Linus - hjärtbarn med Fallots tetrad

Linus - hjärtbarn med Fallots tetrad

Länkar

Mitt fotoalbum
Min gästbok
Growing people
Bassestiftelsen

Hjärtebarnsförbundet
Hjärtebarnsfonden
Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus


Pappas massa ord
Pappas recept

25 dec

2010Posted by Linus Sat, December 25, 2010 07:56:54

God jul! Igår kom han äntligen - TOMTEN! Han var in och lämnade en säck med massa juleklappar. Jag måste ha varit jättesnäll för det var jättemånga juleklappar under julegranen. Tack!

Idag ska jag leka med alla mina nya leksaker - bilar, gitarrer, bilhuset, min lilla bäbis som säger mam-ma och allt annat.

Dessutom blir det tårta hos mostis - Grattis mostis AL!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post220

18 nov

2010Posted by Linus Thu, November 18, 2010 20:48:10

Vet ni vem jag träffade igår - han som man får jukappar av och som säger hoho - TOMTE. Först visste jag inte om jag skulle våga men sen tänkte jag hur ska han annars veta vem jag är. Men för säkerhetsskull så fick pap följa.

För många dagar sedan så var pap borta och det vara bara jag o mam hemma. Då for vi till pomma o offa och det var jättekul. En dag när vi skulle äta så kom dom andra alltså Jejja, Ante, Ena, Jamme, Sander och Dudde osså va även Ossa och Ash med. Som vanligt var det ju bara jag som satt snällt när mam skulle ta bild, dom andra två dom vet ju ingenting om bilder.

Jag lånade pommas ögon och det var jättekul. Visst är jag väl lite lik pomma? Hihi

Pap o jag var till meducinsköterskan nu i veckan. Mam kunde inte följa för hon var hemma och hostade med varm panna. Jag trodde ju att jag bara skulle prickas med den där meducinen nä men då tar dom fram och ska kräma och plasta mig oxå. Pap hade visst pratat om att min mage inte är kry så då skulle det undersökas om jag är nåt med glutt eller nåt sånt. Därför snodde en sköterska massa blod av mig. Jag är ju stor nu så det gjorde fasktiskt inge ont. O sen fick jag en jätterolig boll som hoppade åt alla håll. Ni kanske undra hur det gick med prickningen, det visade inget så nu får jag visst äta all meducin igen. Som vanligt så vägdes jag där inne och med kläder så vägde jag 13,3. Inte så mycket uppgång precis men jag tror inte den där vågen hinner med min fart.

Till helgen kommer fammo o faffa och det ska bli jättekul.
Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post219

27 okt

2010Posted by Linus Wed, October 27, 2010 13:21:21

Oj oj nu kommer det nöö ute, snart kanske jag får åka oter med pap. Hoppas hoppas det kommer mycket nöö.

Jag är hemma med mam idag för jag får inte vara på dagis eftersom det rinner massa ur min näsa. Igår hade jag dessutom feber. I morse när jag vaknade så hade noret förflyttat sig till mina ögon oxå så jag kunde knappt öppna dom. Usch o fy men nu svider det mest. Hoppas jag blir bra snart för jag vill ju leka med Amma och Tya på dagis.

Förra gången jag skrev här så hade ju jag, mam o pap varit o hälsat på min lilla, lilla kusin Aaliss, här kommer en bild från då.

Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post218

5 okt

2010Posted by Linus Tue, October 05, 2010 23:16:07

Grattis mam på födelsedagen! Idag fyller min mam år och därför kom flera hem till oss. Jag fick oxå äta tårtan som var jättegod.

Fölåt mam att jag mådde så dåligt senare på kvällen. Det var inge kul att må så och det var så konstigt för det kom som mat upp ur min kropp som luktade äckeligt. Usch, jag vill ju må bra.

För någon vecka sedan gjorde det jätteont i ett av mina öron och jag var jättevarm inne i kroppen. Jag och mam var till en läkare som tittade i mina öron och sa att det var öronflammation men jag fick ingen meducin. Dan efter mådde jag mycket sämre och då tog pap med mig till läkaren igen och då fick jag meducin. Jag vill ju må bra så jag kan leka med Alma, Abbe o mina andra polare på dagis.

Vettni i helgen var jag, mam o pap till stugan för att ta undan saker och då hälsade vi på fammo o faffa. Sedan åkte vi till min lilla, lilla kusin Alice. Hon är jätteliten. Hihi.

Nu ska jag sååva så att jag mår bra i morgon.

Grattis, grattis mam!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post217

18 sept

2010Posted by Linus Sat, September 18, 2010 20:31:22

Idag har jag haft kalas - oj så mycke paket jag fick. Det började jättebra med värsta golfputtern av tant Måd o två roliga böcker. Sedan kom pomma o offa och de hade bara mjuka tråkiga paket. Mam o pap såg glada ut men det gick ju inte att leka med de där kläderna. Jaja de e säkert bra att få kläder oxå men inte lika kul.

Det var jättemånga här och mam hade bakat tåtta o kakor. Förutom alla stora och kusin Alex o kusin Ludde, så kom även min kompis mini-Ludvig, lilla Elsa och jättepyttelilla Vincent.

Stort tack till alla som kom på mitt 2årskalas och tack för alla paket, även dom mjuka! Tack även mam o pap för paketen jag fick den dag jag fyllde år och tack faffa som kom ända från Linsell för min skull. Nu tror jag det är jättelänge tills nästa gång som jag fyller år.

Eftersom jag liksom glömde bort att sova innan kalaset så var jag rätt trött och slut nu ikväll och somnade direkt när min vällingflarra var slut. I morgon är jag nog piggar och ska då leka med mina nya leksaker.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post216

15 sept

2010Posted by Linus Wed, September 15, 2010 11:42:21
Idag fyller jag år! Hoppas jag får tåtta och massa paket.

Grattis på mig själv!

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post215

12 sept

2010Posted by Linus Sun, September 12, 2010 22:57:26

Oj, oj, oj va fort tiden går. Dels var det jättelänge sedan jag skrev nåt här men jag har snart funnits i ännu ett år, vilket betyder att jag fyller år igen - på onsdag blir jag ett år plus ett år till men det blir inte kalas förrän på lördag. Alla som vill får självfallet komma. Jag önskar mig... hmmm... roliga saker...

Idag har jag åkt i offas taakto för första gången men det var pap som körde. Det var jättekul.

Sedan spelade jag o pap golf där borta där pap brukar spela. Mam o pap brukar spela och gå på flera ställen mot olika pinnar och hål men jag fick bara vara på samma ställe. Det var oxå jättekul att få spela på riktigt och inte bara skjuta på dom där konstiga bollarna som ramlat ner från träden hemma.

Sedan åkte vi till pomma o offa. Offa hade ett jättestort plåster på sin hand men då visade jag han min tumme som jag gjorde illa när jag amla på dag i veckan. Det blev rätt många fall för min del den här veckan. En dag så amla jag och gjorde illa tummen jättemycket, nästa dag var det en mam (inte min) som sprang över mig så min näsa och panna blev ond och dagen efter det skulle jag springa till mam när hon kom för att hämta mig och då amla jag igen och skadade handen. Aj vilken ond vecka på dagis. Annars är det jättekul på dagis. Min nya fröken Anna-Carin är jättesnäll.

Idag kom jag äntligen på vad jag heter, jag heter ju Niia. Mam o pap tyckte nog det var kul att jag äntligen sa mitt namn för de såg så glada ut. Ett ord som jag lärde mig igår och som jag tycker är jättekul att säga är nuss, alltså den där runda dosan som pap har. Se så roligt det är att säga nuss...

Nåt annat som jag tycker är kul är att starta och se film på filmmojängen och tvn. Jag har några filmer som jag väljer mellan - Lilla röda traktorn, Rorri, Byggare Bob och självfallet Blixten McQueen.

Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post214

23 aug

2010Posted by Linus Mon, August 23, 2010 22:44:02

Jahapp idag fick jag inte vara hemma längre utan idag började jag på dagis igen. Det var jättehemskt när pap lämnade mig, helt själv inga andra barn där. Jag ville ju vara hemma med pap eller mam. Tur nog så var min fröken Anneli där, då kändes det lite bättre och sedan började några av min dagispolare komma. Vi har fått en ny fröken - Anna-Karin. Therese jobbar inte hos oss längre och det tycker jag är trist.

Efter dagis följde jag med mam och handlade och fick hjälpa henne att packa ner saker i påsarna. Jag har fasktiskt blivit så stor nu så att jag vill inte sitt i den där stolen på vagnen längre. Helst skulle jag vilja gå och springa runt själv men det tror jag inte mam vill.

Sedan tog jag och tränade slå på den lilla bollen med mina golfpinnar. Mam fick springa runt och hämta bollen överallt, haha. Måste ju förstå att gräsmattan som finns här ute hos oss är för liten för mina slag.

Jag var jättetrött innan jag skulle sova men det var mycket idag. Kanske blir lugnare imorron.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post213

19 aug

2010Posted by Linus Thu, August 19, 2010 21:33:12
Idag har jag fått en kusin. Alltså inte fått så jag har här hemma hos mig utan det är fastis Anette och fabo Mats som fått en kchlicka. Hon tittade ut när jag åt lunch. Nu ska jag räkna hur många kusiner jag har - Alex, Ludde, Jocke, Frida, Emma, Simon, Johan, Petter och lilla hon som kom idag. Mam o pap säger att det är nio stycken. I fallaall så ett stort grattis till fastis Anette och fabo Mats! Jag längtar tills jag träffa lilla kchlickan.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post212

16 aug

2010Posted by Linus Mon, August 16, 2010 21:49:38

Hallå där alla. Jag har inte glömt bort min blogg bara haft mycket annat att göra. Va roligt det är när man får vara hemma med mam o pap istället för att vara på dagis men det e ju oxå kul men ändå.

Det har varit sommar och jag har gjort massa kuliga saker. Förra veckan var jag med pap till stugan. Mam kunde inte följa för hon skulle jobba men jag hade jättekul med pap. När man är i stugan då träffar man även fammo o faffa och sedan lekte jag med kusin Joakim. Vet ni att där i Linsell finns det oxå traktorer. Jag fick sitta på en traktor som inte såg så ny ut.

