det dax att äta igen men nu får jag gröt. Innan gröten får jag nåt som mam kallar för adeisar samt min meducin som består av ett halv piller trombyl som gör att mitt blod inte blir för tjockt, ett annat halvt piller Spironolakton Nycomed för att jag ska ha rätt saltbalans i kroppen och sedan får jag en skvätt Impugan. Det är Impuganen som gör att jag kissar så mycket. Detta luras i mig genom att det blandas med fruktgegga. Sedan åker jag o mam till stallet eller till kusin o moster eller så kommer kusin o moster hit till mig. Leker en stund och sedan är det dax att sova eftermiddis. Ibland har jag fått åka vagn och då passar jag på att sova eftermiddis i vagnen ute och det är så härligt. När jag vaknar är det oftast för att jag är hungrig eller för att blöjan är blöt... igen. Matdax igen och nu får jag nåt som inte är så där jättegott - välling. Jag har lite svårt att dricka det, antingen kommer ingenting eller så kommer jättemycket. Tror att mam köpt en bättre gummiplutt till flaskan idag. Men bråkar jag tillräckligt mycket så får jag mammjölk istället - hihi. Leker en stund igen innan pap kommer hem. Sedan är det dax att äta igen och då får jag nåt som heter mat men här är jag faktiskt kräsen, det går inte att få i mig vad som helst för då ser jag till att det kommer upp lika fort. Mycket av maten smakar fruktgegga men ser inte ut som det, undrar om de lurar mig med fruktgegga även här... hmm... Efter maten så leker jag o gör ljud innan det är dax att förbereda mig för sängen. Som sista måltid innan jag somnar får jag mammjölk och det är så mysigt att få somna hos mamma. Oftast somnar jag medans jag äter men ibland så läggs jag i sängen och ljudprylen startas och jag ligger och räknar nallar innan jag somnar och lyssnar på sången.
Så kan alltså en dag se ut när ingenting speciellt händer, så som besök på sjukan o så.

Imorgon ska jag upp tidigt för då har mam stalldag, vilket betyder att vi ska vara i stallet direkt efter frulle. Bäst att sova nu.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post108

27 mars

2009Posted by Linus Fri, March 27, 2009 22:23:04

Träffade min läkare Johanna igår och jag mår ju så bra att det verkar som om att min operation kommer att dröja. För att mitt hjärta ska lagas så måste jag må mycket sämre. Ultraljudet visar att det har blivit lite tajtare i lugnpulsåderns mynning men i övrigt är allt som "vanligt". Min lever är något förstorad så därför får jag igen meducin för att driva ut vätska, alltså mina blöjor kommer bli blötare igen. Matchvikten för dagen var 7720 gram och syresättningen visade 95 i foten och 89 i handen. Det är inte så kul att bli ultraljudad, man får en gegga på magen, sedan kör Johanna runt med en grej och jag ska ligga still. Eftersom jag inte tyckte det var så kul så försökte pap o mam muta mig med sån där gotta i munnen men den gick jag inte på.

Mam var borta igårkväll och jag var jättebråkig med pap, som gjorde allt för att få mig glad. Jag lyckades hålla mig vaken tills mam kom hem och först då kunde jag sova tryggt.

Det rinner nåt genomskinligt ur min näsa så idag har jag bara tagit det lite lugnt.

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post107

26 mars

2009Posted by Linus Thu, March 26, 2009 08:40:36

Ännu några dagar har gått i mitt liv och jag har blivit mer prat- och lekglad. Det är jättekul att sitta och pilla på i min lekpöl, åtminstone ett tag tills jag ramlar omkull. Då ropar jag fort och högt efter mam eller pap för det är inte så kul att ligga med näsan ner i Tiggers mage eller i madrassen. Jag börjar bli rätt haj på att sitta men det är en bit kvar tills jag kan sitta helt utan att något eller någon stöttar upp mig.

För någon dag sedan fick jag leka med Alexander hemma hos honom. Min mam var sån där barnvakt åt honom för hans mam skulle till doktorn med en häst. Alex har mycket roliga leksaker som jag lekte med men han skulle hela tiden vara där och bry sig och helst ta sakerna men jag är ju inte så bråkig så jag lät honom göra det.

Igår var det min tur att få barnvakt, momma kom. Jag tycker inte alls det är roligt när mam lämnar mig utan då börjar jag gråta. Jag vill vara hos min mam hela tiden. Momma är jättesnäll och hon gjorde allt för att trösta mig men till slut så somnade jag och vaknade när mam kom hem, då blev jag glad igen.

