Linus - hjärtbarn med Fallots tetrad

Linus - hjärtbarn med Fallots tetrad

Länkar

Mitt fotoalbum
Min gästbok
Growing people
Bassestiftelsen

Hjärtebarnsförbundet
Hjärtebarnsfonden
Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus


Pappas massa ord
Pappas recept

21 jan

2010Posted by Linus Thu, January 21, 2010 11:28:09

Igår var det normalvarmt inne i min kropp igen och jag mådde riktigt bra. Ja förutom att min mage inte verkar vara så nöjd men det beror på att magen inte tycker om meducinen jag får för bacilluskerna som bor i mitt pink. Ultrljudstanten körde runt med pinnen på min mage och hon sa att allt såg bra ut, det finns lite vätska i vänstra lungan men så kan det vara efter operationen. Vi var till en annan avdelningen som tar prover genom att göra barn illa. Dom gjorde ett hål i mitt finger och snodde mig på blod. Gjorde ju ont ju. Provet dom tog kallas för CRP och mäter visst om det finns nån infektion i kroppen. En sköterska sa idag att CRPvärdet ska vara under 5 men att mitt värde igår var 42. Oops men det blir mindre för det var mer för någon dag sedan.

Eftersom jag mådde så bra igår så flyttade jag ut ur rummet på sjukan och skulle bo med mam o pap på Ronalds. Dessutom sas det att vi skulle få åka hem på fredag, i morron alltså. Jag var med mam o pap på Ronalds och vi lekte och allt var så bra. På kvällen rullade pap o mam ner mig i en barnis till avdelningen igen för att sköterskorna skulle göra en kontroll på mig, alltså ta blodprov med en grön sak som trycker ihop armen och låter tick - tick - tick - piiip, kolla hur jag andas, hur mitt hjärta låter och sen kollar dom så klart syresättningen med en poxis. Min syresättning ligger bra nu, runt 95-99. Sedan kollade mam o pap hur det stod till med tämpratuuren och pinnen visade 38.8. Kände väl det att jag var rätt varm. Så då fick vi inte sova på Ronalds, suck. Istället fick jag sånt där som man blir rolig och förstod då att nu kommer det göra ont igen. Dom kollade om det finns bacillusker i mitt pink, i min näsa och sedan stack dom mig i armen o tog mer blod för att se om det finns nåt i mitt blod som inte ska vara där. Ajaj. Efter detta skulle jag försöka sova men det gick inte, istället blev jag riktigt arg. Såg att mam inte riktigt visste vad hon skulle ta sig till men efter lite lelle bestämde jag mig för att sova.

Nu på morgonen har provavdelningen gjort ett nytt hål i mitt finger o tagit ett nytt sånt där CRP. Tämpratuuren ligger typ på 37,7. Ultraljudstanten har även idag kört runt med pinnen på min mage och det är fortfarande inget skumt med mitt hjärta men vätskan finns kvar i lungan så vi väntar på lugnfoto nu. Får väl se vad som vad vi gör idag. Nu måste nog mam o pap rycka in o byta blöjjisen igen.

Hörs.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.