Idag var jag o pap i ett land som heter Teknik. Där fick jag köra bil helt själv. Wow! Okej min fyrhjulis är kul men en sån där bil måste jag önska mig när jag fyller år.

Under den tid jag inte skrivit något här har det varit sommar och då har jag varit mycket hos momma o moffa, vilket är jättekul. Sedan var jag, mam o pap till ett ställe som det var jättemycket barn på och de hade massa roliga saker. Jöngelhuset tror jag det hette. En annan dag var vi o tittade på massa djur. Dom flesta bara låg och såg trötta ut men det fanns några djur som hoppade runt runt och såg ut som små barn med massa hår på kroppen. Aapa tror jag dom hette. Dom var roliga att titta på. En annan sak som var roligt där var att jag fick köra runt, runt på en traaaktor. Hihi.

Sedan har jag lekt med miniLudvig, alltså inte min kusin för han kan ju inte leka utan min kompis Ludvig men han verkade mest rädd för mig. En dag lekte jag även med min kompis Joel och hans syster Frida fick oxå vara med. Ja jag har gjort massa annat oxå.

Jag tränar allt jag kan på att försöka få alla stora människor att förstå vad jag menar. Det är jobbigt att ingen förstår vad jag vill. Jag kan jättemånga ord, bland annat mamma, pappa, offa, pomma, faffa, vet att Papyrus säger gnnnnäääääähäägg och Oskar vov. Självfallet kan jag traaktor oxå. Jag kan fortfarande sjunga Hajjer och försöker lära mig sången som den där bilen sjunger när han åker runt och säljer glass. Åh glass det är gott.

Nästa vecka ska även pap börja jobba så då måste jag väl gå på dagis igen då. Men det blir ju kul att träffa min dagispolare igen. Det var nog allt för nu.

Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post211

4 augusti

2010Posted by Linus Wed, August 04, 2010 22:48:12

Oj oj oj, jag måste nog ta mig i tröjan. Det var ju jättelänge sedan jag skrev i min blogg. Jag har gjort jättemånga roliga saker men just nu får ni inte veta mer än att jag fått en egen brumbrum, så nu är jag och pap lika.

Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post210

8 juli

2010Posted by Linus Thu, July 08, 2010 21:51:04

Min pap håller på gör nåt som heter allltaaan här hemma. Eftersom jag inte riktigt litar på att han gör rätt så var jag där och tjuvmätte när han inte såg.

När jag inte kollar pap så åker jag tjyttel och brum. Helst skulle jag vilja åka på paps brrummmm men den åker ju han på jobbet. Det är bara jag o mam hemma på dagarna i flera dagar till men det går ju bra det oxå. Jag brukar leka med Alex oxå men vill helst inte. Tänk om jag bara vågade ge tillbaka när han e så där dum med mig. Mam sa att jag skulle få leka med miniLudvig, alltså inte min lillkusin utan Ludvig som bodde på sjukan samtidigt som mig. Men eftersom jag haft sån hosta och det runnit rätt mycket ur min näsa så har jag inte fått leka med honom. Nästa vecka kanske.

För några dagar sedan var vi på kalas hos dom som bor bredvid oss - Åsa och Tomas. Jag ville inte sitta still i barnisen så mam släppte lös mig. Åsa och Tomas har två djur som låter muuuu och dom ville jag prata med så jag var precis på väg och skulle krypa under en tunn, tunn tråd när det smällde till i mitt huvud. AJ så ont det gjorde. Tur mam kom och räddade mig från den dumma tråden. Har sett att det finns sån där tråd runt hästarna i stallet oxå, ska nog passa mig för den.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post209

1 juli

2010Posted by Linus Thu, July 01, 2010 20:57:46

Hej på er. Eftersom det var några dagar sedan jag skrev något så har det så klart hänt saker. Fammo och faffa var här hos oss för ett tag sedan och det var kul. När dom var här så tittade mam och fammo på folk på tv som hade jättefina kläder och jag tror att det handlade om en tjej och en kille för dom åkte bland annat efter hästar och vinkade. Tjejen hade en konstig sak på huvudet.

Min kompis Wilmer som bor i Göteborg, han bor inte där längre. Mam säger att han numera finns på ett ställe som heter Nangijala men dit kan man inte åka och hälsa på. Konstigt.

I helgen var jag, mam o pap i vår stuga. Vi var ganska mycket hos fammo och faffa och vet ni där kan man springa jättemycket och det var jättekul. Jag vill att vi ska ha så där mycket att springa på hemma oxå. Vi var även och hälsade på hos fastis Anette, fabo Mats och kusin Joacim. Det var oxå kul.

Min mam jobbar inte nu utan hon är så där sommarledig men pap jobbar fortfarande. Därför behöver inte jag vara på dagis, så jag och mam hittar på saker att göra. Vi har varit hos mina kusiner Alex och Ludde. Ibland är Alex är inge snäll med mig han tar de leksaker jag har och sedan gör han så jag ramlar. När jag blir stor så ska jag göra så mot honom. Idag skulle jag leka med miniLudvig, alltså inte min kusin utan min kompis, men istället fick jag åka och träffa en vitrockare. Det är något i min kropp som irriterar mig och då hostar jag. Det är så jobbigt när jag ska sova för då hostar jag jättemycket. Vitrockan gav mig meducin så jag ska slippa hosta.

Nu har även jag äntligen fått vara på den öppna skolan och lekt med andra barn. Det var ungefär som dagis men det var mammar och pappar där. Jag åkte massa tyttel och så fick vi äta hammbörjare och glass. Alex och Ludde var oxå där med sin mam. Det stod en lassbil utanför och det var inte bara jag som tyckte den var kul utan även Alex och en kille som heter Alfons.

Psst... har lagt in några nya bilder i mitt fotoalbum.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post208

17 juni

2010Posted by Linus Thu, June 17, 2010 23:31:01

För någon dag sedan var jag o mam till sjukan o jag tror att de kollade alla delar som min kropp består av. Först var jag till Marie o hon vägde mig som vanligt, 12.2 kg, och sedan satte hon de där lapparna på min mage o sa till mig att sitta still. Efter en stund rasslade det till i apparaten och det var massa streck på ett papper. Sedan fick jag sånt där vitt klet och när man får det så vet man att då kommer det bli otrevligt. Åsså var det dax att se hur mitt hjärta mår men vet ni Johanna var inte kvar utan nu har jag den andra hjärtdoktorn som jag fasktiskt träffat förut, Estelle. Hon sa att allt var bra och att jag inte behövde komma till henne på jättelänge.
Eftersom mitt öra gjorde så ont för ett tag sedan så tittade Estelle på det och sa att det inte var helt friskt än. Nähä. Efter Estelle så var det dax för medicuintanten, ja hon som ska kolla va för meducin som min kropp inte vill ha. Hon ritade några prickar på min arm och sedan duttade hon på men nåt. Ut i rummet där leksakerna är igen, in till tanten igen och då hade det inte blivit nåt på min arm. Då skulle jag äta banan men hallå trodde hon verkligen att jag skulle gå på det. Förstod väl jag det att det var nåt skumt med den där bananröran. Näpp den gick jag inte på. Mam försökte o försökte, Marie försökt men inte sörrni. Inge meducintest på mig. Men då kom det där otrevliga som jag förstod skulle komma, Marie stack mig i handen och i armen för att sno mig på blod. Aj, det gör ju ont ju. Jag kommer ju aldrig bli stor för dom snor ju blod av mig lite då o då.
Jag behövde inte åka tillbaka till dagis och det var fasktiskt rätt skönt. Fick vara med mam istället.

Här e lite blandade bilder:
- Jag har ju fått två fräna stolar och ett coolt bord till mitt rum och dessutom har jag fått en massa matsaker som inte smakar nånting. Men jag kan iallafall bjuda på fika om någon kommer in i mitt rum.
- För någon dag sedan kom ett stort paket med posten och dagen efter kom ett till paket lika stort. WOW! Det var en tufftuffbana med ett eget tufftuff som går själv och låter. Så nu har jag en jättestor tufftuffbana där uppe i det stora rummet som jag aldrig får vara i.
- Har hjälpt pap ute så nu går det lite fortare för honom att bli av med de gröna stråna.
- Fick följa o titta när mam o pap slog på bollar på golfplejset. Kom då på hur jag ska känna mig säker där...

I morgon kommer fammo o faffa och det ska bli jättekul. Förra helgen sov jag över hos momma o moffa och det var oxå jättekul.

Hörs!

Psst...! Tack alla som röstade på mig i omslagstävlingen men tyvärr så vann jag inte... den här gången... =)

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post207

1 juni

2010Posted by Linus Tue, June 01, 2010 21:55:52
Idag lärde jag mig att jag bör nog inte klättra ur min matstol. Det är nog av den anledningen som mam o pap brukar spänna fast mig. Ajajaj vad ont det gjorde när golvet slog mig. Måste försöka komma ihåg detta.

 • Comments(2)//linus.staverfelt.se/#post206

22 maj

2010Posted by Linus Sat, May 22, 2010 22:44:44

Idag har varit världens bästa dag! Det enda som inte var så bra var att pap inte var med. Jag, mam, mostis AL, mobo Janne, Alex och Ludde var och tittade på masssssssssssssor av bilar och brumtytjlar, flygplan och hällikåptrar. Moffa var oxå där. Jag fick fika, hammbörjare, saft och fick springa runt. Det var jättekul. Den här fräna bilen kom min mams kusin Tomas och min mams kusins barn Leona i. Lyllo dom.

Sedan åkte jag och mam hem till Alex o Ludde och vi lekte och åt god mat, vilket vi även gjorde igår. Jag försökte läsa bok för Ludde igår men jag tror inte han förstod nåt.

I morrn hoppas jag pap kommer hem för jag vill ju åka sån där hjuling. Brrrrrrrrrruuuummmmmm...

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post205

20 maj

2010Posted by Linus Thu, May 20, 2010 23:30:28

Glömde ju gratta mostis Ag igår. Alltså vi var där men jag glömde här på bloggen, så det får bli nu istället. Grattis, grattis mostis Ag! Mam säger att man alltid ska tacka för sig så tack för tårtan som jag inte åt men kakan var god.