Tror att mam o pap håller på försöker få mig att äta annat än mammjölk o konstgjord mjölk. Men ni ska veta att jag är en rätt bestämd pojke och går inte med på att de stoppar vad som helst i min mun. Det där som kallas välling går väl lite bättre men jag föredrar ju helt klart mammjölken. Gröt är gott och oftast får man nån typ av fruktgegga till och det är jättemums. Sedan matas jag med nåt som smakar olika saker, det är varmt och är bara skumt. Igår fick jag nåt som momma kallade fisk och potatis, tur att det även ingick vatten och banangegga i måltiden för annars skulle jag nog inte fått i mig så mycket. Flera dagar har jag inte tyckt att maten ska stanna kvar i magen utan låtit den komma ut genom munnen igen. Har kommit på att det inte är så smart för då bli man ju hungrig ganska snart igen.

Jag har flera gånger fått nåt som jag inte vet om det räknas som mat eller leksak. Det är en lång krokig sak som smakar lite och som liksom försvinner när man stoppar den i munnen. Jag ser nog rätt rolig ut när jag tuggar/leker med dessa krokar för pap o mam har filmat, ska be pap lägga ut en snutt så får ni se.

Igår när mam kom hem så hade hon köpt en pryl till mig som man sätter på huvudet och över ögonen så att allt liksom blir annorlunda, ljuset försvinner liksom. Pap drog mig senare i plastmojängen och då hade jag först de där gröna sakerna över mina öron som tar bort allt ljud och sedan dessa svarta saker över ögonen som tog bort det starka ljuset ute. Måste ha sett rätt cool ut...

Nu ska jag vila en stund för sedan ska jag till sjukan och träffa Johanna. Hon ska ultraljuda mitt hjärta. Förhoppningsvis vet hon något om min resa till Göteborg.

Hörs senare.

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post106

22 mars

2009Posted by Linus Sun, March 22, 2009 20:47:48

Wow i helgen har jag gjort nåt som var så kuuuuuul. För länge sedan så fick jag en blå plastmojäng av min fadderpaps. Den har stått där ute där bilarna bor men i helgen tog pap fram den och jag fick åka. Det var jättekul att åka plastmojäng, pap drog och jag åkte. Så här såg det ut

Även idag fick jag åka men då var vi ute hos momma o moffa, lika kul.

Min mage mår inte riktigt bra, det är tur att man har blöjor. Vet inte riktigt vad det är med den men min kusin har varit lika så det är nog nåt som går.

Mam o pap försöker lura i mig nåt som liknar mjölk men som inte alls smakar så och dessutom är tjockare. Först fick jag dricka sån där välling tror jag det kallas, ur en flaska där jag sög o sög men inget kom, sedan fick jag en annan flaska o då kändes det som om allt kom på en gång. Finns det inget där emellan...

Jag lägger ut lite nya bilder i mitt fotoalbum.
Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post105

20 mars

2009Posted by Linus Fri, March 20, 2009 10:52:56

Igår var en tuff dag som tillbringades största delen på sjukan.
Eftersom jag har haft bassilusker i mina njurar så vill sjukan kolla upp det och det skulle göras med en konstig kamera (njurscintigrafi - mams kom.) Så det började med att mam o pap skulle på med sån där vit emlakräm som gör att man inte känner något i huden. Kladda, kladda och på med ett plåster som går att se rakt igenom. Sedan for jag o mam till sjukan och tog hissen upp till samma våning som jag bodde på första tiden i mitt liv men istället för att gå in på spädbarnsavdelningen så gick vi åt andra hållet in på något som kallas för Dagvården. Där var det två sköterskor som i över en timme försökte sticka mig i huden. Mina blodkärl ville inte vara med vilket visst försvårade det hela. Det slutade med att jag fick plåster på tre ställen där nålen stuckit fel - aj. Efter en timme åkte jag ner till en avdelning som jag inte besökt tidigare på sjukan - isotop tror jag den hette. Där var det en annan sköterska som sprutade in något i min hand och sedan satte på två nya plåster. Såg ju ut som om man slagits med kusin typ. Sedan fick jag vänta i några timmar på att det som sprutats in skulle verka, så då passade jag på att sova en stund medans mam gick med mig i det fina vädret runt på Jamtli.
Tebax på sjukan så fick jag ett annat medel som jag blev lite trött och skum i huvudet av och sedan rullades jag ner till den nya avdelningen igen för "fotografering". Tycker nog att sjukan bör köpa en ny kamera för den här tog sån tid, till och med mam o pap har ju kameror som tar bilder fortare än den här gjorde. Jag skulle ligga helt still i fem minuter och detta skulle jag göra TRE gånger. Kan ni förstå att det var inte lätt för en kille som mig som när jag inte sover vill röra på mig. Hur som så skötte jag mig riktigt bra och tillslut fick vi lämna sjukan.

Då for vi och hälsade på mams jobbarkompisar. Där frågade flera hur jag mår samt om jag fått någon operationsstid. På första frågan svarar jag att jag mår jättebra, för bra som mamma brukar säga, och på andra frågan så är svaet nej ingen operationstid än. Nästa vecka ska vi träffa min läkare Johanna, hon kanske vet nåt mer.

Har jag berättat att jag bytt meducin till en som heter Trombyl. Ni skulle se vilka roliga tabletter, de är passande nog hjärtformade... hihi. Tidigare så blandade ju mam o pap min meducin med mams mjölk, trodde säkert att jag inte förstod men hallå. Nu så lurar de i mig meducinen genom att blanda ner i sånt som jag tycker är gott, tex fruktgegga och sånt. Fattar väl att det är nåt skumt men jag vet ju att det är för shuntens skull så det är bara att gapa och svälja.

Nu orkar mina små fingrar inte skriva nåt mer. Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post104

16 mars

2009Posted by Linus Mon, March 16, 2009 09:36:25

Oj så många dagar det gått sedan jag bloggade sist, fö´låt till mina bloggfans.

Det har ju varit fint väder ute några dagar. Den där stora lampan som lyser ute om dagarna har ju varit tänd flera dagar och när den är tänd så blir det ju varmt oxå. Så jag har legat och myst i barnvagn när mam o momster har gått med mig o kusin flera dagar. Det är jätteskönt att sova i barnvagnen.

I fredags så var jag o mam till Marie på barnmottagningen igen. Den här gången var det dax att få de där hemska sprutorna för att jag inte ska bli sjuk. Det bästa var att nu behöver jag inte få några fler, nu har jag fått min dos med fem sprutor. Men det gjorde lika ont som vanligt. Ett stick i varje ben - aj. Självfallet blev jag lagd på vågen oxå och den visade 7555gram, har endast gått upp 10gram från förra veckan, oops. Syresättningen visade inte på någon operation än på ett tag - 93/94. Hörde mam sa "jaha, då dröjer det till operation".

På kvällen i fredags så skulle mam o pap in och titta på något som kallas för bio och därför skulle jag vara hos kusin. Det var inge kul att vara hos dom för jag saknade mam o pap. Tror inte att jag kommer få vara hos moster o morbror någe mer för jag skrek i stort sett hela tiden förutom när jag fick åka bil för då slumrade jag till. Momma kom förbi men det blev jag inte så mycket gladare för. Men när jag hörde mam o paps bil då sken jag upp.

I lördags skulle pap ut och åka skoter så då var jag med mam. Vi följde kusin o moster till stan. Så här i efterhand kanske vi skulle ha låtit bli. På kvällen skulle vi se melodifestivalen hos dom men moster mådde inge bra och inte heller Alexander. Så då for vi o såg melodifestivalen hos min andra moster, hon som har den där söta vovven. På natten hörde jag att mam klev upp, hon mådde visst inte bra. Så hela dagen igår var mam dålig. Magen var visst sjuk. Därför lekte jag med pap hela dagen igår. Dels gjorde vi en långprommis ner till affären och sedan fick jag ligga i vagnen ute och sova medans den stora lampan lyste och värmde mig.

Jag mår visserligen inte heller bra. Det har blivit väldigt många blöjbyten och igårkväll kom min mat upp rakt över pap. Fö´låt pap det var inte meningen. Det är första gången i mitt 6 månader (japp igår fyllde man ju 6 månader) långa liv som jag är sjuk. Om det går så önskar jag att det är sista gången som min mage är sjuk för det är inge kul.

Nu ska jag se om mam har lust att mata mig för jag tror att jag skulle kunna äta lite.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post103

10 mars

2009Posted by Linus Tue, March 10, 2009 09:27:53

Igår vaknade jag väldigt tidigt på morgonen, ja eller om det kanske fortfarande var natt, och ville spela lite musik men hur mycket jag än slog på musikprylen i min säng så startade den inte. Undrar om paps stängt av den så jag att inte ska kunna starta den själv... suck. När jag ändå var vaken så kom jag liksom på att jag nog var lite hungrig, för att väcka mam ordentligt så höjde jag rösten en aning. Kanske var lite taskigt av mig att väcka mam den tiden men jag var ju hungrig. Sedan sov jag någon timme för att sedan kliva upp samtidigt som pap.