Idag på dagis så gick alla barnen utanför det där som gör att man inte kan komma utanför dagis och så gick vi runt där mam o pap jobbar. Jag fick inte gå utan jag åkte barnisen istället. Det var fasktiskt nåt som heter Förskolans dag och då hade vi lite olika prydnader på våra huvuden. Jag hade typ en mössa som det stack ut pinnar från på varje sida. Sedan sjöng vi, inte jag då men dom andra.


Mam har gjort så att man ska gå in och rösta på mig för att jag ska vinna nåt nånstans. Gör det - alltså gå in och rösta på mig för självfallet vill jag bli först.
ViFöräldrars omslagstävling
Gå in och rösta på en gång!


 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post204

16 maj

2010Posted by Linus Sun, May 16, 2010 23:13:35

I helgen har jag bland annat tränat på att slå på den lilla vita bollen. Eller som pap brukar säga - tränat min golfsving. Kolla va duktigt jag är.

Idag var vi hos momma o moffa för pap skulle hjälpa moffa med nåt. Alex o Ludvig var oxå där. Jag o Alex fick gå ner dit det är vatten och kasta såna där hårda i vattnet. Det var sååååååååå kul. Sedan satt jag och Alex och diskuterade blandade saker.

Jag o Alex börjar fasktiskt kunna leka nu, ja alltså jag fick bara två leksaker i huvudet när vi var där för någon dag sedan. Men vi har ganska kul.

Min kompis Wilmer som bor i Göteborg, ni vet han som vi träffade på sjukan, han har fått en bror. Grattis till det Wilmer men kom igen och bli bra nu så du får åka hem till din nya brorsa!

I morron tror jag att det dagisdax igen, jippi.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post203

9 maj

2010Posted by Linus Sun, May 09, 2010 21:05:13

Hej, hej min blogg. Igår var jag, mam o pap och en massa andra till det stora vita huset. Jag vet att vi varit där en gång förut och då var det Alex som fick vatten på huvudet. Den här gången var det lillkusin Ludvig som fick sitt huvud nerblött av en tjej i lång vit kappa. Det var ganska tråkigt att sitta still så jag gjorde allt för att få slippa, till slut släppte mam o pap ner mig. Men när jag sprang förbi tjejen i kappan och in bakom ett staket och tänkte kolla in blommsen som var där så kom pap efter. Sedan fick jag inte vara kvar där inne. Men det gjorde inget för det var mycket roligare ute, för då kunde jag springa runt, runt, runt.

När jag fyllde ett år så fick jag en pryl av fadderpaps som jag inte fick se då. Förra helgen öppnade pap äntligen lådan och jag fick nästan själv skruva ihop prylen. Det var ju en tjyttjel men jag når inte ner till dom där sakerna där framme. De gör inge för jag kan faskiskt ta mig fram ändå. Det är jätteroligt att åka runt inne på min tjyttjel.

Det finns något som är mer roligt än tjytteln och det är att åka med pap på hans gul pryl som låter bruuuuuummmm, brruuuuuummmmmm. Jag vill ha en egen sån.

Jag har jättekul på dagis. När mam o pap kommer vill jag nästan inte gå därifrån. När snön försvann ute på gården så kom det en massa olika roliga leksaker och dom tycker jag är jättekul att leka med. För någon dag sedan så fick jag o mina småpolare gå utanför dagis. O vet ni, då gick vi o tittade på en taaktoooo och åt russin. Vilken dag!

Idag när jag kom hem så stod det en sån där kana ute på gården. Nu har jag en egen kana, jippi.


Har nog inte tackat så då gör jag det nu - tack tant Måd och mannen för gungprylen.

Lägger ut lite bilder i mitt fotoalbum på diverse saker som hänt i mitt liv.

Hörs

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post201

22 april

2010Posted by Linus Thu, April 22, 2010 23:28:21

Grattis kusin Alexander! Tack för tårtan idag. Jag kommer på lördag tar väl med mig mam o pap oxå, och äter mer tårta. Eftersom du verkar vara en sån där tårtkille så kan du väl spara litelite åt mig.

Idag kom jag på att om man tar en sån där stol och skjuter den till bänken så går det ju fasktiskt att komma åt sakerna som är där uppe, funkar visserligen bara när mam o pap inte varit taskiga och satt fast stolarna. Eftersom jag var lite törstig så tog jag första bästa som verkade kunna funka att släcka törsten med, förstår inte varför mam inte tyckte det var en lika bra idé som mig.

Jag fick följa mam och mostis Ag till den där affärn som är så stor. Idag behövde jag inte sitta i kundvagnen utan istället fick jag köra runt i en bil, jaja mam gick bakom och styrde. Det var helfränt och vet ni vad - jag kunde ju ta på saker och plocka in dem i min lilla hytt. Hihi. Vill åka den fler gånger.

I morgon blir det nog dagis igen, längtar fasktiskt.

 • Comments(2)//linus.staverfelt.se/#post200

20 april

2010Posted by Linus Tue, April 20, 2010 23:13:36

Igår var jag till sjukan för kontroll och allt såg så jättebra ut, ja med lite undantag för min vikt. Johanna undersökte mitt hjärta och hon sa att allt var bra. Det är lite trist för nu kommer jag inte träffa henne på jättelänge, Johanna ska flytta och vara borta några år. Usch va trist för jag tycker fasktiskt om henne trots att hon är en sån där blårockare. Jag träffade även mattanten Helene och hon tyckte att det såg så där ut. Min vikt igår var 11,4, så lite upp från förra gången. Jag försöker ju men det är inte lätt när inget av det jag äter verkar fastna. Nu behöver jag inte träffa henne förrän i om två månader och får se då om maten fastnat.

Efter sjukan följde jag med mam till stallet. Blev ju inte tillfrågad om jag ville utan det vara bara att henka med. Medans mam fixade i stallet satt jag nerbäddad i vagnen och det var så skönt, nästan så skönt och mysigt att jag missade att jag fasktiskt egentligen inte mådde så bra. När vi kom hem tyckte mam att jag såg så hängig ut så hon tog tämpratuuren på mig, pinnen visade att det var 39,7 grader inne i min kropp. Senare på kvällen hade tempratuuren stigit ill 40 grader och då var det väldigt varmt. I morse visade pinnen lika mycket så jag o mam for till hälsocentralen och träffade en sån där blåklädd man. Han stoppade in en pryl i örat och sa att jag fått något som heter öroninflammation. Det har alltså flyttat in bacilusker i mitt vänstra öra, usch. Så nu går jag på meducin igen. =(

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post199

18 april

2010Posted by Linus Sun, April 18, 2010 23:01:55

Grattis pap! Idag men för många, många år sedan föddes min pap. Han kom för 40 år sedan, jag tror att det är rätt länge för jag har bara funnits i 1 år och lite till. Så idag har det varit massa folk här, dom flesta vet jag vem det är. Bland annat så var mina kussar från Kaxås här - Simon, Emma och Frida. Det var jättekul och när dom kom så fick pap paket men jag oxå. Jag fick filmer och sånt där lego som vi har på dagis. Tack mina kussar!

Jag o mam väckte pap imorse och då fick han paket och fika av oss. Sedan när jag och pap tittade ut genom fönstret så hade någon hängt massa saker där ute. Konstigt för det var ju inte där igår, undrar om någon varit här i natt när jag sovit.

Efter vi fikat och så gick jag, mam och pap ut och plockade undan det som hängde i träden och runt huset där bilarna bor. Oj så mycket skräp det blev.

Eftersom det var paps dag idag så sa mam att jag skulle vara fin och fick då ha en sån där tygbit runt halsen.

Imorgon ska jag på sjukan. Först blir det ekg hos Marie och hon kommer säkert kolla om jag blivit någe längre och tyngre oxå. Sedan ska jag till Johanna som ska köra runt med pinnen på min mage för att se om hjärta fungerar som det ska och sist blir det mattanten Helene. Så imorgon blir det inge dagis.

Grattis världens bästa pap!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post198

12 april

2010Posted by Linus Mon, April 12, 2010 23:11:31

Grattis fadderpaps Per på din födelsedag!

Idag gjorde vi nåt konstigt på dagis. När vi skulle äta mellis så var vi inte inne. Vi var där ute där vi brukar leka och åt mellis. Alltså jag är van att sitta vid ett bord men nu blev det liksom konstigt. Försökte äta min smörgås och dom där gröna små mjuka, som jag tror heter vindruva, i allafall. Äta ut... hmm... Jättekonstigt blev det även när mam kom för då var jag ju redan ute.

Efter maten kom mams kompis Madde och hon hade med sig en sån där liten människa, mindre än både lill-Ludvig o kusin-Ludvig. Jag o pap åkte bilen istället för att titta på nåt hus där det ska vara massa folk i sommar på nåt kalas som pap ska ha. Jag tyckte i allafall att det såg dansvänligt ut.

God natt

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post197

11 april

2010Posted by Linus Sun, April 11, 2010 23:42:51

Idag har jag gjort nåt jättekul - jag har åkt takto med Arnold! Mam var ju självfallet oxå med i takton. Det måste jag berätta för grabbsen på dagis i morgon. Oj oj en sån dag!

Den här veckan som varit har inget speciellt hänt. Jo, Marie ringde o sa att det fanns inga bacillusker boendes i mitt blod. Skönt då blir det inga fler hemska prover i allafall. Puh. Sedan har jag varit på dagis och det e riktigt kul. På morron när mam o pap lämnar mig e jag alltid ledsen men mina fröknar får mig alltid på bättre humör ganska på en gång. En dag på dagis ser ut så här att mam/pap lämnar mig före frulle, sedan äter jag frulle och det är gröt. Nu får jag gröt ur istället för den kastrullgröt som dom andra äter, för mattanten tyckte att lådgröt är bättre för mig. När vi frullat klart får vi gå ut och de e såååååååååå kul. Nu finns det en stooooooooor låda full med vatten ute på gården, den är det flera stycken som leker i, även jag. I fredags var fröknarna tvungen att byta strumps på mig pga vattenlådan. Vi som inte är så stora får gå in tidigare vissa dagar och då äter vi olika frukter, ibland tar jag sån där banan och ibland väljer jag något annat. Leker lite till och sedan är det lunch. Jag har ju blivit jätteduktig att äta, kan faksikt själv numera i allafall på dagis, vill ju visa dom andra barnen att jag oxå kan. Har hört att fröknarna tycker att jag äter bra. Efter maten lägger dom ut mig i barnisen och det e så skönt att sova i den. Jag brukar sova så länge det bara går, oftast kommer dom ut och väcker mig för det e mellis. Bara massa mat på dagis. Mellisen brukar vara sånt där bröd, nåt att dricka typ mjölk och ibland frukt. Jag hinner nästan inte äta färdigt förrän mam eller pap kommer för då ska jag åka hem. Visst blir jag glad att se dom men det e ju kul på dagis. Ja så typ ser en dagisdag ut.

Idag hjälpte jag till när pap skulle byta dom där däcken på bilarna. Man måste ju vara med för att lära sig. Nästa gång fixar jag det själv.

Imorgon fyller fadderpaps Per år och då ska jag o pap dit. Men jag säger grattis redan nu - Grattis fadderpaps! Det är fler som fyller år min pap fyller om en vecka. Då blir det visst kalas. Jippi, det betyder tårta. Gott, gott.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post196

2 april

2010Posted by Linus Fri, April 02, 2010 19:53:54

Vi är i stugan nu. Idag har vi varit på ett ställe som man åkte bil till och där det var jättemycket folk. Jag sov i stort sett hela tiden, det var ju så skönt att ligga i barnisen och gunga. När jag vaknade såg jag att det var massa folk som handlade saker från andra folk som stod under små plasthus. Platsen hette nog Lofsdalen. Tror jag hörde min hjärtläkare Johanna där men vi var ju inte på sjukan. Konstigt.

Paps skoter bor vid stugan nu och idag fick jag åka med pap en sväng på den. Jättekul! Brrrrrrrrrammmmmmm, brrrrrrraaaaaammmmmm.

Kan väl passa på och berätta att det verkar in finnas några bacilusker längre i mitt blod. Det sista blodprovet har inte visat något, så jag är nog frisker i allafall. Var i allafall till sjukan i veckan eftersom min vikt inte ökar så mycket. Nu visade vågen 11,1 vilket i allafall är 0,1 upp från förra viktchecken. Mattanten Helene pratade med mam om hur dom ska göra för att jag ska äta lite mer och så. Men jag vill ju inte äta mer, tycker det är nog med den mat jag får i mig.

Nu när vi är här så är det påsk. Idag har jag fått två stycken runda saker som var fyllda med lite olika saker. Det ena var från momma o moffa och innehöll bland annat nåt som jag tycker är jättegott - russin. Tack momma o moffa! Strumpsen var oxå kanon. Den andra runda saken var från mam o pap. Det innehöll lite gotta och sedan fick jag två nya bilar - Sally o Ramone som är kompisar med mina två bilar där hemma Blixten och Luigi. Tacktack mam o pap!

Glad påsk till er alla!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post195

22 mars

2010Posted by Linus Tue, March 23, 2010 22:37:30

Nej inte igen! Allting har ju varit så bra. Det är fasktiskt riktigt kul på dagis även om det är jättetråkigt när mam o pap lämnar mig där. Alla säger att jag blivit så duktig. Hm, jag har väl alltid varit duktig... Jag börjar oxå förstå hur man ska hålla i den där saken när man ska få in maten i munnen men bara på dagis för hemma glömmer jag liksom bort det.

För någon vecka sedan var jag o mam in på sjukan. Kolla in vad duktig jag är - kan fasktiskt ställa mig på vågen själv. Att den bara visade 11,0 kg var visst inte allt för bra.

Sedan försökte jag även kolla om jag blivit någe längre men förstod inte riktigt hur den där saken fungerade.

Vi var där för jag har ju ett skumt märke nedanför där mitt huvud sitter fast på kroppen. Därför tittade en blåklädding och sedan kom en i vita kläder, sedan fick jag träffa Marie och hon hädde på sån där vit kräm som gör att jag inte känner något. Efter en stund snodde hon mig på blod. Dessutom fick jag en hemsk spruta in i benet - aj. Efter någon dag fick jag plötsligt högre värme inne i kroppen och tämpratuuren visade 39, som satt i några dagar. Nu mår jag ju bra men dom har visst hittat att det bor bacillusker i det blod som Marie tog.

I morse fick jag vara med pap på jobbet, trodde det skulle bli en rolig dag på paps job men efter en stund for vi till sjukan och då kom dom igen - blåkläddingarna. NEJ nya prover! Jag gjorde allt för att slippa undan, försökte ropa på hjälp men lyckades inte. Doktor Mattias stack mig till slut i foten efter att ha misslyckats lite här o var. Sedan var jag så trött att jag tvärsomnade i bilen. Jag behövde inte åka tebax till dagis utan fick åka hem med pap istället.

Hoppas att bacilluskerna har flyttat från mig.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post194

11 mars

2010Posted by Linus Thu, March 11, 2010 10:46:40

Igår var första dagen sedan jag var ungefär tre dagar gammal, som jag inte fick någon meducin. Åh så härligt nu är jag meducinfri o slippar få sånt där äckligt i munnen!

Det är ganska kul på dagis. Dom andra barnen tycker nog inte om mig för jag får inte vara med dom. Dom säger bara - nej Linus, du får inte vara här Linus, gå härifrån Linus, ta bort Linus. Men jag bryr mig inte, istället så river jag ner deras torn och tar deras leksaker. Hihi.

Det var fasktiskt rätt god mat igår på dagis så till mam o paps stora glädje så åt jag ganska mycket. Tror det var pytt i panna men det låg inte i någon panna utan på min tallrik. Och till det så fick vi röda skivor som var goda. Mums. Efter maten får vi alltid frukt och jag brukar sikta in mig på appelsiinen.

Jag har fått en ny pryl som jag ska ha på mitt huvud när jag är ute på dagis, för att inte slå mig. Mitt huvud känns ju jättestort.

Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post193

7 mars

2010Posted by Linus Sun, March 07, 2010 20:00:38

Oj oj nu har jag gjort det igen! Ja eller egentligen inte gjort - skrivit i min blogg.

Jag är en stor kille nu för jag har börjat på nåt som kallas för dagis. O vet ni, där finns massa leksaker och jättemånga kompisar, så många kompisar har jag aldrig haft. Det är jättekul. Mam har varit med mig där dom här dagarna och till veckan så hörde jag något om att hon inte kommer vara kvar med mig där - neeeeeeeej hon måste vara med mig hela tiden. Vi ska egentligen vara ute innan lunch men det har varit så där kallt nu igen och då har vi som är minst fått vara inne istället. När jag ska sova, vilket är efter maten, så får jag sova ute i barnisen och det är jättevarmt och härligt. Sista dagen jag var där innan det blev ledigt, så vaknade jag och mam hade gått iväg och fanns inte där. Usch så hemskt det var. Hon måste ju fatta att hon inte får gå iväg och lämna mig kvar. Det som är bra är att både pap o mam jobbar ju på nästan samma ställe som jag är på dagis.

När jag inte varit på dagis så har jag bland annat lekt med Alex men även varit ute och lekt i den kalla snön. Jag har åkt snårajser och plastprylen men även fått åka skooooooter med pap. När jag blir större så ska jag oxå har en sån där brrrrrrummmmmmmm. En gång när jag, pap o mam åkte på brrrrrummmmen så satt jag längst fram men var så trött så jag somnade. Jätteskönt att sova på den.

Idag har mam o pap inte varit så glad på mig för jag jag har varit lite... grinig. Men alltså man måste väl få vara lite arg ibland oxå och inte bara vara glad och skratta, eller. Får se om det bli någe dagis i morron för det har börjat rinna ur min näsa.

Lägger ut lite nya bilder i mitt fotoalbum oxå.

Hörs.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post192

25 feb

2010Posted by Linus Thu, February 25, 2010 21:08:17

Men var tog mina bokstäver vägen? Jag skrev ju i bloggen o sen bara bort. Mäh! Happ får väl sätta in bokstäverna igen då.

Igår var jag på sjukan och träffade Marie och Johanna för en helt vanlig kontroll. Vågen visade att jag fortfarande inte kommit upp i samma matchvikt som innan operationen i Göteborg. Jag vägde 11240. Sedan körde Johanna pinnen runt på min mage och sa att allt såg bra ut, men det visste jag ju redan för jag mår ju bra ju.

Poxisen åkte som vanligt på och den visade att syresättningen är på topp, 99. Sedan snodde Marie mig på blod för de skulle kolla saltet i mitt blod, är det inte syre så är det salt. Och som tack för att hon fick ta blod så fick jag en snurrpryl som är rätt skoj. Dessutom fick jag en gubbe när jag var in och blev vägde och ekgad men jag ville ha en annan så jag fick två.

Idag har äntligen tämpratuuren ute blivit varmare. När det är minus 30 så får jag inte vara ute för mam o pap. Så idag åkte jag bland annat i den där lådan som sitter fast i typ en stol och så stod mam bakom och sköt på. Det var så härligt så jag somnade.

För några dagar sedan var jag och mam o hälsade på min lilla kompis Ludvig och hans mam. Alltså inte minikusin Ludvig utan min kompis. Han hade massa roliga leksaker som vi lekte med. Förutom lek så fick åt vi kakor o bullar.

Sen har jag ju så klart även varit till Alex och Ludvig och lekt, ja åtminstone med Alex för miniLudvig sitter ju mest och tittar. Men Alex e så bråkig, han ska alltid ha samma saker som jag har och så drar han i dom tills jag ramlar. Han är så dum när han gör så. Nästa vecka ska jag börja på nåt som heter dagis. Mam säger att jag kommer få jättekul med massa leksaker och en massa andra barn. Jo säkert men kommer mam vara där...

Nu har det gått sex veckor sedan jag opererades så för några dagar sedan fick jag ÄNTLIGEN bada igen. Åh så kul det är

Åsså en sista påminnelse om min insamling till Gertrud. Insamlingen är ju bara under denna månad som är alla barnhjärtans månad.
Skicka ett mess till 72901 och skriv BARNHJARTA 188 "DITT NAMN" (här ska du alltså skriva ditt eget namn, barnhjarta är utan såna där prickar). Då får jag 30 kronor till min insamling.
Eller så kan ni välja själv hur många kronor ni vill ge min insamling och sätta in dom på nåt som heter plusgironummer 90 91 92-7 och då skriver ni WP Barnhjärta ID=188 (nu ska ni sätta in prickarna på barnhjärta).
Gör det nu!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post191

16 feb

2010Posted by Linus Wed, February 17, 2010 00:16:10

Heja, heja. Jag o pap tittade på en tjej som åkte fort på smala saker uppe på snön igår och då ville pap att jag skulle lära mig att säga heja, heja. Hon, som har halva min mams namn, åkte så fort att hon kom före alla andra i nåt spel som är nu på tv. Heja, heja Charlotte!