Mam skulle iväg på nåt idag så jag fick vara hos kusin. Det gick rätt bra tills han började bråka, mosters alla telefoner började ringa samtidigt och jag hade en sån där magbubbla som satt på tvären och inte ville komma ut där bak. Då tror jag det blev lite mycket för moster men som tur var kom ju min mam och moster såg lite gladare ut.

För någon dag sedan låg jag på golvet och lekte i mitt bäbisgym. Mam envisas ju med att jag ska ligga på mage trots mina protester men då kom jag på hur man rullar tillbaka på rygg. Har inte riktigt förstått hur jag ska ta mig från rygg till mage men det brukar jag träna när jag ligger på skötbordet och blöjan ska bytas. Tror inte mam o pap tycker det är så lämpligt att jag tränar det där, dels säger de att jag kan ramla ner men dels så hamnar ju blöjan alltid så tokigt.

Idag ska jag leka med kusin. Leka o leka var kanske inte rätt ord snarare höra på hans ljud och se hur han far fram i mitt hem och drar i mina leksaker.

Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post102

7 mars

2009Posted by Linus Sun, March 08, 2009 00:42:55

Idag har vi haft besök av två stycken från Linsell - Ulf o Eva. Det har varit jättekul. Vi var till stan där det var jättemycket folk, usch så trångt, hörde att mam tyckte det var jobbigt över att köra min barnvagn bland alla människor. Vet inte riktigt varför det var så mycket folk men tydligen var det nåt som kallas för marknad (Gregoriemarknad - mams kom.). Jag åkte i allafall vagn och sov som vanligt större delen av turen. Vaknade till när jag hörde min hjärtläkare Johannas röst som hejade på mam o pap.

För någon dag sedan var ju jag o mam in på sjukan. Marie som brukar ta hand om mig där var inte på plats så Carin hjälpte mig istället. Min matchvikt har ökat och ligger nu på 7545 gram, längden har oxå ökat till 68,5 cm. Saturationsmätaren visade mellan 93-95 i handen och foten, riktigt bra. Har ju faktiskt mått rätt skapligt sista tiden. Nu när jag är invägd på över 7500gram så kommer jag snart att få byta meducin oxå till en mer "vuxenaktig" meducin. Men eftersom Johanna inte var på plats så blir det nog senare.
Inne på barnmottagningen träffade jag en annan kille som såg ut att vara lika liten som mig, kanske något större. Hans mam frågade om inte jag var Linus, för hon hade hört o läst om mig. Mam har försökt förklara för mig vem de var och han den lilla var alltså barn till min kusin Joakims mammas sambos bror eller nåt. Jag förstår inte men de bor iallafall i Sveg.

Apprå på kusin så var min kusin Alexander här på besök i går. Oj oj vad han är vild. Jag blir trött bara av att titta och framför allt höra på honom...

Sjukhusdagen så gjorde jag o mam nåt coolt - vi var jättehögt upp. Min moster Ag kör ju en sån där frän stor bil inne i stan, hon fraktar vitt som ligger lite här o var på vägar och så. Det släpper hon sedan ner för en kant. Jag o mam fick följa med henne upp till denna kant. Oops vad högt där var. Jag såg nästan ändå hem till mig därifrån men fränt var det.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post101

4 mars

2009Posted by Linus Wed, March 04, 2009 08:17:53

Haha jag har fått en ny leksak som är jättekul. Har inte riktigt kommit på hur jag ska göra med mina ben för att få saken att hoppa men jag ger mig inte. Det är en sak som hänger i dörren och som jag typ sitter i. Den kan hoppa upp och ner. Jättekul. Jag o mam var till stan igår och handlade den här nya lekprylen för den där papperslappen som pap fick av sina kompisar på hans jobb. Så tack paps jobbarkompisar för hopprylen!

När jag o mam var på stan så fick jag testa vagnar på olika affärer. Tror att vagnarna på Coop ändå är bäst för de är så stora att min barnbilstol kan gunga fritt i vagnen samt att mam kan handla utan att lägga saker på mig.

Sedan for vi till momma o fikade... ja alltså mam fikade och jag fick som vanligt inget. Det luktade jättegott hos momma, hon hade gjort bullar. På kvällen var det fikatajm igen men denna gång hos mam o paps kompis Åsa, som visst fyllde år. Grattis Åsa!

Imorgon är det dax att besöka Marie på barnmottagningen igen.
Lägger ut lite nya bilder i mitt fotoalbum.
Nu ska jag sova en stund innan magen börjar kurra igen.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post100