Igår var Alex o Ludde här, alltså mina kussar. Vi lekte först ute och då åkte vi plastmoj och snårajser och sedan gick vi in och lekte. Jag blev så trött så jag somnade innan dom hade åkt hem.

Idag har fammo o faffa varit här. Dom kom i en bil, vi åkte till stan i våran bil och då fick jag kolla på massa bilar, sedan for faffa i en annan bil och när dom for hem så åkte dom två bilar. Mäh...

Vet ni, det är inte bara jag som är hjärtopererad. Okej rå det visste ni säkert men alltså... ni vet mostis Ags hund, Oskar, han är på hundsjukan för han har oxå problem med sitt hjärta. Så nu är jag o Oskar inte bara polare utan hjärtpolare.

Appåpå hjärtan - ni glömmer väl inte min insamling till GERTRUD. Ni kan göra på två sätt, antingen tar ni telefonen som ni brukar ta med er när ni går hemifrån och skickar ett sånt där meddelande till 72901 och skriver BARNHJARTA 188 "DITT NAMN" (här ska du alltså skriva ditt eget namn, barnhjarta är utan såna där prickar). Då får jag 30 kronor till min insamling.
Eller så kan ni välja själv hur många kronor ni vill ge min insamling och sätta in dom på nåt som heter plusgironummer 90 91 92-7 och då skriver ni WP Barnhjärta ID=188 (nu ska ni sätta in prickarna på barnhjärta).
Gör nu detta för tänk på mitt, Oskar, Wilmer, Thea och alla andra hjärtpolare som behöver hjälp.

Jag har lagt in lite bilder från min tid i Göteborg i mitt fotoalbum och några till.
Glöm inte insamlingen...

 • Comments(2)//linus.staverfelt.se/#post190

14 feb

2010Posted by Linus Sun, February 14, 2010 22:28:11

Idag är det Alla hjärtans dag. Alltså dagen för alla trasiga, fixade och hela hjärtan. Man paket på den här dagen och jag fick två små bilar som kan köra själv. Tack mam o pap. Vi har varit på ett ställe idag där man äter. Till en början var det väl okej och jag fick smaka o så men mam o pap åt ju så länge så då tröttnade jag och ville kliva ur stolen jag satt i men det fick jag ju så klart inte. Då tog jag o höjde rösten och då stoppade dom i sig maten mycket fortare.

Den här veckan har jag fått vara ute och lekt lite. Jag har åkt plastprylen som inte går så fort, suttit i den där lådan som sitter på en mojäng som man liksom sparkar för att den ska röra på sig och dessutom har jag ju åkt snårajser. Kuligt. Igår fick jag till och med åka skoter med pap. O vet ni - det är jättekul. Sedan åt jag en konstig mat som pap gjorde här ute. Man använder sån där brand för att göra maten och det var fasktiskt ganska gott men törstig blev jag. Tror det kallas för kålbulle, konstigt för det såg inte ut som nån bulle.

Tänkte jag skulle lägga ut lite bilder i mitt fotoalbum men jag har ju fullt upp med att leka med bilar, bollar och annat. Men ska försöka fixa det, annars får mam göra det istället.

Trevlig dag till er alla med hjärtan, speciellt till mina hjärtpolare Wilmer och Thea som inte fått åka hem från Göteborg än.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post189

8 feb

2010Posted by Linus Mon, February 08, 2010 22:18:43

Idag var det stooor bild på mig i tidningen och det stod lite text oxå. Se själva, jag lääänkar till tidningen - ÖP

Sen var det de där med insamlingen, gå till min egna sida för att se hur du ska göra för att stödja oss hjärtisar.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post188

7 feb

2010Posted by Linus Sun, February 07, 2010 21:08:45

Oj nu har det gått flera dagar igen sen jag skrev sist men den här gången beror det på att någon har lagt ett träd över internet. Därför låter det inte i telefonen trots att jag trycker på knappen, internetet fungerar inte och vi har jätteomånga tvkanaler. Just nu använder jag en internetpinne.

Den här veckan har jag fått leka med Alex flera gånger och fatta vad han blev glad när han såg mig efter operationen. Men mam o pap måste säga till Alex många gånger eftersom han ibland försöker få mig att ramla på mitt ärr. Det är så kul att kunna leka utan att bli så där trött.

Fammo o faffa kom o hälsade på för någon dag sedan. Jag fick en bil som både lyser och låter. Den är helfrän. Tack fammo o faffa! Och idag när pap kom hem från Linsell, ja han har alltså varit där i helgen, så fick jag ett paket från fammo. Egentligen skulle jag ha öppnat det om några dagar då det är Alla hjärtans dag, men jag har hjärtans dag jämt så därför öppnade jag paketet. Det var en tröja o byxa men mam säger att det heter underställ. Tack fammo igen!

Appåpå Alla hjärtans dag - februari är ju alla barnhjärtans månad, alltså min o mina hjärtpolares månad. I år ska vi samla pengar till Gertrud (läs om Getrud här) och därför har jag startat en egen insamling.
Skicka ett SMS till 72901 och skriv: BARNHJARTA 188 LINUS
Då skänker du 30kronor till min insamling för oss hjärtebarn. Annars kan du ju även köpa årets hjärtepin, dom finns på typ Akademibokhandeln, Euroflorist, Hemköp, Hemtex, Krabat, Lekia, Tempo och Alla Hjärtans Lunch-restaurangerna

I veckan kom två stycken hem till oss, den ena han tog massa bilder och sedan for han medans den andra stannade kvar o frågade mam o pap en massa saker. Killen som stannade kvar, skrev en massa saker och dom pratade om mitt hjärtfel och operationen. Tror att jag kanske blir en sån där kändis. Wow!

Glöm inte bort min insamling, messa BARNHJARTA 188 LINUS till 72901
Tack!

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post187

30 jan

2010Posted by Linus Sat, January 30, 2010 23:45:29

Alltså ni får inte tro att nåt har hänt bara för att jag inte skrivit nåt här. Nej då. Jag är hemma och de är så skööööööööönt. Det var jättekul att komma hem till mina leksaker igen. Vet ni - granen på övre delen av vårt hus, den var kvar.

Jag träffade Johanna och Marie när vi kom hem. Ja eller alltså jag, mam o pap for dit. Först kollade Marie så som hon brukar och sedan gick vi in till Johanna som körde runt med pinnen på min mage. Hon sa att allt såg bra ut. Sedan skulle dom ha mig att kissa i en sån där som man dricker ur. Det gick väl inte att göra det, så då skulle mam o pap fixa det hemma istället. Mam var nära men jag lurade henne och passade på att pinka när hon inte såg. Hihi.

Mam o pap har börjat åka så sitt jobb igen men inte samma dag. Det är alltid en av dom kvar hos mig. Tror det ska vara så nu ett tag och sedan ska jag på nåt som visst heter dagis. För någon dag sedan följde jag med pap till en som gör saker med håret. Först tog hon paps hår och sedan tog hon även mitt hår. Så nu är mitt hår inte lika utåt längre.

Jag har fortfarande dom där röda märkena på kroppen. Dom är lite överallt. Tämpratuuren är lite bättre, två dagar har den varit borta men idag kom värmen igen. Pinnen visade inte så mycket men jag tror att det ändå är för mycket - 37.8. Dessutom tycker min mage inte om nån mat som jag ger den. Allt kommer direkt ut i blöjjisen, usch det gör ju så ont i min rumpa. Det stora hålet som dom gjorde på mig för att laga mitt hjärta, det är liksom bara ett streck nu.

Idag kom momma o moffa till mig. Vet ni, dom hade paket till mig. Jag fick två jätteroliga leksaker - en sån där ritpryl som jag ville ha och sedan en annan sak som låter när man trycker på den. Tack momma o moffa!

Va skönt det är att slippa blårockarna, för dom gjorde bara massa hål i mig. Nu ska jag visst inte behöva träffa dom på jääääääääääätteläääääääääänge. Bra.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post186

26 jan

2010Posted by Linus Tue, January 26, 2010 21:18:02

Vet ni vad? Jag är på väg hem nu. Ligger just nu o gungar fram o tillbaka i tufftuffen. Men innan jag får åka hem till mina leksaker måste jag till sjukan i Östersund. Det var nära att jag inte skulle få åka idag. Dom där röda märkena på kroppen var överallt idag och dom var jättestora. Därför fick jag, mam o pap åka på en annan avdelning för att kolla vad det är för nåt. Han läkarn som var på den avdelningen sa att det är nässelfeber och det kan man visst få efter operation, infektion eller om man är allgerisk mot nån antiotika. Jag passar ju in på alla tre så varför inte. Det är nog därför jag haft högre tämpratuur än vanlig oxå. Det är fortfarande varmt inne i min kropp, i morse var det 38. Så vi får väl se om Östersund säger att jag ska stanna där eller om jag får åka hem till vårt hem.

Inte i natt utan förra natten så vaknade jag av att maten som var i min mage inte längre ville vara där. Lite synd om mam för hon fick en del av magmaten på sig. Flera gånger hände det innan jag kunde somna om igen. Vi skulle ju vakna tidigt eftersom jag skulle ta ett nytt CRP, så det blev inte så mycket sova den natten. CRPt var lite lägre än dagen före så det var ju i allafall bra. Idag hände det igen när mam satt o matade mig, då ville maten upp igen. Usch, det är inge roligt! Alla ser jätterädd ut när man säger att maten vill ut fel väg, dom tror jag har vintersjukan eller nåt sånt men det ere inte. Det beror på meduciner och infektioner i min kropp. Så nu är jag lite försiktig med vad jag äter för jag vill inte att det ska komma upp igen.

Vill passa på o tacka för att vi fått bo på Ronald McDonald. Kom ihåg att äta på McDonalds för det gynnar sjuka barn och deras mam o paps. Vill även tacka personalen på avdelning 323 som tagit hand om mig sedan 8 januari. Tack! Önskar mina kompisar Wilmer o Thea lycka till - ni måste ju bli frisk nu så även ni får åka hem.

Jaja nu e jag i allafall på väg till Östersund så få vi väl se hur mina nässlar mår i morgon.

 • Comments(2)//linus.staverfelt.se/#post185

24 jan

2010Posted by Linus Sun, January 24, 2010 21:56:50

Idag har det varit en lugn dag, bara en sväng på avdelningen. Dom där röda märkena på kroppen satt fortfarande kvar på min kropp i morse så då bestämde mam o pap helt själv att jag inte skulle få meducinen. Istället rullade dom ner mig på sjukan och doktor Ulla tittade på mig. Min mam o pap måste vara läkare dom oxå för doktor Ulla sa att jag skulle slippa meducinen, precis så som mam o pap sagt. Nu ikväll var dom röda märkena nästan borta. Troligtvis är det så att min kropp inte tyckte om antiotikan och försökte då visa det med röda märken, så som jag brukar göra genom att bli jättearg.

Mam o pap åt middag med Wilmers mam o pap och Theas pap. Dom är jättesnälla allihop, tyvärr kan inte Thea eller Wilmer vara med för dom är på avdelningen fortfarande. Det är bara jag som kommit därifrån.

I morgon ska jag kliva upp tidigt för jag ska ta ett nytt CRP för att se hur jag mår. Om allt är ok så tror jag att vi får åka hem, på något sätt. Det är så skönt att få sova här på Ronalds med mam o pap men jag längtar hem till mina leksaker.

 • Comments(3)//linus.staverfelt.se/#post184

23 jan

2010Posted by Linus Sat, January 23, 2010 16:54:21

Idag skulle jag slippa sjukan sa mam men vi har varit där flera gånger. Just nu får jag tre meduciner och en av dom gör att jag får röda märken på kroppen. Därför har vi varit till sjukan för att visa märken och väntat o väntat o väntat på att nån ska komma o kolla. Så nu slipper jag den meducin som gör att jag måste få ny blöj hela tiden. Kanske att min mage kommer att må bättre.
Här sitter jag o väntar på att läkaren ska komma. Kolla vilken rolig pryl jag har. En sån vill jag ha!

Igår lånade vi bilen är på Ronalds. Dom har inte kvar den där survovlon som jag försökte sälja den förra gången vi var här. Nu har dom har en nyare vovlo som är mycket finare. Det var kul att åka bil, var ju så så länge sedan. Och då åkte vi till affärn och handlade för vi skulle äta med Wilmers mam Lisa, pap Andreas och syster Alva. Wilmer kunde inte komma för han ligger på sjukan. Oj så mycket folk det var på affärn. Jag fick åka sån där vagn, jippi.

Det står en sak på avdelningen som jag tycker är jättekul men jag tror att jag är lite för liten för den.


Vet ni att det finns något som kallas för hiss här på Ronalds som man kan åka upp och ner i och det är jättekul att åka. Igår tryckte jag på knappen för hissen och då kom den och jag gick in och åkte själv. Hihi men tur mam hjälpte mig upp igen.

Nu måste jag nog få hjälp med blöjjisen igen. Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post183

21 jan kväll

2010Posted by Linus Thu, January 21, 2010 22:45:47

Tänkte bara säga att jag har varit nästan tämpratuurfri idag och nu sover jag med mam o pap på Ronalds. Jippi!

Fick nån ny meducin som inte smakar så gott, tror den är för nåt skumt märke jag fått på mitt ben. Jag var ner och fotade mina lungor men vet inte hur det såg ut men eftersom ingen sa nåt så var det säkert bra.

Nu ska jag sova tills jag vaknar i morron... här på Ronalds. Natti.

 • Comments(2)//linus.staverfelt.se/#post182

21 jan

2010Posted by Linus Thu, January 21, 2010 11:28:09

Igår var det normalvarmt inne i min kropp igen och jag mådde riktigt bra. Ja förutom att min mage inte verkar vara så nöjd men det beror på att magen inte tycker om meducinen jag får för bacilluskerna som bor i mitt pink. Ultrljudstanten körde runt med pinnen på min mage och hon sa att allt såg bra ut, det finns lite vätska i vänstra lungan men så kan det vara efter operationen. Vi var till en annan avdelningen som tar prover genom att göra barn illa. Dom gjorde ett hål i mitt finger och snodde mig på blod. Gjorde ju ont ju. Provet dom tog kallas för CRP och mäter visst om det finns nån infektion i kroppen. En sköterska sa idag att CRPvärdet ska vara under 5 men att mitt värde igår var 42. Oops men det blir mindre för det var mer för någon dag sedan.

Eftersom jag mådde så bra igår så flyttade jag ut ur rummet på sjukan och skulle bo med mam o pap på Ronalds. Dessutom sas det att vi skulle få åka hem på fredag, i morron alltså. Jag var med mam o pap på Ronalds och vi lekte och allt var så bra. På kvällen rullade pap o mam ner mig i en barnis till avdelningen igen för att sköterskorna skulle göra en kontroll på mig, alltså ta blodprov med en grön sak som trycker ihop armen och låter tick - tick - tick - piiip, kolla hur jag andas, hur mitt hjärta låter och sen kollar dom så klart syresättningen med en poxis. Min syresättning ligger bra nu, runt 95-99. Sedan kollade mam o pap hur det stod till med tämpratuuren och pinnen visade 38.8. Kände väl det att jag var rätt varm. Så då fick vi inte sova på Ronalds, suck. Istället fick jag sånt där som man blir rolig och förstod då att nu kommer det göra ont igen. Dom kollade om det finns bacillusker i mitt pink, i min näsa och sedan stack dom mig i armen o tog mer blod för att se om det finns nåt i mitt blod som inte ska vara där. Ajaj. Efter detta skulle jag försöka sova men det gick inte, istället blev jag riktigt arg. Såg att mam inte riktigt visste vad hon skulle ta sig till men efter lite lelle bestämde jag mig för att sova.

Nu på morgonen har provavdelningen gjort ett nytt hål i mitt finger o tagit ett nytt sånt där CRP. Tämpratuuren ligger typ på 37,7. Ultraljudstanten har även idag kört runt med pinnen på min mage och det är fortfarande inget skumt med mitt hjärta men vätskan finns kvar i lungan så vi väntar på lugnfoto nu. Får väl se vad som vad vi gör idag. Nu måste nog mam o pap rycka in o byta blöjjisen igen.

Hörs.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post181

19 jan

2010Posted by Linus Wed, January 20, 2010 08:25:36

WOW idag fick jag komma utanför sjukan, jag fick ledigt från avdelningen och mam o pap tog med mig en stund till Ronalds. Det var jätteskönt att få vara med bara dom och slippa sköterskorna några timmar.

Jag har fortfarande för mycket värme i kroppen eller som det tydligen heter för hög tämpratuur men jag får ju meducin i rumpan flera gånger som ska göra det kallare. Det var in en läkare till mig idag, som tur var sov jag puh. Han sa att dom hade hittat baskilusker i i det som jag pinkar ut och därför skulle dom ändra meducinen för att få bort dom kusarna. Vet inte om jag riktigt tyckte det var så bra för den andra meducinen får jag genom nålprylen i foten men den nya får jag genom munnen och det är så äckligt. Jag gör allt för att hålla igen munnen men jag måste ju öppna för att få lite luft ibland o då är pap där med den där sprutan. Wäääääääh! Mam o pap lovade att jag skulle få sån där tunn potatis om jag gapade. Ok tänkte jag kan ju vara värt det och öppnade munnen lite lite. Men det var nästan värt det eftersom jag fick potatisen.

Om jag inte har nån tämpratuur imorgon så får jag nog följa med till Ronalds då oxå. Tror att jag måste sova kvar på sjukan nån natt till men kanske jag for sova hos mam o pap sen. Hoppas, hoppas.

 • Comments(2)//linus.staverfelt.se/#post180

18 jan

2010Posted by Linus Tue, January 19, 2010 00:33:22

Idag har jag mått mycket bättre. Det har varit nästan normalt varmt inne i min kropp idag. Detta gjorde att jag fick åka utanför dörrarna till avdelningen. Jag fick inte åka till Ronalds men till ett jätteroligt ställe här på sjukan. Det finns ett ställe som kallas för lekterapi och där finns jättemycket leksaker och prylar. Mam o pap körde mig i barnisen dit. Vet ni, det fanns ett typ hus där som hade saker man kan laga mat och så med, och dessutom fanns en mikro inne i det lilla huset. Helfränt. Pap, så vill jag oxå ha hemma.

Här försöker jag laga en bil så som pap lärt mig att man ska göra.

Sedan testade jag en av bilarna som fanns på lekterapin men alltså hallå, den funkade ju inte att köra. Vilken dålig bil, tror det stod typ vovlo på den. Nä längtar hem till min bobbybil.

Sedan jag ätit lite bättre idag, kände fasktiskt för lelle flera gånger. Tror att mam o pap tyckte det var bra. Det bästa med att jag ätit lelle är ju att jag slipper den där påsslangen in natt. Mam o pap har försökt mata mig med allt möjligt bara för att jag ska äta o jag e ju inte osmartare än att jag tar chansen. Fick idag smaka nåt som tydligen är potatis men den var väldigt smal för att vara potatis och så är den liksom vågig. Gott var det i allafall.

Mam o pap äter ju sin mat inne på mitt rum på sjukan o idag kom det en tant in på rummet med en påse till dom. Jag får ju visserligen oxå min mat in på rummet men det är ju av sköterskorna, pap ringde ju till nån.

Det blev skojmeducin idag oxå. Dom satte om nålprylen idag igen. Tydligen så har jag dåliga artärer eller vad det kan heta, så dom pajar hela tiden och funkar alltså dåligt. Den jag fick i handen igår gjorde så fruktansvärt ont idag när sköterskan Anna skulle ge mig meducin och jag lyckades få dom att fatta att det gjorde ont, så då blev det en ny nålpryl i armen. Det låter som om att jag måste få ännu en ny i morron för att denna inte funkar så bra heller. Men alltså nu får dom snart ge sig, jag kommer ju har hål överallt på kroppen. Nu ikväll så kom värmen i kroppen tillbaka, vaknade av att jag kände mig väldigt varm. Mam sover hos mig i dag och när hon tog värmepinnen så visade den 39,1. Pling, pling till sköterskan som kom med meducin först, sedan kom hon med en läkare, därefter kom hon och skulle sno mig på blod men det tänkte jag minsann inte ge bort. Får se om jag mår bättre i morgon annars skulle dom kolla om det bor bacillusker i mitt blod igen.

Nu måste jag sova för snart kommer dom väl o ska ta kontroller. Natti.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post179

17 jan

2010Posted by Linus Sun, January 17, 2010 14:55:09

Det är inte lätt att sova när det kommer sköterskor och stör. Dom tror att dom smyger men jag hör fasktiskt och när jag skriker så går dom igen. Haha ska ju inte tro att dom kan komma nära mig utan att jag märker nåt.

Syresättningen är ganska bra, 95-98. Min matchvikt har minskat sen jag kom hit, i morse när mam vägde mig så vägde jag 11150 och när jag kom hit 11440. Mam o pap säger att om man inte äter så minskar man i vikt och till slut försvinner man. Men jag vill ju inte äta. Kolla in hur mycket mat jag fick till lunch idag, efter en timme vad det rätt mycket kvar på tallriken. Pap säger att jag äter mikrotuggor. Mikro är ju nåt man värmer lellen i. Fattar inte alls vad mikrotuggor är.

Just nu försöker pap få mig att äta. Jag har fått en kopp med nåt kallt som tydligen ska vara jättegott men usch jag vill inte ha det heller. Igår när jag bloggade hade jag ju en typ tunn tråd in i handen och en i foten som dom använde för att ge mig meducin och påsmat i. När jag fick meducinen igårkväll så blev min hand mycket, mycket större. Tydligen hade nåt hänt med nålprylen så det gick ut i handen istället för dit det skulle. Så då tog dom äntligen bort den onda prylen. Även igår hade jag fått för lite vätska i mig så då fick jag påsslang igen men den här gången in i foten. Konstigt ställe att få mat i sig! Det var svårt att vända sig i sömn för slangen var ju ivägen. I morse så hade även nålprylen i foten pajjat så då försvann även den. Hihi. Nu är jag alltså utan "ingång" som dom säger.

Jag mår inte helt bra. Nyss när mam kollade med pinne i rumpan så var det varmt i min kropp igen - 38.7. Så nu väntar jag på att läkare Björn ska komma, för då ska jag ultraljudas igen. Hörde nåt om att jag kanske ska få tillbaka en "ingång" - NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ vill inte, de gör ju ont ju.

Vi har ju tv på mitt rum och idag har vi tittat på när folk åker på snö åt alla möjliga håll. Tror att det har gått bra för dom som pap o mam gillar - svenskarna, vem det nu är. Heja, heja.

Får väl se vad läkare Björn säger men kanske en permis till Ronalds ändå.

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post178

16 jan

2010Posted by Linus Sat, January 16, 2010 14:53:54

Jag slapp småisarna igår, fick ett eget rum så pap sov hos mig i natt. Mam fick sova på Ronalds men det blir nog hon som stannar hos mig i kväll. Pap sov nog inte så mycket för det sprang ju sköterskor här hos mig hela tiden.

Idag var dom dumma igen visserligen fick jag sån där rolig meducin men vad hjälper det när dom är dum. Dom drog pacemakertrådarna så nu sitter det inte så mycket kvar på min kropp, helt tomt är det inte än men snart. I morgon är det dax att ultraljuda igen o ser det bra ut så kanske jag får permis och får sova på Ronalds istället.

Jag o pap var på den där avdelningen som tar kort på saker inne i kroppen i morse och då såg dom visst att jag har lite vätska kvar i ena lungan o det e inte bra för då måste jag kissa mer. Men för att kunna kissa måste jag även dricka o det vill jag inte. I går fick jag tebax slangen o den där påsen eftersom jag inte dricker så mycket. Kanske det blir så idag oxå. Det är inge roligt eftersom jag inte kan gå runt som jag vill då utan sitter fast i en stolpe o slang.

Jag tycker inte om dom som jobbar här och fast jag säger ifrån så pillar dom på mig. Jag vill hem nu.

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post177

15 jan fm

2010Posted by Linus Fri, January 15, 2010 13:15:37

I morse var det så hemskt när jag vaknade, ingen mam o ingen pap bara massa tjejer i blåa kläder. Jag tyckte det var så hemskt och jag tror även att sköterskorna tyckte jag var bråkig så till slut ringde dom efter mam. Åh så skönt när mam kom, då kunde jag nästan somna om igen.

Var så trötter igår så jag orkade helt enkelt inte skriva nåt. Igår morse försvann den där kisslangen och nu har jag bara en vanlig blöj, härligt. Dessutom tyckte en sköterska att det bubblade i drääänaschslangsburken så då kom en sån där gubbe i vit rock och tittade, dom e rätt läskiga dom i vita kläder för dom brukar ibland ha gröna kläder och då är dom ännu läskigare, i allafall så hade jag visst lyckas få ut slangen i magen en bit så då tog dom bort den. Haha, jag lyckades. Så nu håller dom koll så jag kissar för annars kan det jag inte kissar ut bli kvar där inne och då kan det stanna i min ena lunga, vilket tydligen inte är bra för då måste dom sätta tebax drääänaschet, usch. Och idag fick jag sån där rolig meducin som gör att jag känner mig ... skoj. Man brukar få sånt roligt när det ska bli nåt som inte är roligt, vilket alltså hände idag. Det gjorde jätteont i min hals, en sköterska tog bort CVKn i halsen så nu är även den borta. Dessutom behöver jag inte vara uppkopplad med pox o ekgprylar så nu får jag springa runt på avdelningen som jag själv vill. Kan väl inte påstå att jag springer så mycket men det är väldigt skönt att slippa vara i sängen hela tiden.

Igår när jag låg i min säng så kom det in två typer som spelade och sjöng för mig. Dom var lite läskiga men roliga.

Jag känner mig fortfarande väldigt trötter och orkar inte leka så länge. Det är jättejobbigt att vara i rummet eftersom det ligger tre andra bäääääbisar där o vet ni, dom sover inte när jag sover. Kanske, kanske att jag får ett eget rum idag. Ja alltså där mam eller pap sover med mig men jag slipper småbääääbisarna.

Det hängen en rolig pryl på min säng, tror man använder den för att lyssna på saker. Undrar om jag hör nåt...

Hörs senare.

 • Comments(2)//linus.staverfelt.se/#post176

13 jan

2010Posted by Linus Wed, January 13, 2010 21:41:55

Ännu en dag har gått och jag har i stort sett sovit mig igenom dagen men varit mer vaken än igår. Har känt mig så där suddig även idag plus att jag mått mindre bra. Mam säger att jag ser lite gråggi ut, vad nu det betyder.

När jag fick välling så tyckte inte min kropp att det var så gott och bestämde sig för att trycka upp den samma väg som den kom ner. Efter det var jag inte så hungrig men för att jag skulle få i mig nån typ av mat så satte sköterskan Anna in i påse med nån vätska i. Ingen aning om vad det smakade för det passerade inte genom munnen utan rakt in i sidan av halsen via CVKn.

Det har inte hänt så mycket idag. När jag rör mig eller sätter mig upp så rinner det ur hålet på magen där drääänaschet går in, vilket gör att dom måste byta det som sitter för. Dessutom ser jag till att dom som tvättar får lite att göra eftersom mina kläder måste bytas varje gång det läker i hålet. Jag har suttit upp i sängen några gånger men mysigast är när jag får sitta hos mam eller pap.

I morgon kanske jag blir av de den där hemska slangen som jag kissar i samt CVKn i halsen. Nä nu ska jag sova vidare om det går för hon i sängen bredvid låter så mycket. Natti.

 • Comments(2)//linus.staverfelt.se/#post175

12 jan

2010Posted by Linus Tue, January 12, 2010 21:03:21

Dagen efter min hjärtoperation har varit ... konstig. Jag är så trött att jag inte orkar öppna mina ögon men jag känner att jag orkar snurra runt i sängen. Att jag snurrar runt verkar inte vara så poppis, för på en gång kommer någon och snurrar tillbaka mig och alla sladdar o slangar.

Redan tidigt i morse så var jag så duktig att dom tog bort andningsprylen och samtidigt så hjälpte jag till och tog bort matprylen som gick genom min näsa. Mat är något som IVA verkligen snålar med. Jag fick ju lite, lite, lite välling igår och idag har jag endast fått vatten på en pinne i munnen och det var oxå så grymt lite. Dom borde fundera på att byta ut den som lagar maten... Förutom prylarna i näsan så har dom även tagit bort två slangar som gick rakt in i min mage, tror dom kallas för drääänasch men en sån slang är kvar. Sen har lite mer saker försvunnit.

Egentligen skulle jag bo kvar på IVA till i morgon men dom något annat barn behövde min plats i rummet så jag fick flytta ner till avd 323 igen. Jag hade hellre stannat på IVA för det är så lugnt där och dessutom har jag en egen sköterska där. På 323an så ligger jag i ett rum med tre andra pluttisar, dom är alla mindre än mig och där måste jag dela en eller två sköterskor med dom andra fyra. Det är även mycket ljudigare i det rummet. Men jag är väl skyldig till dom flesta ljuden.

Jag har tittat några få gånger idag. En gång satt jag upp och såg att mam o pap var hos mig. Vet ni, det finns massa skärmar och knappar runt min säng. Tänk om jag ändå kunde lyckas sträcka mig och få trycka på dom...

Förra gången jag var här så bodde en annan kille som heter Wilmer här. Han har oxå ett trasigt hjärta men det är inte som mitt utan nån annan trasning. Han är här nu oxå och hans mam o pap bor i rummet bredvid min mam o pap på Ronalds. Jag bodde i samma rum som Wilmer på IVA tills i morse. Kul va.

I morgon hoppas jag att jag mår bättre för jag känner mig så skum. Allt är så... suddigt. Nu när mam o pap har gått till Ronalds så får vi väl se om jag lyckas hålla nattsköterskorna sysselsatta i natt. Hörs.

 • Comments(2)//linus.staverfelt.se/#post174

11 jan kväll

2010Posted by Linus Mon, January 11, 2010 20:58:16

Om jag vetat det här i morse så skulle jag nog aldrig klivit upp. Dagen började så bra med ett besök på avd 323 och slutade jättetrött med massa slangar på IVA.

Jag, mam o pap följde i morse efter jag badat, igen, med två sköterskor till ett rum där det kom in en gubbe och en tjej i gröna kläder. Jag såg att mam o pap var ledsna och efter det kommer jag inte ihåg nåt mer. Dom där grönisarna måste ha gett mig nåt, ska passa mig för såna i fortsättningen. Senare nu i kväll så försökte jag vakna till men jag somnade på en gång. Snacka om att vara trött. Tror att det sitter en massa slangar o prylar i hela mig för när jag försöker röra på mig så är det liksom saker runt mig.

Hörde nån som pratade om att min operation har gått bra. Min klaff till lungorna är visst borta men den var tydligen inget att ha ändå. Nånting sitter i näsan och tror att det är det som hjälper mig att andas. Nu ikväll försöker jag andas själv så i morgon kanske jag blir av med den där andningsprylen.

Jag är jättehungrig men vet ni hur taskiga dom är här, allt jag fått är en liten, liten, liten skvätt välling tror jag det var. Dessutom så fick jag inte ens smaka för dom skickade ner det direkt i magen via en annan slang i näsan. Suck.

Hörde att mam o pap var hos mig ikväll och det kändes tryggt. Nu ska jag sova vidare så vi hörs i morrn.

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post173

11 jan fm

2010Posted by Mamma Mon, January 11, 2010 08:32:46
Nu har vi lämnat våran älskling till läkarna för operation. Usch så hemskt. Det kommer bli en lång dag i väntan på samtal att operationen är klar.

 • Comments(2)//linus.staverfelt.se/#post172

9 jan

2010Posted by Linus Sat, January 09, 2010 20:48:57

Om det är så här lugnt att vara i Göteborg skulle jag kunna stanna kvar här. Idag har jag, mam o pap varit runt i nåt hus som kallas Femman. Det var tokmycket folk där och pap körde hit o dit med mig i vagnen för att inte köra på nån bacillusk. Där fanns en stor gran men den ville inte spela när jag klappade händerna.

Jag sa ju att mam o pap har lite oflyt ibland men idag hade de tur. Vi fick flytta ut från det fina hotellet med den dumma dörren och till Ronalds. På Ronalds fick vi ett jättefint rum, stort, längst upp. Jag har faksktiskt fått ett eget rum i rummet, så stort är det. Och det finns jättemycket leksaker här som jag kan leka med. En leksak ville inte fungera så då försökte jag fixa den så som pap har lärt mig, med den där brrrrrrbrrrrrrrrprylen för att byta dom där sakerna under leksaken men jag lyckades inte.

I morgon ska jag bli riktigt ren, för jag ska få bada två gånger med nån superduper tvål som gör att jag blir tokren. Sen vet jag inte så mycket mer vad som händer i morgon.

Hörs i morrn.

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post171

8 jan

2010Posted by Linus Fri, January 08, 2010 22:20:34

Nu är jag i Göteborg igen eller till slut kanske jag skulle säga. Ni förstår att min mam o pap har inte alltid flyt. I går när vi skulle åka så funkade inte tufftuff. Dom som redan skulle suttit i tufftuff kom med en jääääääääättestor bil istället, kan nog kallas för bus. Så tufftuffen fungerade inte på långtid och det var mitt i min sovning. Jag somnade i bilen. Tur nog så var momma o moffa där för dom skulle ta vår bil annars skulle vi nog varit där alla andra var och där var visst väldigt kallt. Till slut fick vi kliva på och då ville inte jag sova. Vi hade ett litet, litet rum men vi var iallafall själv där. Usch så varmt var det under natten, vilket gjorde att jag hade svårt att sova bredvid mam. Det var tråkigt att åka tufftuff för jag kunde inte springa runt men det var spännande att titta ut genom fönstret för allt for så fort förbi. Vid lunch kom vi äntligen fram till Göteborg och då for vi till sjukan - Drottning Silivias Barn och Ungdomsklink - samma ställe som jag varit på förut.

På sjukan var flera av sköterskorna och läkarna kvar som jag träffat förut, men jag kommer ju inte riktigt ihåg dem men mam o pap gör det. En sköterska som heter Sofia kom faktiskt ihåg mig, men vem glömmer en kille som mig. Först träffade jag ultraljudsdoktorn som körde runt med ultrapinnen på min mage och hon sa att hon fick fina bilder, kanske slipper fler ultrapinnar. Det var inte så kul men jag försökte glömma pinnen och istället titta på roliga gubbar på tvn - tubbitellis eller nåt sånt. Sedan lite mat och efter en stund så var en en doktora som tittade på mig och sedan ekg. Det var jättehemskt att få lappar på magen för ekgandet och trots att jag var arg så var det ingen som lyssnade på mig, de kan ju inte ha missat hur arg jag var för jag tog ju i allt jag kunde. Jag blev så trött av att vara arg så jag somnade. Under tiden jag sov så var jag visst ner till röntgen och fick typ mina lungor fotade. Dessutom mätte sköterskan Sara syresättningen och tog blodtryck under tiden jag sov, snacka om trött eftersom jag inte vaknade. Till slut kom läkaren Mats Johansson-Synnergren som shuntat mig och pratade om min operation med mam o pap, alltså vad de ska göra.

Eftersom det inte fanns något tomt rum på Ronalds så åkte vi till annat ställe som mam o pap bott på tidigare - Hotell Odin. Det är jättefint där men dom har dumma dörrar. När jag, mam o pap skulle gå ut så kom vi inte ut. Då ringde mam till tjejen där nere som kom upp och öppnade åt oss och så fick vi byta till rummet på andra sidan. Imorgon behöver jag inte till sjukan så då ska vi gå på stan och sedan kommer vi bo på Ronalds.

Nu är jag trött. God natt. Nej vänta min mobo fyller ju år idag - Grattis mobo Janne!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post170

6 jan

2010Posted by Linus Wed, January 06, 2010 23:00:11

Idag när jag vaknade efter att sovit en liten stund, så hade granen som bott inne hos oss flyttat, den fanns inte där vid tvn längre. Usch så dum den var som inte var kvar tills jag vaknade. Mam sa att den kommer att flytta in till oss igen nästa jul. Undra var bor den tills dess? Hos tomten kanske, han oxå var borta.

Momma o moffa var här hos mig idag. Det är jättekul att leka med dom. Fölåt momma men moffa e bäst. Men jag kan leka själv oxå. Igår lekte jag inne i paps jacka, den är ju lika stor som mitt plasthus. Tittut!

Sedan hände nåt konstigt på mitt huvud för mitt hår stod upp när pap höll jackan ovanför.

För någon dag sedan var det lite mindre kallt ute så då fick även jag vara ute och leka. Och då passade jag på att göra allt jag kunde på den lilla stunden. Först hjälpte jag pap med snön utanför här.

Sedan åkte jag o mam, fick ju inte åka själv suck, på min kuliga utepryl - tror den kallas för snå räjser. Mam bromsade hela tiden, hon e ju en fegis. Jag gillar att åka fort.
Tur nog kom pap o räddade mig och jag fick åka skooooooter istället. När jag blir större ska jag oxå ha en sån.
Sedan blev det lite kallt så jag fick gå in och sedan dess har jag inte fått varit ute och lekt för det är så kallt. Tydligen var det minus 25 ute här ikväll, jag fattar inte riktigt hur kallt det är men det låter minusigt. När det är kallt så orkar jag ju inte så mycket för syresättningen blir lägre och därför får jag inte vara ute. Jag o mam var till Marie på Barnmottagningen för några dagar sedan och då visade poxisen från 77-90, ja både dåligt och ännu dåligare.

Innan jag skulle sova idag så badade jag och det är jättekul att leka med vattnet så det far överallt. Mam sa att det var sista badet hemma på flera veckor eftersom efter operationen så får jag inte bada. Imorgon åker vi till Göteborg men är inte där förrän dan efter. Förra gången var vi där samma dag men nu åker vi nåt annat som tydligen låter tuff-tuff och tar längre tid. Nu närmar det sig.

Nästa gång jag skriver är jag i Göteborg. Hörs!

 • Comments(0)//linus.staverfelt.se/#post169

1 jan

2010Posted by Linus Fri, January 01, 2010 23:44:01

Oj oj idag är det ett nytt år - 2010. Men alltså jag är ett år, hur många år finns det? God fortsättning på det nya året till er alla! Det kommer jag fasktiskt ihåg från förra året att man ska säga. Undra vad som kommer att hända i år? Hmm, en sak vet jag ju - operationen men sen då.

Igår på självaste kvällen för det nya året så var vi hos mostis, mobo och kussarna Alex o X (han har ju fått ett namn nu Ludvig men det heter ju min kompis så han får heta X). Där var även kussar till Alex o X och deras mam o pap så klart. Först innan vi gick in så var vi ute. Äntligen fick jag åka på min utepryl som jag fick av tomten. Det var jättekul. Eftersom mina ben inte är så långa än så lyckades jag inte få prylen att röra sig utan mam o pap fick hjälpa till lite. Jag o Alex i kapp och kolla så ser ni att jag var fasktiskt före honom...

Men det var kallt ute så jag o mam gick in, mycket varmare inne. Det kalla ute tog hårt på mina krafter så jag blev trött fort och innan dom andra hade börjat äta så somnade jag. Men jag tog mig bara en liten vila, för innan dom hade ätit upp köttmaten så vaknade jag igen och sedan kämpade jag med att hålla mig vaken. Hade ju hört nåt om smällare och det ville jag ju inte missa. Vid nån tid, tror att det är en speciell tid, så sa dom äldre gott nytt år och sen skålade dom och efter det så fick jag se smällarna som jag kämpat för att få se. Wow det var jättehäftigt. Det lyste liksom uppe i luften i olika färger. Jag och mam tittade på andra än pap som smällde oxå, liksom mycket längre bort. Måste säga till Alex att han håller sig vaken nästa gång.

Förra året var jag ju till BVC, ja eller för några dagar sedan, och som jag trodde så klarar jag mig super på lelle. Min matchvikt var 11330, alltså mer än förra gången då det var typ 11005. Min syresättning var däremot inte lika bra, 80-86, men det visste jag ju redan eftersom jag inte orkar så mycket.

Som sagt - god fortsättning på det nya året!

 • Comments(1)//linus.staverfelt.se/#post168